arrow-rightgooglepluslinkedinprinticonscroll-to-topsharearrow-leftslide-right

Gi faen i nyttårsforsettene!

Hei alle sammen, og gledelig nytt år! Jeg burde sikkert kjørt en eller annen slags kavalkade nå på slutten av året og gått gjennom alt jeg er fornøyd med å ha gjennomført i 2016, men om jeg får være helt ærlig så har det vært et sabla drittår. Ingenting har gått riktig, jeg har stanga i veggen ca 100 ganger og ombestemt meg med henhold til hva jeg vil drive med for «resten av livet» hver bidige morgen. Det har vært slitsomt, jeg har vært nede, men takket være herlige mennesker som har orket å høre på klagingen min har jeg jammen kommet meg opp igjen. Eller, jeg har sovet i gjennomsnitt 12 timer per natt gjennom hele romjulen, noe som kanskje betyr at jeg ikke er helt oppe enda, men jeg er i allefall på vei! Og det er da noe det også.

På den annen side har 2016 vist meg hva jeg er kapabel til, både fysisk og psykisk. Jeg har måttet bli kjent med «mæ sjæl» på en helt ny måte og vært nødt til å ta noen runder for å finne ut hva jeg står for og hvordan jeg ønsker å leve livet mitt. Jeg synes egentlig det er rart at jeg aldri har gjort dette før, men 2016 gav meg altså muligheten – og jeg tok den. Jeg fant fort ut at hva andre synes i bunn og grunn betyr ekstremt lite, så lenge de riktige menneskene liker meg. Jeg fant ut at det å være ærlig og tørre å gjøre jobben min på min måte er viktigere enn å selge stort, for jeg vil legge meg med god samvittighet. Jeg vil ende dagen og tenke at jeg har gjort noe godt for andre, fremfor å fremme meg selv som en perfekt utgave av den alt for vanlige rasen «menneske».

Og nettopp derfor skal jeg ikke selge deg «slik går du raskest mulig ned i vekt i 2017 (for så å gå de opp igjen)», men heller gi deg et lite innblikk i hvordan du faktisk kan nå de nyttårsforsettene dine. De som du sier høyt i kveldens selskap med en litt tullete stemme, samtidig som du kjenner at det brenner i mellomgulvet fordi det egentlig betyr utrolig mye for deg å nå nettopp disse målene.

Det kan være hva som helst – å gå ned i vekt, begynne å trene eller få kontroll på økonomien, men fremgangsmåten bør alltid være lik: begynn i det små. Ikke lur deg selv til å tro at januar i 2017 blir så annerledes fra alle andre januarer, at den fremgangsmåten som aldri har fungert tidligere kommer til å gå stang inn i år. Tør å prøve noe annet, tør å ta et steg tilbake for så å ta tre frem.

Er målet ditt å gå ned i vekt? Begynn med å spise litt mer grønnsaker til hvert eneste måltid. Deretter kan du prøve å få i deg litt mer proteiner, gjerne fra magre kilder. Kutt deretter ut brus med sukker (drikk gjerne sukkerfri), juice i hverdagene og hold godteri til lørdagen. La det ta tid, ikke bekymre deg for sommeren: det kommer veldig, veldig mange andre somre som er minst like fine.

Problemet ligger nemlig ikke i hva vi gjør, men hvor lenge vi klarer å holde på de nye «vanene». Om du begynner på en hard diett, et tungt treningsprogram og setter opp et budsjett som så vidt tillater en kaffe i måneden – hvor lenge tror du dette kommer til å holde? Hvor fort vil du dette av lasset?

Dersom du heller prøver å trene 1 gang i uken, spise litt mer grønnsaker og handle 2 ganger i uken – tror du det er lettere å gjennomføre? Jeg kan med sikkerhet si ja, og i tillegg høyne med at dette er vaner du kan klare å holde på, og dermed vaner som vil gi resultater. Ikke minst er dette en metode som skaper noe helt essensielt, nemlig mestringsfølelse. Og denne vil du kunne bruke til din fordel når «grunnvanene» er på plass og du er klar for å innføre nye.

Så, om jeg får be deg om 1 ting nå som 2017 nærmer seg, så vil det være dette: Begynn i det små om du vil bli en «bedre versjon» av deg, hvis ikke vil du forbli akkurat den samme når vi igjen møtes under rakettene om et år 🙂

Godt nytt år!

