arrow-rightgooglepluslinkedinprinticonscroll-to-topsharearrow-leftslide-right

En annerledes historie

For en god uke siden fikk jeg denne mailen i innboksen og jeg vil gjerne dele den med dere. For verden er ikke rosenrød. Den er ikke som på instagram. Du vei ikke alt om alle og skal være forsiktig med å dømme etter et lite møte. Sett deg godt tilbake og les 🙂

Jeg trenger at alle der ute får lese en litt annerledes histore. Noe som burde vært en solskinnshistorie, men som dessverre ikke er det. 

Jeg smiler alltid, det er det jeg er kjent for. Jeg ler, har gliset godt festet og er alltid glad og det har jeg også egentlig all grunn til. Jeg er midt i noe som burde være min «prime time». Jeg er 20 år, har nettopp gjort mange store valg med tanke på både bosted og skolevalg og burde egentlig være kjempeglad. Men det er altså ikke en solskinnshistore likevel.

Alle ser at jeg smiler
Alle ser at jeg ler
Alle ser hvor mye jeg stiller opp for vennene mine
Alle ser hvor bredt jeg smiler når andre smiler av meg

Men hvem ser meg når jeg gråter?
Hvem ser meg når jeg sliter som mest?

Dere lurer nok på hva JEG kan slite med. Jeg som har verdens tryggeste familie, gode venner, leilighet og en sikker studieplass. Til og med på trening går alt min vei og skryt kommer haglende mot meg.

«Du er så flink»

«Skulle ønske jeg klarte å trene så mye og ha så mye motivasjon som du har»

Er det ikke da ironisk at jeg sitter her og føler at jeg ikke er god nok? At jeg skulle ønske noen så meg når jeg sitter alene i leiligheten min og gråter fordi jeg ikke klarer å føle at jeg strekker til?

Spørsmålet er jo da: Hvorfor føler jeg ikke at jeg strekker til? Jeg som har oppnådd så mye, bare i en alder av tyve. Hvorfor hender det at jeg faller sammen på gulvet i leiligheten og gråter, masse?

Det er en stemme i hodet mitt som hele tiden minner meg på at «greit, du har oppnådd mye, men du er fremdeles ikke god nok. Du er ikke spesielt høy. Du har en helt normal kropp. Og musklene får deg egentlig til å se svær ut». Men er da dette noe å gråte for?

Det er så mye mer som ligger bak. Når folk til det kjedsommelige sier at jeg er for stor for muskuløs, for ditt og for datt – da blir det til slutt sittende fast i hodet ditt. Dette har rett og slett resultert i en enorm usikkerhet og ikke minst mangel på selvtillit, som samlet fører til at jeg enkelte ganger knekker helt sammen. En usikkerhet som ingen legger merke til alle smilene, all latteren og all gleden absolutt alle mener jeg utstråler.

Inni meg brenner det

«Ser de på meg fordi jeg ser stor ut?»
«Kledde jeg dette, eller er jeg for stor?»
«Kan noen like meg når alle sier jeg er stor?»
«Ser jeg bra nok ut?»

Og sånn fortsetter det til det kjedsommelige oppe i hodet mitt.

Har jeg i det hele tatt et poeng med å fortelle alt dette? Ja, tro det eller ei så har jeg faktisk to.

1) SLUTT! Vær så snill, bare SLUTT å mene noe om andres kropp. Og kjære deg, om du skulle være så uheldig å mene noe så hold det for deg selv. Tro meg når jeg sier at jeg ikke er den eneste som sliter med en ekstrem usikkerhet og mangel på selvtillit på grunn av andres meninger. Kan vi ikke bare se på hverandres ulikheter som noe positivt?

2) Vi må lære oss å bry oss mer. Jeg sier ikke at dere ikke bryr dere, men det tabubelagte rundt det å ha det vondt må forsvinne. Det må være greit å fortelle at man har hatt det så rævva som jeg har det innimellom. Neste gang du er med kompisen eller venninnen din kan du spørre de hvordan de egentlig har det. Kanskje du får deg en overraskelse?

Nå skal jeg slutte å rable ned flere av tankene mine, men jeg vil bare avslutte med å si at jeg håper at min historie kan hjelpe noen der ute til å prate om hvordan de har det. at min historie får noen med en mening om andres kropp til å revurdere å dele den med vedkommende.

Til slutt vil jeg si til deg, Camilla.

– Takk for at du er deg, du aner ikke hvilket friskt pust du er i en verden full av fitnessmennesker som forsøker å være noe de ikke er. Jeg håper jeg en dag kan se på kroppen min på samme måte som du gjør – med glede. Ikke minst at jeg en dag kommer over dette og kan smile hele tiden, også når jeg sitter alene.

