arrow-rightgooglepluslinkedinprinticonscroll-to-topsharearrow-leftslide-right

Gi faen i nyttårsforsettene!

Hei alle sammen, og gledelig nytt år! Jeg burde sikkert kjørt en eller annen slags kavalkade nå på slutten av året og gått gjennom alt jeg er fornøyd med å ha gjennomført i 2016, men om jeg får være helt ærlig så har det vært et sabla drittår. Ingenting har gått riktig, jeg har stanga i veggen ca 100 ganger og ombestemt meg med henhold til hva jeg vil drive med for «resten av livet» hver bidige morgen. Det har vært slitsomt, jeg har vært nede, men takket være herlige mennesker som har orket å høre på klagingen min har jeg jammen kommet meg opp igjen. Eller, jeg har sovet i gjennomsnitt 12 timer per natt gjennom hele romjulen, noe som kanskje betyr at jeg ikke er helt oppe enda, men jeg er i allefall på vei! Og det er da noe det også.

På den annen side har 2016 vist meg hva jeg er kapabel til, både fysisk og psykisk. Jeg har måttet bli kjent med «mæ sjæl» på en helt ny måte og vært nødt til å ta noen runder for å finne ut hva jeg står for og hvordan jeg ønsker å leve livet mitt. Jeg synes egentlig det er rart at jeg aldri har gjort dette før, men 2016 gav meg altså muligheten – og jeg tok den. Jeg fant fort ut at hva andre synes i bunn og grunn betyr ekstremt lite, så lenge de riktige menneskene liker meg. Jeg fant ut at det å være ærlig og tørre å gjøre jobben min på min måte er viktigere enn å selge stort, for jeg vil legge meg med god samvittighet. Jeg vil ende dagen og tenke at jeg har gjort noe godt for andre, fremfor å fremme meg selv som en perfekt utgave av den alt for vanlige rasen «menneske».

Og nettopp derfor skal jeg ikke selge deg «slik går du raskest mulig ned i vekt i 2017 (for så å gå de opp igjen)», men heller gi deg et lite innblikk i hvordan du faktisk kan nå de nyttårsforsettene dine. De som du sier høyt i kveldens selskap med en litt tullete stemme, samtidig som du kjenner at det brenner i mellomgulvet fordi det egentlig betyr utrolig mye for deg å nå nettopp disse målene.

Det kan være hva som helst – å gå ned i vekt, begynne å trene eller få kontroll på økonomien, men fremgangsmåten bør alltid være lik: begynn i det små. Ikke lur deg selv til å tro at januar i 2017 blir så annerledes fra alle andre januarer, at den fremgangsmåten som aldri har fungert tidligere kommer til å gå stang inn i år. Tør å prøve noe annet, tør å ta et steg tilbake for så å ta tre frem.

Er målet ditt å gå ned i vekt? Begynn med å spise litt mer grønnsaker til hvert eneste måltid. Deretter kan du prøve å få i deg litt mer proteiner, gjerne fra magre kilder. Kutt deretter ut brus med sukker (drikk gjerne sukkerfri), juice i hverdagene og hold godteri til lørdagen. La det ta tid, ikke bekymre deg for sommeren: det kommer veldig, veldig mange andre somre som er minst like fine.

Problemet ligger nemlig ikke i hva vi gjør, men hvor lenge vi klarer å holde på de nye «vanene». Om du begynner på en hard diett, et tungt treningsprogram og setter opp et budsjett som så vidt tillater en kaffe i måneden – hvor lenge tror du dette kommer til å holde? Hvor fort vil du dette av lasset?

Dersom du heller prøver å trene 1 gang i uken, spise litt mer grønnsaker og handle 2 ganger i uken – tror du det er lettere å gjennomføre? Jeg kan med sikkerhet si ja, og i tillegg høyne med at dette er vaner du kan klare å holde på, og dermed vaner som vil gi resultater. Ikke minst er dette en metode som skaper noe helt essensielt, nemlig mestringsfølelse. Og denne vil du kunne bruke til din fordel når «grunnvanene» er på plass og du er klar for å innføre nye.

Så, om jeg får be deg om 1 ting nå som 2017 nærmer seg, så vil det være dette: Begynn i det små om du vil bli en «bedre versjon» av deg, hvis ikke vil du forbli akkurat den samme når vi igjen møtes under rakettene om et år 🙂

Godt nytt år!

//Camilla

Kommentarer er stengt.

oppskrifter

Brokkolipuré

livsstilsendring trening

Kan du gi meg litt motivasjon?

oppskrifter

Jordskokksuppe

mental-helse trening

Bevegelse for kropp og sinn

trening

Yoga i senga

livsstilsendring

MAGASIN!

livsstilsendring

Livsstilsendring – del 1

trening

Leserspørsmål

oppskrifter

Salat på boks!

kosthold oppskrifter

Jeg vil gi deg et oppskriftshefte!

blogg

Embed

hverdag kosthold trening

En varig livsstilsendring – uke 4

kosthold tanker trening

En varig livsstilsendring – uke 2!

hverdag kosthold trening

En varig livsstilsendring – uke 1 !

blogg tanker

Jeg vil føle meg bra!

