arrow-rightgooglepluslinkedinprinticonscroll-to-topsharearrow-leftslide-right

«Ikke for å være spydig, men kilden er lite troverdig når den er overvektig»

Hver gang noen begynner en setning med «ikke for å..» vet jeg automatisk hva som venter. Jeg vet at det sitter et menneske i andre enden med tanken om at han eller hun bare må fortelle meg hvor skapet egentlig står, eller så vil ikke verden stå til påske. Hvor skapet står varierer selvsagt veldig, jeg er jo alt fra overvektig til litt for slank til helt normal, men uansett må jeg opplyses om det satans møblementet slik at jeg ikke går rundt og er desillusjonert.

Disse menneskene blir gjerne kalt nettroll, men av en eller annen grunn har jeg følelsen av at vi må segmentere disse i to. De som fullt og helt går inn for å spre hat, og de som er litt slik som Knut. De som er litt slik som Knut kan sammenliknes med hun tanta som alltid påpeker at vekten har endret seg siden sist, at det kanskje er på tide med fast følge snart og at de kvisene du har nok bør gjøres noe med. Jeg tror ikke hun mener noe vondt med det, hun har bare ikke sosiale antenner til å oppfatte at dette ikke er greit å si. I allefall ikke foran hele familien når dere akkurat har satt dere ned for å spise middag.

I tillegg til å ikke helt vite hva som er greit å si når, har også tantene et behov for å tilegne deg egenskaper du ikke var klar over at du hadde. Slik som overvektig og manglende kontroll over eget kosthold:

Hvordan kan du som selv ikke har kontroll over eget kosthold lære bort hvordan en
skal ha det til andre? Ikke for å være spydig, men er kilden troverdig når den er overvektig, og temaet er trening og kosthold? Som PT er en selv sin beste reklameplakat.

-Knut

Jeg trodde helt ærlig at jeg var ganske normal med størrelse medium i alle klær, men jeg forstår jo nå at klesbransjen forsøker å lure meg. Jeg skal innrømme at jeg må ha de fleste gensere i Large, da de ellers rekker meg til midt på armen, men det er vel en scam dette også. Jeg forstår jo nå, etter at Knut heldigvis tok seg bryet med å skrive til meg, at jeg egentlig ikke har peiling på hva jeg driver med og rett og slett burde bytte jobb.

Her har jeg, i de to siste årene, gått rundt og trodd at den jobben jeg gjør er bra. At jeg hjelper jenter der ute ikke bare til å komme i gang med treningen, men også til å fortsette med den og bli mer glade i seg selv på veien. Jeg har trodd at ikke jeg, men kundene mine er mine beste reklameplakater og at når de snakker varmt om meg til sine venner og familie så er det god pr for min del, men nå vet jeg altså bedre.

Så da er det vel bare å finne frem den magre kesamen og brokkolien og gå ned 6-8 kilo slik at jeg blir verdig min tittel som PT. Vi kan jo ikke ha noe av mennesker som trives akkurat slik de er.

//Camilla

46 svar til “«Ikke for å være spydig, men kilden er lite troverdig når den er overvektig»”

 1. Knut sier:

  Hei Camilla. Takk for eget blogginnlegg, det var da så alt for meget. Jeg gikk kanskje litt brått ut, så jeg kan jo prøve å være litt mer nyansert.
  Som PT tenker jeg at din jobb er å endre tankesett, forbedre treningsvaner, og rydde opp i kosthold. Først og fremst dette, ikke sant? Noe mer dreining inn mot det psykiske og vi er vel i psykologens territorium. En hyrer en PT for å komme seg i form, og for å få veiledning innenfor noe en ikke behersker så godt selv. Jeg tror vi er enige så langt.

  Det som da skurrer for meg er at du fronter en holdning med «legg igjen skia, pakk ned ekstra alkohol» når du skal på skitur, og generelt er veldig for denne «kose seg»-pakken. ikke noe i veien med å kose seg, men det virker som du assosierer det med mye kalorier, og ikke med turer i skogen, partrening, uteliv osv. Som PT, bør ikke fokuset ligge her, og ikke på snop og alkohol? Jeg mener, du skal jo fronte bedre rutiner, bedre holdninger, og smarte valg, men virker å være en som sliter med dette selv. Som en leder så bør en ha sitt eget på stell tenker jeg, og vise hva man kan oppnå med innsats og gode rutiner.

  Hadde jeg lagt 500,- på bordet til en PT hadde jeg ønsket å møtt noen som var i bedre form enn meg, som hadde oppnådd mer, og som hadde mer kunnskap. Rett og slett noen som er troverdige, og som selv er et resultat av sine ideologier.

  Dette med utseendet, når det kommer til fettprosent vel og merke, er jo litt vanskelig. Jeg hadde sett på deg som en «utrent» person, i den forstand at du er noe rund i kantene. Om du hadde fortalt meg at jeg bør spise slik og slik hadde jeg vært skeptisk. Rett og slett siden jeg hadde sett på deg og lurt på hvorvidt du visste hva du snakket om. Jeg husker typen din la ut et bilde av deg for noen år tilbake. Det var vel også som en motpol mot tynnere jenter som preger fitnessmiljøet. Og med dette så ber man jo om oppmerksomhet, og en har jo selv merket seg som noe annet enn det som anses å være ønsket av mange. Med det følger også meninger. Det jeg sier er at jeg ikke er et nettroll selv om jeg er kritisk til denne kose seg-holdningen, og generelt PT’er som fronter usunne verdier. Elander har også påpekt dette, og jeg regner ikke med du ser på ham som et nettroll heller. Han pakker det kanskje litt spesielt inn noen ganger, men fyren har et poeng.

  For å oppsummere; Pakk med skia på hyttetur, ikke bit på smågodt til 2,90 kroner hektoen, og jobb HARDT på trening. Resultater kommer ikke av seg selv. Og de kommer ikke om en koser seg i sofaen.

 2. Tone sier:

  Camilla! Vær den du er og gjør den fabelaktige jobben du gjør.

  Takk for at du har hjulpet meg på veien til å bli sterk, sunn og glad i meg selv. Det var det jeg ville ha da jeg kom til deg første gangen.

  Hater gonna hate… Ain¨t nobody got time for that.

 3. Tor sier:

  Knut har flere gode poenger.. Forskjellen fra han og en gammel tante er vel at poengene hans er gode. Kanskje noe å ta innover seg før man hiver seg ned i skyttergraven?

  Legitim kritikk er hverken netthets eller trolling, jeg oppfatter dette som legitim kritikk.

 4. Jeg er så glad for at du svarer, og bekrefter min første tanke: du har sjeldent lest denne bloggen. Du har sikkert fått med deg litt her og der, men jeg kan nesten 100% sikkert si at du ikke har lest bloggen regelmessig. Hvorfor? Fordi du forteller meg at det jeg står for er sofasliting, alkoholinntak og masse godteri.

  Min dag starter som regel 0700. Da skal jeg lufte hund, blogge og fikse meg før jeg drar på trening 0900. Hver dag. Uten unntak. Etter trening står lunsj (omelett, hver dag) for tur, før jeg besvarer mail, drar i møter og jobber med kunder på kvelden. Mandag – torsdag er jeg hjemme igjen 2130-2200, lager middag (kylling og potet) før jeg legger meg. Hvor jeg skal få tid til sofaen vet jeg ikke, men du har kanskje noen tips?

  Jeg har vært på EN hyttetur det siste året, og i forbindelse med dette valgte jeg å legge igjen skiene hjemme og skrive et litt morsomt innlegg om dette. Først og fremst ble skiene lagt igjen fordi vi var 4 jenter på tur, men også fordi jeg rett og slett trengte en helg fri. Fri fra jobb, internett og trening, selv om de ble noen gode gåturer. Jeg har også skrevet ett eneste innlegg om godterikrisen, hvor jeg oppmuntrer følgerene mine til å kjøpe frukt i stedenfor, da dette sjeldent koster over 2.90 per hekto med det resultatet at ei jente la fra seg godteriet i kassa og tok med seg appelsiner i stedenfor. Et dårlig forbilde, sa du?

