arrow-rightgooglepluslinkedinprinticonscroll-to-topsharearrow-leftslide-right

Det perfekte – en alt for smal benevnelse.

Av og til blir jeg konfrontert med påstanden om at jeg hater «fine kropper», gjerne etterfulgt av «fordi du klarer ikke få en selv». Og vet du hva? Jeg forstår det. Og det er trist det. For jeg forstår at ved å være stolt av min kropp så bryter jeg med standarden. Og jeg forstår at du tror at jeg hater standarden bare fordi jeg ikke lever opp til den.

Men. Av en eller annen grunn så gjør jeg liksom ikke det. Jeg hater ingen på grunn av hvordan de ser ut. Det jeg hater, eller, misliker i allefall, er at man på passe under en eller annen paraply for å kunne definere seg selv som god nok. At det bare finnes en standard. Og lever du ikke opp til denne, da er du i bunn og grunn et lite vellykket menneske. Ikke har du viljestyrke, ikke har du pågangsmot, ikke er du sunn og du kan umulig ha en eneste grønnsak i kostholdet ditt.

Sannheten derimot, den er jo en helt annen. Den er at kropper, de kommer i like mange former og fasonger som neser, pupper, hår og poteter. Og en potet er, så vidt meg bekjent, fremdeles en potet selv om den har noen skavanker. Den er like god i potetmos selv om den har en flekk, eller er litt liten.

Og det, det er vi også. Vi er like gode, like kapable og fantastiske selv om vi ikke lever opp til standarden. Så… Kanskje det er på tide at standarden utvides?

8 svar til “Det perfekte – en alt for smal benevnelse.”

 1. Åse sier:

  Applaus-emoji!

 2. LH sier:

  Det er så godt å lese bloggen din! Jeg har så lett for å føle meg mislykket eller få dårlig samvittighet, for jeg trener 4 ganger i uken og spiser sunt 80% av tiden, likevel skjer det så lite med kroppen min utad. Jeg føler at kroppen min ikke samsvarer med hva livsstilen min er, og samfunnet mener den burde se ut som. Jeg prøver å fokusere på gleden trening gir meg, men noen ganger svikter motivasjonen (og da er det kun rutiner som får meg på trening) og da er det så godt å kunne følge deg på instagram, og komme hit å lese innlegg som dette.

 3. J sier:

  Hva slags lefser bruker du? ?

 4. Marlene sier:

  Fantastisk innlegg ❤️Det er jo så sant! Skal virkelig tenke på den potet-filosofien din når usikkerheten sniker seg på ??
  Takk! You made my day ?

 5. Så utrolig hyggelig, LH!
  Håper virkelig du ser at du er flott akkurat slik du er <3

 6. Jeg tror de heter «tynnbrød» fra Polarbrød! 😀 😀

 7. Så hyggelig Marlene! 😀
  Gjør det, we are all potatoes ;D

oppskrifter

Favaffel

oppskrifter

Brokkolipuré

livsstilsendring trening

Kan du gi meg litt motivasjon?

oppskrifter

Jordskokksuppe

mental-helse trening

Bevegelse for kropp og sinn

trening

Yoga i senga

livsstilsendring

MAGASIN!

livsstilsendring

Livsstilsendring – del 1

trening

Leserspørsmål

oppskrifter

Salat på boks!

kosthold oppskrifter

Jeg vil gi deg et oppskriftshefte!

blogg

Embed

blogg

Ny favoritt!

blogg trening

Dagens marerittøkt!

kosthold oppskrifter

Den perfekte frokosten?

blogg

Feminist?

blogg oppskrifter

Den perfekte frappén !

trening

Hold kjeft

kosthold oppskrifter

Min favorittfrokost!

blogg

VÅKN OPP!!

blogg

Jeg sa ja!

blogg

Det gikk!

blogg trening

Dagens økt på rumpa!

oppskrifter

Vegedagbok: dag 3

blogg trening

Fremsiden av VG!

kurs trening

Jentedagen 2016

blogg kosthold

Hør meg på radio i dag!

oppskrifter

Sunn søndagskos!

blogg

Ukens video!

blogg

Ukens video!

blogg trening

En perfekt lørdag!

oppskrifter

Søtpotetlasagne!

kosthold oppskrifter

Tør du å slenge deg med?

trening

BOOTCAMP!

trening

Ny bootcamp!

blogg trening

En helt magisk helg

blogg trening

Ny øvelse: rumpepump!

kosthold oppskrifter

En liten smak av julen

blogg

Helt vanlig!

blogg

Bullshit.

kosthold oppskrifter

Morningbliss

blogg

Dødens dag

blogg

Bare på TV

blogg

Morgenstund

blogg

Dett i desa

trening

Booty blaster

blogg oppskrifter

Parkdag

blogg oppskrifter

Iskafffe i en fei!

blogg

God morgen!

oppskrifter

Pasta bolognese…

blogg oppskrifter trening

Har du prøvd denne etter trening?

oppskrifter

Sugarfree Saturday!

blogg oppskrifter

Onsdagskebab!

oppskrifter

Proteinrike vafler!

blogg kosthold oppskrifter

Sugarfree Saturday – iskrem og sjokolade!

blogg trening

Musikk som motiverer!

blogg oppskrifter

Sukker- og glutenfri ostekake!

blogg kosthold oppskrifter

5 søte og sukkerfrie fristelser!

blogg kosthold oppskrifter

Hvordan spise sunt i sommer?

blogg kosthold oppskrifter

Sjokoladebefengt frokostshake

blogg

Morgenstund

blogg

Lørdagsmagi

blogg

Triathlon?

blogg kosthold

Potetsalat og spontantur

blogg

Sommer !

blogg

Flink pike

kosthold

Fredagsburger !

blogg kosthold

Dark chocolate smoothie

blogg trening

Rumpebonanza!

kosthold

Burger delight

trening

Hjemmetrening

blogg

For stor?

blogg

Pizzakveld

blogg

God fredag!

Blogglisten hits