arrow-rightgooglepluslinkedinprinticonscroll-to-topsharearrow-leftslide-right

Er jeg en falsk gullgraver?

I går fant jeg, av en eller annen grunn, ut at jeg ville google meg selv. Jeg vet jo at dette er selvødeleggelse på høyt nivå, men likevel er det noe ved det hele som frister så utrolig mye! For hva syns folk? Hva menes om meg og det jeg driver med og hvor mange snakker stygt om meg? Det blir litt som å ta en tur tilbake til ungdomsskolen hvor den mest brukte setningen var «sa de noe om meg?».

Jeg vet ikke helt hva det bunner i, for det ligger helt sikkert noe psykologiske greier til grunn her, men altså tastet jeg inn mitt eget navn på google, avsluttet med forum og fant overraskende lite. Noen tråder visste jeg fantes fra før, så de bladde jeg rett forbi, men så dukket det opp en liten kommentar i en tråd vedrørende et helt annet tema og den fanget sporenstrekt min oppmerksomhet og fikk meg til å tenke meg litt om.

Alt acceptance-greiene er ikke noe mer enn en iskald forretningsstrategi. Dette gjelder både XxXx og Camilla Lorentzen aka Fitnok-Camilla. Ved å trekke frem elsk deg selv hever de seg liksom over resten av markedet (i tillegg til at de får tonnevis med medieoppmerksomhet og gratis reklame) men er like ille som resten, eller verre. De selger slanking, fettforbrenning og dietter beinhardt, og driver fortsatt den antikvariske praksisen med å legge ut avkledd før/etterbilder av kundene sine. Ironisk nok er det bare fitnesstrenerne, som de liksom skal være motvekten til, som gjør det samme.

Jeg skulle gjerne kalt personen et troll eller hva som helst, da det er en utrolig enkel strategi å bruke for å heve seg over kritikk, men altså. Vedkommende har jo et sabla godt poeng. Jeg selger kostholdplaner og treningsprogrammer og har lagt ut før/etterbilder av et par kunder på instagram, samtidig som jeg fronter at jeg liker meg selv akkurat slik jeg er.

Er det feil?

Jeg kjenner i allefall at jeg skammer meg over at jeg har lagt ut bilder av kundene mine. Jeg forstår jo, selvsagt, at dette trekker fokuset mot hvordan vi ser ut, og det er jo søren meg det jeg forsøker å jobbe i mot! Her må jeg med andre ord ta akutt affære, og faktisk gjøre noe med måten jeg markedsfører meg på.

Samtidig kjenner jeg at jeg blir litt stolt da jeg selv vet at h*n ikke treffer spikeren på hodet med uttalelsen om at jeg selger slanking, fettforbrenning og dietter beinhardt. Per dags dato tror jeg nemlig ikke jeg har en eneste kunde som er på «diett» eller som har store restriksjoner i matveien, da jeg ikke ser hvorfor dette skal være hensiktsmessig. Det å lære opp kunder til å forstå dette, til å forstå hvorfor poteter ikke er farlig og at det faktisk går an å legge ned gaffelen før potetmosen er på vei opp igjen derimot, det gjør jeg hele tiden. Hver dag. Og jeg håper at intensjonen min om å skape livsstilsendringer hos kundene mine faktisk kommer ut, og at det ikke bare er jeg som sitter her foran pcen min og tror at jeg gjør ting riktig.

Jeg vet ikke helt hvor jeg skulle med dette innlegget, men jeg måtte bare få det ut 😛

Ha en nydelig 2. pinsedag dere!

//Camilla

2 svar til “Er jeg en falsk gullgraver?”

