arrow-rightgooglepluslinkedinprinticonscroll-to-topsharearrow-leftslide-right

Jeg gråt etter sykkelturen

I dag sto Andreas og jeg opp klokka 0630 for å sykle. Jepp, du hørte riktig! Ikke fordi vi måtte eller noe, men fordi vi fant ut i går at vi hadde lyst. Eller. Fordi han fant ut at han hadde lyst og da slang jeg meg på.

Dette er jo noe som i utgangspunktet skal være en hyggelig greie, og før hver bidige tur så har jeg en samtale med meg selv som går omtrent som det her:

«Camilla, nå skjerper du deg. Når Andreas sier «jeg synes du er så flink!» så mener han det faktisk. Hvis han sykler fortere enn deg så er det greit, for han er mann, sterkere og har syklet hele livet. Hvis han ber deg sykle først så gjør du det, du sinker han ikke, han vil dette selv»

Likevel ender det opp med at jeg blir sur, irritert, motbydelig og i dag også sutrete. Jeg HYLGREIN da vi kom inn døra hjemme fordi jeg blir så jævlig forbanna og lei meg. Lei meg fordi jeg ikke føler jeg får til, forbannet fordi han som har drevet med idrett hele jævla livet forsøker å motivere meg der jeg tråkker i vei opp bakken med syre til oppunder øra og samtidig så utrolig skuffet over at jeg ikke bare klarer å kose meg.

Men.. Det er ikke så lett da, når jeg alltid har vært dårligst i alt som har med sport å gjøre. Alltid vært sist, minst dugelig og ikke minst: aller mest redd for å prøve, for det har alltid vært synonymt med å mislykkes. Det som er annerledes denne gangen er likevel dette: jeg skal ikke slutte å prøve. Jeg skal heller gråte meg gjennom et par sykkelturer til, for Andreas sier at øvelse gjør mester og at jeg kan bli så flink til å sykle som jeg bare vil, så lenge jeg ikke gir opp.

Vi skal sykle på torsdag også. Det blir sikkert hyggelig.

//Camilla

 

8 svar til “Jeg gråt etter sykkelturen”

 1. Karoline B sier:

  Du er rett å slett herlig! Åh som jeg kjenner meg igjen! Men jeg skal også bli flinkere… å prøve ting jeg er redd for… som å jogge ute så folk ser meg?

 2. Kristiba sier:

  Kjenner meg veldig, VELDIG god igjen her. Sukk altså…

 3. Ida sier:

  Herreminn, her kjente jeg meg skikkelig igjen! Dro på topptur med typen som ellers aldri går turer eller trener kondisjon, men så og si spurtet forbi meg og gjorde det han kunne for å pushe meg (bare for å være snill selvfølgelig) men jeg endte opp med å bli kjempesur og lei meg. Dette skjer hver gang han prøver å gi meg litt Feedback på treningen min, men jeg ender alltid opp med å føle meg mislykket og dårlig. Ser jo nå at dette har en veldig stor sammenheng med at jeg alltid var den dårligste i klassen på alt innen sport og idrett. Takk for at du hjalp meg å forstå dette! Skal jobbe med det og fortelle han at det sansyneligvis er derfor jeg blir så sur og lei meg.

  Du er herlig Camilla, stå på!

 4. Helene M Fahre sier:

  Denne posten er helt fantastisk. Jeg begynte å grine etter første styrketrening med en kompis. Som var veldig søt og grei men jeg følte meg svak og ubrukelig. Og det er riktig at det blir bedre, og fort også men der og da var jeg bare sur.
  Du er så flink til å dele,det krever mot å dele det som ikke er så gøy også.
  Er derfor du er helt klart min favoritt blogger 🙂

 5. Så hyggelig Karoline!!! Gjør det – det blir faktisk ok. Etterhvert. I dag gikk for eksempel sykkelturen mye bedre!! Øvelse gjør mester :*

 6. Sukk, ja, men jeg har troen på at vi kan lære oss å like selv ting vi egentlig ikke er gode på!! Enig? B-)

 7. Er det ikke rart hvordan alle brikker «faller på plass» av og til? Jeg har fått de aha-opplevelsene selv en DEL ganger i løpet av de siste årene! Så ja, snakk med han og fortell hvorfor det er som det er, så skal du se at det fort blir litt bedre. Eller, de forstår i allefall hvorfor vi reagerer som vi gjør, og da er det lettere å være støttende.