//Camilla

Kommentarer er stengt.

oppskrifter spis

Italiensk suppe

oppskrifter spis

Tomatsuppe

oppskrifter spis

Pasta og pølser

oppskrifter spis

Hjemmelaget yoghurtis

oppskrifter spis

Jordbær- og avokadosalsa

oppskrifter spis

Mangosalsa

spis

Cheat days

oppskrifter spis

Linsegryte

oppskrifter spis

Hjemmelaget mango-is

oppskrifter spis

Tacobowl

tren

Yogafilm

oppskrifter

Buddhabowl

oppskrifter

Brokkolicouscous

oppskrifter

Mangoremser

oppskrifter

Vegetarbolognese

oppskrifter

Mangosmoothie

oppskrifter spis

Pepperkakefudge med Sukrin

oppskrifter spis

Favaffel

oppskrifter spis

Brokkolipuré

oppskrifter spis

Jordskokksuppe

oppskrifter spis

Oppskriftsonsdag: eplechips!

oppskrifter spis

Grove bananpannekaker!

blogg

MAGASIN!

oppskrifter spis

Salat på boks!

oppskrifter spis

Den perfekte kveldskosen!

blogg

Embed

oppskrifter spis

Quiche Lorraine(-tzen) !

blogg oppskrifter spis

Pizza, Bangkok og fremtidsplaner!

blogg

Ny favoritt!

oppskrifter spis

Sukkerfrie kanelsnurrer!

oppskrifter spis

Den perfekte frokosten?

blogg

Feminist?

blogg oppskrifter spis

Den perfekte frappén !

tren

Hold kjeft

oppskrifter spis

Min favorittfrokost!

blogg

VÅKN OPP!!

blogg

Jeg sa ja!

blogg

Det gikk!

oppskrifter spis

Vegedagbok: dag 3

blogg oppskrifter spis

Proteinrik kikertepizza! (vegetar)

oppskrifter spis

Vegetardagboken: mandag

blogg tren

Fremsiden av VG!

kurs tren

Jentedagen 2016

oppskrifter spis

Bananbrød med sjokolade!

oppskrifter spis

Tips til mat på farten!

oppskrifter spis

Jeg sprekker av stolthet!

oppskrifter spis

Sunn søndagskos!

blogg

Ukens video!

oppskrifter spis

Lunsjtips og møte med TV 2!

blogg

Ukens video!

blogg tren

En perfekt lørdag!

oppskrifter spis

Søtpotetlasagne!

oppskrifter spis

Tør du å slenge deg med?

oppskrifter spis

Av og til trenger jeg dette!

tren

BOOTCAMP!

oppskrifter spis

Disse må du bare smake!

oppskrifter spis

Sukkerfri søndagsnacks!

oppskrifter spis

Sukkerfrie sjokoladebomber!

blogg tren

En helt magisk helg

oppskrifter spis

En liten smak av julen

blogg

Helt vanlig!

blogg

Bullshit.

oppskrifter spis

Morningbliss

oppskrifter spis

Proteinrike havrerundstykker

blogg

Dødens dag

blogg

Bare på TV

blogg

Morgenstund

blogg

Dett i desa

blogg oppskrifter spis

Parkdag

oppskrifter spis

Rømmegrøt til frokost?

blogg oppskrifter spis

Iskafffe i en fei!

blogg

God morgen!

oppskrifter spis

Pasta bolognese…

blogg oppskrifter spis tren

Har du prøvd denne etter trening?

oppskrifter spis

Sugarfree Saturday!

blogg oppskrifter spis

Onsdagskebab!

oppskrifter spis

Proteinrike vafler!

blogg oppskrifter spis tren

Gårdagens treningsøkt og hjemmelaget musli!

blogg oppskrifter spis

Proteinrik smoothie uten pulver!

blogg oppskrifter spis

Sukker- og glutenfri ostekake!

blogg oppskrifter spis

5 søte og sukkerfrie fristelser!

blogg oppskrifter spis

Hvordan spise sunt i sommer?

blogg oppskrifter spis

Sjokoladebefengt frokostshake

blogg

Morgenstund

blogg

Lørdagsmagi

blogg

Triathlon?

blogg

Sommer !

blogg

Flink pike

blogg tren

Rumpebonanza!

blogg

For stor?

blogg

Pizzakveld

blogg

God fredag!

Blogglisten hits