arrow-rightgooglepluslinkedinprinticonscroll-to-topsharearrow-leftslide-right

Den jævla badevekta…

Ja, jeg kan også ha dårlige dager. Du kommer nok aldri til å merke det, for jeg klistrer på et smil uansett, men jeg kan også være sur, frustrert og lei meg. Inni meg, bare. Betyr det at jeg er falsk? På ingen måte. Det betyr at jeg ikke slipper deg inn hos meg med mindre du har fortjent det, og den tilliten er det ganske få mennesker som har. Ikke fordi jeg ikke stoler på folk, tvert om er jeg ganske naiv, men jeg liker å holde det private privat, selv om jeg fint kan være personlig.

I dag er likevel en dag hvor jeg akkurat nå hater livet. Det har egentlig ikke skjedd noe veldig forferdelig i det hele tatt, men problemet jeg har i dag er likevel relativt trivielt, og jeg tror de fleste kan kjenne seg igjen i det: jeg har ikke gått ned i vekt siden forrige veiing. Jeg har tatt av meg noen små centimeter, men i mitt hode er dette kun feilmålinger, for vekta har tross alt ikke rikket seg. Jeg «får lov» av min coach til å veie meg hver 4de uke, nettopp fordi vi begge vet at det ikke spiller noen rolle hva det står på den, men nå hoppet jeg altså opp på dette satans skaperverk etter bare 2. Logikken bak det hele var selvsagt at det var dumt å vente til over jul, og at 4 uker fra i dag tross alt blir midt i januar, noe som passer meg bedre enn mandagen etter nyttår. Logisk, ja, men hvorfor ikke bare vente?

I stedenfor har jeg altså latt dette apparatet ødelegge humøret mitt, og jeg vet at det kommer til å gnage bak i hodet resten av helgen. Plutselig blir julen en tid hvor jeg vil sette inn det ekstra støtet og være litt flinkere enn jeg er til vanlig, i stedenfor å se på dette som en tid hvor det å vedlikeholde vekten faktisk er en bragd i seg selv. Med julebord, pepperkaker og brente mandler i umiddelbar nærhet til enhver tid er jo dette veldig bra, men av en eller annen grunn likevel ikke bra nok. Det er som om jeg lar dette lille apparatet bestemme min verdi som menneske, selv om det på ingen måte burde gjøre det.

Jeg vurderer nå å kaste vekta for godt, og ikke la den bestemme noe som helst – for den har jo tross alt ikke en dritt å si i det store bildet! Om jeg veier 70, 80 eller 90 kg – hvem bryr seg så lenge jeg har det bra?

Ønsker i allefall DEG en fin dag!

 

//Camilla

15 svar til “Den jævla badevekta…”

 1. Stine sier:

  Hei Camilla! Først og fremst vil jeg si at du har en utrolig fin blogg, med mange relevante tema. Jeg begynte først å lese bloggen din etter nyhetsoppslaget rundt det bildet der du viser magen for en stund siden. Jeg likte utrolig godt budskapet med at man skal fokusere på helse og glede, og at man kan være fitnok uten sixpack.

