arrow-rightgooglepluslinkedinprinticonscroll-to-topsharearrow-leftslide-right

Dette skremmer meg..

Det er en god stund siden jeg sluttet å gå på vekta, og det føles veldig deilig. Og innmari skummelt. Skal jeg være ærlig blir jeg skremt av hele greia. På den ene siden slipper jeg å la en maskin avgjøre hvorvidt jeg skal ha en fin dag eller ikke, på den annen må jeg plutselig ta alt ansvar selv. For nå er det ingenting som forteller meg at jeg har latt ting gå for langt eller ikke. Jeg har ingen verktøy å ty til når usikkerheten kommer snikende, jeg må stole på meg selv og min egen dømmekraft. Når jeg i tillegg har gått flere måneder uten å telle en eneste kalori står jeg igjen uten et eneste hjelpemiddel.

Er det jeg ser i speilet riktig?

Innbiller jeg meg bare at ting er likt som før?

Har jeg egentlig spist når jeg har vært sulten, og ikke fordi jeg har kjedet meg?

Var jeg ekstra sulten i går, eller overbeviste jeg bare meg selv om det for å kunne spise mer?P1050819

Det er ekstremt mange tanker som dukker opp, men målet er at disse sakte, men sikkert skal forsvinne til det samme stedet som både vekta og kaloriene. For jeg vil ta ansvar for mine egne handlinger. Jeg vil at sjokoladen som spises nytes fordi jeg har lyst på den, ikke fordi det er rom i kaloribudsjettet. Jeg vil spise ekstra de dagene jeg er skikkelig sulten, og heller gjøre middagsporsjonene mindre de dagene jeg ikke er det! Jeg vil rett og slett fri tankene og hodet fra de stengslene som skapes når alt mikrostyres ned til minste detalj, selv om det innebærer at de flyter litt vilt rundt nå til å begynne med.

//Camilla

 

8 svar til “Dette skremmer meg..”

 1. Caroline sier:

  Det høres tungt ut å gå med slike tanker. Jeg har fulgt bloggen din lenge, og du har vært like nydelig hele veien. Spis med fornuft og nyt måltidene dine 🙂 klem

 2. Hege sier:

  Det vil jeg også, Camilla! Foreløpig er jeg på vekta en gang pr uke, og er lei av at det styrer hvordan dagen min er. Føler jeg meg bra før jeg går på vekta, så er jeg ikke like happy etter veiing, om ikke vekta er «snill». Og føler jeg meg litt dritt pga litt mye godisspising, men vekta viser det samme som sist uke, så føler jeg meg litt bedre. Egentlig helt på trynet at den vekta skal ha så stor betydning, så jobber med saken. Du er superinspirerende, og et veldig godt forbilde, Camilla! ??☺️

 3. Kristina sier:

  Herlighet, det der var akkurat mine tanker. Jeg skal ærlig innrømme at jeg teller kalorier, men er likevell «shit-nervøs» for mengden jeg registrert, eventuelt ikke registrer. Hvordan kan noe så natulig som mat være så himla skumelt? Jeg har aldri (i teorien) hatt problemer med vekta, men å se at den har økt, uten at jeg har gjort noe spesielt anerledes, er piss og skumelt og alt, men fadern heller: En dag skal jeg rope ut til alle hvor glad jeg er i bilringen rundt magen, strekkmerkene på låra og jeg skal nyte sjokoladen uten å tenke at jeg må ha trent først!

 4. Ida sier:

  Jeg teller kalorier, jeg registrerer hva jeg spiser i en app som heter Lifesum fordi jeg er livredd for å miste kontrollen over kaloriinntaket. Men det ender som oftest med at det er nettopp det å miste kontrollen jeg gjør. Og da kommer skyldfølelsen.
  Jeg spilte fotball i 13 år, men sluttet for ca 4 år siden. Jeg husker at på denne tiden hadde jeg aldri hørt om å telle kalorier. Jeg var aktiv, spiste når jeg var sulten, spiste til jeg var passe mett og hadde et helt normalt og balansert kosthold. Maten var ikke et problem, kaloriene var ikke et problem. Hva faen skjedde??? Nå er mat og kalorier det eneste jeg tenker på… Jeg er normalvektig, men alikevel gnager disse tankene. Livredd for å miste kontrollen.