 1. Magna sier:

  Hei Camilla!
  Først vil jeg si at jeg synes du er virkelig tøff som velger å legge dette frem, istedenfor å holde på tankene selv og «skjule det under teppen».
  Dette er nettopp det jeg synes er skummelt ved å gå for en karriere i treningsbransjen.
  Jeg har fulgt deg her på bloggen og på insta mye lengre enn den lille tiden som har gått siden jeg tok kontakt med deg for første gang. Og jeg må innrømme at jeg lenge gikk og klarte ikke å bestemme meg helt på om jeg «trodde» på deg eller ikke. MEN i mitt tilfelle var denne tvilen ankret i min egen tvil på min evne til selvaksept, og jeg synes det er fint å få sagt det. Etterhvert som min egen selvaksept ble større og mer solid, så ble det også lettere for meg å tro på ditt budskap som det den er. Nå har jeg faen meg også fått møtt deg, og det står ingen tvil igjen, men om det er en ting jeg vil frem til nå er at, når det vi ønsker å jobbe med er noe så fryktelig komplisert som måten andre mennesker oppfatter seg selv, er det ikke underlig at folk er skeptisk.
  Vi er jo vante til en stor press fra alle kanter fra aktører som ønsker å profittere fra våre tvil, og det er derfor ikke lett å forstå at noen faktisk ønsker å hjelpe oss fjerne disse tvil. Det er ikke lett å tro på at det går an å fjerne disse tvil.
  Men det er ikke bare behov for å fjerne tvil. Det er også behov for å lære å motvirke vannene som disse tvil har ført med seg, slik som det har vært med overspising og oppkast i mitt tilfelle. Jeg trengte hjelp for å forstå hvordan jeg kunne spise normalt, hvordan jeg skulle klare å forstå når kroppen min trengte mat og når den ikke gjorde det. Og den hjelpen fant jeg ikke hos psykiatere og leger med men folk som viste meg at de trodde på meg og sånn gav meg tiden og forståelsen jeg trengte, istedenfor å prøve å løse det i løpet av en sykehusopphold. Den hjelpen fant jeg mange år etter at jeg fikk denne «krisehjelpen» i folk som gjør en jobb som ligner på den du gjør (J- S- hint hint), og det var først når jeg forstod dette at jeg også forstod hva du drev på med.
  En ting jeg undret lenge på og som jeg ønsket å spørre deg om var nettopp hvordan den prosessen med å komme frem til selvaksept var for deg, fordi en av de tingene jeg spurte meg selv lenge var «Er det helt sant? Er hun virkelig helt fornøyd?» og dette var ikke vondt ment, for du har alltid vært fin i mine øyne, men det var spurt fra det stedet hvor jeg selv forstår at jeg ER fin, men jeg ikke tror på det, på bakgrunn av det som gjør meg usikker.
  Som jeg har sagt før: Jeg synes at det du gjør er viktig. Å nå frem til mennesker slik som du gjør er både tøft og nyttig. Selv om noen til å begynne med er i tvil, slik det var for meg, så er uansett arbeidet du gjør også opphavet til ideen om at, JO, kanskje det går an. Og det er mulig at en person som opprinnelig ikke helt klarte å forstå det, vil med tiden som det tar for budskapet å modne, bli overbevisst, og klare også å komme litt nærmere selvaksept og egenkjærlighet og et velfungerende forhold til mat.
  Jeg heier på deg! Stor klem! 🙂

 2. Så godt skrevet, Magna! Jeg forstår selvsagt at folk kan være skeptiske, både til meg og det jeg driver med (jeg tror det er sunt å være skeptisk), og av og til må jeg jammen være litt skeptisk til meg selv jeg også. Jeg tror dette behøves for å kunne utvikle seg! Tusen takk for gode innspill, og ikke minst takk for at du turte å spørre – for ja: jeg er jævlig fornøyd, og det bør du være også 😉

oppskrifter

Brokkolipuré

livsstilsendring trening

Kan du gi meg litt motivasjon?

oppskrifter

Jordskokksuppe

mental-helse trening

Bevegelse for kropp og sinn

trening

Yoga i senga

livsstilsendring

MAGASIN!

livsstilsendring

Livsstilsendring – del 1

trening

Leserspørsmål

oppskrifter

Salat på boks!

kosthold oppskrifter

Jeg vil gi deg et oppskriftshefte!

blogg

Embed

hverdag kosthold trening

En varig livsstilsendring – uke 4

kosthold tanker trening

En varig livsstilsendring – uke 2!

hverdag kosthold trening

En varig livsstilsendring – uke 1 !

blogg tanker

Jeg vil føle meg bra!

blogg hverdag oppskrifter

Pizza, Bangkok og fremtidsplaner!

blogg tanker

Jeg blir så lei meg!

blogg

Ny favoritt!

blogg trening

Dagens marerittøkt!

kosthold oppskrifter

Den perfekte frokosten?

blogg

Feminist?

kosthold tanker

Jeg blir så forbanna lei.

blogg hverdag

Et liv ute av vater

hverdag tanker

En forandring må til

hverdag tanker trening

DETTE var helt latterlig morsomt!!

blogg tanker

Tar livet helt med ro

blogg oppskrifter

Den perfekte frappén !

tanker trening

Hold kjeft

kosthold oppskrifter

Min favorittfrokost!

