arrow-rightgooglepluslinkedinprinticonscroll-to-topsharearrow-leftslide-right

Dette skremmer meg..

Det er en god stund siden jeg sluttet å gå på vekta, og det føles veldig deilig. Og innmari skummelt. Skal jeg være ærlig blir jeg skremt av hele greia. På den ene siden slipper jeg å la en maskin avgjøre hvorvidt jeg skal ha en fin dag eller ikke, på den annen må jeg plutselig ta alt ansvar selv. For nå er det ingenting som forteller meg at jeg har latt ting gå for langt eller ikke. Jeg har ingen verktøy å ty til når usikkerheten kommer snikende, jeg må stole på meg selv og min egen dømmekraft. Når jeg i tillegg har gått flere måneder uten å telle en eneste kalori står jeg igjen uten et eneste hjelpemiddel.

Er det jeg ser i speilet riktig?

Innbiller jeg meg bare at ting er likt som før?

Har jeg egentlig spist når jeg har vært sulten, og ikke fordi jeg har kjedet meg?

Var jeg ekstra sulten i går, eller overbeviste jeg bare meg selv om det for å kunne spise mer?P1050819

Det er ekstremt mange tanker som dukker opp, men målet er at disse sakte, men sikkert skal forsvinne til det samme stedet som både vekta og kaloriene. For jeg vil ta ansvar for mine egne handlinger. Jeg vil at sjokoladen som spises nytes fordi jeg har lyst på den, ikke fordi det er rom i kaloribudsjettet. Jeg vil spise ekstra de dagene jeg er skikkelig sulten, og heller gjøre middagsporsjonene mindre de dagene jeg ikke er det! Jeg vil rett og slett fri tankene og hodet fra de stengslene som skapes når alt mikrostyres ned til minste detalj, selv om det innebærer at de flyter litt vilt rundt nå til å begynne med.

//Camilla

 

8 svar til “Dette skremmer meg..”

 1. Caroline sier:

  Det høres tungt ut å gå med slike tanker. Jeg har fulgt bloggen din lenge, og du har vært like nydelig hele veien. Spis med fornuft og nyt måltidene dine 🙂 klem

 2. Hege sier:

  Det vil jeg også, Camilla! Foreløpig er jeg på vekta en gang pr uke, og er lei av at det styrer hvordan dagen min er. Føler jeg meg bra før jeg går på vekta, så er jeg ikke like happy etter veiing, om ikke vekta er «snill». Og føler jeg meg litt dritt pga litt mye godisspising, men vekta viser det samme som sist uke, så føler jeg meg litt bedre. Egentlig helt på trynet at den vekta skal ha så stor betydning, så jobber med saken. Du er superinspirerende, og et veldig godt forbilde, Camilla! ??☺️

 3. Kristina sier:

  Herlighet, det der var akkurat mine tanker. Jeg skal ærlig innrømme at jeg teller kalorier, men er likevell «shit-nervøs» for mengden jeg registrert, eventuelt ikke registrer. Hvordan kan noe så natulig som mat være så himla skumelt? Jeg har aldri (i teorien) hatt problemer med vekta, men å se at den har økt, uten at jeg har gjort noe spesielt anerledes, er piss og skumelt og alt, men fadern heller: En dag skal jeg rope ut til alle hvor glad jeg er i bilringen rundt magen, strekkmerkene på låra og jeg skal nyte sjokoladen uten å tenke at jeg må ha trent først!

 4. Ida sier:

  Jeg teller kalorier, jeg registrerer hva jeg spiser i en app som heter Lifesum fordi jeg er livredd for å miste kontrollen over kaloriinntaket. Men det ender som oftest med at det er nettopp det å miste kontrollen jeg gjør. Og da kommer skyldfølelsen.
  Jeg spilte fotball i 13 år, men sluttet for ca 4 år siden. Jeg husker at på denne tiden hadde jeg aldri hørt om å telle kalorier. Jeg var aktiv, spiste når jeg var sulten, spiste til jeg var passe mett og hadde et helt normalt og balansert kosthold. Maten var ikke et problem, kaloriene var ikke et problem. Hva faen skjedde??? Nå er mat og kalorier det eneste jeg tenker på… Jeg er normalvektig, men alikevel gnager disse tankene. Livredd for å miste kontrollen.

  Jeg håper du aldri slutter å blogge. Det er så inspirerende å lese hva du skriver, og det er også betryggende å lese det du skriver fordi man forstår at man ikke er mutters putters alene om disse tankene rundt mat og trening. Dagens syke verden trenger flere som deg! Smarte og jordnære med et positivt og normalt syn på dette med mat og trening❤️

 5. Tusen tusen takk, Caroline! <3

 6. Tusen takk, søte Hege! Ja til at du kaster den også 😉 God helg!

 7. Helt fantastisk, Kristina! Du er mer enn flott nok akkurat slik du er <3

 8. Åh, så utrolig hyggelig Ida! Tusen tusen takk <3
  Husk at ingenting er perfekt, og at mat og trening heller ikke behøver å være det. Man kommer faktisk mer enn langt nok ved å gjøre det helt ok :*
  Lykke til!

oppskrifter

Brokkolipuré

livsstilsendring trening

Kan du gi meg litt motivasjon?

oppskrifter

Jordskokksuppe

mental-helse trening

Bevegelse for kropp og sinn

trening

Yoga i senga

livsstilsendring

MAGASIN!

livsstilsendring

Livsstilsendring – del 1

trening

Leserspørsmål

oppskrifter

Salat på boks!

