arrow-rightgooglepluslinkedinprinticonscroll-to-topsharearrow-leftslide-right

Hvordan går det egentlig å balansere jobb, oppussing og studier?

Jeg lurer litt på hvordan du syns det går å balansere alle gjøremålene dine nå som du også har blitt student. Føler du at du får god nok tid til studiene, oppussing, jobb, trening, å være kjæreste, være sosial med venner osv., eller har det blitt tyngre enn du så for deg?

I høst fant vi ut at vi skulle gjøre alt på en og samme gang. Vi tok over et oppussingsobjekt i Asker, jeg begynte å studere og selvsagt fortsatte jeg også jobben med både fitnokjentene og de private kundene mine. Vi startet med å rive ut både kjøkken, bad soverom og stue, leide inn noen til å ta badet og begynte på alt det andre selv. Med «selv» mener jeg den lille gruppen som utgjør min familie i Oslo: Tonje, Tor Egil, Andreas og jeg. En fin liten firkløver som henger sammen dag og natt, i oppturer og nedturer.

Det er nok ikke til å stikke under en stol at jeg er ekstremt positiv. Jeg ser på alt som en morsom utfordring, og dette var selvsagt ikke et unntak! Vi startet derfor med friskt mot, og de første 6 ukene pusset vi opp både før og etter jobb hver eneste dag. Jeg forsøkte også så godt jeg kunne å lese litt jevnt og trutt, men merket nok ganske fort at det ikke ble de tilmålte 5 timene med studering i døgnet. Sistnevnte får visst ikke flere timer enn de vanlige 24, selv om man har mye å gjøre.

I tillegg til å være vanvittig positiv så er jeg også generelt overbevist om at jeg karer det aller meste. Spesielt dersom jeg ser en god film på Youtube eller får et råd fra noen på Coop Obs bygg før jeg starter prosjektet. Jeg har etterhvert innsett at dette er så langt fra sannheten som det går an å komme. Jeg kan faktisk ganske lite, men lærer heldigvis fort av mine feil. Og feil, det har det blitt mange av! Etter å ha sett en film på internett bestemte jeg meg for eksempel for å prøve meg på rullesparkling. Med godt mot dro jeg en tur på Coop Obs, hvor jeg fikk hjelp av det jeg trodde var en erfaren ung mann. Det viste seg dog relativt fort at jeg hadde fått med meg feil utstyr og at jeg i tillegg var ganske rævva på å sparkle på generelt grunnlag. Heldigvis ble denne prinsessen i nød reddet av en god venn som jobber med sparkling på heltid, og etter noen runder med banning endte det vel egentlig opp med at han sparklet resten av leiligheten.. Jeg har etter dette blitt degradert til maler og gulvlegger, noe som har passet meg helt ypperlig. Det er jo den delen av oppussingen som er gøy!! Tonje og jeg har også satt opp en hel haug med Walls2Paint, montert noen gipsvegger, vært flittige søppelkjørere og vanvittig gode til å bidra med god stemning. I følge oss selv i allefall.

Treningen har det blitt så som så med i høst, men jeg har forsøkt å få inn 2 faste økter i uken. Det har gått helt fint, holdt skuldersmertene i sjakk og også bidratt til at jeg har kunnet holdt et så høyt tempo gjennom flere måneder. Det er veldig mye mindre enn jeg trener til vanlig, men for å være helt ærlig så har det ikke gjort meg så mye. Jeg vet at det ikke går an å få til absolutt alt på en og samme gang! Denne innstillingen, at ting må prioriteres, har nok også ført til at jeg har sovet godt om nettene og følt at jeg har hatt litt overskudd selv om det har vært mye å gjøre. Det ville nok stilt seg veldig annerledes om jeg gikk høsten i møte med den tanken at jeg skulle trene like mye som tidligere.

Jobb og studier har også, utrolig nok, godt veldig bra. Jeg har vært flink til å jobbe effektivt og også turt å legge fra meg malerpenselen når arbeid og pensum har krevd litt ekstra oppmerksomhet. Ved å hele tiden jobbe for å ha tankegangen på «min side» tror jeg selv at jeg har unngått å gå på den velkjente veggen. Jeg har lagt terskelen etter hva som er viktig for meg i den aktuelle perioden, og samtidig senket forventningene på de andre områdene av livet.

Det som kanskje har gått hardest utover både psyke og energi er nok at en person i veldig nær familie har ligget til behandling for kreft i høst. Mange tanker har gått i den retningen og ført til at jeg ikke helt har klart å fokusere på alt annet til enhver tid. Det er vanskelig å skulle ha fokus på eget liv samtidig som man vet at det står dårlig til med noen man elsker over alt på jord. Alt annet blir så utrolig meningsløst, om du skjønner hva jeg mener? Likevel har jeg forsøkt så godt jeg kan å besøke denne personen hver uke, ringe for å høre hvordan det går og samtidig minne meg selv på at livet mitt er viktig selv om vonde ting skjer. At det er lov å bry seg om de små problemene som dukker opp i min hverdag, selv om de kan virke små i forhold til de som andre møter på. Det har ikke alltid vært like enkelt, men jeg tror jeg har klart det.

