arrow-rightgooglepluslinkedinprinticonscroll-to-topsharearrow-leftslide-right

«Fin» kropp = god selvtillit?

I går kveld, før jeg sovnet, dukket det noen tanker opp i hodet mitt om dette med selvtillit. Jeg har tross alt spradet rundt i bikini på båten noen dager, og jeg må innrømme at jeg ikke har tenkt så mye på hvordan kroppen ser ut. Jeg har badet og lekt med lillebror på 8, spilt kort med familien, spist deilig grillmat og beveget meg så mye jeg har orket med denne foten, men altså tenkt lite over kroppen. P1060006

Ikke fordi den er perfekt, ikke fordi jeg er så himla fornøyd hele tiden, men fordi den bare er der. For jeg mener, kroppen forandrer seg mye gjennom livet, spesielt hos oss jenter. Jeg begynner å nærme meg de skumle 30-åra, med alt dette innebærer av både graviditeter (hjelp) og nedsatt forbrenning (hurra), og jeg vet at den kommer til å møte på noen store utfordringer etterhvert. Og det bekymrer meg ikke det grann.

For jeg, jeg er så sinnsykt mye mer enn en kropp. Jeg er en fantastisk kjæreste (virkelig), en god søster, en av og til umulig unge og en dyktig PT. Jeg er litt rotete, okay, veldig rotete, glad i å lese krimbøker og per definisjon ganske smart. Og jeg har en kropp. Jeg er ikke en kropp.

Jeg tror nemlig ikke at god selvtillit, eller selvfølelse, nødvendigvis kommer av at man er så fornøyd med hvordan man ser ut, men heller at man er komfortabel med å være den personen man er. Og at man klarer å være nettopp den uavhengig av antall kilo på baken og rynker i panna. For er det en ting som er like sikkert som graven er det at kroppen kommer og går, men jeg – jeg består. En liten stund til i allefall.

//Camilla

5 svar til “«Fin» kropp = god selvtillit?”

 1. Så fantastisk!!! Jeg kan ikke vente med å få kommet innom! 😀

 2. Kiki sier:

  Nu ved jeg godt at dette indlæg lige er et par uger gammelt, men jeg bliver alligevel nødt til at kommentere på dette fantastiske blogindlæg!
  For du har absolut helt ret! Vi har en krop, men vi er så meget mere end vores krop. Vores værd ligger ikke i kroppen, og det er rigtig vigtigt at huske i denne meget kropsbevidste tid.

  Jeg fik for nyligt selv en åbenbaring i forhold til hvor lidt vores krop faktisk betyder, når det kommer til selvtillid: Da jeg var 20 år, var jeg besat af min vægt. Jeg syntes jeg var for tyk, jeg var hele tiden på slankekur, tænkte ekstremt meget over hvad jeg spiste, vejede mig hver dag og blev så vred hvis vægten var steget bare et par hundrede gram.
  Men nu hvor jeg ser på billeder fra dengang, kan jeg jo godt se at jeg faktisk var ret slank. Jeg så utrolig godt ud dengang, og med en krop jeg i dag ville elske at have. Men dengang så jeg det slet ikke, og det gør mig så trist at jeg ikke bare kunne nyde min ungdom, men i stedet hadet mig selv og min krop.

  Det sjove er at jeg i dag har meget mere selvtillid, selvom jeg vejer 10-15 kg mere. Jeg vil stadigvæk gerne tabe mig af sundhedsmæssige årsager, men uanset hvad ved jeg at et vægttab ikke vil give mig mere selvtillid. Så jeg bliver nødt til at ændre mit selvbillede og elsker mig selv uanset vægt 🙂

  Endnu engang, tak for et godt indlæg!

oppskrifter

Brokkolipuré

livsstilsendring trening

Kan du gi meg litt motivasjon?

oppskrifter

Jordskokksuppe

mental-helse trening

Bevegelse for kropp og sinn

trening

Yoga i senga

livsstilsendring

MAGASIN!

livsstilsendring

Livsstilsendring – del 1

trening

Leserspørsmål

oppskrifter

Salat på boks!

kosthold oppskrifter

Jeg vil gi deg et oppskriftshefte!

blogg

Embed

hverdag kosthold trening

En varig livsstilsendring – uke 4

kosthold tanker trening

En varig livsstilsendring – uke 2!

hverdag kosthold trening

En varig livsstilsendring – uke 1 !

blogg tanker

Jeg vil føle meg bra!

blogg hverdag oppskrifter

Pizza, Bangkok og fremtidsplaner!

blogg tanker

Jeg blir så lei meg!

blogg

Ny favoritt!

blogg trening

Dagens marerittøkt!

kosthold oppskrifter

Den perfekte frokosten?

blogg

Feminist?

kosthold tanker

Jeg blir så forbanna lei.