kosthold oppskrifter

Jeg vil gi deg et oppskriftshefte!

blogg

Embed

hverdag kosthold trening

En varig livsstilsendring – uke 4

kosthold tanker trening

En varig livsstilsendring – uke 2!

hverdag kosthold trening

En varig livsstilsendring – uke 1 !

blogg tanker

Jeg vil føle meg bra!

blogg hverdag oppskrifter

Pizza, Bangkok og fremtidsplaner!

blogg tanker

Jeg blir så lei meg!

blogg

Ny favoritt!

blogg trening

Dagens marerittøkt!

kosthold oppskrifter

Den perfekte frokosten?

blogg

Feminist?

kosthold tanker

Jeg blir så forbanna lei.

blogg hverdag

Et liv ute av vater

hverdag tanker

En forandring må til

hverdag tanker trening

DETTE var helt latterlig morsomt!!

blogg tanker

Tar livet helt med ro

blogg oppskrifter

Den perfekte frappén !

tanker trening

Hold kjeft

kosthold oppskrifter

Min favorittfrokost!

blogg

VÅKN OPP!!

hverdag

Jeg sa ja!

blogg

Det gikk!

blogg trening

Dagens økt på rumpa!

oppskrifter

Vegedagbok: dag 3

hverdag oppskrifter

Vegetardagboken: mandag

blogg hverdag trening

Fremsiden av VG!

kurs trening

Jentedagen 2016

tanker trening

Hvorfor trener jeg?

blogg hverdag kosthold

Hør meg på radio i dag!

blogg hverdag

For en HERLIG dag!!

hverdag oppskrifter

Tips til mat på farten!

hverdag oppskrifter

Jeg sprekker av stolthet!

oppskrifter

Sunn søndagskos!

blogg

Ukens video!

hverdag oppskrifter

Lunsjtips og møte med TV 2!

blogg

Ukens video!

blogg trening

En perfekt lørdag!

oppskrifter

Søtpotetlasagne!

hverdag kosthold oppskrifter

Tør du å slenge deg med?

blogg hverdag

Endelig reiser vi!

kosthold tanker

5 tips til mat på farten!

hverdag oppskrifter

Av og til trenger jeg dette!

trening

BOOTCAMP!

hverdag kosthold tanker trening

Slik kommer du i form i 2016!

trening

Ny bootcamp!

blogg tanker

Er du en overspiser?

blogg hverdag

Plutselig ble alt klart!

blogg trening

En helt magisk helg

blogg trening

Ny øvelse: rumpepump!

kosthold oppskrifter

En liten smak av julen

blogg

Helt vanlig!

blogg

Bullshit.

kosthold oppskrifter

Morningbliss

blogg hverdag

3 år med min kjære!

hverdag trening

Må man alltid trene hardt?

blogg hverdag

Følger du meg på snap?

hverdag kosthold trening

Veien mot en sunnere livsstil – del 5

hverdag

Dødens dag

hverdag

Bare på TV

hverdag oppskrifter

Proteinpannekaker uten pulver!

blogg

Morgenstund

blogg

Dett i desa

trening

Booty blaster

blogg hverdag oppskrifter

Parkdag

hverdag kosthold trening

Veien mot en sunnere livsstil – del 2

blogg oppskrifter

Iskafffe i en fei!

blogg

God morgen!

oppskrifter

Pasta bolognese…

blogg oppskrifter trening

Har du prøvd denne etter trening?

hverdag oppskrifter

Sugarfree Saturday!

hverdag

God morgen :)

blogg oppskrifter

Onsdagskebab!

blogg hverdag

Coffee in the morning…

oppskrifter

Proteinrike vafler!

blogg hverdag oppskrifter trening

Gårdagens treningsøkt og hjemmelaget musli!

blogg kosthold oppskrifter

Sugarfree Saturday – iskrem og sjokolade!

blogg hverdag trening

Musikk som motiverer!

blogg hverdag oppskrifter

Proteinrik smoothie uten pulver!

blogg hverdag oppskrifter

Sukker- og glutenfri ostekake!

blogg kosthold oppskrifter

5 søte og sukkerfrie fristelser!

blogg kosthold oppskrifter

Hvordan spise sunt i sommer?

blogg hverdag kosthold oppskrifter

Sjokoladebefengt frokostshake

blogg hverdag trening

Hverdagsaktivitet og jentekveld

blogg hverdag

Når du minst venter det

blogg hverdag

Morgenstund

blogg

Lørdagsmagi

blogg

Triathlon?

hverdag kosthold tanker

Sol, sommer og gode valg

blogg hverdag kosthold

Potetsalat og spontantur

blogg

Sommer !

blogg hverdag tanker

Flink pike

kosthold

Fredagsburger !

blogg hverdag kosthold

Dark chocolate smoothie

blogg trening

Rumpebonanza!

kosthold

Burger delight

blogg hverdag

Ny uke, nye muligheter

trening ukategorisert

Hjemmetrening

hverdag kosthold ukategorisert

Proteinrike, sukkerfrie muffins!

ukategorisert

Prokrastinering, sa du?

ukategorisert

Om det å være seg selv

kosthold ukategorisert

Hva spiser jeg i løpet av en dag?

kosthold tanker

17. mai er vi så glad i…

blogg hverdag

Flower printed tights

blogg tanker

For stor?

trening ukategorisert

Dagens utfordring

hverdag tanker

It´s my birthday..

ukategorisert

Endelig søndag..

ukategorisert

Pizzakveld

tanker

God fredag!

Blogglisten hits