  Lykke til, Ida! 😀

 8. ÅÅÅ, det er så fælt!!! Håper du har kommet litt over den kneika nå <3 Mitt tips er faktisk..: Tren alene, og gjør ting du mestrer. Det å skape en form for mestringsfølelse FØR man begynner å prøve noe nytt er gull verdt. 🙂

  Tusen tusen takk, Helene! Jeg heier masse på deg <3

oppskrifter spis

Italiensk suppe

oppskrifter spis

Tomatsuppe

oppskrifter spis

Pasta og pølser

oppskrifter spis

Hjemmelaget yoghurtis

oppskrifter spis

Jordbær- og avokadosalsa

oppskrifter spis

Mangosalsa

spis

Cheat days

oppskrifter spis

Linsegryte

oppskrifter spis

Hjemmelaget mango-is

oppskrifter spis

Tacobowl

tren

Yogafilm

oppskrifter

Buddhabowl

oppskrifter

Brokkolicouscous

oppskrifter

Mangoremser

oppskrifter

Vegetarbolognese

oppskrifter

Mangosmoothie

oppskrifter spis

Pepperkakefudge med Sukrin

oppskrifter spis

Favaffel

oppskrifter spis

Brokkolipuré

oppskrifter spis

Jordskokksuppe

oppskrifter spis

Oppskriftsonsdag: eplechips!

oppskrifter spis

Grove bananpannekaker!

blogg

MAGASIN!

oppskrifter spis

Salat på boks!

oppskrifter spis

Den perfekte kveldskosen!

blogg

Embed

oppskrifter spis

Quiche Lorraine(-tzen) !

blogg oppskrifter spis

Pizza, Bangkok og fremtidsplaner!

blogg

Ny favoritt!

oppskrifter spis

Sukkerfrie kanelsnurrer!

oppskrifter spis

Den perfekte frokosten?

blogg

Feminist?

blogg oppskrifter spis

Den perfekte frappén !

tren

Hold kjeft

oppskrifter spis

Min favorittfrokost!

blogg

VÅKN OPP!!

blogg

Jeg sa ja!

blogg

Det gikk!

oppskrifter spis

Vegedagbok: dag 3

blogg oppskrifter spis

Proteinrik kikertepizza! (vegetar)

oppskrifter spis

Vegetardagboken: mandag

blogg tren

Fremsiden av VG!

kurs tren

Jentedagen 2016

oppskrifter spis

Bananbrød med sjokolade!

oppskrifter spis

Tips til mat på farten!

oppskrifter spis

Jeg sprekker av stolthet!

oppskrifter spis

Sunn søndagskos!

blogg

Ukens video!

oppskrifter spis

Lunsjtips og møte med TV 2!

blogg

Ukens video!

blogg tren

En perfekt lørdag!

oppskrifter spis

Søtpotetlasagne!

oppskrifter spis

Tør du å slenge deg med?

oppskrifter spis

Av og til trenger jeg dette!

tren

BOOTCAMP!

oppskrifter spis

Disse må du bare smake!

oppskrifter spis

Sukkerfri søndagsnacks!

oppskrifter spis

Sukkerfrie sjokoladebomber!

blogg tren

En helt magisk helg

oppskrifter spis

En liten smak av julen

blogg

Helt vanlig!

blogg

Bullshit.

oppskrifter spis

Morningbliss

oppskrifter spis

Proteinrike havrerundstykker

blogg

Dødens dag

blogg

Bare på TV

blogg

Morgenstund

blogg

Dett i desa

blogg oppskrifter spis

Parkdag

oppskrifter spis

Rømmegrøt til frokost?

blogg oppskrifter spis

Iskafffe i en fei!

blogg

God morgen!

oppskrifter spis

Pasta bolognese…

blogg oppskrifter spis tren

Har du prøvd denne etter trening?

oppskrifter spis

Sugarfree Saturday!

blogg oppskrifter spis

Onsdagskebab!

oppskrifter spis

Proteinrike vafler!

blogg oppskrifter spis tren

Gårdagens treningsøkt og hjemmelaget musli!

blogg oppskrifter spis

Proteinrik smoothie uten pulver!

blogg oppskrifter spis

Sukker- og glutenfri ostekake!

blogg oppskrifter spis

5 søte og sukkerfrie fristelser!

blogg oppskrifter spis

Hvordan spise sunt i sommer?

blogg oppskrifter spis

Sjokoladebefengt frokostshake

blogg

Morgenstund

blogg

Lørdagsmagi

blogg

Triathlon?

blogg

Sommer !

blogg

Flink pike

blogg tren

Rumpebonanza!

blogg

For stor?

blogg

Pizzakveld

blogg

God fredag!

Blogglisten hits