arrow-rightgooglepluslinkedinprinticonscroll-to-topsharearrow-leftslide-right

Hva søren er balanse?

Da jeg for noen uker siden (eller dager? jeg husker ikke) spurte dere om hva dere ønsket å lese mer om fremover var det overraskende få som sa «jeg vil lese mer om ditt liv», og det gleder meg. For guriland så kjedelig det er å bable i vei om den ene hverdagen etter den andre. Jeg beklager nemlig på det sterkeste, men livet mitt er ikke så fryktelig spennende! Selv om det dukker opp nye planer og prosjekter i blant kan jeg nemlig ikke slå i bordet med at «jeg gleder meg til å få lov til å fortelle dere mer om» det ene eller det andre, for jeg har hverken noen spennende avtaler eller prosjekter på gang. Eller, jo, jeg driver jo med denne hjemmetreningen som er både nytt og veldig morsomt, men bortsett fra det skjer det lite. Jeg står opp, bruker for lang tid på å komme meg på jobb, trener, jobber, vimser, drar hjem, spiser og sover. Dag ut og dag inn. Opp og ned i mente. Og så mye mer enn det skjer det virkelig ikke. Det gjør det kanskje ikke med dere heller?

Det jeg kan by på derimot er tanker og refleksjoner omkring dette med trening, kropp, mat og helse, og ofte om hvorfor jeg synes det er idiotisk at alt skal overdrives og pakkes ned i en bag full av glansbilder. Slik som dette med balanse som alle hevder å ha. Hva søren er balanse? Er det å nyte sjokolade i ny og ne, eller å spise mye sjokolade av og til? Er det å stort sett spise «sunn mat», eller er det å fiffe opp hverdagene med noen ferdigretter innimellom? Spør du meg så vet jeg sannelig ikke, for jeg hører jo så mye forskjellig!!

Det jeg likevel tror, er at balanse rett og slett handler om å ha det fint. Om å få tid til det man vil, kunne være med folk man liker og spise mat som ikke gjør at man får dårlig samvittighet, samtidig som man dekker opp de behovene man tross alt har som en følge av at man lever. For noen vil dette si at kjøtt er utelukket fra kostholdet, for andre betyr det at en sjokolade etter biffmiddagen er greit på lørdager, men ikke på tirsdager.

Alt i alt tror jeg balanse er det man kan skryte på seg å ha den dagen man lever i harmoni med både seg selv og de rundt en. Litt sånn som jeg forsøker å gjøre hver dag. Jeg lykkes ofte, men ikke hele tiden, og det er kanskje balanse det også?

//Camilla

4 svar til “Hva søren er balanse?”

 1. Kristina sier:

  Akk ja, balanse.. Er enig med deg at jeg tror det handler om å ha det bra. At man SELV klarer å finne et kosthold man kan ha livet ut og ikke ha dårlig samvittighet av en god middag, eller skulle trene rompa av seg fordi man har spist en bit (eller to) for mye av sjokoladen i skapet.

 2. a sier:

  Takk for dine tanker! «Balanse» har jo blitt et slags moteord hos mange sunne livsstil/treningsblogger, uten at jeg har skjønt hva som menes med det.
  Jeg har tenkt at det betyr litt av alt, litt sjokolade, litt grønt, og «av og til», men er usikkert på om litt av alt er noe for meg.
  Jeg liker ofte det ekstreme.

  Etter å ha lest innlegget ditt og tenkt meg litt om, handler balanse i min verden om å være tilpasningsdyktig ovenfor kropp og psykes behov.
  Iflg. intuitive eating skal man spise når man er sulten. Men hva om jeg skal på en lang flyreise og vet at det bare er mat jeg ikke liker på flyet? Skal jeg da la være å spise NÅ fordi det ikke rumler i magen?
  Jeg spiser jo ikke bare for å bli mett, jeg spiser jo også for å ikke bli sulten igjen så fort..

  Bare rabler i vei her og sov litt dårlig i natt, så tilgi meg om det er rotete skrevet 🙂
  Ha en fin mandag.

