arrow-rightgooglepluslinkedinprinticonscroll-to-topsharearrow-leftslide-right

Er fremgang viktigere enn dette?

Morgenstund har gull i munn, sier de, men jeg vet ikke om jeg er helt enig. Søvn har ikke vært min beste venn de siste ukene, så det å våkne er faktisk noe av det værste jeg gjør i løpet av dagen 😛 Jeg vet ikke hva det er som gjør at jeg ikke får sove på kvelden, men uansett så begynner det å bli utrolig irriterende. Det blir selvsagt ikke bedre av at jeg går i seng med tanken om at «nå får jeg sikkert ikke sove», heller. Og det vet jeg jo, men klarer jeg å snu tankemønsteret? Da lillebror vekte meg i dag tidlig var jeg så trøtt atte hjelp, og det eneste jeg fikk i meg til frokost var en liten bar og en appelsin.

frokost33 frokost22

Om ikke annet får jeg da veldig mye tid til å tenke, og i går begynte jeg å tenke litt over dette med trening igjen. De siste 12 ukene har jeg nemlig fulgt et program relativt slavisk, og det har i og for seg vært greit nok. I går tok jeg derimot en økt med bikinifitnessdronningen Christina Strøm Fjære og ble med på alt fra skulderpump til intervaller. Det sto absolutt ikke på planen min, men Gud så morsomt det var!!! Vi lo, skravlet og kjørte på og hadde det rett og slett sinnsykt morsomt fra ende til annen.

Og dette lå jeg altså og tenkte på i natt, for det å ha det gøy på trening må jo være mye viktigere enn å ha system og orden på alt hele tiden? Jeg er jo i en så heldig posisjon at jeg kan ha en plan om hvilke muskelgrupper jeg skal trene på gitte dager, og ut i fra dette lage den variasjonen jeg selv måtte ønske. Hvorfor gjør jeg ikke det? Jeg har selvsagt mine ting som jeg ønsker å bli bedre på, og som jeg trenger litt struktur for å få på plass, men bortsett fra dette har jeg faktisk mulighet til å legge opp treningen veldig fritt.

Jeg tror litt av grunnen til at det har blitt sånn er at man gjerne vil ha bevis på at det er en fremgang tilstede hele tiden. Og fremgang skal jo kunne måles, hvis ikke kan jo ingen bevise at den er der på det gitte tidspunktet! Et lite paradoks ala Schrödingers katt der altså. Og alle vet at uten fremgang forsvinner motivasjonen, uten motivasjonen forsvinner gjennomføringsevnen og uten gjennomføringsevnen blir vi alle liggende på sofaen til evig tid.

Det vi ser ut til å glemme oppi det hele er at fremgangen ikke alltid kommer til å være der. Du kan ikke bli sterkere, få større muskler eller gå ned i fettprosent hver eneste dag, på et eller annet tidspunkt vil det stoppe opp! Og når den tiden kommer står vi kun igjen med den gleden treningen gir oss. Om den derimot ikke har vært der på mange år kan den være vanskelig å finne igjen, og da blir vel sofaen alternativet likevel?

Det jeg, litt klumsete, forsøker å si er at gleden du kjenner på når du trener (eller når du er ferdig) er den som kommer til å holde deg i aktivitet livet ut. Fremgang vil komme og gå, men treningsgleden kan bestå 😉

Håper du får en flott lørdag!

frokost

//Camilla

9 svar til “Er fremgang viktigere enn dette?”