Alt i alt har med andre ord ting gått veldig greit. Det har vært en tung høst både fysisk og psykisk, men jeg har forsøkt å jobbe med de tingene som har dukket opp underveis og prioritert ulike ting til forskjellig tid. Jeg hadde på ingen måte klart det uten gode venner og en helt fantastisk kjæreste, men likevel er jeg jo ganske stolt! I tillegg sier de jo at oppussing er den ultimate forholdstesten, og i såfall tenker jeg at vi likegreit kan gifte oss og få barn med det samme. Vi har nemlig ledd mer enn vi har grått, og hittil ikke kranglet en eneste gang. Bortsett fra i stad da jeg klaget på malingsinnsatsen til Andreas… Heldigvis ble vi venner igjen ganske fort 😛

 

//Camilla

Kommentarer er stengt.

trening

Leserspørsmål

oppskrifter

Salat på boks!

kosthold oppskrifter

Jeg vil gi deg et oppskriftshefte!

hverdag kosthold trening

En varig livsstilsendring – uke 4

kosthold tanker trening

En varig livsstilsendring – uke 2!

hverdag kosthold trening

En varig livsstilsendring – uke 1 !

blogg tanker

Jeg vil føle meg bra!

blogg hverdag oppskrifter

Pizza, Bangkok og fremtidsplaner!

blogg tanker

Jeg blir så lei meg!

blogg

Ny favoritt!

blogg trening

Dagens marerittøkt!

kosthold oppskrifter

Den perfekte frokosten?

blogg

Feminist?

kosthold tanker

Jeg blir så forbanna lei.

blogg hverdag

Et liv ute av vater

hverdag tanker

En forandring må til

hverdag tanker trening

DETTE var helt latterlig morsomt!!

blogg tanker

Tar livet helt med ro

blogg oppskrifter

Den perfekte frappén !

tanker trening

Hold kjeft

kosthold oppskrifter

Min favorittfrokost!

blogg

VÅKN OPP!!

hverdag

Jeg sa ja!

blogg

Det gikk!

blogg trening

Dagens økt på rumpa!

oppskrifter

Vegedagbok: dag 3

hverdag oppskrifter

Vegetardagboken: mandag

blogg hverdag trening

Fremsiden av VG!

kurs trening

Jentedagen 2016

tanker trening

Hvorfor trener jeg?

blogg hverdag kosthold

Hør meg på radio i dag!

blogg hverdag

For en HERLIG dag!!

hverdag oppskrifter

Tips til mat på farten!

hverdag oppskrifter

Jeg sprekker av stolthet!

oppskrifter

Sunn søndagskos!

blogg

Ukens video!

hverdag oppskrifter

Lunsjtips og møte med TV 2!

blogg

Ukens video!

blogg trening

En perfekt lørdag!

oppskrifter

Søtpotetlasagne!

hverdag kosthold oppskrifter

Tør du å slenge deg med?

blogg hverdag

Endelig reiser vi!

kosthold tanker

5 tips til mat på farten!

hverdag oppskrifter

Av og til trenger jeg dette!

trening

BOOTCAMP!

hverdag kosthold tanker trening

Slik kommer du i form i 2016!

trening

Ny bootcamp!

blogg tanker

Er du en overspiser?

blogg hverdag

Plutselig ble alt klart!

blogg trening

En helt magisk helg

blogg trening

Ny øvelse: rumpepump!

kosthold oppskrifter

En liten smak av julen

blogg

Helt vanlig!

blogg

Bullshit.

kosthold oppskrifter

Morningbliss

blogg hverdag

3 år med min kjære!

hverdag trening

Må man alltid trene hardt?

blogg hverdag

Følger du meg på snap?

hverdag kosthold trening

Veien mot en sunnere livsstil – del 5

hverdag

Dødens dag

hverdag

Bare på TV

hverdag oppskrifter

Proteinpannekaker uten pulver!

blogg

Morgenstund

blogg

Dett i desa

trening

Booty blaster

blogg hverdag oppskrifter

Parkdag

hverdag kosthold trening

Veien mot en sunnere livsstil – del 2

blogg oppskrifter

Iskafffe i en fei!

blogg

God morgen!

oppskrifter

Pasta bolognese…

blogg oppskrifter trening

Har du prøvd denne etter trening?

hverdag oppskrifter

Sugarfree Saturday!

hverdag

God morgen :)

blogg oppskrifter

Onsdagskebab!

blogg hverdag

Coffee in the morning…

oppskrifter

Proteinrike vafler!

blogg hverdag oppskrifter trening

Gårdagens treningsøkt og hjemmelaget musli!

blogg kosthold oppskrifter

Sugarfree Saturday – iskrem og sjokolade!

blogg hverdag trening

Musikk som motiverer!

blogg hverdag oppskrifter

Proteinrik smoothie uten pulver!

blogg hverdag oppskrifter

Sukker- og glutenfri ostekake!

blogg kosthold oppskrifter

5 søte og sukkerfrie fristelser!

blogg kosthold oppskrifter

Hvordan spise sunt i sommer?

blogg hverdag kosthold oppskrifter

Sjokoladebefengt frokostshake

blogg hverdag trening

Hverdagsaktivitet og jentekveld

blogg hverdag

Når du minst venter det

blogg hverdag

Morgenstund

blogg

Lørdagsmagi

blogg

Triathlon?

hverdag kosthold tanker

Sol, sommer og gode valg

blogg hverdag kosthold

Potetsalat og spontantur

blogg

Sommer !

blogg hverdag tanker

Flink pike

kosthold

Fredagsburger !

blogg hverdag kosthold

Dark chocolate smoothie

blogg trening

Rumpebonanza!

kosthold

Burger delight

blogg hverdag

Ny uke, nye muligheter

trening ukategorisert

Hjemmetrening

hverdag kosthold ukategorisert

Proteinrike, sukkerfrie muffins!

ukategorisert

Prokrastinering, sa du?

ukategorisert

Om det å være seg selv

kosthold ukategorisert

Hva spiser jeg i løpet av en dag?

kosthold tanker

17. mai er vi så glad i…

blogg hverdag

Flower printed tights

blogg tanker

For stor?

trening ukategorisert

Dagens utfordring

hverdag tanker

It´s my birthday..

ukategorisert

Endelig søndag..

ukategorisert

Pizzakveld

tanker

God fredag!

Blogglisten hits