arrow-rightgooglepluslinkedinprinticonscroll-to-topsharearrow-leftslide-right

Deilig eplesmør – nesten uten sukker!

Forrige helg var jeg hjemme hos mamma. Eller, jeg kaller det egentlig bare «hjemme», for selv om jeg har bygd meg opp et liv i Oslo er det tross alt her jeg kommer fra. Born and raised og alt det der.

Jeg bodde på gård til jeg var rundt 8-9 år, og har fra jeg var liten lært at vi bruker de ressursene vi har på matfronten. Er det griser tilgjengelig så slakter vi, kan vi jakte så gjør vi det (akkurat denne delen står heldigvis bonuspappa for) og når de norske grønnsakene melder sin ankomst på høsten – da er det ikke snakk om at vi bruker noe annet! Derfor plukket jeg med meg en stor pose med norske epler fra mamma, og bega meg ut på eplesmørlaging da jeg kom tilbake til Bøler. Jeg har aldri laget dette før, men resultatet ble likevel helt nydelig!

♥ 1,5 kg norske epler
♥ 3 dl eplejuice
♥ 1 kanelstang
♥ 100 g brunt sukker

Skrell og kutt opp frukten slik at du har 1,5 kg kokeklare epler. Jeg ser for meg at det er godt å blande inn både pærer og bringebær i miksen, så har du det tilgjengelig er det bare å kjøre på! Hell epler og juice over i en tykkbunnet kjele sammen med kanelstangen og kok forsiktig opp under omrøring. La det hele koke i en 30 minutters tid eller til alt er mørt. Plugg i stavmikseren og gå løs på eplene til du har en jevn, myk masse igjen i kjelen.

Tilsett sukker, rør om og smak deg frem til en sødme du er fornøyd med. De ulike eplene som finnes i butikken eller på trær rundt i nabolaget akkurat nå varierer veldig i søthet! Vil du ha en sukkerfri variant kan du helt sikkert bruke sukrin gold i stedenfor sukker, men i såfall vil jeg kanskje anbefale deg å tilsette litt ekstra juice. Sukrin binder nemlig en del vann (takk til Maria som opplyste meg om dette), og massen kan derfor bli litt vel tykk. La det hele koke i en times tid før du heller det over på sterile glass. Eller som jeg gjorde: Skyll et norgesglass i glovarmt vann til henda dine smelter bort, tørk av det og hell blandingen over på dette. Om det funker like bra kan jeg ikke uttale meg om! XD

Eplesmør smaker vidunderlig under brunost på skiva, eller som topping på cottage cheesen til frokost. Ja, det inneholder litt sukker, men sammenliknet med syltetøy eller andre fruktmoser du får på butikken er det omtrent ingenting!  Totalt i hele miksen ble det ca 5% tilsatt sukker, og det… det kan vi faktisk leve med 😀

Håper det smaker!

//Camilla

4 svar til “Deilig eplesmør – nesten uten sukker!”

  1. Henriette sier:

    Ser nydelig ut! Vet du hvor lenge det er holdbart? 🙂

  2. I følge diverse sider på det o store internett holder det i opp til 1 år på sterile glass!

  3. Åse sier:

    Det hørtes digg ut! Får ta en tur innom mormor og sanke noen kilo epler tror jeg.

  4. Det kan jeg virkelig anbefale! 😀

trening

Yoga i senga

livsstilsendring

MAGASIN!

livsstilsendring

Livsstilsendring – del 1

trening

Leserspørsmål

oppskrifter

Salat på boks!

kosthold oppskrifter

Jeg vil gi deg et oppskriftshefte!

blogg

Embed

hverdag kosthold trening

En varig livsstilsendring – uke 4

kosthold tanker trening

En varig livsstilsendring – uke 2!

hverdag kosthold trening

En varig livsstilsendring – uke 1 !

blogg tanker

Jeg vil føle meg bra!

blogg hverdag oppskrifter

Pizza, Bangkok og fremtidsplaner!

blogg tanker

Jeg blir så lei meg!

blogg

Ny favoritt!

blogg trening

Dagens marerittøkt!

kosthold oppskrifter

Den perfekte frokosten?

blogg

Feminist?

kosthold tanker

Jeg blir så forbanna lei.

blogg hverdag

Et liv ute av vater

hverdag tanker

En forandring må til

hverdag tanker trening

DETTE var helt latterlig morsomt!!

blogg tanker

Tar livet helt med ro

blogg oppskrifter

Den perfekte frappén !

tanker trening

Hold kjeft

kosthold oppskrifter

Min favorittfrokost!