  Jeg har selv slitt med spiseforstyrrelser i form av alvorlig overspising i flere år. Det hele startet med at jeg ,en jente på 178 cm og 62 kg ,skulle slanke meg. Når jeg ser på det nå er jo det en helt idiotisk tanke, jeg var jo utrolig tynn! Grunnen til at jeg nevner dette er fordi jeg føler bloggen din har tatt en ny retning. Fra » du er god nok som du er uansett», til «jeg er god nok, men jeg vil fortsatt slanke meg». For meg blir dette litt motsigende. Det er helt greit å ville se bra ut, men når det med at vekta står stille fører til at man blir nedfor er det noe som er galt. Jeg vet selv hvor mye jeg har hatet meg selv fordi jeg ikke ser ut som jeg helst vil. Hvorfor klarer jeg ikke å bli tynnere og holde meg der? Spørsmålet burde vel heller være, hvorfor SKAL jeg bli tynnere? Fordi samfunnet sier det er bedre enn å ha litt kjøtt på kroppen? Skal jeg føle meg som en misslykket person fordi jeg ikke stemmer inn i rammene som noen andre har bestemt? Jeg har en kropp som tar 140 kg i mark og 210 kg i hipthrust, er ikke dette en god nok kropp? Å innse funksjonen kroppen min har og at jeg er god nok som jeg er har hjulpet meg å komme meg ut av det helvete som en spiseforstyrrelse er. Jeg har fortsatt en lang vei å gå, men jeg vet med meg selv at det å godta meg som jeg er det viktigste for å bli bedre. Jeg veier kanskje 10-15 kg mer enn før, men jeg er sykt sterk og har kurver jeg bare kunne drømt om før (selv om det selvsagt er vanskelig å se det positive i sin egen kropp for det meste).

  Dette ble veldig langt, men jeg vet selv hvor ille ting kan gå om man ikke føler seg god nok. At det man ikke får til med kroppen sin gjør at man er en mislykket person. Du kommer nok ikke til å la det gå så langt som meg, men jeg ser akkurat de faretegnene som mange andre har opplevd. Det er helt greit å slanke seg om det er det man vil, men jeg føler ut i fra det jeg leser på bloggen din at det tar litt for mye plass i ditt hode. Ja til å godta kroppen sin som den er, være snill med den, og bli sterk (Ikke bare se sterk ut!).

  Dette er absoutt ikke ment som kritikk på noen måte. Jeg synes du virker som en utrolig god person og jeg digger fortsatt deg og bloggen din 😀

  Mvh, Stine

 2. Anna-82 sier:

  Herregud, så godt og høre at det er flere… Har det akkurat på samme måte selv i dag.. Egentlig burde jeg være glad og stolt av mine prestasjoner i det siste, men vekta har det siste «ordet» .. Rett og slett dustete!!!!!!!

 3. Hei Stine! Jeg forventet meg en tilbakemelding som dette i dag, og jeg tar det ikke som kritikk i det hele tatt. Jeg forstår godt det du sier, og kan til dels være enig i noe av det. Likevel håper jeg også det kommer frem gjennom innlegget at jeg ønsker å dele det faktum at «alle får sånne tanker», selv de som har det veldig bra med seg selv (ref: meg). Da jeg begynte med coach for litt over en mnd siden var jeg faktisk veldig usikker på om jeg skulle dele det med dere eller ikke – er det greit at hun som er «fitnok» har lyst til å ta grep?

  Det jeg kom frem til var at ja, jeg vil dele det. Rett og slett for å vise at også superpositive, lykkelige mennesker kan ha ting de ønsker å fikse på, selv om de har det veldig veldig bra med seg selv. Og det er dette jeg virkelig ønsker å få frem: At det er forskjell på å være lykkelig og på å ønske å gjøre noe med ting. Jeg har lagt på meg ca 8 kg siden i fjor vinter, kilo jeg ikke er fornøyd med. Dette betyr på ingen måte at jeg hater kroppen min, at jeg har et brennende ønske om å bli tynn fort eller at jeg nekter kroppen min mat – det betyr bare at jeg tar små grep for å komme tilbake dit hvor jeg vet jeg har det aller best! INGEN andre ser at jeg har lagt på meg, og for å være ærlig driter jeg i hva alle andre sier. Det er meg klekkende likegyldig. Jeg vil bare føle meg så bra som jeg vet jeg fortjener i min egen kropp. Enkelt og greit 🙂

