arrow-rightgooglepluslinkedinprinticonscroll-to-topsharearrow-leftslide-right

Hvem stoler du på?

I går var jeg på kaffe med en av de fineste menneskene jeg vet om, Jon. Han er en mann som får meg til å tenkt litt annerledes på livet og reflektere over ting som jeg ellers tar som en selvfølge, og jeg tror vi alle behøver noen som gjør dette. Det er allerede nok av de som bare går med strømmen, som gjør som alle andre og som ikke stiller spørsmål! Jon faller heldigvis ikke inn i noen av disse kategoriene og nettopp derfor skyller jeg han til stadighet en kaffe, mot at han drikker den med meg så klart.

Skjermbilde 2015-12-03 kl. 10.34.14Vi kom selvsagt inn på temaet bananer og Helle Bornstein da Jon ytret noe veldig fint: tenk om folk flest selv kunne forstå at det hun sier er galt! Da hadde treningsbransjen endelig oppnådd noe.

Og nettopp dette er så sant atte hjælp : Tenk om kunnskapsnivået i Norge omkring disse temaene hadde vært såpass høyt at offentlige debatter om hvorvidt sjokolade eller banan er best faktisk kunne blitt unngått! Tenk om personer i min og andres posisjon kunne gått ut og fortalt dere hva som er rett, i stedenfor å ramse opp alt som er feil. Man lærer seg tross alt ikke hva som er riktig, ved å stadig bli minnet på hvordan ting ikke skal gjøres. Det er umulig å trekke konklusjonen om at «paprika er bra for deg», om jeg bare forteller deg at du ikke bør spise sjokolade hele tiden.

Jeg skjønner selvsagt at det er vanskelig å få til, for overskriften «Denne matvaren gjør deg tjukk!!!» selger stort sett bedre enn varianten «Spis frukt og grønt mellom måltidene, grønnsaker til middag og unn deg noe av og til, så vil du bli fornøyd». Og siden klikk, likes og oppmerksomhet i sosiale medier kanskje er det viktigste vi kan få vinner stort sett den første varianten. Skremsel selger alltid mest, noe avisene dessverre har skjønt for lenge siden.

Mitt håp er at denne siden skal bidra med noe av det motsatte, nemlig oppmuntring, glede og mestring og jeg håper virkelig at jeg får dette til å skinne igjennom. Som et friskt pust håper jeg å blåse en vind av opplysning og klarhet gjennom den ellers så tåkete skyen av rett og galt! Og dersom det er noe som helst du ønsker at jeg skal skrive om, så håper jeg du sier i fra 🙂

Jon er et nokså friskt og fint pust han også, og nettopp nå har han salg på manualen «opp ned» som er den komplette guiden for deg som vil lære deg å stå på hendene. Om jeg har den? Selvsagt 😀

Hvilke påstander om mat og trening har du hørt?

 

//Camilla

 

 

6 svar til “Hvem stoler du på?”

 1. Ingeborg sier:

  Noen ganger har jeg en følelse av «frukt gjør deg feit» artikler er overalt med ujevne mellomrom.

  Jeg er kjempeglad i frukt og elsker søt frukt sammen med kaffen og teen. (Og jeg tviler på at det var frukten som gjorde at jeg ble såpass overvektig som jeg har vært).

 2. Martha sier:

  Heisann 🙂

  Jeg har sendt deg en mail angående oppdagelse av psykose hos ungdommer. Når unge blir uvanlig tause har de som regel noe å fortelle… Det finnes et hjelpetilbud for dem som sliter, men det er det ikke alle som vet om.

  Vi trenger hjelp til å spre budskapet.

  Håper du vil se på mailen jeg har sendt deg <3 Takk for alt det viktige arbeidet du gjør.