  Det som skurrer for meg er at du mener du sitter med fasiten på hvordan en PT bør se ut. Som at alle ønsker å ha en gitt fettprosent. I såfall ønsker jeg at du tar en liten titt opp fra din egen navel og ser deg rundt: verden er full av mennesker som ser «fantastiske ut» og som deler sine tips og triks med de som følger de. Hva ender dette med? Som regel dårlig selvtillit, en følelse av å ikke strekke til og ikke minst alt for mange jenter som gir opp. Av en eller annen grunn ønsker ikke jeg å føye meg inn i denne rekken, men heller å oppmuntre til aktivitet, til å være glad i seg selv og heller jobbe med det man ikke liker fordi man selv vil – ikke fordi samfunnet og sånne som deg forteller vedkommende at han eller hun bør gjøre det.

  Jeg kjenner jeg blir regelrett provosert at du på bakgrunn av et bilde av meg kan angi om jeg er godt trent eller ikke, og videre bedømme kompetansen min som en følge av fettprosenten min. Jeg er, uten å legge på det grann, en av de som har gjort det best på PT-studiet noen gang. Jeg har en bachelorgrad i kjemi og biokjemi og godt innblikk i hvordan kroppen fungerer på cellenivå. Jeg er sterkere enn 99% av Norges befolkning, både gutter og jenter, jeg hopper lengre, høyere, løper fortere og er mer aktiv. Likevel kommer du her og forteller meg at det ikke er bra nok, at jeg bør jobbe hardere og slutte å spise godteri, som jeg forresten ikke har fått i meg siden hytteturen?

  Hadde verden bare hatt litt færre mennesker som deg og Cornelis Elander (som for your notice blir omtalt som en gjøk i PT-bransjen, men du får ha dine forbilder) skulle jeg faen sovet godt om natten.

 5. Er det legitim kritikk at utseende og kompetanse henger sammen?

 6. Tor sier:

  Han påpeker en del mer enn bare utseende, men om du føler deg støtt og velger å fokusere på kun dét så er det kanskje noe i det?

  Jeg leser det ikke like bastant som du legger det frem. Men at kompetanse er relaterte til utseende nå yrket er PT kan vel vanskelig bestrides. Og så kan man diskutere om det er bra eller dårlig, men i dette tilfellet er det bare 1/3 av diskusjonen.

 7. Tiril din kjære kusine sier:

  Herregud, jeg sitter her og er totalt frustrert nå! Personlig synes jeg både Tor og Knut kan gå å ta seg ei litta bolle:)
  Det er trist at når man fronter gode verdier slik som du Camilla, at man skal få sånne tilbakemeldinger. Du fronter IKKE usunne verdier – heller tvert om. De menneskene som sitter å tror at det er SUNT å leve et manisk liv preget av kaloritelling, proteinpulver og «jeg kan aldri kose meg» holdning, må gjerne tro at dette er nøkkelen. Men se på hva som skjer med samfunnet vårt? Har vi ikke et ansvar ved å lære bort at livet handler om mer enn bare sixpack og sprettrumpe?

  Hvor mye kompetanse du har er ikke synonymt med hvordan kroppen din ser ut. Camilla er FLOTT, og verden hadde seriøst vært et bedre sted om flere tenkte som henne. Gud, vil ikke en gang tenke på hvordan verden hadde vært om alle tenkte som Knut og Tor, Da er det bare å slenge seg ut i veibanen altså.

  Så, mitt råd til Tor og Knut som både psykolog og jurist; gå å ta en titt i speilet. for slike holdninger og meninger som dere har er faktisk verdt å skamme seg litt over. Virkelig.

 8. Maria sier:

  Ikke bry deg Camilla! Enkelte folk vil bare provosere. Fortsett slik du alltid har gjort. Digger både deg og bloggen din, og er helt enig i det du står for!

 9. Lillian sier:

  Er det virkelig slik nå at hvis du ikke har sixpack så har du ikke en sunn og funksjonell kropp?
  Vel, da tror jeg at mange sliter. Dette er jo nettopp grunnen til at Camilla sin blogg er en frisk pust og motpol til de andre PT bloggerne. Hun viser et mer riktig bilde av hvordan de fleste av oss er og ser ut. Og samtidig viser oss at dette er helt ok, man kan være fornøyd med kroppen sin uten å ha 0,5 i fettprosent. Man kan være sunn og frisk fordi om man spiser sjokolade innimellom. Jeg mener i hvert fall at Camilla er et bedre og mer realistisk forbilde for oss jenter og at utspillene og holdningene til Knut er nettopp det som skaper kroppspress i dag. De fleste jenter har ikke kropper eller anlegg for å se ut som en fitnessmodell. Ironisk nok, må jeg bare påpeke helt til slutt: er det tilfeldig at det er to gutter som er kritiske til Camilla her…?? Bare spør 😉

 10. Eirin sier:

  Du er den mest inspirerende pt-bloggeren jeg noen gang har lest. Sixpack sprettrumpe og kaloritelling gjør meg motløs. Holdt selv på med sistnevnte+styrketreningsregime i 2 mnd, og det var stas å se de resultatene på bare få uker. MEN jeg mista piffen etter 2 mnd. Her mener jeg du inspirerer til et veldig viktig fokus: Å trene og spise på en balansert måte som man klarer å følge året rundt! Så tusen takk. Jeg tviler ikke et sekund på din kunnskap og ferdigheter som pt, tross mangel på sixpack. Stå på!!

 11. Ingeborg sier:

  Jeg synes at du Camilla er feiende flott, og et fantastisk forbilde. Det er så viktig å vise at man kan være sunn, sterk, trent og samtidig kunne kose seg både på sunne og usunne måter.

 12. Knut sier:

  Nå blir vel verden et bedre sted om en kan diskutere ting, og har ulike meninger. Du forhaster deg med å skulle mene at samfunnet hadde tjent på om jeg og Elander ikke fantes. Det blir off topic, og ikke særlig konstruktivt.

  Poenget mitt, Camilla, er at du ikke kjøper investeringstips av en som er personlig konkurs. Du ønsker ikke at en blind skal lede deg over veien, og du vil ikke ha en vaksine som fastlegen din nekter å ta selv. Dette er satt på spissen, så ikke se på sammenligningene direkte. Men poenget står jeg inne for, en ønsker at den som skal utføre hjelpen/tjenesten er kompetent.

  Det virker på meg som du er god på mye, og som om du brenner for det du holder på med. Det jeg er kritisk til er innfallsvinkelen din, og at du fokuserer så mye på dette med kos. Du skrev blandt annet et innlegg om at du ikke skjønte deg på de som spratt opp fra sofaen og tok initiativ til å komme seg ut. De som hadde giv og lyst og gikk foran og dro med andre. Er det ikke nettopp en slik en du skal være da? En som inspirerer og som er til etterfølgelse?

  En annen ting er dette med vekt og fettprosent. Du fronter deg som annerledes, og med dette bildet som typen din la ut viser du jo selv at du også ser annerledes ut enn mange PT’er. Teksten på bildet var vel; «Er hun ikke fin?» Når en spør noe sånt må en tåle at folk også vil svare «nei». Jeg vil tro at mange, meg inkludert, har et mål som strekker seg forbi det du har oppnådd, og som ønsker en mer tonet kropp. For menn så er det heller ikke sunt med for mye magefett, noe som også er et helsemessig argument for å jobbe litt hardere.

  Med dette bildet viser en jo også at det er ok å gi seg før toppformen er på plass. Det går jo igjen gjennom hele bloggen din, den heter jo til og med fitNOK. Jeg hadde sett verdien av å vise flere sider til etterfølgelse, mindre av denne «magefett er helt ok»-tilnærmingen, og mer av hva du kan oppnå med å gjøre slik og slik. Du kunne vist hele verden hvilken strålende form du kom i ved å gjøre som deg, og hvordan en syr sammen et kosthold og en treningshverdag som virkelig gir resultater. For du kan ikke benekte at du selv hadde hatt en vei å gå.

