arrow-rightgooglepluslinkedinprinticonscroll-to-topsharearrow-leftslide-right

Hva søren er balanse?

Da jeg for noen uker siden (eller dager? jeg husker ikke) spurte dere om hva dere ønsket å lese mer om fremover var det overraskende få som sa «jeg vil lese mer om ditt liv», og det gleder meg. For guriland så kjedelig det er å bable i vei om den ene hverdagen etter den andre. Jeg beklager nemlig på det sterkeste, men livet mitt er ikke så fryktelig spennende! Selv om det dukker opp nye planer og prosjekter i blant kan jeg nemlig ikke slå i bordet med at «jeg gleder meg til å få lov til å fortelle dere mer om» det ene eller det andre, for jeg har hverken noen spennende avtaler eller prosjekter på gang. Eller, jo, jeg driver jo med denne hjemmetreningen som er både nytt og veldig morsomt, men bortsett fra det skjer det lite. Jeg står opp, bruker for lang tid på å komme meg på jobb, trener, jobber, vimser, drar hjem, spiser og sover. Dag ut og dag inn. Opp og ned i mente. Og så mye mer enn det skjer det virkelig ikke. Det gjør det kanskje ikke med dere heller?

Det jeg kan by på derimot er tanker og refleksjoner omkring dette med trening, kropp, mat og helse, og ofte om hvorfor jeg synes det er idiotisk at alt skal overdrives og pakkes ned i en bag full av glansbilder. Slik som dette med balanse som alle hevder å ha. Hva søren er balanse? Er det å nyte sjokolade i ny og ne, eller å spise mye sjokolade av og til? Er det å stort sett spise «sunn mat», eller er det å fiffe opp hverdagene med noen ferdigretter innimellom? Spør du meg så vet jeg sannelig ikke, for jeg hører jo så mye forskjellig!!

Det jeg likevel tror, er at balanse rett og slett handler om å ha det fint. Om å få tid til det man vil, kunne være med folk man liker og spise mat som ikke gjør at man får dårlig samvittighet, samtidig som man dekker opp de behovene man tross alt har som en følge av at man lever. For noen vil dette si at kjøtt er utelukket fra kostholdet, for andre betyr det at en sjokolade etter biffmiddagen er greit på lørdager, men ikke på tirsdager.

Alt i alt tror jeg balanse er det man kan skryte på seg å ha den dagen man lever i harmoni med både seg selv og de rundt en. Litt sånn som jeg forsøker å gjøre hver dag. Jeg lykkes ofte, men ikke hele tiden, og det er kanskje balanse det også?

//Camilla

4 svar til “Hva søren er balanse?”

 1. Kristina sier:

  Akk ja, balanse.. Er enig med deg at jeg tror det handler om å ha det bra. At man SELV klarer å finne et kosthold man kan ha livet ut og ikke ha dårlig samvittighet av en god middag, eller skulle trene rompa av seg fordi man har spist en bit (eller to) for mye av sjokoladen i skapet.

 2. a sier:

  Takk for dine tanker! «Balanse» har jo blitt et slags moteord hos mange sunne livsstil/treningsblogger, uten at jeg har skjønt hva som menes med det.
  Jeg har tenkt at det betyr litt av alt, litt sjokolade, litt grønt, og «av og til», men er usikkert på om litt av alt er noe for meg.
  Jeg liker ofte det ekstreme.

  Etter å ha lest innlegget ditt og tenkt meg litt om, handler balanse i min verden om å være tilpasningsdyktig ovenfor kropp og psykes behov.
  Iflg. intuitive eating skal man spise når man er sulten. Men hva om jeg skal på en lang flyreise og vet at det bare er mat jeg ikke liker på flyet? Skal jeg da la være å spise NÅ fordi det ikke rumler i magen?
  Jeg spiser jo ikke bare for å bli mett, jeg spiser jo også for å ikke bli sulten igjen så fort..

  Bare rabler i vei her og sov litt dårlig i natt, så tilgi meg om det er rotete skrevet 🙂
  Ha en fin mandag.

 3. Jeg synes det var veldig fine tanker jeg, A, og jeg er helt med på hver og en av de! Balanse for meg vil være noe annet enn for deg, og det tenker jeg er helt ålright. Det er det som er det fantastiske ved å være menneske, man kan være helt seg selv!
  Ha en strålende uke 🙂

 4. Helt enig med deg, Kristina!

oppskrifter

Favaffel

oppskrifter

Brokkolipuré

livsstilsendring trening

Kan du gi meg litt motivasjon?

oppskrifter

Jordskokksuppe

mental-helse trening

Bevegelse for kropp og sinn

trening

Yoga i senga

livsstilsendring

MAGASIN!

livsstilsendring

Livsstilsendring – del 1

trening

Leserspørsmål

oppskrifter

Salat på boks!

kosthold oppskrifter

Jeg vil gi deg et oppskriftshefte!

blogg

Embed

blogg

Ny favoritt!

blogg trening

Dagens marerittøkt!

kosthold oppskrifter

Den perfekte frokosten?

blogg

Feminist?

blogg oppskrifter

Den perfekte frappén !

trening

Hold kjeft

kosthold oppskrifter

Min favorittfrokost!

blogg

VÅKN OPP!!

blogg

Jeg sa ja!

blogg

Det gikk!

blogg trening

Dagens økt på rumpa!

oppskrifter

Vegedagbok: dag 3

blogg trening

Fremsiden av VG!

kurs trening

Jentedagen 2016

blogg kosthold

Hør meg på radio i dag!

oppskrifter

Sunn søndagskos!

blogg

Ukens video!

blogg

Ukens video!

blogg trening

En perfekt lørdag!

oppskrifter

Søtpotetlasagne!

kosthold oppskrifter

Tør du å slenge deg med?

trening

BOOTCAMP!

trening

Ny bootcamp!

blogg trening

En helt magisk helg

blogg trening

Ny øvelse: rumpepump!

kosthold oppskrifter

En liten smak av julen

blogg

Helt vanlig!

blogg

Bullshit.

kosthold oppskrifter

Morningbliss

blogg

Dødens dag

blogg

Bare på TV

blogg

Morgenstund

blogg

Dett i desa

trening

Booty blaster

blogg oppskrifter

Parkdag

blogg oppskrifter

Iskafffe i en fei!

blogg

God morgen!

oppskrifter

Pasta bolognese…

blogg oppskrifter trening

Har du prøvd denne etter trening?

oppskrifter

Sugarfree Saturday!

blogg oppskrifter

Onsdagskebab!

oppskrifter

Proteinrike vafler!

blogg kosthold oppskrifter

Sugarfree Saturday – iskrem og sjokolade!

blogg trening

Musikk som motiverer!

blogg oppskrifter

Sukker- og glutenfri ostekake!

blogg kosthold oppskrifter

5 søte og sukkerfrie fristelser!

blogg kosthold oppskrifter

Hvordan spise sunt i sommer?

blogg kosthold oppskrifter

Sjokoladebefengt frokostshake

blogg

Morgenstund

blogg

Lørdagsmagi

blogg

Triathlon?

blogg kosthold

Potetsalat og spontantur

blogg

Sommer !

blogg

Flink pike

kosthold

Fredagsburger !

blogg kosthold

Dark chocolate smoothie

blogg trening

Rumpebonanza!

kosthold

Burger delight

trening

Hjemmetrening

blogg

For stor?

blogg

Pizzakveld

blogg

God fredag!

Blogglisten hits