arrow-rightgooglepluslinkedinprinticonscroll-to-topsharearrow-leftslide-right

Jeg har aldri passet inn

Av og til kan det virke som om dette med god selvfølelse, eller god selvtillit er noe man er født med. At det, litt som med trening, er det du gjør i de tidlige årene som legger grunnlaget for hvordan idrettskarrieren din kommer til å bli senere. Tro meg, jeg har mange ganger brukt dette som en unnskyldning til hvorfor jeg ikke har en fysikk som en turner, men i bunn og grunn vet jeg jo at det er bullshit. Neivel, jeg kommer aldri til å komme på noe landslag, men jeg kan legge ned et nokså solid arbeid og ende opp som bedre enn gjennomsnittet i det meste. Om jeg bare gidder.

Og sånn er det litt med denne selvfølelsen også. Det vi har opplevd tidligere, som kan være alt fra mobbing til det å være den kuleste i gjengen, vil selvsagt påvirke hva vi tenker om oss selv. Dersom du alltid har blitt fortalt at du ikke er bra nok, at du ikke passer inn eller at du ikke får til noe som helst er du et vidunder dersom dette aldri har gått inn på deg. Likevel betyr ikke dette at du ikke har muligheten til å jobbe med deg selv, til å endre på de tankene du har og rett og slett få en bedre selvfølelse.

For å ta meg selv som et eksempel: Jeg har aldri passet inn. Uansett hvor hardt jeg har forsøkt har det ikke helt vært rom til meg noe sted. Litt som Maria og Josef på julaften har det vært fullt i de fleste herberg. Tro meg, jeg har gjort mitt for å få det til å funke, for å mingle inn i gjengen og for å få respekt, men av en eller annen grunn har det aldri fungert. Mest sannsynlig fordi jeg alltid har siktet meg inn på gjenger jeg selv anså som kule, i stedenfor å tilbringe tid med de jeg faktisk likte. Ikke før jeg flyttet til Ås, i en alder av 22, kom jeg inn i en gjeng hvor jeg skled rett inn. 

Og det var rart med det, for dette var akkurat i det momentet hvor jeg også fant ut at det å være meg, det er faktisk mer enn bra nok. Det skulle likevel ta noen år før jeg ble fullstendig komfortabel med å være den jeg er, men ballen begynte å rulle allerede i det tanken var sådd. For hvis jeg er bra nok som jeg er, burde jeg ikke da også omgi meg med mennesker som synes det samme?

Tidligere hadde jeg forsøkt iherdig å passe inn steder hvor jeg åpenbart måtte endre på deler av meg selv for å få innpass. Jeg måtte bli frekkere, mindre utadvent (ups), ha kulere klær, si kulere ting og rett og slett være litt kulere, og for en person som ikke er så innmari «kul» er ikke dette bare bare. På Ås derimot, der ble alle mine merkelige sider tatt i mot med åpne armer, det var greit at man var forskjellige og man kunne likevel verdsette de gode kvalitetene hos hverandre.

Det jeg tror jeg forsøker å si er: slutt. Bare stopp med å endre på alt med deg selv for å passe inn steder hvor du uansett ikke hører hjemme. Javel, så er det kanskje fresht å være i den kule gjengen på skolen eller blant de populære arbeidskollegaene, men i det lange løp er det ikke det å være «fresh» som vil avgjøre om du får et godt liv eller ei. Omgi deg heller med mennesker som setter pris på de gode kvalitetene dine, som ser det du forsøker å gjøre for andre og som, ikke minst, forsøker å gjøre det samme tilbake. For dersom du omgir deg selv med en gjeng med rumpehull, vil du mest sannsynlig føle deg som et.. Herregud, dette hadde virket så mye bedre på engelsk…

//Camilla

 

9 svar til “Jeg har aldri passet inn”

 1. Lene sier:

  Hurra for innlegg som dette! Håper det når ut til alle som trenger det <3

 2. Hege sier:

  Å, Camilla, Camilla! Klok som om du skulle vært 100! Hvem av oss er ikke der, eller har vært der? Susende rundt for å prøve å passe inn. På speilet mitt i gangen står det » Du er mer enn bra nok!». Må se på det hver eneste dag for ikke å glemme det?