  Jeg vet ikke helt om jeg svarte på kommentaren din i det hele tatt nå, men jeg håper jeg fikk sagt litt av det jeg mente i allefall 😛 Oppsummert forsøker jeg å si at jeg forstår bekymringen din, men at jeg på ingen måte har det vondt med meg selv, streber etter en sixpack eller synes jeg selv er hverken det ene eller det andre. Jeg har det veldig fint, trener godt og spiser bra (atm: brente mandler), men forsøker samtidig å gjøre noen ekstra gode valg her og der for å komme tilbake der hvor jeg føler meg aller best. Og dette ønsker jeg å dele med dere 🙂

 4. Helt enig med deg, Anna – rett og slett dustete! Men sånn er det noen ganger, at dusten i oss vinner. Det som må være målet er at dusten kun vinner av og til, og at den reflekterte personen full av selvtillit som bor inne i oss et sted får det siste ordet aller oftest 😉

 5. Ingvild sier:

  Heisann.
  Først vil jeg si at du er ei nydelig jente med en flott blogg. Er vel ikke så lenge siden jeg kom over siden din. Først ble jeg så glad da jeg endelig fant en blogger som så frisk og nydelig ut samtidig som det ikke var så mye fokus på vekt osv. Fitnok liksom☺️
  Men nå når jeg leser, ser jeg jo at dette er en slanke blogg. Jeg er om 2 uker ferdig i behandling for spiseforstyrrelse. Har to barn, skal fungere i jobb osv. Ting er på opp og fram. Men merker at jeg ikke kan lese blogger som din da, fokuset var litt annerledes enn det jeg først trodde. Men det er din blogg og den skal du være stolt av..
  Lykke til med vektnedgang, bare ikke la det gå til hodet på deg og stopp når du har nådd målet. Ha en god jul. ?

 6. Hei Ingvild! Først og fremst: så utrolig flink du har vært som er på vei ut av spiseforstyrrelsen. Det å komme seg ut av noe som dette er kjempevanskelig, og jeg håper virkelig du tar det til deg når jeg sier at du bør være stolt av deg selv.

  Ikke minst er det hyggelig at du likte bloggen min «til å begynne med», men selvsagt synd at du nå ser på den som en slankeblogg. Det har aldri vært, og kommer aldri til å bli, meningen at dette skal bli en blogg hvor fokus ligger på vekt og utseende, og det er trist at dette innlegget får deg til å tenke det. Det er jo selvsagt min feil, som åpenbart har ordlagt meg feil i innlegget, men jeg håper i allefall at du får et annet inntrykk av meg etter dette svaret!

  For er det ikke sånn at vi alle sammen kan ha dager hvor vi føler oss crappy, og lar små ting som ellers ikke spiller noen rolle, få en alt for stor innvirkning på det vi sier og gjør? Det gjelder i allefall for meg, og med dette ville jeg bare vise nettopp det. Skal ta til meg alt du sier og forsøke å ordlegge meg bedre i fremtiden, slik at det ikke virker som jeg driver det du kaller en slakeblogg!

  Ha en fin dag, Ingvild, og lykke til med de neste to ukene og ikke minst alle ukene som følger etter det!

 7. Kristina sier:

  Du er VIRKELIG en person jeg ser opp til. Du har akkurat den holdningen til trening og helse som jeg skulle ønske kom mer fram i media. Det er lov å kose seg, med både «usunt og sunt», alt med måte! Så klart må du også få ha dårlige dager og dele de, samtidig så vet jeg at du også står for at alle er «fitnok» som en er.
  Jeg har jo aldri vært en person som har slitt med vekta, har alltid vært aktiv, men i løpet av VGS så fikk jeg ikke på meg ei eneste dongribukse, absolutt ALLE var for små, til og med de som var for store et par måneder før. Og jeg knakk sammen i gråt – trente mer enn vanlig og absolutt hatet kroppen min, som bare var gått fra barn til ungdom/voksen. (litt komisk nå å tenke på) Fremdeles er kroppen min noe jeg stort sett trives med, men en gang i blant bare missliker. (det gjør det heller ikke lettere når treningen er blytung uansett hvor tungt/lett jeg trener). POENGET; Alle har dårlige dager, selv om man er kjemper for en sunn tankegang om kropp/mat/helse! (vet ikke om kommentaren gidde mening i det hele tatt :D)