blogg

VÅKN OPP!!

hverdag

Jeg sa ja!

blogg

Det gikk!

blogg trening

Dagens økt på rumpa!

oppskrifter

Vegedagbok: dag 3

hverdag oppskrifter

Vegetardagboken: mandag

blogg hverdag trening

Fremsiden av VG!

kurs trening

Jentedagen 2016

tanker trening

Hvorfor trener jeg?

blogg hverdag kosthold

Hør meg på radio i dag!

blogg hverdag

For en HERLIG dag!!

hverdag oppskrifter

Tips til mat på farten!

hverdag oppskrifter

Jeg sprekker av stolthet!

oppskrifter

Sunn søndagskos!

blogg

Ukens video!

hverdag oppskrifter

Lunsjtips og møte med TV 2!

blogg

Ukens video!

blogg trening

En perfekt lørdag!

oppskrifter

Søtpotetlasagne!

hverdag kosthold oppskrifter

Tør du å slenge deg med?

blogg hverdag

Endelig reiser vi!

kosthold tanker

5 tips til mat på farten!

hverdag oppskrifter

Av og til trenger jeg dette!

trening

BOOTCAMP!

hverdag kosthold tanker trening

Slik kommer du i form i 2016!

trening

Ny bootcamp!

blogg tanker

Er du en overspiser?

blogg hverdag

Plutselig ble alt klart!

blogg trening

En helt magisk helg

blogg trening

Ny øvelse: rumpepump!

kosthold oppskrifter

En liten smak av julen

blogg

Helt vanlig!

blogg

Bullshit.

kosthold oppskrifter

Morningbliss

blogg hverdag

3 år med min kjære!

hverdag trening

Må man alltid trene hardt?

blogg hverdag

Følger du meg på snap?

hverdag kosthold trening

Veien mot en sunnere livsstil – del 5

hverdag

Dødens dag

hverdag

Bare på TV

hverdag oppskrifter

Proteinpannekaker uten pulver!

blogg

Morgenstund

blogg

Dett i desa

trening

Booty blaster

blogg hverdag oppskrifter

Parkdag

hverdag kosthold trening

Veien mot en sunnere livsstil – del 2

blogg oppskrifter

Iskafffe i en fei!

blogg

God morgen!

oppskrifter

Pasta bolognese…

blogg oppskrifter trening

Har du prøvd denne etter trening?

hverdag oppskrifter

Sugarfree Saturday!

hverdag

God morgen :)

blogg oppskrifter

Onsdagskebab!

blogg hverdag

Coffee in the morning…

oppskrifter

Proteinrike vafler!

blogg hverdag oppskrifter trening

Gårdagens treningsøkt og hjemmelaget musli!

blogg kosthold oppskrifter

Sugarfree Saturday – iskrem og sjokolade!

blogg hverdag trening

Musikk som motiverer!

blogg hverdag oppskrifter

Proteinrik smoothie uten pulver!

blogg hverdag oppskrifter

Sukker- og glutenfri ostekake!

blogg kosthold oppskrifter

5 søte og sukkerfrie fristelser!

blogg kosthold oppskrifter

Hvordan spise sunt i sommer?

blogg hverdag kosthold oppskrifter

Sjokoladebefengt frokostshake

blogg hverdag trening

Hverdagsaktivitet og jentekveld

blogg hverdag

Når du minst venter det

blogg hverdag

Morgenstund

blogg

Lørdagsmagi

blogg

Triathlon?

hverdag kosthold tanker

Sol, sommer og gode valg

blogg hverdag kosthold

Potetsalat og spontantur

blogg

Sommer !

blogg hverdag tanker

Flink pike

kosthold

Fredagsburger !

blogg hverdag kosthold

Dark chocolate smoothie

blogg trening

Rumpebonanza!

kosthold

Burger delight

blogg hverdag

Ny uke, nye muligheter

trening ukategorisert

Hjemmetrening

hverdag kosthold ukategorisert

Proteinrike, sukkerfrie muffins!

ukategorisert

Prokrastinering, sa du?

ukategorisert

Om det å være seg selv

kosthold ukategorisert

Hva spiser jeg i løpet av en dag?

kosthold tanker

17. mai er vi så glad i…

blogg hverdag

Flower printed tights

blogg tanker

For stor?

trening ukategorisert

Dagens utfordring

hverdag tanker

It´s my birthday..

ukategorisert

Endelig søndag..

ukategorisert

Pizzakveld

tanker

God fredag!

Blogglisten hits