 1. Lisa gothenborg sier:

  åh! Dette var som om det skulle kommet ut av mitt eget hode! Jeg har også trent etter et program jeg har satt opp litt før jul, og jeg fikk god progresjon også, men likevel mistet jeg liksom litt gleden i det hele.. Jeg digger å komme på gymmet og vite at jeg feks skal trene bein, men ikke aane hvor mange sett utfall jeg skal kjøre, det blir heller en overraskelse den dagen 😉 jeg får likevel utført noen skikkelig bra økter og fremgangen uteblir ikke, så jeg tenker det må være såå mye viktigere for å holde på motivasjonen! god helg til deg Camilla <3

 2. Julie Furu sier:

  Enkelt og greit egentlig:) Har man det ikke gøy på trening, enten pga treningspartner eller opplegg så blir det kanskje heller ikke førsteprioritet.. Sånn er det hvertfall for meg:)

  God helg Camilla:)

 3. Kristina sier:

  Det var godt skrevet det. Jeg har selv tenkt over det selv den siste tiden, og jeg har selv fulgt et program i flere uker, men stagnerte og etter det tok jeg treningen litt på «feelingen» og det var SÅ gøy å bare gjøre øvelser og komibnere de sammen akkurat slik jeg ønsket det. Trening og smil ble det 😀

 4. Therese sier:

  Veldig fornuftige tanker, Camilla! Motivasjon og glede i treningen bør absolutt styre – så bør eventuelt motivasjonen, og gleden, være tilstede dersom man ønsker å utfordre seg selv og gjøre større tiltak for å bli «bedre» 🙂

 5. Tone sier:

  Eg tenkte på akkurat det samme i går! Pga eg no har funnet treningsgleden men eg føler eg har stoppet opp i fremgangen. Men det viktigste for meg er jo korleis eg føler meg når eg trener. Selv om det står stille i cm så føler eg meg mykje meir vel og sterk og stram. Så trening driv eg med fordi det gir meg glede, ikkje fordi eg elsker å bli målt som en premieokse hver dag. Det liker eg berre kvar fredag 😛

 6. Helt enig med deg, Tone! CM vil heller ikke bevege på seg hver eneste uke, selv om de sakte, men sikkert kommer til å gå nedovver 🙂

 7. Helt enig, Therese! 😀 Veldig godt oppsummert 🙂

 8. Helt enig med deg, Kristina!! Er så deilig å ta treningen på sparket av og til 😀

 9. Da er vi to som føler det på samme måte, Julie 😀

oppskrifter

Brokkolipuré

livsstilsendring trening

Kan du gi meg litt motivasjon?

oppskrifter

Jordskokksuppe

mental-helse trening

Bevegelse for kropp og sinn

trening

Yoga i senga

livsstilsendring

MAGASIN!

livsstilsendring

Livsstilsendring – del 1

trening

Leserspørsmål

oppskrifter

Salat på boks!

kosthold oppskrifter

Jeg vil gi deg et oppskriftshefte!

blogg

Embed

hverdag kosthold trening

En varig livsstilsendring – uke 4

kosthold tanker trening

En varig livsstilsendring – uke 2!

hverdag kosthold trening

En varig livsstilsendring – uke 1 !

blogg tanker

Jeg vil føle meg bra!

blogg hverdag oppskrifter

Pizza, Bangkok og fremtidsplaner!

blogg tanker

Jeg blir så lei meg!

blogg

Ny favoritt!

blogg trening

Dagens marerittøkt!

kosthold oppskrifter

Den perfekte frokosten?

blogg

Feminist?

kosthold tanker

Jeg blir så forbanna lei.

blogg hverdag

Et liv ute av vater

hverdag tanker

En forandring må til

hverdag tanker trening

DETTE var helt latterlig morsomt!!

blogg tanker

Tar livet helt med ro

blogg oppskrifter

Den perfekte frappén !

tanker trening

Hold kjeft

kosthold oppskrifter

Min favorittfrokost!

blogg

VÅKN OPP!!

hverdag

Jeg sa ja!

blogg

Det gikk!

blogg trening

Dagens økt på rumpa!

oppskrifter

Vegedagbok: dag 3

hverdag oppskrifter

Vegetardagboken: mandag

blogg hverdag trening

Fremsiden av VG!

kurs trening

Jentedagen 2016

tanker trening

Hvorfor trener jeg?

blogg hverdag kosthold

Hør meg på radio i dag!

blogg hverdag

For en HERLIG dag!!