  Jeg, og sikkert flere med meg, velger derfor å oppsøke andre PT’er. Jeg vil at vedkommende skal vise en god fysikk, en strålende markløft-form, en lav fettprosent og fortelle meg om et sunt og velbalansert kosthold. Jeg vil se på vedkommende og tenke at dette kan bli meg, om jeg bare gir jernet og følger planen. Om dine kunder ønsker å oppnå en kropp som din så er jo det selvsagt helt ok, men jeg tror man kunne fått bedre resultater andre steder.

  Du har en offentlig blogg, så noen kritiske røster må du nesten regne med.

 13. AnnE-82 sier:

  Kjære vakre fine Camilla ? Jeg er så glad for at det finnes en blogg som din , er ikke mange av dem. Du er ei sunn, treningsglad , og ei jente med bøttevis av kunnskap innen ditt fagfelt. Vi trenger jenter som deg. Jeg er så glad jeg har blitt voksen og ikke er tenåring i dag, det må være vanskelig. Alt skal jo være så perfekt.. Jeg har to jenter på 11 og 8 år og jeg håper at når dem begynner og evt lese blogger at dem kommer over sånne fornuftige og sunne blogger som din. Jeg heier på deg???

 14. Du har helt rett i at det du nevner først der var irreleant, beklager det!

  Poenget mitt, Camilla, er at du ikke kjøper investeringstips av en som er personlig konkurs. Du ønsker ikke at en blind skal lede deg over veien, og du vil ikke ha en vaksine som fastlegen din nekter å ta selv. Dette er satt på spissen, så ikke se på sammenligningene direkte. Men poenget står jeg inne for, en ønsker at den som skal utføre hjelpen/tjenesten er kompetent.
  Hvordan kan dette sammenlignes? Det er ikke sånn at jeg ser ut som dette uten at jeg vil det selv. Jeg har ikke noe ønske om å gå ned i vekt, men vet fint hva jeg skulle gjort for å få det til. Det hadde dog ikke vært å spise sunnere, kostholdet mitt er erkesunt, men jeg kunne ha spist litt mindre av det som er energitett (feks cottage cheesepannekaker med havre) og litt mer av det som ikke er fullt så energitett (brokkoli). Likevel ønsker jeg ikke dette, jeg har det fint. Jeg er ikke personlig konkurs, men jeg står i en sånn posisjon at jeg kan kjøpe meg en dyr klokke selv om jeg kanskje ikke ville anbefalt kunden min med 1 jobb og 4 barn å gjøre det samme.

  Det virker på meg som du er god på mye, og som om du brenner for det du holder på med. Det jeg er kritisk til er innfallsvinkelen din, og at du fokuserer så mye på dette med kos. Du skrev blandt annet et innlegg om at du ikke skjønte deg på de som spratt opp fra sofaen og tok initiativ til å komme seg ut. De som hadde giv og lyst og gikk foran og dro med andre. Er det ikke nettopp en slik en du skal være da? En som inspirerer og som er til etterfølgelse?
  Det er hyggelig å høre. Jeg tror nok også du legger litt mer seriøsitet i innleggene mine enn det som er ment. Når jeg har med meg grupper ut på tur er det klart jeg er fremst, at jeg heier og at jeg drar! I dette innlegget forsøkte jeg å legge på litt humor å si at jeg også kan være litt lat til tider, og det virker i allefall som om de fleste forsto nettopp dette. Jeg skjønner selvsagt at det kan være vanskelig å se sarkasme, ironi og humor når det formuleres skriftlig, men slik vil det dessverre alltid være (med mindre jeg skal gå berserk i smileyfeilet).

  En annen ting er dette med vekt og fettprosent. Du fronter deg som annerledes, og med dette bildet som typen din la ut viser du jo selv at du også ser annerledes ut enn mange PT’er. Teksten på bildet var vel; “Er hun ikke fin?” Når en spør noe sånt må en tåle at folk også vil svare “nei”. Jeg vil tro at mange, meg inkludert, har et mål som strekker seg forbi det du har oppnådd, og som ønsker en mer tonet kropp. For menn så er det heller ikke sunt med for mye magefett, noe som også er et helsemessig argument for å jobbe litt hardere.

  Om noen syns jeg er fin eller ikke gir jeg blanke søren i. At andre har mål som strekker seg forbi det jeg SER ut som er også helt innafor, her er vi forskjellige og slik må det jo bare være! Mitt spesialfelt er livsstilsendringer og vektnedgang, ikke å hjelpe menn til en tonet kropp. Det finner jeg ikke interessant i det hele tatt 🙂

  Med dette bildet viser en jo også at det er ok å gi seg før toppformen er på plass. Det går jo igjen gjennom hele bloggen din, den heter jo til og med fitNOK. Jeg hadde sett verdien av å vise flere sider til etterfølgelse, mindre av denne “magefett er helt ok”-tilnærmingen, og mer av hva du kan oppnå med å gjøre slik og slik. Du kunne vist hele verden hvilken strålende form du kom i ved å gjøre som deg, og hvordan en syr sammen et kosthold og en treningshverdag som virkelig gir resultater. For du kan ikke benekte at du selv hadde hatt en vei å gå.

  Nei, med dette bildet viser jeg at det å være fornøyd avhenger av hva JEG mener, ikke hva du mener. At du mener jeg har en vei å gå ligger på deg, ikke på meg. Det jeg kunne gjort var å ta mer flatterende bilder, stille meg i bedre vinkler og få frem mine bedre sider på en helt annen måte, men hvorfor? Jeg er sunn, frisk, ikke overvektig og har det veldig bra med meg selv, mener du at det ikke er godt nok? Jeg har kanskje en vei å gå for å leve opp til ditt bilde av hva som er bra nok, men heldigvis for meg er det ikke dette jeg legger til grunn for hva jeg selv mener om meg 🙂

  Jeg, og sikkert flere med meg, velger derfor å oppsøke andre PT’er. Jeg vil at vedkommende skal vise en god fysikk, en strålende markløft-form, en lav fettprosent og fortelle meg om et sunt og velbalansert kosthold. Jeg vil se på vedkommende og tenke at dette kan bli meg, om jeg bare gir jernet og følger planen. Om dine kunder ønsker å oppnå en kropp som din så er jo det selvsagt helt ok, men jeg tror man kunne fått bedre resultater andre steder.


  Og det er du helt i din rett å gjøre, det er dine penger 🙂 Jeg tror ikke du finner mange med en mer strålende markløftform enn meg, men du kan selvsagt bare starte letingen. Om du vil kan du gjerne komme å ta en prøvetime med meg også, så kan du se etterpå om dine meninger virkelig er i overenstemmelse med virkeligheten? Si meg tid og sted, så skal jeg stille opp. Om jeg så må fly til Tromsø. Send meg gjerne en mail (camilla@fitnok.no) 🙂

  Jeg tåler helt fint kritiske røster, men jeg skal ærlig innrømme at jeg lar meg provosere når du forteller meg at min kompetanse ikke er tilstedeværende fordi du ikke synes kroppen min er attraktiv nok.

 15. Mari sier:

  Jeg synes du er helt fantastisk. Om jeg skulle hatt en PT hadde jeg ønsket at vedkommende hadde god kunnskap om trening og kosthold, men også et sunt forhold til mat og livsstil.

 16. Desiree sier:

  Heia Camilla!

  Knut er heldigvis ikke representant for de tanker og verdier folk flest har til trening og livsstil!