blogg hverdag

Et liv ute av vater

hverdag tanker

En forandring må til

hverdag tanker trening

DETTE var helt latterlig morsomt!!

blogg tanker

Tar livet helt med ro

blogg oppskrifter

Den perfekte frappén !

tanker trening

Hold kjeft

kosthold oppskrifter

Min favorittfrokost!

blogg

VÅKN OPP!!

hverdag

Jeg sa ja!

blogg

Det gikk!

blogg trening

Dagens økt på rumpa!

oppskrifter

Vegedagbok: dag 3

hverdag oppskrifter

Vegetardagboken: mandag

blogg hverdag trening

Fremsiden av VG!

kurs trening

Jentedagen 2016

tanker trening

Hvorfor trener jeg?

blogg hverdag kosthold

Hør meg på radio i dag!

blogg hverdag

For en HERLIG dag!!

hverdag oppskrifter

Tips til mat på farten!

hverdag oppskrifter

Jeg sprekker av stolthet!

oppskrifter

Sunn søndagskos!

blogg

Ukens video!

hverdag oppskrifter

Lunsjtips og møte med TV 2!

blogg

Ukens video!

blogg trening

En perfekt lørdag!

oppskrifter

Søtpotetlasagne!

hverdag kosthold oppskrifter

Tør du å slenge deg med?

blogg hverdag

Endelig reiser vi!

kosthold tanker

5 tips til mat på farten!

hverdag oppskrifter

Av og til trenger jeg dette!

trening

BOOTCAMP!

hverdag kosthold tanker trening

Slik kommer du i form i 2016!

trening

Ny bootcamp!

blogg tanker

Er du en overspiser?

blogg hverdag

Plutselig ble alt klart!

blogg trening

En helt magisk helg

blogg trening

Ny øvelse: rumpepump!

kosthold oppskrifter

En liten smak av julen

blogg

Helt vanlig!

blogg

Bullshit.

kosthold oppskrifter

Morningbliss

blogg hverdag

3 år med min kjære!

hverdag trening

Må man alltid trene hardt?

blogg hverdag

Følger du meg på snap?

hverdag kosthold trening

Veien mot en sunnere livsstil – del 5

hverdag

Dødens dag

hverdag

Bare på TV

hverdag oppskrifter

Proteinpannekaker uten pulver!

blogg

Morgenstund

blogg

Dett i desa

trening

Booty blaster

blogg hverdag oppskrifter

Parkdag

hverdag kosthold trening

Veien mot en sunnere livsstil – del 2

blogg oppskrifter

Iskafffe i en fei!

blogg

God morgen!

oppskrifter

Pasta bolognese…

blogg oppskrifter trening

Har du prøvd denne etter trening?

hverdag oppskrifter

Sugarfree Saturday!

hverdag

God morgen :)

blogg oppskrifter

Onsdagskebab!

blogg hverdag

Coffee in the morning…

oppskrifter

Proteinrike vafler!

blogg hverdag oppskrifter trening

Gårdagens treningsøkt og hjemmelaget musli!

blogg kosthold oppskrifter

Sugarfree Saturday – iskrem og sjokolade!

blogg hverdag trening

Musikk som motiverer!

blogg hverdag oppskrifter

Proteinrik smoothie uten pulver!

blogg hverdag oppskrifter

Sukker- og glutenfri ostekake!

blogg kosthold oppskrifter

5 søte og sukkerfrie fristelser!

blogg kosthold oppskrifter

Hvordan spise sunt i sommer?

blogg hverdag kosthold oppskrifter

Sjokoladebefengt frokostshake

blogg hverdag trening

Hverdagsaktivitet og jentekveld

blogg hverdag

Når du minst venter det

blogg hverdag

Morgenstund

blogg

Lørdagsmagi

blogg

Triathlon?

hverdag kosthold tanker

Sol, sommer og gode valg

blogg hverdag kosthold

Potetsalat og spontantur

blogg

Sommer !

blogg hverdag tanker

Flink pike

kosthold

Fredagsburger !

blogg hverdag kosthold

Dark chocolate smoothie

blogg trening

Rumpebonanza!

kosthold

Burger delight

blogg hverdag

Ny uke, nye muligheter

trening ukategorisert

Hjemmetrening

hverdag kosthold ukategorisert

Proteinrike, sukkerfrie muffins!

ukategorisert

Prokrastinering, sa du?

ukategorisert

Om det å være seg selv

kosthold ukategorisert

Hva spiser jeg i løpet av en dag?

kosthold tanker

17. mai er vi så glad i…

blogg hverdag

Flower printed tights

blogg tanker

For stor?

trening ukategorisert

Dagens utfordring

hverdag tanker

It´s my birthday..

ukategorisert

Endelig søndag..

ukategorisert

Pizzakveld

tanker

God fredag!

Blogglisten hits