arrow-rightgooglepluslinkedinprinticonscroll-to-topsharearrow-leftslide-right

» Det er jul, nå må jeg spise mens jeg kan! «

Da var julemorgenen endelig her, med alt det innebærer. For oss ble det først en liten tur på trening for å få ut litt av gårdagens opparbeidede energi og straks er vi klare for nok et festmåltid. Julen i år har vært veldig annerledes fra tidligere, mest fordi jeg i år har hatt et helt annet tankesett enn før. De foregående julene har jeg ofte gått inn i høytiden med en tanke om at «nå må jeg spise mens jeg kan», mens jeg i år har tatt alt dette med knusende ro. Jeg har spist til jeg har blitt mett, men ikke mer, og ikke minst har jeg kun forsynt meg sporadisk fra godtefatet. Det har ikke blitt noe fråtsing, ikke noe kvalme og ikke minst har jeg hittil ikke hatt litt dårlig samvittighet en gang!! Tanken om at «jeg begynner over nyttår» har ikke streifet meg en gang, og det er rett og slett helt himmelsk. Jeg har jobbet myyye med å komme hit jeg er i dag, men det har jammen vært verdt det!

jul jul2

For det er noe med denne julen som kan være utfordrende for hver og en av oss. Vi er omgitt av mat og godis på alle kanter og jeg forstår så ekstremt godt at man kan gå i den fella hvor man spiser bare for å spise. Man hopper over hele nytedelen og trykker nedpå både det ene og det andre, selv om magen for lengst har gitt signaler om at det er fullt. Mye bunner nok i det at vi nekter oss veldig mye resten av året. Når mulighetene da først er der hopper man bukk over alt som heter sunn fornuft og ender med en spiseorgie uten like. Mitt beste tips er derfor at man faktisk ikke skal være så streng mot seg selv i hverdagen, men unne seg litt både titt og ofte. Det går nemlig an, til og med dersom målet er å minske midjeomkretsen! Jeg skal fortelle dere mer om dette senere i julen, men først vil jeg vise dere en av mine favorittøvelser for rumpa. Mannen som sa at «diamonds are a girls best friend» tok nemlig grådig feil – det er det rumpa som er ;D

jul5 jul4 jul3

Stepups er en øvelse som svir skikkelig i rumpa dersom den gjøres riktig. Plasser kroppen din slik at hofte havner rett over kneet (bilde 1). Trekk deg opp så godt du klarer med fremre fot (bilde 2) og forsøk å unngå av kneet fyker fremover. Knip sammen rumpa i toppen (bilde 3), senk deg rolig ned og begynn på nytt 🙂 3 runder på 12 repetisjoner med denne gir deg en garantert rumpepump!

Hva er dine tanker rundt jul, mat og godsaker?

//Camilla

 

2 svar til “» Det er jul, nå må jeg spise mens jeg kan! «”

  1. Kristina sier:

    Jeg er egentlig veldig avslappet til mat og godsaker, og har vell spist litt for mye godt de to siste dagene. Kjenner vell likevell en liten klump i magen av at jeg ikke har trent helt som jeg ønsket eller spist så godt som jeg skulle, men jeg vet at et par dager med litt utskeielser ikke vil gjøre meg vondt, heller tvert i mot.

  2. Helt riktig, Kristina! Den klumpen i magen er det bare å gi blaffen i – 2-3 dager av et år kan aldri ødelegge noe som helst. Håper du får en flott romjul 🙂

oppskrifter spis

Italiensk suppe

oppskrifter spis

Tomatsuppe

oppskrifter spis

Pasta og pølser

oppskrifter spis

Hjemmelaget yoghurtis

oppskrifter spis

Jordbær- og avokadosalsa

oppskrifter spis

Mangosalsa

spis

Cheat days

oppskrifter spis

Linsegryte

oppskrifter spis

Hjemmelaget mango-is

oppskrifter spis

Tacobowl

tren

Yogafilm

oppskrifter

Buddhabowl

oppskrifter

Brokkolicouscous

oppskrifter

Mangoremser

oppskrifter

Vegetarbolognese

oppskrifter

Mangosmoothie

oppskrifter spis

Pepperkakefudge med Sukrin

oppskrifter spis

Favaffel

oppskrifter spis

Brokkolipuré

oppskrifter spis

Jordskokksuppe

oppskrifter spis

Oppskriftsonsdag: eplechips!