 17. Maja sier:

  HEIA CAMILLA!! 🙂

 18. Ingvild sier:

  Kjære Camilla. Synes du skal legge alle dine ønsker, behov og mål på hylla og heller hige etter den perfekte fysikken som Knut og Tor tror er ensbetydende med en god PT. Det virker som de virkelig vet hva de snakker om!
  Til Knut og Tor, og alle andre som ikke skjønner ironi, dette var ironisk skrevet og må for all del ikke tas alvorlig. Jeg får gå bananas med smileys for å understreke dette ????????????????

  Camilla, fortsett den fantastiske jobben du gjør både som PT og blogger. Du setter fokus på riktige og viktige temaer på en god måte.

 19. Kine sier:

  Du? Hvis jeg også vrir ut av meg masse «ikke-spydige» kommentarer og legger nesa mi i ting jeg ikke har noe med eller kommer med ytringer som er helt på trynet.. Kan jeg også få en PT-time med deg da..? 😉

 20. Marion sier:

  Det med Camillas kompetanse sett i lys av hennes utseende er ikke noe jeg engang orker å kommentere, da det er så langt ut til venstre at det blåser huet av meg.

  Jeg vil heller begynne her:
  Jeg tror hovedproblemet til Knut er at han kun ser ting fra sitt eget ståsted og på hva han ser etter i en PT: han innser rett og slett ikke at andre mennesker ønsker kan være forskjellige fra hans.

  Hvis han hadde tenkt seg om, så hadde han kanskje forstått at det er ikke alle som er interessert i å finne en PT som «skal vise en god fysikk, en strålende markløft-form, en lav fettprosent» og deretter «se på vedkommende og tenke at dette kan bli meg».

  For noen personer som eksempelvis sliter med overvekt, dårlig form og kosthold er det ikke noe som er mindre motiverende enn en «overmenneskelig» PT som stolt reklamerer for å spise over en halv kilo grønnsaker om dagen, og som trener 7 ganger i uka, 2 timer hver gang. Et slikt «forbilde» blir så langt fra den virkeligheten man selv lever i, at det virker uoppnåelig. I mange tilfeller er heller ikke dette ønskelig, man vil bare bli en bedre utgave av seg selv, ikke en kloning av PT’n sin. Og det må da for guds skyld være lov.

  Hvis PT’n i tillegg aldri selv har slitt med overvekt eller aldri «skjønte seg på de som spratt opp fra sofaen og tok initiativ til å komme seg ut» hvordan kan da PT’n relatere og hjelpe meg? Hvordan skal denne personen kunne motivere meg, forstå meg?

  Nå er jo vi mennesker også slik, at vi gjerne ønsker ros og annerkjennelse for den jobben vi gjør. Dette styrker også den selvfølelsen mange med overvekt sliter med. Hvordan skal man da få en opplevelse av denne annerkjennelsen hvis PT’n alltid «har et mål som strekker seg forbi det du har oppnådd, og som ønsker en mer tonet kropp»? Ville man ikke da sitte igjen med følelsen av å ha mislykkes, istedenfor å se den forbedringen man faktisk har oppnådd? Ikke alt utbytte fra en PT time munner i hvordan kroppen ser ut, innimellom trener man også for selvfølelsen. Dette er nok nytt for Knut. Selvfølelse er heller ikke i likhetstegn med kroppsfasong.

  Hvorfor skal det ikke være greit for meg å ønske å gå ned 5 kg istedenfor 10? Hvorfor kan ikke jeg ønske å gå opp bakker uten å bli sliten, istedenfor å ha et mål om halvmaraton? Fordi man alltid skal bli bedre, tynnere, deiligere, penere for personer som Knut? Fordi Knut er så opptatt av at jeg skal bli et supermenneske? Hvorfor interesserer det han hvilken form jeg er i, og om magemusklene mine synes? Er det ikke nok at jeg bare vil være fornøyd med meg selv, tilfreds?

  Jeg synes det er flott at det finnes PT’r som faktisk bare ønsker at du skal bli en bedre utgave av deg selv, og som hjelper deg med nettopp det. En PT som forstår at ikke alle har samme mål, og at det ikke finnes et ideal som gjør alle fornøyd med seg selv. Som faktisk kan si at det er du som bestemmer hva som er «fitnok» for deg. At det går an å kose seg i hverdagen, men fortsatt gjøre en forbedring fra der du er nå.

  For hvis valget står mellom å ikke gjøre noe, eller å gjøre litt, så tror jeg til og med Knut hadde vært enig i at det er bedre å gjøre litt.

  Så kan da kan Knut spørre deg selv: hvem finnes det flest av her i verden? De som vil bli toppidrettsutøvere, eller de som vil bli en forbedret utgave av seg selv? Deretter kan Knut spørre seg: tror du Camilla hjelper flere eller færre personer i verden med de «holdningene» hun har og står for?

 21. Agnete sier:

  Kjære Camilla!
  Jeg pleier vanligvis ikke å kommentere blogginnlegg, men denne gangen klarte jeg ikke å la være. Personlig synes jeg at du er ei flott jente med gode og sunne verdier! Verdier som ser ut til å forsvinne i dagens perfeksjonistiske samfunn, preget av stress, prestasjon og kroppspress. Du er et friskt pust, iallfall i min hverdag (og sikkert for mange andre også)! Derfor lot jeg meg provosere av kommentarene ovenfor, om at du ikke troverdig.

  Først og fremst vil jeg si at jeg kan forstå Knut sitt synspunkt, og hvorfor han tenker slik. Men det blir for firkantet, etter min mening. For å illustrere og sette det i perspektiv, vil jeg sammenligne situasjonen med en handletur. Hva folk motiveres av under et kjøp, foretrekker eller finner attraktivt, er individuelt. Det er viktig å tenke på at folk har ulike behov og interesser, og at det finnes forskjellige kundegrupper der ute. Som personlig trener, er du ditt eget produkt. Hvem kjøper ditt produkt, hvilke felles behov har de, hva motiverer de til å velge deg, og hvorfor skal de velge deg fremfor andre? I likhet med andre typer produkter, er det vanskelig å nå absolutt alle. Man har sine differensieringspunkter, der man har noen kvaliteter og egenskaper som ikke andre har. Det er det som får folk til å kjøpe produktet. En kundegruppe kan for eksempel i sterk grad markedsføres av utseende, men hva slags utseende er også veldig individuelt! En annen kundegruppe kan markedsføres av trenerens kompetanse og fordypningsområder. Noen velger trenere fordi de har særskilt kompetanse i bodybuilding, noen velger trenere fordi de har særskilt kompetanse i løping, dansing, ballsport, eller sykling. Når det kommer til trening, har folk svært ulik treningsbakgrunn, mål og interesser, og derfor er det så flott at det finnes en variasjon av personlige trenere, og at ikke alle er helt like. Husk at mennesker har ulik bagasje, erfaringer, meninger, følelser, assosiasjoner osv., og at vi motiveres av ulike ting avhengig av hvem vi er som personer og hvilke mål vi har! Poenget er at hva folk finner troverdig, eller hvilken personlig trener de ønsker å betale for, er veldig individuelt!