Takk, jeg håper du vet du er et forbilde.

Med dette i minne håper jeg du får en helt fantastisk dag, og at du er god med de som er rundt dere. Det kan hende de trenger det mer enn du tror. 🙂

//Camilla og en som trengte å dele.

Kommentarer er stengt.

oppskrifter spis

Italiensk suppe

oppskrifter spis

Tomatsuppe

oppskrifter spis

Pasta og pølser

oppskrifter spis

Hjemmelaget yoghurtis

oppskrifter spis

Jordbær- og avokadosalsa

oppskrifter spis

Mangosalsa

spis

Cheat days

oppskrifter spis

Linsegryte

oppskrifter spis

Hjemmelaget mango-is

oppskrifter spis

Tacobowl

tren

Yogafilm

oppskrifter

Buddhabowl

oppskrifter

Brokkolicouscous

oppskrifter

Mangoremser

oppskrifter

Vegetarbolognese

oppskrifter

Mangosmoothie

oppskrifter spis

Pepperkakefudge med Sukrin

oppskrifter spis

Favaffel

oppskrifter spis

Brokkolipuré

oppskrifter spis

Jordskokksuppe

oppskrifter spis

Oppskriftsonsdag: eplechips!

oppskrifter spis

Grove bananpannekaker!

blogg

MAGASIN!

oppskrifter spis

Salat på boks!

oppskrifter spis

Den perfekte kveldskosen!

blogg

Embed

oppskrifter spis

Quiche Lorraine(-tzen) !

blogg oppskrifter spis

Pizza, Bangkok og fremtidsplaner!

blogg

Ny favoritt!

oppskrifter spis

Sukkerfrie kanelsnurrer!

oppskrifter spis

Den perfekte frokosten?

blogg

Feminist?

blogg oppskrifter spis

Den perfekte frappén !

tren

Hold kjeft

oppskrifter spis

Min favorittfrokost!

blogg

VÅKN OPP!!

blogg

Jeg sa ja!

blogg

Det gikk!

oppskrifter spis

Vegedagbok: dag 3

blogg oppskrifter spis

Proteinrik kikertepizza! (vegetar)

oppskrifter spis

Vegetardagboken: mandag

blogg tren

Fremsiden av VG!

kurs tren

Jentedagen 2016

oppskrifter spis

Bananbrød med sjokolade!

oppskrifter spis

Tips til mat på farten!

oppskrifter spis

Jeg sprekker av stolthet!

oppskrifter spis

Sunn søndagskos!

blogg

Ukens video!

oppskrifter spis

Lunsjtips og møte med TV 2!

blogg

Ukens video!

blogg tren

En perfekt lørdag!

oppskrifter spis

Søtpotetlasagne!

oppskrifter spis

Tør du å slenge deg med?

oppskrifter spis

Av og til trenger jeg dette!

tren

BOOTCAMP!

oppskrifter spis

Disse må du bare smake!

oppskrifter spis

Sukkerfri søndagsnacks!

oppskrifter spis

Sukkerfrie sjokoladebomber!

blogg tren

En helt magisk helg

oppskrifter spis

En liten smak av julen

blogg

Helt vanlig!

blogg

Bullshit.

oppskrifter spis

Morningbliss

oppskrifter spis

Proteinrike havrerundstykker

blogg

Dødens dag

blogg

Bare på TV

blogg

Morgenstund

blogg

Dett i desa

blogg oppskrifter spis

Parkdag

oppskrifter spis

Rømmegrøt til frokost?

blogg oppskrifter spis

Iskafffe i en fei!

blogg

God morgen!

oppskrifter spis

Pasta bolognese…

blogg oppskrifter spis tren

Har du prøvd denne etter trening?

oppskrifter spis

Sugarfree Saturday!

blogg oppskrifter spis

Onsdagskebab!

oppskrifter spis

Proteinrike vafler!

blogg oppskrifter spis tren

Gårdagens treningsøkt og hjemmelaget musli!

blogg oppskrifter spis

Proteinrik smoothie uten pulver!

blogg oppskrifter spis

Sukker- og glutenfri ostekake!

blogg oppskrifter spis

5 søte og sukkerfrie fristelser!

blogg oppskrifter spis

Hvordan spise sunt i sommer?

blogg oppskrifter spis

Sjokoladebefengt frokostshake

blogg

Morgenstund

blogg

Lørdagsmagi

blogg

Triathlon?

blogg

Sommer !

blogg

Flink pike

blogg tren

Rumpebonanza!

blogg

For stor?

blogg

Pizzakveld

blogg

God fredag!

Blogglisten hits