arrow-rightgooglepluslinkedinprinticonscroll-to-topsharearrow-leftslide-right

Disse personlige trenerene bør du styre unna!

Vi har endelig gått inn i årets siste uke og salget er i gang for fullt. Sengetøy, julevarer, klær og møbler selges unna til spottpris, og vi handler som aldri før! Salget stopper heller ikke ved i de materielle godene – i år får du også gode rabatter på både timer med personlig oppfølging og nettbasert coaching og markedet er utømmelig! Alle kan jo neste kalle seg PTer om dagen, så hvem skal du egentlig høre på?

Det er ikke til å stikke under en stol at det å investere i en PT for de fleste blir en ganske stor utgift. Det skulle jo selvsagt bare mangle at vi får betalt for jobben vi gjør, men det som er like viktig er at du får det du betaler for. Hos de store sentrene kan du få PT-timer ned i 500kroner timen, mens du på de litt mer eksklusive stedene gjerne må opp i det dobbelte. Hvem nettopp du skal velge vil selvsagt variere veldig, men det er noen ting du burde se etter dersom du har lyst til å ende opp med en bastant jævel som i liten grad tar hensyn til det du ønsker å oppnå.

 1. Hun påstår at du må spise bestemte matvarer for å oppnå resultatene du er ute etter.

  Dersom målet er å gå ned i vekt kan det absolutt være en fordel å øke inntaket av frukt og grønt og begrense mengden sjokolade, men det betyr på ingen måte at du må kutte ut alt som heter sosialt liv og kos! Både godteri og alkohol kan nytes dersom målet er å kvitte seg med noen kilo, du må bare være litt smart.

 2. Han er ikke interessert i å tilpasse opplegget til din hverdag og dine forutsetninger.

  Personlig trening skal være nettopp dette: PERSONLIG! Det vil si at Magda på 46 med 4 barn og en fulltidsjobb mest sannsynlig trenger et annen opplegg enn Geir på 19 som bor hjemme hos mamma og pappa og ikke gjør noe annet enn å være 8 timer på skolen om dagen (ikke at dette ikke er krevende, altså!). En god PT lager et opplegg som passer inn i din hverdag og livsstil, og tilpasser dersom du skulle synes at noe er utfordrende!

 3. Hun er ekstremt bastant i uttalelsene sine

  Er det en ting vi PTer vet så er det at ingenting er skrevet i stein. For bare ti år siden var fett farlig, karbohydrater var løsningen på alle spørsmål og proteiner visste vi så vidt hva var. I dag er trenden snudd andre veien, samtidig som CrossFit har tatt over treningsbransjen med storm og de fleste spiser som de trodde vi gjorde i steinaldertiden (du vet, da man fort gikk flere dager uten mat og garantert ikke hadde tilgang til avocado…). Sannheten er at det finnes få sannheter, at de fleste veier leder til Rom og at det viktigste er at du trives med det du gjør. Javel, så er kanskje knebøy en genial øvelse, men om du hater den, hvorfor inkludere den i programmet ditt? Og om du ikke kan fordra brokkoli, kanskje det er greit at du spiser blomkål (JAAA)? Måtehold, balanse og trivsel bør være stikkord som tas hensyn til, ikke flotte ord som kastes ut uten innhold.

 4. Han bruker ikke et program

  Trening skal selvsagt være gøy, men uten et treningsprogram vil de fleste oppleve stagnasjon relativt fort. Dersom du ønsker mye variasjon er dette selvsagt fint, men ikke tillat treneren din å dukke opp uforberedt til timen: Han eller hun bør ha lagt en plan som skal ta deg fra A til Å!

 5. Han er mer opptatt av å ha mange kunder enn av å følge opp hver enkelt.

  Det er klart at man trenger en viss kundebase for å kunne leve av dette yrket, men man skal samtidig ikke glemme å følge opp hver enkelt. Som jeg innledet med: for de fleste er dette en stor investering, det er klart at du skal få den oppfølgingen du er blitt lovt!! Programmer skal komme til tiden, meldinger skal besvares i rimelig tid (om dette er avtalt) og treneren skal selvsagt stå parat før timen din.

Jeg kunne sikkert gjort denne listen dobbelt så lang, men dette er i allefall noen punkter jeg mener er essensielle å gå gjennom den dagen du eventuelt bestemmer deg for å investere i en personlig trener 🙂 Bruker du hodet litt når du velger vil du helt sikkert sitte igjen med et kjemperesultat og en veldig god følelse!

Har du noengang jobbet med en personlig trener, og var du fornøyd med hva dette gav deg?

 

//Camilla

5 svar til “Disse personlige trenerene bør du styre unna!”

 1. Sara sier:

  Hei Camilla!
  Flott innlegg, og noe som er viktig å ta med i vurderingen (som jeg selv har erfart på den litt dårligere måten).!

  Et spm litt ute av kontekst ifht innlegget.
  Som du sikkert har fått med deg har Lene Alexandra (lenealexandra.no) vært på et projekt hvor hun følger en fitnessdiett rettet mot bikinifitness.