 8. Den gav absolutt mening, Kristina, og det var akkurat det jeg håpet å få frem! For ja, jeg digger kroppen min og alt den klarer – noe som absolutt ikke er lite. Jeg digger at den har energi på trening, at den fungerer til alt jeg vil og at den rett og slett er min. Jeg digger at den tar meg dit jeg vil, at den er mer enn bra nok og ikke minst fitnok! Likevel er det sånn i blant at man får nettopp de tankene du beskriver her, selv om de ikke har noen rett til å trenge seg frem. Selv om man er fornøyd så kan den lille knekken komme når tallet på vekta ikke var det man håpet på, selv om det ikke betyr en damn shit!! Det morsomme er at målet er å gå ned så lite som mulig, men likevel bli fornøyd. For da kan jeg faktisk spise mer, og lettere beholde den kroppen jeg vil ha 😛 At jeg da i det hele tatt bryr meg om tallet er jo helt latterlig, men jammen skjer det ikke likevel..
  Takk Kristina, for en utrolig hyggelig (og sårt nødvendig) kommentar 🙂

 9. Jenny sier:

  Du er inspirerende, stå på! Og kos deg i jula! Det er bare jul en gang i året 🙂

 10. Ingeborg sier:

  Herreguud Camilla som jeg kjenner meg igjen. Jeg har jo sagt tidligere at jeg også bruker en coach som hjelp for å gå ned i vekt, og som jeg kjenner mer igjen i frusterasjonene over å gå på vekten og det å ha vekten gnagende litt i hodet.

  Heldigvis har det blitt lettere å godta at alle ukene ikke er like til tross for god innsats på treningen og ingen utskjelser på matfronter.

  Jeg er virkelig glad for at du valgte å skrive om at du bruker en coach. For slike dager som du har hatt nå er virkelig lov, selv om du egentlig er glad i kroppen din og det den klarer.

  Jeg merker at jeg har slitt litt med å akspetere min kropp, til tross for ay jeg gått ned ca 35 kilo siden i fjor høst. Jeg aldri har drømt om definerte magemuskler. Men kroppen min er sterkere og jeg klarer å jogge mer. Men samtidig er rart å være nært målet mitt og samtidig føle magen min er for stor. Det høres idiotisk ut egentlig, fordi det er viktigere å ha en kropp som fungerer og som klarer det jeg vil enn det å ha flat mage. Dessuten er jeg jo egentlig bra nok som jeg er nå, sunnere, sterkere og kvitt overvekten! (Og dessuten er det viktigere å ha melk i kaffen og kunne kose meg med frukt viktigere enn flat mage).

  Poenget mitt er at jeg setter stor pris på deg, bloggen din og fokuset på at en sunn kropp kan komme i mange former. Det er i alle fall det jeg velger å lese ut fra deg.

  (Jeg regner med å kunne begynne på den tyngre jobb med å stabilisere vekta i en gang i januar. Og ja, jeg synes du burde se Pretty, little liars. Hilsen pysa selv. ?)

 11. Ingeborg sier:

  Og nå angrer jeg litt på at jeg trykket på publiser kommentar.

 12. Julie sier:

  Dette innlegget setter jo bare ord på det vi andre som prøver å gå ned i vekt føler og tenker når badevekta står stille. Selv om du er PT har du også mål å strekke deg etter, og at du deler det med oss her på bloggen når det ikke går som du vil, er bemerkelsesverdig!
  Du vil alltid være et forbilde og inspirasjonskilde! 😉

 13. Tusen takk Jenny, det skal jeg! God jul 😀

 14. Det synes jeg ikke du skal angre på, det var en fin kommentar som i allefall jeg satte stor pris på å få! 🙂

  Jeg forstår tankene dine ekstremt godt, og ja – det er akkurat det jeg forsøker å si! Hvordan hadde det virket om jeg kun postet happy go lucky- innlegg i hytt og pine? Spør du meg hadde det virket mer falskt enn noe annet. Jeg har også kjipe dager, det gjør meg hverken til et kjipt menneske eller til en person med lav selvfølelse. Det er litt som med treningen, man har noen grisedårlige økter innimellom, men det betyr jo ikke at man ikke liker å trene!!

