arrow-rightgooglepluslinkedinprinticonscroll-to-topsharearrow-leftslide-right

BBQ-sausen som kan brukes til alt!

På mandag presterte jeg det magistykket det er å lage hjemmelagede spareribs, og med det en dunk bbq-saus. Jeg skriver det selvsagt slik fordi jeg ikke orker å google meg frem til hvordan det egentlig staves.

Det er ikke snakk om en supersunn fitnessinspirert greie, men hele sjabangen med sukker, honning, ketchup og alt som inneholder kalorier på kjøkkenet – og fy SØREN så god den en! Det er jo ikke akkurat slik at man bruker en liter til hvert måltid uansett, så det finnes ikke dårlig samvittighet i denne kroppen for at den ble brukt både mandag og tirsdag.. Hvem vet, kanskje den samme smaken brer seg over ytrefileten som ligger på kjøkkenbenken og venter på å møte smøret? (Neida)

Du trenger

♥ 2 SS sukker
♥ Ca 8 fedd hvitløk (skal tilsvare 1 SS presset hvitløk)
♥ 1 SS revet, fersk ingefær
♥ 1 dl soyasaus
♥ 1 dl honning
♥ 1 dl ketchup
♥ 1 boks hakkede tomater (brukte den på papp fra eldorado til 3 kroner)

Ha sukker, hvitløk og ingefær i en stekepanne og surr til du får en klissete masse som minner om sirup. Tilsett alt det andre, rør sammen og la koke i ca 15 minutter. Smør på alt fra spareribs til indrefilet, og nyt! Sistnevnte ble det til middag i går, på aller enkleste vis. En «fläskfilet» (er det indrefilet?) fra sverige ble saltet og pepret og brunet i pannen før den fikk besøk av et steketermometer og en god dæsj bbq-herlighet. Mens den godgjorde seg i ovnen kastet jeg sammen litt løk og sopp i en panne, kokte opp brokkoli og blomkål og satte over en kjele kålrot. Det hele ble et realt festmåltid – og det tok nøyaktig 20 minutter! 😀

Kålrotmos 

♥ 1/2 kilo kålrot kuttes i terninger og kokes opp
♥ Hell av vannet
♥ Tilsett 1 god spiseskje smør
♥ Kjør med stavmikser / rotmoser
♥ Tilsett melk til passe konsistens
♥ Smak til med salt, pepper og eventuelt en klype muskat

Løk- og soppstuing

♥ 2 små, gule løk stekes blankt i litt smør
♥ Tilsett 5-6 champignon kuttet i skiver
♥ Stek til alt er mørt
♥ Smak til med salt og pepper

PS: Svinefilet skal ha mellom 68-70 grader kjernetemperatur, så ta den ut rundt 65 og pakk den inn i folie. Kjernetemperaturen vil fortsette å øke også etter steking 🙂

p1060901 p1060905 p1060914 p1060919

Bon apetite!

//Camilla

Kommentarer er stengt.

oppskrifter spis

Pepperkakefudge med Sukrin

oppskrifter spis

Favaffel

oppskrifter spis

Brokkolipuré

oppskrifter spis

Jordskokksuppe

oppskrifter spis

Oppskriftsonsdag: eplechips!

oppskrifter spis

Grove bananpannekaker!

blogg

MAGASIN!

oppskrifter spis

Salat på boks!

oppskrifter spis

Den perfekte kveldskosen!

blogg

Embed

oppskrifter spis

Quiche Lorraine(-tzen) !

blogg oppskrifter spis

Pizza, Bangkok og fremtidsplaner!

blogg

Ny favoritt!

oppskrifter spis

Sukkerfrie kanelsnurrer!

oppskrifter spis

Den perfekte frokosten?

blogg

Feminist?

blogg oppskrifter spis

Den perfekte frappén !

tren

Hold kjeft

oppskrifter spis

Min favorittfrokost!

blogg

VÅKN OPP!!

blogg

Jeg sa ja!

blogg

Det gikk!

oppskrifter spis

Vegedagbok: dag 3

blogg oppskrifter spis

Proteinrik kikertepizza! (vegetar)

oppskrifter spis

Vegetardagboken: mandag

blogg tren

Fremsiden av VG!

kurs tren

Jentedagen 2016

oppskrifter spis

Bananbrød med sjokolade!

oppskrifter spis

Tips til mat på farten!

oppskrifter spis

Jeg sprekker av stolthet!

oppskrifter spis

Sunn søndagskos!

blogg

Ukens video!

oppskrifter spis

Lunsjtips og møte med TV 2!

blogg

Ukens video!

blogg tren

En perfekt lørdag!

oppskrifter spis

Søtpotetlasagne!

oppskrifter spis

Tør du å slenge deg med?

oppskrifter spis

Av og til trenger jeg dette!

tren

BOOTCAMP!

oppskrifter spis

Disse må du bare smake!

oppskrifter spis

Sukkerfri søndagsnacks!

oppskrifter spis

Sukkerfrie sjokoladebomber!

blogg tren

En helt magisk helg

oppskrifter spis

En liten smak av julen

blogg

Helt vanlig!

blogg

Bullshit.

oppskrifter spis

Morningbliss

oppskrifter spis

Proteinrike havrerundstykker

blogg

Dødens dag

blogg

Bare på TV

blogg

Morgenstund

blogg

Dett i desa

blogg oppskrifter spis

Parkdag

oppskrifter spis

Rømmegrøt til frokost?

blogg oppskrifter spis

Iskafffe i en fei!

blogg

God morgen!

oppskrifter spis

Pasta bolognese…

blogg oppskrifter spis tren

Har du prøvd denne etter trening?

oppskrifter spis

Sugarfree Saturday!

blogg oppskrifter spis

Onsdagskebab!

oppskrifter spis

Proteinrike vafler!

blogg oppskrifter spis tren

Gårdagens treningsøkt og hjemmelaget musli!

blogg oppskrifter spis

Proteinrik smoothie uten pulver!

blogg oppskrifter spis

Sukker- og glutenfri ostekake!

blogg oppskrifter spis

5 søte og sukkerfrie fristelser!

blogg oppskrifter spis

Hvordan spise sunt i sommer?

blogg oppskrifter spis

Sjokoladebefengt frokostshake

blogg

Morgenstund

blogg

Lørdagsmagi

blogg

Triathlon?

blogg

Sommer !

blogg

Flink pike

blogg tren

Rumpebonanza!

blogg

For stor?

blogg

Pizzakveld

blogg

God fredag!

Blogglisten hits