arrow-rightgooglepluslinkedinprinticonscroll-to-topsharearrow-leftslide-right

«Fin» kropp = god selvtillit?

I går kveld, før jeg sovnet, dukket det noen tanker opp i hodet mitt om dette med selvtillit. Jeg har tross alt spradet rundt i bikini på båten noen dager, og jeg må innrømme at jeg ikke har tenkt så mye på hvordan kroppen ser ut. Jeg har badet og lekt med lillebror på 8, spilt kort med familien, spist deilig grillmat og beveget meg så mye jeg har orket med denne foten, men altså tenkt lite over kroppen. P1060006

Ikke fordi den er perfekt, ikke fordi jeg er så himla fornøyd hele tiden, men fordi den bare er der. For jeg mener, kroppen forandrer seg mye gjennom livet, spesielt hos oss jenter. Jeg begynner å nærme meg de skumle 30-åra, med alt dette innebærer av både graviditeter (hjelp) og nedsatt forbrenning (hurra), og jeg vet at den kommer til å møte på noen store utfordringer etterhvert. Og det bekymrer meg ikke det grann.

For jeg, jeg er så sinnsykt mye mer enn en kropp. Jeg er en fantastisk kjæreste (virkelig), en god søster, en av og til umulig unge og en dyktig PT. Jeg er litt rotete, okay, veldig rotete, glad i å lese krimbøker og per definisjon ganske smart. Og jeg har en kropp. Jeg er ikke en kropp.

Jeg tror nemlig ikke at god selvtillit, eller selvfølelse, nødvendigvis kommer av at man er så fornøyd med hvordan man ser ut, men heller at man er komfortabel med å være den personen man er. Og at man klarer å være nettopp den uavhengig av antall kilo på baken og rynker i panna. For er det en ting som er like sikkert som graven er det at kroppen kommer og går, men jeg – jeg består. En liten stund til i allefall.

//Camilla

5 svar til “«Fin» kropp = god selvtillit?”

 1. Så fantastisk!!! Jeg kan ikke vente med å få kommet innom! 😀

 2. Kiki sier:

  Nu ved jeg godt at dette indlæg lige er et par uger gammelt, men jeg bliver alligevel nødt til at kommentere på dette fantastiske blogindlæg!
  For du har absolut helt ret! Vi har en krop, men vi er så meget mere end vores krop. Vores værd ligger ikke i kroppen, og det er rigtig vigtigt at huske i denne meget kropsbevidste tid.

  Jeg fik for nyligt selv en åbenbaring i forhold til hvor lidt vores krop faktisk betyder, når det kommer til selvtillid: Da jeg var 20 år, var jeg besat af min vægt. Jeg syntes jeg var for tyk, jeg var hele tiden på slankekur, tænkte ekstremt meget over hvad jeg spiste, vejede mig hver dag og blev så vred hvis vægten var steget bare et par hundrede gram.
  Men nu hvor jeg ser på billeder fra dengang, kan jeg jo godt se at jeg faktisk var ret slank. Jeg så utrolig godt ud dengang, og med en krop jeg i dag ville elske at have. Men dengang så jeg det slet ikke, og det gør mig så trist at jeg ikke bare kunne nyde min ungdom, men i stedet hadet mig selv og min krop.

  Det sjove er at jeg i dag har meget mere selvtillid, selvom jeg vejer 10-15 kg mere. Jeg vil stadigvæk gerne tabe mig af sundhedsmæssige årsager, men uanset hvad ved jeg at et vægttab ikke vil give mig mere selvtillid. Så jeg bliver nødt til at ændre mit selvbillede og elsker mig selv uanset vægt 🙂

  Endnu engang, tak for et godt indlæg!