 3. Camilla sier:

  Fint innlegg, og helt enig! Jeg føler også at jeg ofte ikke passet inn da jeg var yngre. Helt til jeg begynte på videregående og hvert fall da jeg begynte å studere. Det blir som regel bedre for alle! Det er kjipt å føle at man ikke passer inn, men enda verre å prøve å passe inn der man ikke hører hjemme, ja.

 4. Ingeborg sier:

  Som jeg kjenner meg igjen. Igjen takk for at du skriver innlegg som dette og at du byr på deg selv.

  Det triste for meg at jeg ikke synes at jeg passer inn her jeg bor nå (og gjett hvem som søker på jobber i nærheten av mitt gamle studiested hvor jeg har gode venner, en nydelig gudsønn og gamle studievenner).

 5. Julie sier:

  Camilla, du er en fantastisk inspirasjon og utrolig flink til å sette ord på situasjoner og følelser.
  Det å være 26år og aldri følt at jeg har passet inn eller hørt «hjemme» noe sted, er ikke veldig morsomt.
  Takk for at du gir så masse av deg selv.

 6. Tusen takk, Julie! Så utrolig hyggelig å høre 😀 Det er ikke det, men jeg tror vi alle kommer til et punkt hvor vi faktisk gjør det bare vi tør stole på oss selv <3

 7. Da håper jeg jammen du får jobb der!! 😀 Lykke til i jakten, Ingeborg 🙂

 8. Helt enig med deg, Camilla! Man må rett og slett bare være seg selv, så faller ting som regel på plass 😀

 9. Kari sier:

  Tusen takk for kloke og fine ord! Jeg heier på deg! Og på meg! 🙂

oppskrifter

Brokkolipuré

livsstilsendring trening

Kan du gi meg litt motivasjon?

oppskrifter

Jordskokksuppe

mental-helse trening

Bevegelse for kropp og sinn

trening

Yoga i senga

livsstilsendring

MAGASIN!

livsstilsendring

Livsstilsendring – del 1

trening

Leserspørsmål

oppskrifter

Salat på boks!

kosthold oppskrifter

Jeg vil gi deg et oppskriftshefte!

blogg

Embed

hverdag kosthold trening

En varig livsstilsendring – uke 4

kosthold tanker trening

En varig livsstilsendring – uke 2!

hverdag kosthold trening

En varig livsstilsendring – uke 1 !

blogg tanker

Jeg vil føle meg bra!

blogg hverdag oppskrifter

Pizza, Bangkok og fremtidsplaner!

blogg tanker

Jeg blir så lei meg!

blogg

Ny favoritt!

blogg trening

Dagens marerittøkt!

kosthold oppskrifter

Den perfekte frokosten?

blogg

Feminist?

kosthold tanker

Jeg blir så forbanna lei.

blogg hverdag

Et liv ute av vater

hverdag tanker

En forandring må til

hverdag tanker trening

DETTE var helt latterlig morsomt!!

blogg tanker

Tar livet helt med ro

blogg oppskrifter

Den perfekte frappén !

tanker trening

Hold kjeft

kosthold oppskrifter

Min favorittfrokost!

blogg

VÅKN OPP!!

hverdag

Jeg sa ja!

blogg

Det gikk!

blogg trening

Dagens økt på rumpa!

oppskrifter

Vegedagbok: dag 3

hverdag oppskrifter

Vegetardagboken: mandag

blogg hverdag trening

Fremsiden av VG!

kurs trening

Jentedagen 2016

tanker trening

Hvorfor trener jeg?

blogg hverdag kosthold

Hør meg på radio i dag!

blogg hverdag

For en HERLIG dag!!