hverdag oppskrifter

Tips til mat på farten!

hverdag oppskrifter

Jeg sprekker av stolthet!

oppskrifter

Sunn søndagskos!

blogg

Ukens video!

hverdag oppskrifter

Lunsjtips og møte med TV 2!

blogg

Ukens video!

blogg trening

En perfekt lørdag!

oppskrifter

Søtpotetlasagne!

hverdag kosthold oppskrifter

Tør du å slenge deg med?

blogg hverdag

Endelig reiser vi!

kosthold tanker

5 tips til mat på farten!

hverdag oppskrifter

Av og til trenger jeg dette!

trening

BOOTCAMP!

hverdag kosthold tanker trening

Slik kommer du i form i 2016!

trening

Ny bootcamp!

blogg tanker

Er du en overspiser?

blogg hverdag

Plutselig ble alt klart!

blogg trening

En helt magisk helg

blogg trening

Ny øvelse: rumpepump!

kosthold oppskrifter

En liten smak av julen

blogg

Helt vanlig!

blogg

Bullshit.

kosthold oppskrifter

Morningbliss

blogg hverdag

3 år med min kjære!

hverdag trening

Må man alltid trene hardt?

blogg hverdag

Følger du meg på snap?

hverdag kosthold trening

Veien mot en sunnere livsstil – del 5

hverdag

Dødens dag

hverdag

Bare på TV

hverdag oppskrifter

Proteinpannekaker uten pulver!

blogg

Morgenstund

blogg

Dett i desa

trening

Booty blaster

blogg hverdag oppskrifter

Parkdag

hverdag kosthold trening

Veien mot en sunnere livsstil – del 2

blogg oppskrifter

Iskafffe i en fei!

blogg

God morgen!

oppskrifter

Pasta bolognese…

blogg oppskrifter trening

Har du prøvd denne etter trening?

hverdag oppskrifter

Sugarfree Saturday!

hverdag

God morgen :)

blogg oppskrifter

Onsdagskebab!

blogg hverdag

Coffee in the morning…

oppskrifter

Proteinrike vafler!

blogg hverdag oppskrifter trening

Gårdagens treningsøkt og hjemmelaget musli!

blogg kosthold oppskrifter

Sugarfree Saturday – iskrem og sjokolade!

blogg hverdag trening

Musikk som motiverer!

blogg hverdag oppskrifter

Proteinrik smoothie uten pulver!

blogg hverdag oppskrifter

Sukker- og glutenfri ostekake!

blogg kosthold oppskrifter

5 søte og sukkerfrie fristelser!

blogg kosthold oppskrifter

Hvordan spise sunt i sommer?

blogg hverdag kosthold oppskrifter

Sjokoladebefengt frokostshake

blogg hverdag trening

Hverdagsaktivitet og jentekveld

blogg hverdag

Når du minst venter det

blogg hverdag

Morgenstund

blogg

Lørdagsmagi

blogg

Triathlon?

hverdag kosthold tanker

Sol, sommer og gode valg

blogg hverdag kosthold

Potetsalat og spontantur

blogg

Sommer !

blogg hverdag tanker

Flink pike

kosthold

Fredagsburger !

blogg hverdag kosthold

Dark chocolate smoothie

blogg trening

Rumpebonanza!

kosthold

Burger delight

blogg hverdag

Ny uke, nye muligheter

trening ukategorisert

Hjemmetrening

hverdag kosthold ukategorisert

Proteinrike, sukkerfrie muffins!

ukategorisert

Prokrastinering, sa du?

ukategorisert

Om det å være seg selv

kosthold ukategorisert

Hva spiser jeg i løpet av en dag?

kosthold tanker

17. mai er vi så glad i…

blogg hverdag

Flower printed tights

blogg tanker

For stor?

trening ukategorisert

Dagens utfordring

hverdag tanker

It´s my birthday..

ukategorisert

Endelig søndag..

ukategorisert

Pizzakveld

tanker

God fredag!

Blogglisten hits