  Lene Alexandra er veldig åpen om dietten og påpeker at den ikke er sunn eller helseforsvarlig, kun presentasjonsrettet. Hun sier at hun nå daglig inntar 1500 kcal og at dette er ekstremt og ikke helse-bringende.

  For en tid tilbake la du ut kostholdsplan her på bloggen rettet mot jenter 70-80kg, 60-70kg og la til i kommentarfeltet hvordan 50-60kg kunne spise for og oppnå vektnedgang.
  Ifølge ditt innlegg kunne 50-60kg jenter som var aktive ligge på 1400-1600 kcal dagen.
  Dette er jo hva Lene Alexandra presiserer at er alt for lite.
  Ingen kritikk til noen av dere, men hva mener du om å innta så «lite» kalorier daglig for å kunne få ned i vekt/fettprosent?

  Er selv 158cm, 55kg og 20 år. 55kg er absolutt ikke noe høy vekt, men kroppen min er litt større enn den trenger. Litt ekstra mage, hofte og rumpe. Føler meg perfekt på rundt 50-52kg.

  Trener styrke 4 dager uken og kondisjon 1-2.
  Hva mener du jeg burde ligge på kalorimessig for å bli kvitt 2-3kg?

  Stor klem fra fast leser!

 2. Lise sier:

  Ja, jeg jobber med en personlig trener og har gjort det i hele høst.. skal fortsette noen mnd til og er super fornøyd!! Kunne ikke ønsket meg noen bedre! 🙂

 3. A sier:

  Dette er jeg også litt nysgjerrig på! Jeg ble nemlig anbefalt 1900 kcal den gangen jeg skulle ned i fettprosent, sammen med en aktiv hverdag og styrketrening 4 dager i uken. Ble betydelig sterkere og gikk ned i fettprosent. Da jeg økte treningsmengden med en sirkeløkt i uken, gikk jeg også opp til 2100 kcal på treningsdager. Fettprosenten fortsatte å falle, og energinivået var et helt annet. Tidligere hadde jeg jo forsøkt å ligge på 1400, hvor livet ikke var spesielt lyst, og hele greia endte i at jeg ga opp og overspiste…. Det er naturligvis meget individuelt hva som funker, men jeg veide da 58 kilo og hadde ca null muskelmasse (1.65 høy). Jeg stusset også litt over hvor lavt du velger å legge en «aktiv» jente i kalorier. Det funker jo hvis man er beinhard, men hva når målet er nådd? skal man jobbe seg opp i kalorimengde? Også fast leser, og følger spent med på deg og dine mål. Heier på deg – du er flott!

 4. Hei jenter! Jeg forstår spørsmålet deres veldig godt, og er også tildels enig i kommentaren. Det som er nødvendig å skille mellom her er om man legger opp kosthold til enkeltpersoner eller til en gruppe. Legger man opp til en gruppe må man alltid legge inn en slags margin, slik at man treffer både de som ligger over og under på skalaen. Regner man ut kaloribehovet til ei jente på 55 kg og 155 cm forbruker hun ca 2100 kcal de dagene hun trener. Trekker man da fra 500 kcal, som tilsvarer en vektnedgang på 0,5 kg i uken havner man på 1600. Det vanlige er å legge hviledagene litt lavere, slik at vektnedgangen kan skje også her. Er du 165 høy på 58 kilo ville jeg aldri anbefalt deg å gå ned i vekt, men heller opp i muskelmasse og ned i fettprosent. Høyen din tilsvarer at du bør spise som en mellom 60 og 70 kg (minimum).

  Setter man derimot opp til en enkelt person blir spørsmålet noe helt annet. Da ville jeg tatt for meg hvordan dagene til vedkommende ser ut, hvor mye aktivitet hun er i, hvor ofte hun trener og ikke minst hva hun trener. I tillegg tar jeg all historie i betraktning og begynner alltid mye høyere på kaloriene enn jeg gjorde her, rett og slett fordi jeg har mulighet til å justere underveis. Er du med på tanken? Da kan jeg fint begynne på 2200 kcal på treningsdager, og noe lavere på hviledager og justere ned fortløpende til vi finner et sweetspot hvor hun får i seg nok energi, men fremdeles går ned i fettprosent eller vekt 🙂 Nettopp på grunn av dette skal man alltid ta slike kostholdsplaner med en klype salt, også mine. Man bør stille seg selv spørsmålet: kan dette funke for meg? Om svaret er nei vil det kanskje være verdt å få laget et opplegg som er hakket mer tilpasset!

  Fortsatt god jul, jenter, og TAKK for at dere tør å stille disse spørsmålene!! Det er ingenting annet enn det som gjør meg bedre 🙂

 5. Hei Sara!! Les gjerne svaret jeg gav anonym over også, håper jeg svarte på det meste der og at du sier i fra om det fremdeles er noe som er uklart.