 3. Jeg synes det var veldig fine tanker jeg, A, og jeg er helt med på hver og en av de! Balanse for meg vil være noe annet enn for deg, og det tenker jeg er helt ålright. Det er det som er det fantastiske ved å være menneske, man kan være helt seg selv!
  Ha en strålende uke 🙂

 4. Helt enig med deg, Kristina!

oppskrifter spis

Italiensk suppe

oppskrifter spis

Tomatsuppe

oppskrifter spis

Pasta og pølser

oppskrifter spis

Hjemmelaget yoghurtis

oppskrifter spis

Jordbær- og avokadosalsa

oppskrifter spis

Mangosalsa

spis

Cheat days

oppskrifter spis

Linsegryte

oppskrifter spis

Hjemmelaget mango-is

oppskrifter spis

Tacobowl

tren

Yogafilm

oppskrifter

Buddhabowl

oppskrifter

Brokkolicouscous

oppskrifter

Mangoremser

oppskrifter

Vegetarbolognese

oppskrifter

Mangosmoothie

oppskrifter spis

Pepperkakefudge med Sukrin

oppskrifter spis

Favaffel

oppskrifter spis

Brokkolipuré

oppskrifter spis

Jordskokksuppe

oppskrifter spis

Oppskriftsonsdag: eplechips!

oppskrifter spis

Grove bananpannekaker!

blogg

MAGASIN!

oppskrifter spis

Salat på boks!

oppskrifter spis

Den perfekte kveldskosen!

blogg

Embed

oppskrifter spis

Quiche Lorraine(-tzen) !

blogg oppskrifter spis

Pizza, Bangkok og fremtidsplaner!

blogg

Ny favoritt!

oppskrifter spis

Sukkerfrie kanelsnurrer!

oppskrifter spis

Den perfekte frokosten?

blogg

Feminist?

blogg oppskrifter spis

Den perfekte frappén !

tren

Hold kjeft

oppskrifter spis

Min favorittfrokost!

blogg

VÅKN OPP!!

blogg

Jeg sa ja!

blogg

Det gikk!

oppskrifter spis

Vegedagbok: dag 3

blogg oppskrifter spis

Proteinrik kikertepizza! (vegetar)

oppskrifter spis

Vegetardagboken: mandag

blogg tren

Fremsiden av VG!

kurs tren

Jentedagen 2016

oppskrifter spis

Bananbrød med sjokolade!

oppskrifter spis

Tips til mat på farten!

oppskrifter spis

Jeg sprekker av stolthet!

oppskrifter spis

Sunn søndagskos!

blogg

Ukens video!

oppskrifter spis

Lunsjtips og møte med TV 2!

blogg

Ukens video!

blogg tren

En perfekt lørdag!

oppskrifter spis

Søtpotetlasagne!

oppskrifter spis

Tør du å slenge deg med?

oppskrifter spis

Av og til trenger jeg dette!

tren

BOOTCAMP!

oppskrifter spis

Disse må du bare smake!

oppskrifter spis

Sukkerfri søndagsnacks!

oppskrifter spis

Sukkerfrie sjokoladebomber!

blogg tren

En helt magisk helg

oppskrifter spis

En liten smak av julen

blogg

Helt vanlig!

blogg

Bullshit.

oppskrifter spis

Morningbliss

oppskrifter spis

Proteinrike havrerundstykker

blogg

Dødens dag

blogg

Bare på TV

blogg

Morgenstund

blogg

Dett i desa

blogg oppskrifter spis

Parkdag

oppskrifter spis

Rømmegrøt til frokost?

blogg oppskrifter spis

Iskafffe i en fei!

blogg

God morgen!

oppskrifter spis

Pasta bolognese…

blogg oppskrifter spis tren

Har du prøvd denne etter trening?

oppskrifter spis

Sugarfree Saturday!

blogg oppskrifter spis

Onsdagskebab!

oppskrifter spis

Proteinrike vafler!

blogg oppskrifter spis tren

Gårdagens treningsøkt og hjemmelaget musli!

blogg oppskrifter spis

Proteinrik smoothie uten pulver!

blogg oppskrifter spis

Sukker- og glutenfri ostekake!

blogg oppskrifter spis

5 søte og sukkerfrie fristelser!

blogg oppskrifter spis

Hvordan spise sunt i sommer?

blogg oppskrifter spis

Sjokoladebefengt frokostshake

blogg

Morgenstund

blogg

Lørdagsmagi

blogg

Triathlon?

blogg

Sommer !

blogg

Flink pike

blogg tren

Rumpebonanza!

blogg

For stor?

blogg

Pizzakveld

blogg

God fredag!

Blogglisten hits