oppskrifter spis

Grove bananpannekaker!

blogg

MAGASIN!

oppskrifter spis

Salat på boks!

oppskrifter spis

Den perfekte kveldskosen!

blogg

Embed

oppskrifter spis

Quiche Lorraine(-tzen) !

blogg oppskrifter spis

Pizza, Bangkok og fremtidsplaner!

blogg

Ny favoritt!

oppskrifter spis

Sukkerfrie kanelsnurrer!

oppskrifter spis

Den perfekte frokosten?

blogg

Feminist?

blogg oppskrifter spis

Den perfekte frappén !

tren

Hold kjeft

oppskrifter spis

Min favorittfrokost!

blogg

VÅKN OPP!!

blogg

Jeg sa ja!

blogg

Det gikk!

oppskrifter spis

Vegedagbok: dag 3

blogg oppskrifter spis

Proteinrik kikertepizza! (vegetar)

oppskrifter spis

Vegetardagboken: mandag

blogg tren

Fremsiden av VG!

kurs tren

Jentedagen 2016

oppskrifter spis

Bananbrød med sjokolade!

oppskrifter spis

Tips til mat på farten!

oppskrifter spis

Jeg sprekker av stolthet!

oppskrifter spis

Sunn søndagskos!

blogg

Ukens video!

oppskrifter spis

Lunsjtips og møte med TV 2!

blogg

Ukens video!

blogg tren

En perfekt lørdag!

oppskrifter spis

Søtpotetlasagne!

oppskrifter spis

Tør du å slenge deg med?

oppskrifter spis

Av og til trenger jeg dette!

tren

BOOTCAMP!

oppskrifter spis

Disse må du bare smake!

oppskrifter spis

Sukkerfri søndagsnacks!

oppskrifter spis

Sukkerfrie sjokoladebomber!

blogg tren

En helt magisk helg

oppskrifter spis

En liten smak av julen

blogg

Helt vanlig!

blogg

Bullshit.

oppskrifter spis

Morningbliss

oppskrifter spis

Proteinrike havrerundstykker

blogg

Dødens dag

blogg

Bare på TV

blogg

Morgenstund

blogg

Dett i desa

blogg oppskrifter spis

Parkdag

oppskrifter spis

Rømmegrøt til frokost?

blogg oppskrifter spis

Iskafffe i en fei!

blogg

God morgen!

oppskrifter spis

Pasta bolognese…

blogg oppskrifter spis tren

Har du prøvd denne etter trening?

oppskrifter spis

Sugarfree Saturday!

blogg oppskrifter spis

Onsdagskebab!

oppskrifter spis

Proteinrike vafler!

blogg oppskrifter spis tren

Gårdagens treningsøkt og hjemmelaget musli!

blogg oppskrifter spis

Proteinrik smoothie uten pulver!

blogg oppskrifter spis

Sukker- og glutenfri ostekake!

blogg oppskrifter spis

5 søte og sukkerfrie fristelser!

blogg oppskrifter spis

Hvordan spise sunt i sommer?

blogg oppskrifter spis

Sjokoladebefengt frokostshake

blogg

Morgenstund

blogg

Lørdagsmagi

blogg

Triathlon?

blogg

Sommer !

blogg

Flink pike

blogg tren

Rumpebonanza!

blogg

For stor?

blogg

Pizzakveld

blogg

God fredag!

Blogglisten hits