arrow-rightgooglepluslinkedinprinticonscroll-to-topsharearrow-leftslide-right

«Du trenger å trene mer»

God morgen alle sammen! Uken går fremdeles etter målene her, og jeg er nettopp kommet inn etter en tur med mann og hund. Dette er en overraskende deilig måte å starte dagen på, men likevel holder jeg på å svare med ett «bare gå du, jeg må fikse noe» hver eneste gang. Gammel vane er vond å vende, sier de, og det tror jeg så gjerne på!

Jeg har med andre ord vært ute og gått allerede i dag, skal snart på jobb hvor jeg stort sett er i aktivitet hele dagen og deretter skal jeg jammen ta meg en treningsøkt også. Likevel havnet det en kommentar på instagram i går, skrevet av en mann som mente jeg «burde trene mer, fordi jeg har litt puffy mage». Jeg har sagt det før, og jeg sier det igjen; jeg får alt for lite hatmeldinger, men jeg synes altså det er like morsomt hver gang. Selvsagt fordi de ikke egentlig er hatefulle, her hadde man jo en mann som oppriktig mente han kunne redde meg fra de pløsete magenes verden, men også fordi jeg virkelig ikke bryr meg. Om noe synes jeg litt synd på mennesker som føler at de a) må spre hatefulle kommentarer til andre for å føle seg bedre eller b) rett og slett ikke eier folkeskikk.

For er det ikke litt dette det handler om? Folkeskikk? Hvor er det blitt av oppdragelsen som oppfostrer barn som holder kjeft om de ikke har noe pent å si? Eller har det blitt sånn i dag at alle er så satans unike at vi må behandle de med silkehansker og for guds skyld ikke si i fra om de gjør noe som er direkte frastøtende?

For å ta denne uttalelsen som eksempel: Et magebilde vil aldri fortelle deg hvor mye jeg trener. Ut i fra det kan du kanskje anslå fettprosenten min, men ikke stort mer. Du vet ikke at jeg bruker timesvis på et senter hver eneste uke, at jeg er så mye aktiv som jeg gidder utenom, at jeg havner godt over 10000 skritt hver eneste dag eller at jeg jobber med å hjelpe andre mennesker med å få til det samme. Ut i fra bildet mitt ser du heller ikke hvor mange andre mennesker du påvirker med din kommentar. For hvis min mage er puffy og jeg behøver å trene mer, hva tror du andre jenter, som er mindre aktive, tenker om seg selv da? Hvordan tror du de føler seg? Din kommentar snakker nemlig ikke bare til meg, men til alle andre som ser hva du sier. Den har betydning langt utenfor det du tror, og jeg håper at du neste gang tenker deg om før du poster noe stygt om et annet menneskes kropp. Det kan godt hende at vedkommende tåler det, men et eller annet sted der ute sitter det ei jente som så gjerne vil se ut som den du prater stygt om. Og når ikke en gang det er bra nok for samfunnet… Hva da?

Tenk deg om. Vær snill. Spre glede.

//Camilla

15 svar til “«Du trenger å trene mer»”

 1. Hege A. sier:

  Tusen takk, Camilla, for at du er et så godt forbilde! <3
  Jeg leser bloggen din hver dag. 🙂

  Jeg tror forresten at de som skriver stygge kommentarer til andre på nett umulig kan ha det særlig bra med seg selv. Mest sannsynlig handler det nok om at de selv er usikre, og derfor har behov for å hevde seg på en eller annen måte. Bare så synd at denne selvhevdingen kommer i form av drittslenging.

  Ønsker deg en strålende dag! ✨

 2. Yngvild sier:

  Det er så flott at du ikke bryr deg om slike negative kommentarer og uttalelser!!

  Jeg tror som Hege at de som strør om seg med sånne kommentarer ikke har det så bra med seg selv. Synd de ikke finner en annen måte å få det bedre på…:/

 3. Kristina sier:

  STÅ PÅ! Digger måten du håndterer dårlige kommentarer på, akkurat sånn det bør være 😀
  Jeg har opplevd litt det samme, bare at det var venninna mi, som er naturlig slankere enn meg, som klaget over 1 cm bulk på magen da hun satt, og der satt jeg, tydelig større enn henne og bare…. eeeh???? Det blir bare SÅ feil.

 4. Siren sier:

  Hallo!
  Synes det er litt mangel på manerer å drive å kommentere slik og ikke minst mangel på kunnskap! Virker ikke som om han som har kommentert har noe særlig kjennskap til deg eller det du driver med!