blogg hverdag oppskrifter

Pizza, Bangkok og fremtidsplaner!

blogg tanker

Jeg blir så lei meg!

blogg

Ny favoritt!

blogg trening

Dagens marerittøkt!

kosthold oppskrifter

Den perfekte frokosten?

blogg

Feminist?

kosthold tanker

Jeg blir så forbanna lei.

blogg hverdag

Et liv ute av vater

hverdag tanker

En forandring må til

hverdag tanker trening

DETTE var helt latterlig morsomt!!

blogg tanker

Tar livet helt med ro

blogg oppskrifter

Den perfekte frappén !

tanker trening

Hold kjeft

kosthold oppskrifter

Min favorittfrokost!

blogg

VÅKN OPP!!

hverdag

Jeg sa ja!

blogg

Det gikk!

blogg trening

Dagens økt på rumpa!

oppskrifter

Vegedagbok: dag 3

hverdag oppskrifter

Vegetardagboken: mandag

blogg hverdag trening

Fremsiden av VG!

kurs trening

Jentedagen 2016

tanker trening

Hvorfor trener jeg?

blogg hverdag kosthold

Hør meg på radio i dag!

blogg hverdag

For en HERLIG dag!!

hverdag oppskrifter

Tips til mat på farten!

hverdag oppskrifter

Jeg sprekker av stolthet!

oppskrifter

Sunn søndagskos!

blogg

Ukens video!

hverdag oppskrifter

Lunsjtips og møte med TV 2!

blogg

Ukens video!

blogg trening

En perfekt lørdag!

oppskrifter

Søtpotetlasagne!

hverdag kosthold oppskrifter

Tør du å slenge deg med?

blogg hverdag

Endelig reiser vi!

kosthold tanker

5 tips til mat på farten!

hverdag oppskrifter

Av og til trenger jeg dette!

trening

BOOTCAMP!

hverdag kosthold tanker trening

Slik kommer du i form i 2016!

trening

Ny bootcamp!

blogg tanker

Er du en overspiser?

blogg hverdag

Plutselig ble alt klart!

blogg trening

En helt magisk helg

blogg trening

Ny øvelse: rumpepump!

kosthold oppskrifter

En liten smak av julen

blogg

Helt vanlig!

blogg

Bullshit.

kosthold oppskrifter

Morningbliss

blogg hverdag

3 år med min kjære!

hverdag trening

Må man alltid trene hardt?

blogg hverdag

Følger du meg på snap?

hverdag kosthold trening

Veien mot en sunnere livsstil – del 5

hverdag

Dødens dag

hverdag

Bare på TV

hverdag oppskrifter

Proteinpannekaker uten pulver!

blogg

Morgenstund

blogg

Dett i desa

trening

Booty blaster

blogg hverdag oppskrifter

Parkdag

hverdag kosthold trening

Veien mot en sunnere livsstil – del 2

blogg oppskrifter

Iskafffe i en fei!

blogg

God morgen!

oppskrifter

Pasta bolognese…

blogg oppskrifter trening

Har du prøvd denne etter trening?

hverdag oppskrifter

Sugarfree Saturday!

hverdag

God morgen :)

blogg oppskrifter

Onsdagskebab!

blogg hverdag

Coffee in the morning…

oppskrifter

Proteinrike vafler!

blogg hverdag oppskrifter trening

Gårdagens treningsøkt og hjemmelaget musli!

blogg kosthold oppskrifter

Sugarfree Saturday – iskrem og sjokolade!

blogg hverdag trening

Musikk som motiverer!

blogg hverdag oppskrifter

Proteinrik smoothie uten pulver!

blogg hverdag oppskrifter

Sukker- og glutenfri ostekake!

blogg kosthold oppskrifter

5 søte og sukkerfrie fristelser!

blogg kosthold oppskrifter

Hvordan spise sunt i sommer?

blogg hverdag kosthold oppskrifter

Sjokoladebefengt frokostshake

blogg hverdag trening

Hverdagsaktivitet og jentekveld

blogg hverdag

Når du minst venter det

blogg hverdag

Morgenstund

blogg

Lørdagsmagi

blogg

Triathlon?

hverdag kosthold tanker

Sol, sommer og gode valg

blogg hverdag kosthold

Potetsalat og spontantur

blogg

Sommer !

blogg hverdag tanker

Flink pike

kosthold

Fredagsburger !

blogg hverdag kosthold

Dark chocolate smoothie

blogg trening

Rumpebonanza!

kosthold

Burger delight

blogg hverdag

Ny uke, nye muligheter

trening ukategorisert

Hjemmetrening

hverdag kosthold ukategorisert

Proteinrike, sukkerfrie muffins!

ukategorisert

Prokrastinering, sa du?

ukategorisert

Om det å være seg selv

kosthold ukategorisert

Hva spiser jeg i løpet av en dag?

kosthold tanker

17. mai er vi så glad i…

blogg hverdag

Flower printed tights

blogg tanker

For stor?

trening ukategorisert

Dagens utfordring

hverdag tanker

It´s my birthday..

ukategorisert

Endelig søndag..

ukategorisert

Pizzakveld

tanker

God fredag!

Blogglisten hits