blogg

VÅKN OPP!!

hverdag

Jeg sa ja!

blogg

Det gikk!

blogg trening

Dagens økt på rumpa!

oppskrifter

Vegedagbok: dag 3

hverdag oppskrifter

Vegetardagboken: mandag

blogg hverdag trening

Fremsiden av VG!

kurs trening

Jentedagen 2016

tanker trening

Hvorfor trener jeg?

blogg hverdag kosthold

Hør meg på radio i dag!

blogg hverdag

For en HERLIG dag!!

hverdag oppskrifter

Tips til mat på farten!

hverdag oppskrifter

Jeg sprekker av stolthet!

oppskrifter

Sunn søndagskos!

blogg

Ukens video!

hverdag oppskrifter

Lunsjtips og møte med TV 2!

blogg

Ukens video!

blogg trening

En perfekt lørdag!

oppskrifter

Søtpotetlasagne!

hverdag kosthold oppskrifter

Tør du å slenge deg med?

blogg hverdag

Endelig reiser vi!

kosthold tanker

5 tips til mat på farten!

hverdag oppskrifter

Av og til trenger jeg dette!

trening

BOOTCAMP!

hverdag kosthold tanker trening

Slik kommer du i form i 2016!

trening

Ny bootcamp!

blogg tanker

Er du en overspiser?

blogg hverdag

Plutselig ble alt klart!

blogg trening

En helt magisk helg

blogg trening

Ny øvelse: rumpepump!

kosthold oppskrifter

En liten smak av julen

blogg

Helt vanlig!

blogg

Bullshit.

kosthold oppskrifter

Morningbliss

blogg hverdag

3 år med min kjære!

hverdag trening

Må man alltid trene hardt?

blogg hverdag

Følger du meg på snap?

hverdag kosthold trening

Veien mot en sunnere livsstil – del 5

hverdag

Dødens dag

hverdag

Bare på TV

hverdag oppskrifter

Proteinpannekaker uten pulver!

blogg

Morgenstund

blogg

Dett i desa

trening

Booty blaster

blogg hverdag oppskrifter

Parkdag

hverdag kosthold trening

Veien mot en sunnere livsstil – del 2

blogg oppskrifter

Iskafffe i en fei!

blogg

God morgen!

oppskrifter

Pasta bolognese…

blogg oppskrifter trening

Har du prøvd denne etter trening?

hverdag oppskrifter

Sugarfree Saturday!

hverdag

God morgen :)

blogg oppskrifter

Onsdagskebab!

blogg hverdag

Coffee in the morning…

oppskrifter

Proteinrike vafler!

blogg hverdag oppskrifter trening

Gårdagens treningsøkt og hjemmelaget musli!

blogg kosthold oppskrifter

Sugarfree Saturday – iskrem og sjokolade!

blogg hverdag trening

Musikk som motiverer!

blogg hverdag oppskrifter

Proteinrik smoothie uten pulver!

blogg hverdag oppskrifter

Sukker- og glutenfri ostekake!

blogg kosthold oppskrifter

5 søte og sukkerfrie fristelser!

blogg kosthold oppskrifter

Hvordan spise sunt i sommer?

blogg hverdag kosthold oppskrifter

Sjokoladebefengt frokostshake

blogg hverdag trening

Hverdagsaktivitet og jentekveld

blogg hverdag

Når du minst venter det

blogg hverdag

Morgenstund

blogg

Lørdagsmagi

blogg

Triathlon?

hverdag kosthold tanker

Sol, sommer og gode valg

blogg hverdag kosthold

Potetsalat og spontantur

blogg

Sommer !

blogg hverdag tanker

Flink pike

kosthold

Fredagsburger !

blogg hverdag kosthold

Dark chocolate smoothie

blogg trening

Rumpebonanza!

kosthold

Burger delight

blogg hverdag

Ny uke, nye muligheter

trening ukategorisert

Hjemmetrening

hverdag kosthold ukategorisert

Proteinrike, sukkerfrie muffins!

ukategorisert

Prokrastinering, sa du?

ukategorisert

Om det å være seg selv

kosthold ukategorisert

Hva spiser jeg i løpet av en dag?

kosthold tanker

17. mai er vi så glad i…

blogg hverdag

Flower printed tights

blogg tanker

For stor?

trening ukategorisert

Dagens utfordring

hverdag tanker

It´s my birthday..

ukategorisert

Endelig søndag..

ukategorisert

Pizzakveld

tanker

God fredag!

Blogglisten hits