  For det andre mener jeg det er irrelevant å sammenligne størrelse på kropp med kompetanse. For kompetanse har Camilla masse av, da hun både er utdannet og sertifisert som personlig trener, og har masse erfaring med ulike kunder. Uansett om hun selv ikke har de samme målene som hennes kunder, betyr det ikke at hun ikke kan realisere det for dem! Det er det som er noe av greia med å være PT også; at man kan tilpasse forskjellige behov, enten det er at noen vil bli bodybuildere, løpere eller bare få hjelp til en mer aktiv hverdag. Dessuten så føler jeg at hele konseptet med bloggen er misforstått. Å gå løs på og trekke frem enkeltemner uten å se det totale bildet, blir feil. Det virker for meg at han glemmer det faktum at folk har ulike mål og måter å tilnærme seg de på. Det kommer tydelig frem at du ser viktigheten av trening og sunn mat, men at du også ser viktigheten av å være glad i seg selv på veien og ikke klandre seg selv for at man tar en sjokoladebit en gang i blant, så lenge det ikke blir for mye. Ikke glem at det er mange som mister seg selv oppi alt kroppsfokus, og det at noen kan fortelle og vise at de er stolte av en kropp som ikke matcher 100% til dagens «ideal», kan virke veldig motiverende på veien, for mange på treningsfronten. For mange kan Camilla faktisk virke som et mer realistisk forbilde! Kanskje ikke typer som Knut blir inspirert, men jeg skal love deg, Camilla, at du inspirerer mange der ute!  Synes du er fantastisk flott akkurat slik du er, bare for å ha det klart, så fortsett med ditt viktige arbeid! Det er supert at det finnes ulike typer PT-er der ute, og personlig ville jeg valgt deg! Lykke til videre! 🙂

 22. Kiki sier:

  Problemet i dag er desværre at mange har fået den forestilling om at fit = lav fedtprocent og sixpack.
  Men sådan er det altså ikke. Fit kan vise sig i mange forskellige former og størrelser, og man kan sagtens have lidt runde former og stadigvæk være fit.
  Jeg kender en mand som flere gange om året løber maraton og som gennemførte en ironman på en ret god tid. Dét vil jeg da kalde at være fit, men han har alligevel ikke en lav fedtprocent, tværtimod har han også lidt ekstra fedt på kroppen, på trods af en sund og aktiv livsstil.

  Derfor elskede jeg også da den danske blogger Morten Svane lavede en billedserie med en masse skønne piger, under hashtagget #fitwithoutabs for at vise at fit kommer i mange forskellige udgaver.
  Og derfor elsker jeg også at følge dig Camilla, fordi du viser at det er muligt at være fit og i god form, uden at man behøver at have en fedtprocent nær nul, og uden at man behøver at have sixpacks. Det er dejligt at se en ung, sund og skøn kvinde som dig, og føle at det er et ideal man rent faktisk kan opnå, uden at det føles helt umuligt.

  Tak for din skønne blog, som jeg elsker at følge 🙂

 23. Jeanette sier:

  Kjære nydelig og så absolutt fitnok Camilla. Jeg hadde heller valgt deg som PT enn Knut eller noen som ligner de verdiene.! Jeg er så sikker på at du har et så mye sunnere og friskere liv både fysisk og psykisk enn mange andre jenter. Jeg tror dine verdier og valg gir et sunt , lykkelig og langt liv! Og det er vell det vi vil ha!? Ikke six back, sprettrumpe og filter som gir en masse likes på insta. Dette er kortvarig lykke. Du er ekte, og i 2016 er det utrolig viking med sånne som deg. Tusen takk for at du er du!!

 24. Kristina sier:

  Det der tullet som Knut og Tor kommer med her, GLEM DET! Da jeg kom over det og bloggen din, så var det kunnskapen, blansen og utstrålingen din som fanget meg, og du ser jo SMASHING ut!
  Jeg blir så frustrert over at noen i det hele tatt får seg til å dømme noen etter utseende. Uansett om det kommer til styrke, smidighet, hurtighet eller i dette tilfellet, kunnskap og formidlingsevne? Nei, fadern heller!
  Camilla, STÅ PÅ, fortsett med den fantastiske formilingen til et blansert liv sofa og trening og brokoli og smågodt! Du er en PT vi skulle hatt flere av!

 25. Christina sier:

  Gleder meg til debatt på TV Camilla. Det blir gøy. Men enn så lenge, tre viktige spørsmål som dukker opp i mitt hode: Hvor kommer Knut og Tor og «Kari» sine holdninger fra? Hvorfor mener de at kroppen er det viktigste reklame skiltet en PT kan ha? OG ikke minst: 2. Hva fører det til for bransjen i det lange løp? Hvem henvender vi oss til da, hvem er kunden? 3. Og hva mener kunden? Hvilke egenskaper kommer høyt på lista til de aller fleste når de skal nevne 3-4 ting som gjør at de fortsetter treningen og holder seg motivert?

  De jeg har snakket med i løpet av 25 år i bransjen nevner ikke den synlige six-pakken til treneren sin først. Det er heller ikke sikkert at den gir en garanti for din framgang, eller PT’s gode kvalitet og kompetanse.

 26. Jenny sier:

  Kjære Knut.

  Når jeg ramlet over bloggen til Camilla, var dette det jeg trengte for å gå noen runder med meg selv, og konfrontere de siste 20 ekstra kiloene jeg har. Camilla ga meg følelsen av at dette KAN jeg få til. Ikke minst: den kroppen vil jeg ha!

  Når jeg begynte å trene med Camilla, som en av disse 10 jentene på kurset hennes, forstod jeg følgende: dette SKAL jeg få til.

  Jeg har trent med flere av de PT’ne du beskriver. Mange, faktisk. Jeg bodde 9 mndr i Danmark på en «livsstilsendrings-anstalt». Rippa mager, daglige 10-mils sykkelturer osv. Jeg har sett det og opplevd det. Jeg var 16 år. En annen PT sa «Hei, det er klart du kan se ut som meg! Det eneste jeg gjør er å trene 5 timer om dagen. Dette er jo jobben min!.

  Gjett hva, Knut: jeg har en annen jobb. Og samboer. Og familie. Og venner.

  Jeg har sett og lært så mye igjennom årene.
  Fra tenåring til den 25 år gamle jenta jeg er i dag.

  Jeg har brukt så mye penger på disse du beskriver.
  De har aldri lykkes… Fått meg i bedre form, ja, såklart. Motivert og fått meg til å føle at jeg gjør det for min egen del? Nei, aldri.

  Camilla har klart det.

  Så takk for at du forteller meg at det jeg ser på som MITT kroppsideal ikke er bra nok. Du har jo virkelig noe du skulle ha sagt…

 27. Hanne sier:

  Det jeg synes er litt fascinerende er at det virker som Knut tror alle er som han. At alle har et ønske om den perfekte kroppen. Og det jeg finner mest underholdende er hvordan han tror du ikke er i stand til å være et godt forbilde og hjelpe andre, Camilla – fordi du ikke visuelt sett ser ut som hans ideal.
  Så da undrer jeg meg; hva med psykologer? Må de ha opplevd alle, mulige scenarioer de komme borti for å kunne bidra med noe i en behandlingssituasjon? Eller parterapeuter. De kan ikke være single for eksempel?
  Jeg tror egentlig du er en oppegående fyr jeg, Knut, men ut ifra kommentarene dine så fremstår du litt desillusjonert i forhold til et normalt verdensbilde. Det er litt snevert å betrakte verden kun fra sitt personlige synspunkt….

 28. Hun er utrolig fin, for normale mannfolk. «Moteskapere» og andre skjeive vil nok være enig med Knut.

 29. Jannicke sier:

  Kjære deg Knut. Hvorfor leser du en blogg som ikke passer deg og dine behov ift trening og kosthold? Det er vel å kaste bort dyrbar tid du kunne brukt på å lese en blogg som gir deg noe positiv. I stedet velger du å utnevne deg selv til politi for hvem som skal få lov til være PT og kostholdsrådgiver. Du skriver her at Camilla har en vei å gå når det kommer til trening og kosthold så da lurer jeg på: hvorfor skal du bestemme for alle oss andre at de rådene hun gir ikke er bra nok?

 30. Christina M. sier:

  Utrolig provoserende lesning I kommentarfeltet over her.Du er fantastisk forbilde. Jeg heier på deg!

 31. Thomas sier:

  Knut, du legger et stort premiss i bånn som fører til at du bommer – ikke alle ønsker det samme fra en PT.

  Du og dine ønsker en PT for og oppnå kroppen med markerte muskler, lav fettprosent osv. Så har du resten av oss, som ikke er ute etter dette, men som er ute etter en sunn kropp som varer lenge, og som attpåtil ikke kan/vil/orker og trene 2-3 økter hver dag. Hvor mye tror du vi får ut av Cornelius Elander, Helle Bornstein osv? Mener du virkelig at PT-gruppen som helhet er tjent med en generisk gruppe hvor alle sier det samme, og retter seg mot den samme lille gruppen?