  Jeg blir inspirert av deg og holdningene dine til mat og trening:)

  Forresten så så jeg mystoryen din om søtpotetene, mitt tips er å ha de i på 210-220 grader (husker ikke helt) i ca. 30 MIN (ikke en time da svir de seg alt for mye) og så for å få de sprø så kan man ta å kutte de opp og så legge de i vann en stund og så hvis man vil kan man rulle de i sånn maizena mel (kanskje ikke den sunneste løsningen men det blir godt da!) før man tar de i ovnen 🙂

 5. Lene sier:

  Jeg håper dette innlegget når frem til personen som skrev den kommentaren, for nettopp det du skriver om hvor mange en slik kommentar påvirker – det tror jeg faktisk ikke personen har tenkt over, og det gjelder nok mange flere også. Uansett synes jeg det er flott at du står på ditt og gir et skikkelig kickass-svar tilbake!

 6. Åh, tusen takk Hege Anita! Jeg blir så glad av de gode kommentarene dere legger igjen, det motiverer meg 😀

  Du har helt sikkert rett, men samtidig er det jo så trist at man skal føle at man har det behovet. Ja til bedre selvfølelse, liksom!
  Håper du har hatt en flott dag også 😀

 7. Takk Yngvild! Man må jo takle det best mulig. Håper bare ikke det blir mer etterhvert, da vet jeg ikke om det går like bra 😛

  Du har helt sikkert rett, synd å tenke på at det er den eneste måten de får utløp for det på :/

 8. Takk søta!! 😀
  Haha, ja man skal passe seg for å rakke ned på seg selv også. Jeg skjønner jo at alle kan ha ting de vil jobbe med, men da bør man heller si det på en måte slik at ikke andre føler seg dårlig, det er ingen vits 😛

 9. Helt enig med deg 😛

  Og tusen takk! 😀

  Haha, ja det gikk ikke så bra det der. Maizena skal absolutt prøves, det gir helt sikkert en herlig crunch. takk! 😀

 10. Nei, det er lett å tenke frem til sin egen nesetupp og stoppe der. Internett er dessverre et «farlig sted» hvor mange personer får med seg det som skrives, og da bør man rett og slett ta litt hensyn! Takk Lene 😀

 11. Kristin sier:

  «Som jeg skulle ønske at jeg hadde en flat mage» – det har vært mitt mantra i alle de år….tør faktisk å påstå at jeg har til tider vært smådeprimert når moten har vist magetopper etc. Den tanken slår meg til tider enda, men jeg jobber med hodet til tider mer enn med kroppen (Selv om jeg har 6 treningsøkter i uka). Hadde bare personen bak den kommentaren visst konsekvensene som kan ligge bak en slik kommentar hadde han kanskje tenkt seg om flere ganger. Ja til balanse i livet, og ja til at det er rom for oss som er litt «fitnesschubby». Hurra for fitnok, som er en av de få bloggene jeg faktisk gidder å lese 🙂

 12. Therese sier:

  Flott innspill til folk som ikke har pene ting å si om andre. Jeg tror folk glemmer at det er andre mennesker som faktisk sitter og får disse meldingene, og at andre enn personen den var tiltenkt faktisk også får det med seg. Jeg forundrer med stadig over folk som absolutt føler de må lirke av seg med meninger og utsagt som slettes ikke er på sin plass til hvem som helst, enten personer eller feks saker og innlegg på facebook/vg osv. Har all sperre for folkeskikk forsvunnet? Ville du faktisk gått opp til den personen foran masse mennesker og ropt det ut til han/hun? Merkelig.

  Får litt av det samme på jobb av og til, telefoner/e-poster fra kunder som kjefter og smeller – og er direkte ufine. Hva er det som tror at jeg vil være hyggelig og ekstra behjelpelig med deg når du oppfører seg helt på tryne? Og hadde de virkelig vært så «tøffe i trynet» om det ikke var for avstanden mellom oss?

  Jeg skjønner meg ikke på det – men jeg klapper deg på skudra for å «takle» det så bra 🙂

 13. Så godt å høre at du er flink til å jobbe med de tankene, Kristin! 🙂 Det er faktisk en treningssak det der også, på lik linje med det vi gjør på et senter.
  Helt enig med deg – ja til balanse. Og tusen, tusen takk <3

 14. Hahahha, det er så innmari sant! Fikk noen av de da jeg jobbet på callsenter selv. Det er nesten vanskelig å fatte hva som skjer med folk med en gang de slipper å stå ansikt til ansikt med den de herser med.. Ja til positive mennesker og gode taklere, som deg og meg 😀

 15. Tiril sier:

  Dessverre finnes det slike folk som denne Frank eller whatever han het som er et profesjonelt troll.

  Jeg er kanskje ikke enig med deg på alle punkt her i livet Camilla, men jeg kjente at jeg ble direkte rasende da jeg så den kommentaren.

