Hjemmelaget granola eller müsli er SÅ godt! Jeg liker det særlig godt sammen med syrnet melk eller yoghurt til frokost, kvelds eller rett og slett som mellommåltid. Granola er egentlig det samme som müsli, men den ristes i ovnen og får dermed en litt annen smak. Etter å ha ristet frø og gryn tilsetter vi tørket kokos og bringebær for deilig smak. Bare å glede seg!
Oppskrift følger under bildet.
Hjemmelaget granola med kokos og bringebær
Ingredienser:
- 200 g små, lettkokte havregryn*
- 1 raus ss kokosolje
- 1 raus ss honning
- 150 g frø og kjerner
- 50 g tørket kokosflak
- 20 g tørket bringebær
*Bruk glutenfrie havregryn om du trenger en helt glutenfri granola.
Forvarm ovnen til 150ºC over- og undervarme.
Bland honning og kokosolje. Hvis ikke det er flytende så smelt det over lav varme i en liten kjele. Rør godt. Bland sammen alle ingrediensene unntatt kokosflak og bringebær.
Legg på et stekebrett kledt med bakepapir, og bak granolaen i ovnen på 150 ºC i ca. 2o minutter. Rør rundt i granolaen innimellom, og følg med så ikke det brenner seg! Da smaker det ikke like digg altså.
Avkjøl og bland inn tørket kokos og bringebær. Oppbevar i tett beholder, som f.eks. en glasskrukke.
♥ Denne hjemmelagde granolaen er proppfull av kostfiber fra havre, frø og kjerner. Voksne kvinner anbefales minst 25 g kostfiber daglig, menn 30 gram. Kostfiber får du fra grove kornvarer, grønnsaker, frukt og nøtter!
Tekst & foto: Maria Uldahl