 32. J sier:

  Kjære Camilla –
  du er en av de tøffeste damene jeg har kommet over på Internettet. Jeg t r o r deg når du viser deg selv avkledd og sier at «i dag, i dag er jeg fornøyd med meg selv»

  Jeg er ikke alltid det. Men av og til er jeg det. Jeg trener mye og hardt, og spiser sunt, men er ingen skinny bitch. Ikke som jeg har drømt om å være i hele mitt 37 år gamle liv. Men noen dager er jeg likevel fornøyd med kroppen min: at jeg snart kan ta 100kg i bøy, og kroppsvekt i benken. At jeg tør å utfordre meg selv til å hoppe høyere og prøve fikse en bra snatch.

  Og for meg er de tingene der så uendelig viktig. Så viktig at jeg skal sikre at jeg fortsetter å spise maten jeg trenger. Ikke noen slankekur før sommeren for å få frem abs’ene jeg V E T er der.

  Du er bra.

  #fitnok som f***

 33. Mina sier:

  Hele denne diskusjonen er, om ikke noe annet, et bevis på hvorfor ditt ståsted og din innfallsvinkel trengs, Camilla! Sist jeg sjekket ble man verken slankere eller sunnere ved å skamme seg over egen kropp uansett hvilket ‘nivå’/fettprosent man starter på. Det er heller det stikk motsatte, man tør ikke å bevege seg ut på treningssenter eller nærområder nettopp fordi man skammer seg. Denne skammen er noe samfunnsskapt, noe selvskapt, men også betydelig forsterket av mennesker som mener og ytrer så høyt og ofte de kan at kun de med lav fettprosent eller et visst utseende skal få lov å være stolt av kroppen sin, ytre sin mening eller vise sin kompetanse.

  Og selv om du overhodet ikke har noe å skamme deg over så bidrar du til å lette denne skammen for de som tror de må det, ved å vise at kropp er kropp samme hvilket filter eller vinkel du viser den fra! Det beste er å bruke den til noe fornuftig uansett størrelse slik at den fungerer så godt som det går. Om ikke det er noe som får folk ut av sofaen på best mulig utgangspunkt så vet ikke jeg. Jeg har kanskje startet i skam mange ganger, men det har også vært akkurat det som har gjort at jeg ikke har villet fortsette. «Får det ikke jo til slik som alle andre likevel så da er det veldig mye tid og innsats i noe som ikke synes som andre mener det burde».

  Og som du så fint poengterer helt selv, hva i all verden har kompetanse med fettprosent å gjøre? Om noe så vil jeg påstå at nettopp bloggen og de meninger og holdninger du ytrer via sosiale medier generelt viser din kompetanse, så får de som kun er ute etter lav fettprosent med hjelp fra noen som ser ut slik de selv forventer bla videre. Det virker for meg som om du har ganske stor suksess rundt din måte å se verden på både for deg selv, og i form av kunder. Det høres litt ut som om det er dette Knut er bekymret for på dine vegne. Men er det noe du må få styre helt selv så er det vel din egen «reklameplakat». Så får vi heller konkludere med at akkurat denne reklameplakaten ikke appellerte til Knut, noe som er helt greit, men ikke er avgjørende for dens suksess generelt.

 34. Marie sier:

  Hvorfor er det så vanskelig å godta at forskjellige personer har forskjellige idealkropper? Camilla er akkurat der hun vil være, og at det ikke er 10kg lettere har ingenting med hennes kompetanse eller viljestyrke å gjøre. Det har med at hun IKKE VIL være 10kg lettere. Jeg synes ikke det er fint med mannfolk som har lav fettprosent, bolete muskler og blodårer som stikker ut. Både fordi jeg synes det estetisk sett er lite tiltalende, og fordi det signaliserer at personen prioriterer trening og selvdyrking på et så høyt nivå at det går utover å leve det jeg anser som er fullverdig liv. Det skriker at du trener hovedsakelig for utseendet, og ikke funksjonalitetens sin del, noe jeg synes er helt på tryne. Men, jeg aksepterer at det er noen sitt ideal, og de må gjerne jobbe mot sin ideal kropp. Det jeg IKKE aksepterer er at de skal presse sine ekstreme idealer på alle andre, og si at det er det eneste riktige. Man kan være sunn, sterk og aktiv uten å gå ned de ekstra 3 fettprosentene. OG man kan være tiltrekkende OG ha peiling på kosthold! Er det rart folk blir psykisk syke om det kun er et ekstremt urealistisk kroppslig ideal som blir godtatt? Personlig synes jeg balanse er nøkkelen til et fullverdig og bra liv, og Camilla er det perfekte eksempelet på dette.

 35. Mia sier:

  Må dessverre si meg enig med Knut. Jeg tar ikke investeringstips fra en som er konkurs, jeg klipper ikke håret hos noen hvis eget hår ser ut som svinto og jeg trener ikke med noen som ser utrent og småfet ut. Det er jo helt ulogisk og gir ingen mening…
  Tipper at du får kunder pga at overvektige mennesker i dårlig form føler seg bedre med en pt som ikke er så fit at de får prestasjonsangst. Og det er jo bra at det finnes trenere som passer for alle. Selv vil jeg ha en trener som lever som hun lærer og har en perfekt trenet kropp! 😀 Rekker ikke å bare kunne teorien.

 36. Marthe sier:

  Okei, etter jeg leste kommentaren til Mia ovenfor her, måtte jeg bare kommentere selv. Har selv PT-utdanning og elsker å trene. Herregud, vi vet i teorien og I PRAKSIS hva som er riktig og hva som kan funke på mennesker etter ulike mål. Poenget er om vi vil leve livet vårt etter teoriens prinsipper. Skal nok love at Camilla vet akkurat hva hun skal gjøre for å få en kunde fit og markert om det er et ønske, men kan det tenkes at Camilla selv ikke ønsker dette høyest eller at dette er den største prioritering?

  Samtidig trenger vi sånne som henne. Jeg vet om så mange som gruer seg for å gå på treningssentre nettopp fordi de mener at alle andre er for trente og at alle vil se på de og tenke «herregud».

  For de som vil ha en helt fit PT, så værsågod. Men det er så mange som trenger en PT som viser at det å leve sunt og balansert ikke nødvendigvis handler om utseende. Kroppen skal fungere og den skal fungere innvendig også.

  Husk en ting: mange som har litt ekstra er sunnere innvendig enn mange av de som ikke har noe. Vi er ulikt skapt og utseende har så absolutt ikke alt å si på helsa!

 37. Skjønner_Knut sier:

  Problemet er ikke alltid kosthold eller trening. Det er mulig å spise 100% «riktig» og fortsatt spise mer kalorier enn det man klarer å forbrenne.

  Det er også mulig å være veldig trent, sterkt, utholdende, samtidig som man har «for mye» fett på kroppen.

  Jeg har selv veid 15kg over min «okfit» vekt. Det tok ca 3 måneder er å bli kvitt de ekstra kiloene. Det var ikke vanskelig. Jeg spiste riktig og jeg spiste mindre kalorier enn jeg forbrente, samtidig som jeg trente 45min 3 ganger i uka. Da fikk jeg en flat mage (ikke six pack) og jeg så «slank»/fit ut.

  Det er det Knut prøver å påpeke. Som PT må man sette et eksempel. Om du er så flink som du sier du er, så fortsett med det du gjør, samtidig som du spiser mindre porsjoner.

  Da blir du sterk, utholdende, fit og går ned til din «ideal vekt».

  Du kan sikkert gå til en lege for å måle BMI din, så ser du hvor mye fett prosent du faktisk har. Selv om man er «okfit» er det fortsatt helsefarlig med for mye fett prosent.