 3. Hei Martha! Dette gleder jeg meg allerede til å begynne å jobbe med 🙂 Vi snakkes nærmere 😉

 4. Det er jeg helt enig med deg i – de dukker opp i tide og utide over hele fjøla… Samtidig er det store penger i å spre budskapet om at sjokolade er sunt, men i små mengder. Hvor er logikken bak alt dette? 😛

 5. Kristina sier:

  Uten noe helt konkret eksempel, så leser jeg stadig på sosiale medier om folk som forteller hvor mye/ lite du må, spise, trene, ikke gjør det, men det, og skaper så mye forvirring blant alt! At folk legger ut SIN egen diett, (ja, den som er for akkurat den personen) og igjen skaper det forvirring – om at man ikke kan spise brødskive med ost til frokost/lunsj…
  Normalt er jeg veldig flink til å ikke la meg påvirke, men samtidig… Når jeg ser noen legger ut bilde av middagen, som ikke ser mettede ut i de ut hele tatt, og jeg selv sitter med en gedigen porsjon og sikkert kommer til å spise enda mer… Da stikker det litt.
  Nei, off, det er skummelt at det å kose seg er blitt til noens værste mareritt!

 6. Helt enig med deg Kristina – folk, og spesielt de som har en liten følgerskare, bør være forsiktige med å ytre seg om hva som er rett og galt. Det er så mye forvirring der ute fra før, hvorfor skape mer?

  Håper du koser deg med god samvittighet i allefall 🙂

oppskrifter

Favaffel

oppskrifter

Brokkolipuré

livsstilsendring trening

Kan du gi meg litt motivasjon?

oppskrifter

Jordskokksuppe

mental-helse trening

Bevegelse for kropp og sinn

trening

Yoga i senga

livsstilsendring

MAGASIN!

livsstilsendring

Livsstilsendring – del 1

trening

Leserspørsmål

oppskrifter

Salat på boks!

kosthold oppskrifter

Jeg vil gi deg et oppskriftshefte!

blogg

Embed

blogg

Ny favoritt!

blogg trening

Dagens marerittøkt!

kosthold oppskrifter

Den perfekte frokosten?

blogg

Feminist?

blogg oppskrifter

Den perfekte frappén !

trening

Hold kjeft

kosthold oppskrifter

Min favorittfrokost!

blogg

VÅKN OPP!!

blogg

Jeg sa ja!

blogg

Det gikk!

blogg trening

Dagens økt på rumpa!

oppskrifter

Vegedagbok: dag 3

blogg trening

Fremsiden av VG!

kurs trening

Jentedagen 2016

blogg kosthold

Hør meg på radio i dag!

oppskrifter

Sunn søndagskos!

blogg

Ukens video!

blogg

Ukens video!

blogg trening

En perfekt lørdag!

oppskrifter

Søtpotetlasagne!

kosthold oppskrifter

Tør du å slenge deg med?

trening

BOOTCAMP!

trening

Ny bootcamp!

blogg trening

En helt magisk helg

blogg trening

Ny øvelse: rumpepump!

kosthold oppskrifter

En liten smak av julen

blogg

Helt vanlig!

blogg

Bullshit.

kosthold oppskrifter

Morningbliss

blogg

Dødens dag

blogg

Bare på TV

blogg

Morgenstund

blogg

Dett i desa

trening

Booty blaster

blogg oppskrifter

Parkdag

blogg oppskrifter

Iskafffe i en fei!

blogg

God morgen!

oppskrifter

Pasta bolognese…

blogg oppskrifter trening

Har du prøvd denne etter trening?

oppskrifter

Sugarfree Saturday!

blogg oppskrifter

Onsdagskebab!

oppskrifter

Proteinrike vafler!

blogg kosthold oppskrifter

Sugarfree Saturday – iskrem og sjokolade!

blogg trening

Musikk som motiverer!

blogg oppskrifter

Sukker- og glutenfri ostekake!

blogg kosthold oppskrifter

5 søte og sukkerfrie fristelser!

blogg kosthold oppskrifter

Hvordan spise sunt i sommer?

blogg kosthold oppskrifter

Sjokoladebefengt frokostshake

blogg

Morgenstund

blogg

Lørdagsmagi

blogg

Triathlon?

blogg kosthold

Potetsalat og spontantur

blogg

Sommer !

blogg

Flink pike

kosthold

Fredagsburger !

blogg kosthold

Dark chocolate smoothie

blogg trening

Rumpebonanza!

kosthold

Burger delight

trening

Hjemmetrening

blogg

For stor?

blogg

Pizzakveld

blogg

God fredag!

Blogglisten hits