  Takk for de fine ordene, Ingeborg, og masse lykke til med den videre reisen 🙂 Pretty little liars skal bli 😉

 15. Tusen takk, flotte Julie! Jeg setter så enormt stor pris på deg og alt du gir <3

oppskrifter

Favaffel

oppskrifter

Brokkolipuré

livsstilsendring trening

Kan du gi meg litt motivasjon?

oppskrifter

Jordskokksuppe

mental-helse trening

Bevegelse for kropp og sinn

trening

Yoga i senga

livsstilsendring

MAGASIN!

livsstilsendring

Livsstilsendring – del 1

trening

Leserspørsmål

oppskrifter

Salat på boks!

kosthold oppskrifter

Jeg vil gi deg et oppskriftshefte!

blogg

Embed

blogg

Ny favoritt!

blogg trening

Dagens marerittøkt!

kosthold oppskrifter

Den perfekte frokosten?

blogg

Feminist?

blogg oppskrifter

Den perfekte frappén !

trening

Hold kjeft

kosthold oppskrifter

Min favorittfrokost!

blogg

VÅKN OPP!!

blogg

Jeg sa ja!

blogg

Det gikk!

blogg trening

Dagens økt på rumpa!

oppskrifter

Vegedagbok: dag 3

blogg trening

Fremsiden av VG!

kurs trening

Jentedagen 2016

blogg kosthold

Hør meg på radio i dag!

oppskrifter

Sunn søndagskos!

blogg

Ukens video!

blogg

Ukens video!

blogg trening

En perfekt lørdag!

oppskrifter

Søtpotetlasagne!

kosthold oppskrifter

Tør du å slenge deg med?

trening

BOOTCAMP!

trening

Ny bootcamp!

blogg trening

En helt magisk helg

blogg trening

Ny øvelse: rumpepump!

kosthold oppskrifter

En liten smak av julen

blogg

Helt vanlig!

blogg

Bullshit.

kosthold oppskrifter

Morningbliss

blogg

Dødens dag

blogg

Bare på TV

blogg

Morgenstund

blogg

Dett i desa

trening

Booty blaster

blogg oppskrifter

Parkdag

blogg oppskrifter

Iskafffe i en fei!

blogg

God morgen!

oppskrifter

Pasta bolognese…

blogg oppskrifter trening

Har du prøvd denne etter trening?

oppskrifter

Sugarfree Saturday!

blogg oppskrifter

Onsdagskebab!

oppskrifter

Proteinrike vafler!

blogg kosthold oppskrifter

Sugarfree Saturday – iskrem og sjokolade!

blogg trening

Musikk som motiverer!

blogg oppskrifter

Sukker- og glutenfri ostekake!

blogg kosthold oppskrifter

5 søte og sukkerfrie fristelser!

blogg kosthold oppskrifter

Hvordan spise sunt i sommer?

blogg kosthold oppskrifter

Sjokoladebefengt frokostshake

blogg

Morgenstund

blogg

Lørdagsmagi

blogg

Triathlon?

blogg kosthold

Potetsalat og spontantur

blogg

Sommer !

blogg

Flink pike

kosthold

Fredagsburger !

blogg kosthold

Dark chocolate smoothie

blogg trening

Rumpebonanza!

kosthold

Burger delight

trening

Hjemmetrening

blogg

For stor?

blogg

Pizzakveld

blogg

God fredag!

Blogglisten hits