 38. Man trenger ikke akkurat gå til lege for å måle BMI – den kan man fint regne ut som en følge av høyde og vekt. Videre er ikke BMI et måleparameter som brukes på individer, men på populasjoner, på grunn av store individuelle forskjeller i feks muskelmasse.

  Jeg er helt enig med deg i at det handler om å sette et eksempel, men hvilket eksempel skal jeg sette? At man må være slank for å være sunn? At man må være slank for å få til ting? At man må være slank for å være en god PT?

 39. Skjønner_Knut sier:

  Beklager, jeg mente å gå til legen for å få en nøyaktig måling av fettprosent.

  Problemet er at media blander «slank» med «modellfasong». Jenter finnes i all fasonger. En jente som er bygget «kraftig» kan ikke se ut som en modell. Om hun prøver ser hun bare syk ut.

  Man må jobbe med den fasongen man har. Selv om man er bygget «kraftig» så ser man med en gang om vedkommende er trent/har riktig fettprosent i forhold til kroppsfasongen sin.

  Et annet «problem» er at alle har forskjellig «forbrenninghastighet». Jeg har venner som kan spise hva de vil, og de forblir tynne uten at de må være aktive eller trene. De må generelt spise ofte og mye for å fungere. Om jeg holder samme tempo, med samme aktivitetsnivå så legger jeg på meg 10kg på et par måneder.

  Du har også de som legger på seg mye selv om de spiser «normale mengder mat». Dessverre for de må de jobbe hardere / spise mindre for å ha en «riktig fettprosent».

  Hva er den «perfekte kroppen»? Se på idrettsutøvere. Der har du også de ekstreme (fek skihoppere som er «for tynne» fordi det å være lett gir store utslag), eller sumobrytere (hvor vekt har stor betydning), men gode eksempler på den «perfekte kroppen»: Svømmere, roere, boksere og de som driver med kampsport, hvor energi og styrke er helt avgjørende samtidig som man ikke vil ha mer fett enn nødvendig. Her har du mennesker med alle typer fasonger, men man ser med en gang at de er veltrente.

 40. Skjønner_Knut sier:

  http://www.builtlean.com/2012/09/24/body-fat-percentage-men-women/

  Her er er en fin oversikt. 10-20% kroppsfett på menn og 15-25% kroppsfett på kvinner. Da er man «godt trent» i mine øyner (om det er gjort riktig med riktig næring og trening).

  Vi forlanger selvfølgelig mer av en proff enn en amatør. Jeg har selv vært på ca 15-17% kroppsfett med full jobb og «lite» trening – 3 ganger i uka.

  Jeg jobber for tiden med å få ned vekten, og selv om jeg trener og er i bedre form enn 90% av befolkningen, er jeg ikke «stolt» av der jeg er nå. Når jeg går ned til min ideal-vekt (flat mage, ikke nødvendigvis 6pack), og jeg ser godt trent ut kan jeg være stolt av det jeg har fått til.

  Folk kan det med unnskyldinger: «jeg er trent nok», «mediapress»,»vær stolt av kroppen din uansett hvordan du ser ut». «Jeg legger på meg uansett hva jeg spiser». bla bla bla. Det er bare argumenter for latskap.

 41. A sier:

  Hei Camilla! For det første vil jeg si at du er en utrolig inspirerende person og et herlig motstykke mot fitnesstrenden som de siste årene «voldtok» sosiale medier. Vi (jeg?) trengte å se ut fra bobla, og innse at det ikke var slik et normalt og sunt menneske går rundt. Gode dager for formen, dårlige dager for formen, både psykisk og fysisk – og også for presentasjon og prestasjon. That’s life. Og det er deilig å kunne slappe av – og endelig heller velge å gå steg for steg mot nye mål.

  Jeg har selv vært overvektig – faktisk gått ned 35 kilo, over en ÅTTE års periode. Med knall og fall på veien. Kontinuitet har vært nøkkelen, for hver eneste gang jeg har bommet er det kun fordi jeg har kost meg for mye, eller overspist over lengre tid (psykisk stress vettu….). For det er jo sånn, at noen av oss spiser mer enn vanlig. Man har liksom en kvote med hveteboller, og er den spist opp – så må man holde seg unna en stund….. Noen er flinkere til å fordele denne kvoten utover hele livet 😉 Det jeg vil med dette, er å gi en todelt mening:

  1) Jeg VET med sikkerhet at kompetanse og utseende ikke henger sammen. Jeg vet at du har de to tingene som skal til uansett hva målet til kundene er: både enorm evne til å motivere og inspirere, og du kan det du driver med. Dine tips er gull verdt, og du har bred fagkunnskap – og ikke minst: Du har et bredt team rundt deg, og dere lærer sikkert av hverandre hver eneste dag!

  2) Personlige preferanser står høyt når man skal velge PT, og her må folk få bestemme sjæl. På en måte forstår jeg Knut. Ikke fordi jeg mener at man ikke kan kose seg eller at man må ha sixpack/flat mage, men fordi du mangler litt resultater på deg selv. Jeg ville gjerne hatt en som hadde gått gjennom samme problem som meg, men som kanskje hadde endt opp med et godt resultat (og her snakker jeg egentlig mest mentalt, for min egen del)? Og det er IKKE fordi JEG synes du ikke er fin nok – men fordi DU selv har hatt et ønske om å få det til. Du har selv ønsket å gå ned i vekt (husker ikke antall kilo, men du nevnte noen kilo ift hva du veide da du møtte Andreas), og jeg synes du har vinglet litt i fremgangsmåte/resultater. Kanskje du tilogmed har fått resultater, men ikke sagt noe om det – hva vet vel jeg. Men jeg tenker at om du deler et prosjekt, vil vi som lesere gjerne vite resultater også 🙂 Er det lov til å si at jeg synes det mangler en form for kontinuitet i det du bestemmer deg for å gjøre? Det har vært alt fra «proteiner og fett til frokost» (biorytmetilnærming), til kaloritelling (1700 eller noe daglig, var det ikke? Lite var det iallefall 😉 ) og til en mer IIFYM-tilnærmet kost (80/20), til «I don’t give a fuck-holdning» hvor du ikke teller noe, men spiser sunt og variert med kos innimellom. Det er dessverre sånn at for å gå ned i vekt /fettprosent, så må man ligge på underskudd over lengre tid. For noen (les: meg) krever det en viss mental innsats og et faktisk fokus på hva jeg putter i munnen (IIFYM er perfection der btw), mens andre klarer dette ved å spise når de er sultne og stoppe når de er mette. Jeg måtte LÆRE dette, og damn – DET har tatt tid! På treningsfronten oppfatter jeg det som at du skifter fokus litt hele veien, og rett og slett ikke holder ut til å nå mål (?). Du hyret en coach som satte deg på kaloriveksling mellom treningsdager/ikke-trening, men det har vi ikke hørt noe mer om – bortsett fra at du droppet det. Så er det litt trening her og litt der, før du trener 7 dager på rad og så plutselig ingenting i 3 uker. Så er du plutselig happy med deg selv og trenger ikke gå ned noe.. OG misforstå meg rett: JEG, personlig – synes du er NYDELIG, men det virker som om du er litt usikker på hvor du ønsker å gå,- rett og slett litt vinglete. Finn deg et mål som du faktisk er motivert for, finn ut hva som kreves, og jobb for det. Dette trenger ikke være presentasjonsrettet- for jeg (og sikkert de fleste), driter i fettprosenten din – men vil gjerne se at du lykkes i det du bestemmer deg for) ! Jeg har iallefall mang en gang tenkt som så, ETTER å ha lest din blogg – at kontinuitet er nøkkelen på både kost og trening (og det er dessverre ikke fordi du «leads by example») 😉 Kanskje det er dette Knut savner? Rett og slett resultater på egne mål?