oppskrifter spis

Italiensk suppe

oppskrifter spis

Tomatsuppe

oppskrifter spis

Pasta og pølser

oppskrifter spis

Hjemmelaget yoghurtis

oppskrifter spis

Jordbær- og avokadosalsa

oppskrifter spis

Mangosalsa

spis

Cheat days

oppskrifter spis

Linsegryte

oppskrifter spis

Hjemmelaget mango-is

oppskrifter spis

Tacobowl

tren

Yogafilm

oppskrifter

Buddhabowl

oppskrifter

Brokkolicouscous

oppskrifter

Mangoremser

oppskrifter

Vegetarbolognese

oppskrifter

Mangosmoothie

oppskrifter spis

Pepperkakefudge med Sukrin

oppskrifter spis

Favaffel

oppskrifter spis

Brokkolipuré

oppskrifter spis

Jordskokksuppe

oppskrifter spis

Oppskriftsonsdag: eplechips!

oppskrifter spis

Grove bananpannekaker!

blogg

MAGASIN!

oppskrifter spis

Salat på boks!

oppskrifter spis

Den perfekte kveldskosen!

blogg

Embed

oppskrifter spis

Quiche Lorraine(-tzen) !

blogg oppskrifter spis

Pizza, Bangkok og fremtidsplaner!

blogg

Ny favoritt!

oppskrifter spis

Sukkerfrie kanelsnurrer!

oppskrifter spis

Den perfekte frokosten?

blogg

Feminist?

blogg oppskrifter spis

Den perfekte frappén !

tren

Hold kjeft

oppskrifter spis

Min favorittfrokost!

blogg

VÅKN OPP!!

blogg

Jeg sa ja!

blogg

Det gikk!

oppskrifter spis

Vegedagbok: dag 3

blogg oppskrifter spis

Proteinrik kikertepizza! (vegetar)

oppskrifter spis

Vegetardagboken: mandag

blogg tren

Fremsiden av VG!

kurs tren

Jentedagen 2016

oppskrifter spis

Bananbrød med sjokolade!

oppskrifter spis

Tips til mat på farten!

oppskrifter spis

Jeg sprekker av stolthet!

oppskrifter spis

Sunn søndagskos!

blogg

Ukens video!

oppskrifter spis

Lunsjtips og møte med TV 2!

blogg

Ukens video!

blogg tren

En perfekt lørdag!

oppskrifter spis

Søtpotetlasagne!

oppskrifter spis

Tør du å slenge deg med?

oppskrifter spis

Av og til trenger jeg dette!

tren

BOOTCAMP!

oppskrifter spis

Disse må du bare smake!

oppskrifter spis

Sukkerfri søndagsnacks!

oppskrifter spis

Sukkerfrie sjokoladebomber!

blogg tren

En helt magisk helg

oppskrifter spis

En liten smak av julen

blogg

Helt vanlig!

blogg

Bullshit.

oppskrifter spis

Morningbliss

oppskrifter spis

Proteinrike havrerundstykker

blogg

Dødens dag

blogg

Bare på TV

blogg

Morgenstund

blogg

Dett i desa

blogg oppskrifter spis

Parkdag

oppskrifter spis

Rømmegrøt til frokost?

blogg oppskrifter spis

Iskafffe i en fei!

blogg

God morgen!

oppskrifter spis

Pasta bolognese…

blogg oppskrifter spis tren

Har du prøvd denne etter trening?

oppskrifter spis

Sugarfree Saturday!

blogg oppskrifter spis

Onsdagskebab!

oppskrifter spis

Proteinrike vafler!

blogg oppskrifter spis tren

Gårdagens treningsøkt og hjemmelaget musli!

blogg oppskrifter spis

Proteinrik smoothie uten pulver!

blogg oppskrifter spis

Sukker- og glutenfri ostekake!

blogg oppskrifter spis

5 søte og sukkerfrie fristelser!

blogg oppskrifter spis

Hvordan spise sunt i sommer?

blogg oppskrifter spis

Sjokoladebefengt frokostshake

blogg

Morgenstund

blogg

Lørdagsmagi

blogg

Triathlon?

blogg

Sommer !

blogg

Flink pike

blogg tren

Rumpebonanza!

blogg

For stor?

blogg

Pizzakveld

blogg

God fredag!

Blogglisten hits