  Hvor mye nettopp du skal spise for å gå ned 2-3 kilo er veldig vanskelig å si uten at jeg vet mer om deg. Hva jobber du med? Er dagene dine aktive eller stillesittende? Hva legger du i en styrkeøkt? Hva trener du når du bedriver kondisjon? Hvor lange og intensive er øktene dine? Vet du fettprosenten din? HVor lenge har du trent? osv.

  Ut i fra dette vil jeg få et relativt godt inntrykk av hvem du er og hvordan kroppen din fungerer, og vil kunne sette opp et utgangskosthold som vi kan jobbe oss ut i fra. Jeg ville helt sikkert begynt på nærmere 1900-2000 kcal på treningsdager og jobbet meg ut i fra dette, uten at jeg kan si at det er en fasit 🙂

oppskrifter spis

Italiensk suppe

oppskrifter spis

Tomatsuppe

oppskrifter spis

Pasta og pølser

oppskrifter spis

Hjemmelaget yoghurtis

oppskrifter spis

Jordbær- og avokadosalsa

oppskrifter spis

Mangosalsa

spis

Cheat days

oppskrifter spis

Linsegryte

oppskrifter spis

Hjemmelaget mango-is

oppskrifter spis

Tacobowl

tren

Yogafilm

oppskrifter

Buddhabowl

oppskrifter

Brokkolicouscous

oppskrifter

Mangoremser

oppskrifter

Vegetarbolognese

oppskrifter

Mangosmoothie

oppskrifter spis

Pepperkakefudge med Sukrin

oppskrifter spis

Favaffel

oppskrifter spis

Brokkolipuré

oppskrifter spis

Jordskokksuppe

oppskrifter spis

Oppskriftsonsdag: eplechips!

oppskrifter spis

Grove bananpannekaker!

blogg

MAGASIN!

oppskrifter spis

Salat på boks!

oppskrifter spis

Den perfekte kveldskosen!

blogg

Embed

oppskrifter spis

Quiche Lorraine(-tzen) !

blogg oppskrifter spis

Pizza, Bangkok og fremtidsplaner!

blogg

Ny favoritt!

oppskrifter spis

Sukkerfrie kanelsnurrer!

oppskrifter spis

Den perfekte frokosten?

blogg

Feminist?

blogg oppskrifter spis

Den perfekte frappén !

tren

Hold kjeft

oppskrifter spis

Min favorittfrokost!

blogg

VÅKN OPP!!

blogg

Jeg sa ja!

blogg

Det gikk!

oppskrifter spis

Vegedagbok: dag 3

blogg oppskrifter spis

Proteinrik kikertepizza! (vegetar)

oppskrifter spis

Vegetardagboken: mandag

blogg tren

Fremsiden av VG!

kurs tren

Jentedagen 2016

oppskrifter spis

Bananbrød med sjokolade!

oppskrifter spis

Tips til mat på farten!

oppskrifter spis

Jeg sprekker av stolthet!

oppskrifter spis

Sunn søndagskos!

blogg

Ukens video!

oppskrifter spis

Lunsjtips og møte med TV 2!

blogg

Ukens video!

blogg tren

En perfekt lørdag!

oppskrifter spis

Søtpotetlasagne!

oppskrifter spis

Tør du å slenge deg med?

oppskrifter spis

Av og til trenger jeg dette!

tren

BOOTCAMP!

oppskrifter spis

Disse må du bare smake!

oppskrifter spis

Sukkerfri søndagsnacks!

oppskrifter spis

Sukkerfrie sjokoladebomber!

blogg tren

En helt magisk helg

oppskrifter spis

En liten smak av julen

blogg

Helt vanlig!

blogg

Bullshit.

oppskrifter spis

Morningbliss

oppskrifter spis

Proteinrike havrerundstykker

blogg

Dødens dag

blogg

Bare på TV

blogg

Morgenstund

blogg

Dett i desa

blogg oppskrifter spis

Parkdag

oppskrifter spis

Rømmegrøt til frokost?

blogg oppskrifter spis

Iskafffe i en fei!

blogg

God morgen!

oppskrifter spis

Pasta bolognese…

blogg oppskrifter spis tren

Har du prøvd denne etter trening?

oppskrifter spis

Sugarfree Saturday!

blogg oppskrifter spis

Onsdagskebab!

oppskrifter spis

Proteinrike vafler!

blogg oppskrifter spis tren

Gårdagens treningsøkt og hjemmelaget musli!

blogg oppskrifter spis

Proteinrik smoothie uten pulver!

blogg oppskrifter spis

Sukker- og glutenfri ostekake!

blogg oppskrifter spis

5 søte og sukkerfrie fristelser!

blogg oppskrifter spis

Hvordan spise sunt i sommer?

blogg oppskrifter spis

Sjokoladebefengt frokostshake

blogg

Morgenstund

blogg

Lørdagsmagi

blogg

Triathlon?

blogg

Sommer !

blogg

Flink pike

blogg tren

Rumpebonanza!

blogg

For stor?

blogg

Pizzakveld

blogg

God fredag!

Blogglisten hits