  Noen ganger skulle jeg ønske at disse profesjonelle trollene ble med de dem sier har en usunn livsstil for å se om de faktisk orker holde følge.

  Det er ikke alltid at en slank person er i bedre form enn den som har litt ekstra muskler/fett eller hva nå personen de snakker om består av.

oppskrifter spis

Italiensk suppe

oppskrifter spis

Tomatsuppe

oppskrifter spis

Pasta og pølser

oppskrifter spis

Hjemmelaget yoghurtis

oppskrifter spis

Jordbær- og avokadosalsa

oppskrifter spis

Mangosalsa

spis

Cheat days

oppskrifter spis

Linsegryte

oppskrifter spis

Hjemmelaget mango-is

oppskrifter spis

Tacobowl

tren

Yogafilm

oppskrifter

Buddhabowl

oppskrifter

Brokkolicouscous

oppskrifter

Mangoremser

oppskrifter

Vegetarbolognese

oppskrifter

Mangosmoothie

oppskrifter spis

Pepperkakefudge med Sukrin

oppskrifter spis

Favaffel

oppskrifter spis

Brokkolipuré

oppskrifter spis

Jordskokksuppe

oppskrifter spis

Oppskriftsonsdag: eplechips!

oppskrifter spis

Grove bananpannekaker!

blogg

MAGASIN!

oppskrifter spis

Salat på boks!

oppskrifter spis

Den perfekte kveldskosen!

blogg

Embed

oppskrifter spis

Quiche Lorraine(-tzen) !

blogg oppskrifter spis

Pizza, Bangkok og fremtidsplaner!

blogg

Ny favoritt!

oppskrifter spis

Sukkerfrie kanelsnurrer!

oppskrifter spis

Den perfekte frokosten?

blogg

Feminist?

blogg oppskrifter spis

Den perfekte frappén !

tren

Hold kjeft

oppskrifter spis

Min favorittfrokost!

blogg

VÅKN OPP!!

blogg

Jeg sa ja!

blogg

Det gikk!

oppskrifter spis

Vegedagbok: dag 3

blogg oppskrifter spis

Proteinrik kikertepizza! (vegetar)

oppskrifter spis

Vegetardagboken: mandag

blogg tren

Fremsiden av VG!

kurs tren

Jentedagen 2016

oppskrifter spis

Bananbrød med sjokolade!

oppskrifter spis

Tips til mat på farten!

oppskrifter spis

Jeg sprekker av stolthet!

oppskrifter spis

Sunn søndagskos!

blogg

Ukens video!

oppskrifter spis

Lunsjtips og møte med TV 2!

blogg

Ukens video!

blogg tren

En perfekt lørdag!

oppskrifter spis

Søtpotetlasagne!

oppskrifter spis

Tør du å slenge deg med?

oppskrifter spis

Av og til trenger jeg dette!

tren

BOOTCAMP!

oppskrifter spis

Disse må du bare smake!

oppskrifter spis

Sukkerfri søndagsnacks!

oppskrifter spis

Sukkerfrie sjokoladebomber!

blogg tren

En helt magisk helg

oppskrifter spis

En liten smak av julen

blogg

Helt vanlig!

blogg

Bullshit.

oppskrifter spis

Morningbliss

oppskrifter spis

Proteinrike havrerundstykker

blogg

Dødens dag

blogg

Bare på TV

blogg

Morgenstund

blogg

Dett i desa

blogg oppskrifter spis

Parkdag

oppskrifter spis

Rømmegrøt til frokost?

blogg oppskrifter spis

Iskafffe i en fei!

blogg

God morgen!

oppskrifter spis

Pasta bolognese…

blogg oppskrifter spis tren

Har du prøvd denne etter trening?

oppskrifter spis

Sugarfree Saturday!

blogg oppskrifter spis

Onsdagskebab!

oppskrifter spis

Proteinrike vafler!

blogg oppskrifter spis tren

Gårdagens treningsøkt og hjemmelaget musli!

blogg oppskrifter spis

Proteinrik smoothie uten pulver!

blogg oppskrifter spis

Sukker- og glutenfri ostekake!

blogg oppskrifter spis

5 søte og sukkerfrie fristelser!

blogg oppskrifter spis

Hvordan spise sunt i sommer?

blogg oppskrifter spis

Sjokoladebefengt frokostshake

blogg

Morgenstund

blogg

Lørdagsmagi

blogg

Triathlon?

blogg

Sommer !

blogg

Flink pike

blogg tren

Rumpebonanza!

blogg

For stor?

blogg

Pizzakveld

blogg

God fredag!

Blogglisten hits