  For meg funket dette, så enkelt – men så vanskelig: 2100 kcal om dagen uansett, 100-150 gr protein, resten fordelt på fett og karb etter ønske. Feks kvikklunsj = 250 kcal = helt innafor, men ikke hver dag. «Binging»: minimum 6 uker mellom, helst mer, helst aldri (sånn trykke-seg-kvalm-ikke-klaregå-overspising). Noen dager forbrenner jeg mer, noen dager mindre- men så lenge det funker over tid, så… 4-5 dager styrketrening med fokus på prestasjon, og bikkja blir glad for tur hver dag. Stødig progresjon, målt ca annenhver uke i begynnelsen, deretter sjeldnere. Nå er ting så innarbeidet at jeg helt sikkert spiser 3000 en dag og 1000 en annen dag – men jeg holder vekt og fysikk over tid, og forbedrer meg stadig (vekt per d.d: 58 kg – TTT (ting tar tid), men kan oppnås). KISS, som du selv har uttalt 😉

  Dette er iallefall MITT inntrykk av det jeg leser fra DIN blogg, men jeg vet jo at det finnes langt mer bak enn diverse innlegg. Uansett: jeg heier på deg og bloggverdenen trenger deg, VIRKELIG! Da jeg skjønte at man ikke måtte se ut som om man skulle stå på scena i bikinifitness FØR man gikk på treningssenter, så ble ting så mye greiere. Og jeg slappet rett og slett mer av med egen kropp. Dette bidrar du til, HVER eneste dag- FORTSETTFORTSETTFORTSETT å inspirere! 🙂

 42. Det kan du helt sikkert ha rett i, A – jeg er ikke så veldig flink til å dele hvordan ting går underveis, rett og slett fordi jeg missliker å skrive om meg selv og hva jeg driver med. Jeg ser nok på det som uinteressant lesing, men forstår jo at dere kanskje ikke ser det på samme måte som meg! 😛 Skal absolutt bli flinkere til dette fremover, og ta dere med på reisen! Midt i jula forsto jeg dog at jeg hadde rettet bloggen litt for mye inn mot hva mine mål var fremover, og jeg syntes ikke det var så veldig hensiktsmessig. Jeg burde sikkert skrevet noen ord om dette, men valgte heller å la de forbigå i stillhet og forsøke å legge en litt mer positiv tone over hele bloggen. Jeg vet ikke helt om dette gir mening for dere, men det gjør i allefall det for meg! 🙂 Jeg må også få påpeke at jeg ikke har gått en eneste uke uten å trene minst 3 ganger de siste… tja, 3 årene kanskje? Arbeidsmengden i ukene gjør at det varierer fra 3-7, heldigvis er april her med litt mindre å gjøre snart, og da nærmere 7 enn 3 😀

  Tusen takk for en utrolig givende kommentar, skal sette meg ned å lese deg igjen 🙂

 43. Ingvild sier:

  Jeg kom plutselig over bloggen din takket være Twitter, og må si at jeg synes du er et fantastisk forbilde. Hvis jeg hadde turt å skaffe meg PT, skulle det definitivt vært deg. Sunne verdier, gode refleksjoner og en holdning jeg sjelden opplever at PT-er har (som er årsaken til at jeg ikke har PT). Tusen takk for at du finnes, tusen takk for at du tørr å stå i det, at du tar tak i og besvarer kritikk og at du generelt er et forbilde. Kommer til å fortsette å følge deg!

 44. Twitter??? Nå kan du tro jeg har søkt etter «fitnok» der inne i 20 minutter – jeg visste ikke en gang at dette var et medie hvor dette ble nevnt. Takk! 😀
  Og ikke minst tusen takk for de gode ordene, Ingvild, det setter jeg utrolig stor pris på 🙂

 45. Tina sier:

  Dra til helvete Knut. Du er en skam for menneskeheten, og sånne som deg er grunnen til mye vondt.

oppskrifter spis

Italiensk suppe

oppskrifter spis

Tomatsuppe

oppskrifter spis

Pasta og pølser

oppskrifter spis

Hjemmelaget yoghurtis

oppskrifter spis

Jordbær- og avokadosalsa

oppskrifter spis

Mangosalsa

spis

Cheat days

oppskrifter spis

Linsegryte

oppskrifter spis

Hjemmelaget mango-is

oppskrifter spis

Tacobowl

tren

Yogafilm

oppskrifter

Buddhabowl

oppskrifter

Brokkolicouscous

oppskrifter

Mangoremser

oppskrifter

Vegetarbolognese

oppskrifter

Mangosmoothie

oppskrifter spis

Pepperkakefudge med Sukrin

oppskrifter spis

Favaffel

oppskrifter spis

Brokkolipuré

oppskrifter spis

Jordskokksuppe

oppskrifter spis

Oppskriftsonsdag: eplechips!

oppskrifter spis

Grove bananpannekaker!

blogg

MAGASIN!

oppskrifter spis

Salat på boks!

oppskrifter spis

Den perfekte kveldskosen!

blogg

Embed

oppskrifter spis

Quiche Lorraine(-tzen) !

blogg oppskrifter spis

Pizza, Bangkok og fremtidsplaner!

blogg

Ny favoritt!

oppskrifter spis

Sukkerfrie kanelsnurrer!

oppskrifter spis

Den perfekte frokosten?

blogg

Feminist?

blogg oppskrifter spis

Den perfekte frappén !

tren

Hold kjeft

oppskrifter spis

Min favorittfrokost!

blogg

VÅKN OPP!!

blogg

Jeg sa ja!

blogg

Det gikk!

oppskrifter spis

Vegedagbok: dag 3

blogg oppskrifter spis

Proteinrik kikertepizza! (vegetar)

oppskrifter spis

Vegetardagboken: mandag

blogg tren

Fremsiden av VG!

kurs tren

Jentedagen 2016

oppskrifter spis

Bananbrød med sjokolade!

oppskrifter spis

Tips til mat på farten!

oppskrifter spis

Jeg sprekker av stolthet!

oppskrifter spis

Sunn søndagskos!

blogg

Ukens video!

oppskrifter spis

Lunsjtips og møte med TV 2!

blogg

Ukens video!

blogg tren

En perfekt lørdag!

oppskrifter spis

Søtpotetlasagne!

oppskrifter spis

Tør du å slenge deg med?

oppskrifter spis

Av og til trenger jeg dette!

tren

BOOTCAMP!

oppskrifter spis

Disse må du bare smake!

oppskrifter spis

Sukkerfri søndagsnacks!

oppskrifter spis

Sukkerfrie sjokoladebomber!

blogg tren

En helt magisk helg

oppskrifter spis

En liten smak av julen

blogg

Helt vanlig!

blogg

Bullshit.

oppskrifter spis

Morningbliss

oppskrifter spis

Proteinrike havrerundstykker

blogg

Dødens dag

blogg

Bare på TV

blogg

Morgenstund

blogg

Dett i desa

blogg oppskrifter spis

Parkdag

oppskrifter spis

Rømmegrøt til frokost?

blogg oppskrifter spis

Iskafffe i en fei!

blogg

God morgen!

oppskrifter spis

Pasta bolognese…

blogg oppskrifter spis tren

Har du prøvd denne etter trening?

oppskrifter spis

Sugarfree Saturday!

blogg oppskrifter spis

Onsdagskebab!

oppskrifter spis

Proteinrike vafler!

blogg oppskrifter spis tren

Gårdagens treningsøkt og hjemmelaget musli!

blogg oppskrifter spis

Proteinrik smoothie uten pulver!

blogg oppskrifter spis

Sukker- og glutenfri ostekake!

blogg oppskrifter spis

5 søte og sukkerfrie fristelser!

blogg oppskrifter spis

Hvordan spise sunt i sommer?

blogg oppskrifter spis

Sjokoladebefengt frokostshake

blogg

Morgenstund

blogg

Lørdagsmagi

blogg

Triathlon?

blogg

Sommer !

blogg

Flink pike

blogg tren

Rumpebonanza!

blogg

For stor?

blogg

Pizzakveld

blogg

God fredag!

Blogglisten hits