hverdag oppskrifter

Tips til mat på farten!

hverdag oppskrifter

Jeg sprekker av stolthet!

oppskrifter

Sunn søndagskos!

blogg

Ukens video!

hverdag oppskrifter

Lunsjtips og møte med TV 2!

blogg

Ukens video!

blogg trening

En perfekt lørdag!

oppskrifter

Søtpotetlasagne!

hverdag kosthold oppskrifter

Tør du å slenge deg med?

blogg hverdag

Endelig reiser vi!

kosthold tanker

5 tips til mat på farten!

hverdag oppskrifter

Av og til trenger jeg dette!

trening

BOOTCAMP!

hverdag kosthold tanker trening

Slik kommer du i form i 2016!

trening

Ny bootcamp!

blogg tanker

Er du en overspiser?

blogg hverdag

Plutselig ble alt klart!

blogg trening

En helt magisk helg

blogg trening

Ny øvelse: rumpepump!

kosthold oppskrifter

En liten smak av julen

blogg

Helt vanlig!

blogg

Bullshit.

kosthold oppskrifter

Morningbliss

blogg hverdag

3 år med min kjære!

hverdag trening

Må man alltid trene hardt?

blogg hverdag

Følger du meg på snap?

hverdag kosthold trening

Veien mot en sunnere livsstil – del 5

hverdag

Dødens dag

hverdag

Bare på TV

hverdag oppskrifter

Proteinpannekaker uten pulver!

blogg

Morgenstund

blogg

Dett i desa

trening

Booty blaster

blogg hverdag oppskrifter

Parkdag

hverdag kosthold trening

Veien mot en sunnere livsstil – del 2

blogg oppskrifter

Iskafffe i en fei!

blogg

God morgen!

oppskrifter

Pasta bolognese…

blogg oppskrifter trening

Har du prøvd denne etter trening?

hverdag oppskrifter

Sugarfree Saturday!

hverdag

God morgen :)

blogg oppskrifter

Onsdagskebab!

blogg hverdag

Coffee in the morning…

oppskrifter

Proteinrike vafler!

blogg hverdag oppskrifter trening

Gårdagens treningsøkt og hjemmelaget musli!

blogg kosthold oppskrifter

Sugarfree Saturday – iskrem og sjokolade!

blogg hverdag trening

Musikk som motiverer!

blogg hverdag oppskrifter

Proteinrik smoothie uten pulver!

blogg hverdag oppskrifter

Sukker- og glutenfri ostekake!

blogg kosthold oppskrifter

5 søte og sukkerfrie fristelser!

blogg kosthold oppskrifter

Hvordan spise sunt i sommer?

blogg hverdag kosthold oppskrifter

Sjokoladebefengt frokostshake

blogg hverdag trening

Hverdagsaktivitet og jentekveld

blogg hverdag

Når du minst venter det

blogg hverdag

Morgenstund

blogg

Lørdagsmagi

blogg

Triathlon?

hverdag kosthold tanker

Sol, sommer og gode valg

blogg hverdag kosthold

Potetsalat og spontantur

blogg

Sommer !

blogg hverdag tanker

Flink pike

kosthold

Fredagsburger !

blogg hverdag kosthold

Dark chocolate smoothie

blogg trening

Rumpebonanza!

kosthold

Burger delight

blogg hverdag

Ny uke, nye muligheter

trening ukategorisert

Hjemmetrening

hverdag kosthold ukategorisert

Proteinrike, sukkerfrie muffins!

ukategorisert

Prokrastinering, sa du?

ukategorisert

Om det å være seg selv

kosthold ukategorisert

Hva spiser jeg i løpet av en dag?

kosthold tanker

17. mai er vi så glad i…

blogg hverdag

Flower printed tights

blogg tanker

For stor?

trening ukategorisert

Dagens utfordring

hverdag tanker

It´s my birthday..

ukategorisert

Endelig søndag..

ukategorisert

Pizzakveld

tanker

God fredag!

Blogglisten hits