arrow-rightgooglepluslinkedinprinticonscroll-to-topsharearrow-leftslide-right

Gi faen i nyttårsforsettene!

Hei alle sammen, og gledelig nytt år! Jeg burde sikkert kjørt en eller annen slags kavalkade nå på slutten av året og gått gjennom alt jeg er fornøyd med å ha gjennomført i 2016, men om jeg får være helt ærlig så har det vært et sabla drittår. Ingenting har gått riktig, jeg har stanga i veggen ca 100 ganger og ombestemt meg med henhold til hva jeg vil drive med for «resten av livet» hver bidige morgen. Det har vært slitsomt, jeg har vært nede, men takket være herlige mennesker som har orket å høre på klagingen min har jeg jammen kommet meg opp igjen. Eller, jeg har sovet i gjennomsnitt 12 timer per natt gjennom hele romjulen, noe som kanskje betyr at jeg ikke er helt oppe enda, men jeg er i allefall på vei! Og det er da noe det også.

På den annen side har 2016 vist meg hva jeg er kapabel til, både fysisk og psykisk. Jeg har måttet bli kjent med «mæ sjæl» på en helt ny måte og vært nødt til å ta noen runder for å finne ut hva jeg står for og hvordan jeg ønsker å leve livet mitt. Jeg synes egentlig det er rart at jeg aldri har gjort dette før, men 2016 gav meg altså muligheten – og jeg tok den. Jeg fant fort ut at hva andre synes i bunn og grunn betyr ekstremt lite, så lenge de riktige menneskene liker meg. Jeg fant ut at det å være ærlig og tørre å gjøre jobben min på min måte er viktigere enn å selge stort, for jeg vil legge meg med god samvittighet. Jeg vil ende dagen og tenke at jeg har gjort noe godt for andre, fremfor å fremme meg selv som en perfekt utgave av den alt for vanlige rasen «menneske».

Og nettopp derfor skal jeg ikke selge deg «slik går du raskest mulig ned i vekt i 2017 (for så å gå de opp igjen)», men heller gi deg et lite innblikk i hvordan du faktisk kan nå de nyttårsforsettene dine. De som du sier høyt i kveldens selskap med en litt tullete stemme, samtidig som du kjenner at det brenner i mellomgulvet fordi det egentlig betyr utrolig mye for deg å nå nettopp disse målene.

Det kan være hva som helst – å gå ned i vekt, begynne å trene eller få kontroll på økonomien, men fremgangsmåten bør alltid være lik: begynn i det små. Ikke lur deg selv til å tro at januar i 2017 blir så annerledes fra alle andre januarer, at den fremgangsmåten som aldri har fungert tidligere kommer til å gå stang inn i år. Tør å prøve noe annet, tør å ta et steg tilbake for så å ta tre frem.

Er målet ditt å gå ned i vekt? Begynn med å spise litt mer grønnsaker til hvert eneste måltid. Deretter kan du prøve å få i deg litt mer proteiner, gjerne fra magre kilder. Kutt deretter ut brus med sukker (drikk gjerne sukkerfri), juice i hverdagene og hold godteri til lørdagen. La det ta tid, ikke bekymre deg for sommeren: det kommer veldig, veldig mange andre somre som er minst like fine.

Problemet ligger nemlig ikke i hva vi gjør, men hvor lenge vi klarer å holde på de nye «vanene». Om du begynner på en hard diett, et tungt treningsprogram og setter opp et budsjett som så vidt tillater en kaffe i måneden – hvor lenge tror du dette kommer til å holde? Hvor fort vil du dette av lasset?

Dersom du heller prøver å trene 1 gang i uken, spise litt mer grønnsaker og handle 2 ganger i uken – tror du det er lettere å gjennomføre? Jeg kan med sikkerhet si ja, og i tillegg høyne med at dette er vaner du kan klare å holde på, og dermed vaner som vil gi resultater. Ikke minst er dette en metode som skaper noe helt essensielt, nemlig mestringsfølelse. Og denne vil du kunne bruke til din fordel når «grunnvanene» er på plass og du er klar for å innføre nye.

Så, om jeg får be deg om 1 ting nå som 2017 nærmer seg, så vil det være dette: Begynn i det små om du vil bli en «bedre versjon» av deg, hvis ikke vil du forbli akkurat den samme når vi igjen møtes under rakettene om et år 🙂

Godt nytt år!

//Camilla

Kommentarer er stengt.

oppskrifter

Favaffel

oppskrifter

Brokkolipuré

livsstilsendring trening

Kan du gi meg litt motivasjon?

oppskrifter

Jordskokksuppe

mental-helse trening

Bevegelse for kropp og sinn

trening

Yoga i senga

livsstilsendring

MAGASIN!

livsstilsendring

Livsstilsendring – del 1

trening

Leserspørsmål

oppskrifter

Salat på boks!

kosthold oppskrifter

Jeg vil gi deg et oppskriftshefte!

blogg

Embed

blogg

Ny favoritt!

blogg trening

Dagens marerittøkt!

kosthold oppskrifter

Den perfekte frokosten?

blogg

Feminist?

blogg oppskrifter

Den perfekte frappén !

trening

Hold kjeft

kosthold oppskrifter

Min favorittfrokost!

blogg

VÅKN OPP!!

blogg

Jeg sa ja!

blogg

Det gikk!

blogg trening

Dagens økt på rumpa!

oppskrifter

Vegedagbok: dag 3

blogg trening

Fremsiden av VG!

kurs trening

Jentedagen 2016

blogg kosthold

Hør meg på radio i dag!

oppskrifter

Sunn søndagskos!

blogg

Ukens video!

blogg

Ukens video!

blogg trening

En perfekt lørdag!

oppskrifter

Søtpotetlasagne!

kosthold oppskrifter

Tør du å slenge deg med?

trening

BOOTCAMP!

trening

Ny bootcamp!

blogg trening

En helt magisk helg

blogg trening

Ny øvelse: rumpepump!

kosthold oppskrifter

En liten smak av julen

blogg

Helt vanlig!

blogg

Bullshit.

kosthold oppskrifter

Morningbliss

blogg

Dødens dag

blogg

Bare på TV

blogg

Morgenstund

blogg

Dett i desa

trening

Booty blaster

blogg oppskrifter

Parkdag

blogg oppskrifter

Iskafffe i en fei!

blogg

God morgen!

oppskrifter

Pasta bolognese…

blogg oppskrifter trening

Har du prøvd denne etter trening?

oppskrifter

Sugarfree Saturday!

blogg oppskrifter

Onsdagskebab!

oppskrifter

Proteinrike vafler!

blogg kosthold oppskrifter

Sugarfree Saturday – iskrem og sjokolade!

blogg trening

Musikk som motiverer!

blogg oppskrifter

Sukker- og glutenfri ostekake!

blogg kosthold oppskrifter

5 søte og sukkerfrie fristelser!

blogg kosthold oppskrifter

Hvordan spise sunt i sommer?

blogg kosthold oppskrifter

Sjokoladebefengt frokostshake

blogg

Morgenstund

blogg

Lørdagsmagi

blogg

Triathlon?

blogg kosthold

Potetsalat og spontantur

blogg

Sommer !

blogg

Flink pike

kosthold

Fredagsburger !

blogg kosthold

Dark chocolate smoothie

blogg trening

Rumpebonanza!

kosthold

Burger delight

trening

Hjemmetrening

blogg

For stor?

blogg

Pizzakveld

blogg

God fredag!

Blogglisten hits