  Jeg håper du aldri slutter å blogge. Det er så inspirerende å lese hva du skriver, og det er også betryggende å lese det du skriver fordi man forstår at man ikke er mutters putters alene om disse tankene rundt mat og trening. Dagens syke verden trenger flere som deg! Smarte og jordnære med et positivt og normalt syn på dette med mat og trening❤️

 5. Tusen tusen takk, Caroline! <3

 6. Tusen takk, søte Hege! Ja til at du kaster den også 😉 God helg!

 7. Helt fantastisk, Kristina! Du er mer enn flott nok akkurat slik du er <3

 8. Åh, så utrolig hyggelig Ida! Tusen tusen takk <3
  Husk at ingenting er perfekt, og at mat og trening heller ikke behøver å være det. Man kommer faktisk mer enn langt nok ved å gjøre det helt ok :*
  Lykke til!

oppskrifter spis

Italiensk suppe

oppskrifter spis

Tomatsuppe

oppskrifter spis

Pasta og pølser

oppskrifter spis

Hjemmelaget yoghurtis

oppskrifter spis

Jordbær- og avokadosalsa

oppskrifter spis

Mangosalsa

spis

Cheat days

oppskrifter spis

Linsegryte

oppskrifter spis

Hjemmelaget mango-is

oppskrifter spis

Tacobowl

tren

Yogafilm

oppskrifter

Buddhabowl

oppskrifter

Brokkolicouscous

oppskrifter

Mangoremser

oppskrifter

Vegetarbolognese

oppskrifter

Mangosmoothie

oppskrifter spis

Pepperkakefudge med Sukrin

oppskrifter spis

Favaffel

oppskrifter spis

Brokkolipuré

oppskrifter spis

Jordskokksuppe

oppskrifter spis

Oppskriftsonsdag: eplechips!

oppskrifter spis

Grove bananpannekaker!

blogg

MAGASIN!

oppskrifter spis

Salat på boks!

oppskrifter spis

Den perfekte kveldskosen!

blogg

Embed

oppskrifter spis

Quiche Lorraine(-tzen) !

blogg oppskrifter spis

Pizza, Bangkok og fremtidsplaner!

blogg

Ny favoritt!

oppskrifter spis

Sukkerfrie kanelsnurrer!

oppskrifter spis

Den perfekte frokosten?

blogg

Feminist?

blogg oppskrifter spis

Den perfekte frappén !

tren

Hold kjeft

oppskrifter spis

Min favorittfrokost!

blogg

VÅKN OPP!!

blogg

Jeg sa ja!

blogg

Det gikk!

oppskrifter spis

Vegedagbok: dag 3

blogg oppskrifter spis

Proteinrik kikertepizza! (vegetar)

oppskrifter spis

Vegetardagboken: mandag

blogg tren

Fremsiden av VG!

kurs tren

Jentedagen 2016

oppskrifter spis

Bananbrød med sjokolade!

oppskrifter spis

Tips til mat på farten!

oppskrifter spis

Jeg sprekker av stolthet!

oppskrifter spis

Sunn søndagskos!

blogg

Ukens video!

oppskrifter spis

Lunsjtips og møte med TV 2!

blogg

Ukens video!

blogg tren

En perfekt lørdag!

oppskrifter spis

Søtpotetlasagne!

oppskrifter spis

Tør du å slenge deg med?

oppskrifter spis

Av og til trenger jeg dette!

tren

BOOTCAMP!

oppskrifter spis

Disse må du bare smake!

oppskrifter spis

Sukkerfri søndagsnacks!

oppskrifter spis

Sukkerfrie sjokoladebomber!

blogg tren

En helt magisk helg

oppskrifter spis

En liten smak av julen

blogg

Helt vanlig!

blogg

Bullshit.

oppskrifter spis

Morningbliss

oppskrifter spis

Proteinrike havrerundstykker

blogg

Dødens dag

blogg

Bare på TV

blogg

Morgenstund

blogg

Dett i desa

blogg oppskrifter spis

Parkdag

oppskrifter spis

Rømmegrøt til frokost?

blogg oppskrifter spis

Iskafffe i en fei!

blogg

God morgen!

oppskrifter spis

Pasta bolognese…

blogg oppskrifter spis tren

Har du prøvd denne etter trening?

oppskrifter spis

Sugarfree Saturday!

blogg oppskrifter spis

Onsdagskebab!

oppskrifter spis

Proteinrike vafler!

blogg oppskrifter spis tren

Gårdagens treningsøkt og hjemmelaget musli!

blogg oppskrifter spis

Proteinrik smoothie uten pulver!

blogg oppskrifter spis

Sukker- og glutenfri ostekake!

blogg oppskrifter spis

5 søte og sukkerfrie fristelser!

blogg oppskrifter spis

Hvordan spise sunt i sommer?

blogg oppskrifter spis

Sjokoladebefengt frokostshake

blogg

Morgenstund

blogg

Lørdagsmagi

blogg

Triathlon?

blogg

Sommer !

blogg

Flink pike

blogg tren

Rumpebonanza!

blogg

For stor?

blogg

Pizzakveld

blogg

God fredag!

Blogglisten hits