arrow-rightgooglepluslinkedinprinticonscroll-to-topsharearrow-leftslide-right

Fôr kroppen, ikke tankene!

God morgen alle sammen! Jeg skriver god morgen, selv om klokken er plassert 13 her i Thailand, rett og slett fordi jeg ikke har vært oppe i mer enn et par timer. Det var et salig tordenvær her i går, som selvsagt vekte minstemann på 1, og frem til klokken var godt over 2 var han derfor ekstremt opptatt med å se ut av vinduet og fortelle oss alle sammen at det var et sabla leven som lyste opp hele himmelen. Så nå sitter jeg altså her, med frokosten foran meg og er straks klar for en liten tur på stranden.

Når jeg er på ferie forsøker jeg alltid å være litt bevisst på hva jeg putter i kroppen, rett og slett fordi jeg vet hvor lett det er å gå i den klassiske feriefella: dagen begynnes med ferske bakevarer og avsluttes med drinker og creme brulé, og før du vet ordet av det kommer du hjem med mer overvekt i bagasjen enn du egentlig hadde planer om. Dette betyr ikke at jeg lever på salat og sukkerfri brus hele veien, slapp av, men rett og slett at jeg til stadighet forsøker å ta de valgene som er best for meg og kroppen min, ikke nødvendigvis de som hodet forsøker å overbevise meg om at er smarte. 
2016-06-23 12.35.34

Til frokost kunne jeg for eksempel valgt toast med servelat og ost. Ikke en dårlig frokost sånn egentlig, men ganske kaloririk og lite mettende. Den smelta osten hadde helt garantert gitt meg en form for lykkefølelse der og da, men i det siste bit er unnagjort vil også den forsvinne! For det er slik korte gleder som mat fungerer – det gir meg en intens lykkefølelse der og da, men denne varer ikke utover det faktiske måltidet. Med mindre måltidet er godt for meg.

Da sitter jeg nemlig igjen med en enorm mestringsfølelse etterpå, som ikke varer i 3 stakkarslige minutter, men i flere timer. Ikke minst smitter det over på neste måltid, slik at dagene blir preget av at jeg, jeg får til! Jeg kan hvis du vil! Og det er en slik type følelse jeg synes jeg fortjener på ferie, ikke en «fy søren du kommer til å bli tjukk»-følelse.

Har du noen tanker rundt dette?

//Camilla

2 svar til “Fôr kroppen, ikke tankene!”

  1. Silje sier:

    Hvor har du kjøpt denne strikken?:)

  2. Jeg har fått den på et catslidekurs jeg var på en gang, men jeg fant akkurat en liknende strikk hos Ellos – du finner den HER

oppskrifter spis

Italiensk suppe

oppskrifter spis

Tomatsuppe

oppskrifter spis

Pasta og pølser

oppskrifter spis

Hjemmelaget yoghurtis

oppskrifter spis

Jordbær- og avokadosalsa

oppskrifter spis

Mangosalsa

spis

Cheat days

oppskrifter spis

Linsegryte

oppskrifter spis

Hjemmelaget mango-is

oppskrifter spis

Tacobowl

tren

Yogafilm

oppskrifter

Buddhabowl

oppskrifter

Brokkolicouscous

oppskrifter

Mangoremser

oppskrifter

Vegetarbolognese

oppskrifter

Mangosmoothie

oppskrifter spis

Pepperkakefudge med Sukrin

oppskrifter spis

Favaffel

oppskrifter spis

Brokkolipuré

oppskrifter spis

Jordskokksuppe

oppskrifter spis

Oppskriftsonsdag: eplechips!

oppskrifter spis

Grove bananpannekaker!

blogg

MAGASIN!

oppskrifter spis

Salat på boks!

oppskrifter spis

Den perfekte kveldskosen!

blogg

Embed

oppskrifter spis

Quiche Lorraine(-tzen) !

blogg oppskrifter spis

Pizza, Bangkok og fremtidsplaner!

blogg

Ny favoritt!

oppskrifter spis

Sukkerfrie kanelsnurrer!

oppskrifter spis

Den perfekte frokosten?

blogg

Feminist?

blogg oppskrifter spis

Den perfekte frappén !

tren

Hold kjeft

oppskrifter spis

Min favorittfrokost!

blogg

VÅKN OPP!!

blogg

Jeg sa ja!

blogg

Det gikk!

oppskrifter spis

Vegedagbok: dag 3

blogg oppskrifter spis

Proteinrik kikertepizza! (vegetar)

oppskrifter spis

Vegetardagboken: mandag

blogg tren

Fremsiden av VG!

kurs tren

Jentedagen 2016

oppskrifter spis

Bananbrød med sjokolade!

oppskrifter spis

Tips til mat på farten!

oppskrifter spis

Jeg sprekker av stolthet!

oppskrifter spis

Sunn søndagskos!

blogg

Ukens video!

oppskrifter spis

Lunsjtips og møte med TV 2!

blogg

Ukens video!

blogg tren

En perfekt lørdag!

oppskrifter spis

Søtpotetlasagne!

oppskrifter spis

Tør du å slenge deg med?

oppskrifter spis

Av og til trenger jeg dette!

tren

BOOTCAMP!

oppskrifter spis

Disse må du bare smake!

oppskrifter spis

Sukkerfri søndagsnacks!

oppskrifter spis

Sukkerfrie sjokoladebomber!

blogg tren

En helt magisk helg

oppskrifter spis

En liten smak av julen

blogg

Helt vanlig!

blogg

Bullshit.

oppskrifter spis

Morningbliss

oppskrifter spis

Proteinrike havrerundstykker

blogg

Dødens dag

blogg

Bare på TV

blogg

Morgenstund

blogg

Dett i desa

blogg oppskrifter spis

Parkdag

oppskrifter spis

Rømmegrøt til frokost?

blogg oppskrifter spis

Iskafffe i en fei!

blogg

God morgen!

oppskrifter spis

Pasta bolognese…

blogg oppskrifter spis tren

Har du prøvd denne etter trening?

oppskrifter spis

Sugarfree Saturday!

blogg oppskrifter spis

Onsdagskebab!

oppskrifter spis

Proteinrike vafler!

blogg oppskrifter spis tren

Gårdagens treningsøkt og hjemmelaget musli!

blogg oppskrifter spis

Proteinrik smoothie uten pulver!

blogg oppskrifter spis

Sukker- og glutenfri ostekake!

blogg oppskrifter spis

5 søte og sukkerfrie fristelser!

blogg oppskrifter spis

Hvordan spise sunt i sommer?

blogg oppskrifter spis

Sjokoladebefengt frokostshake

blogg

Morgenstund

blogg

Lørdagsmagi

blogg

Triathlon?

blogg

Sommer !

blogg

Flink pike

blogg tren

Rumpebonanza!

blogg

For stor?

blogg

Pizzakveld

blogg

God fredag!

Blogglisten hits