arrow-rightgooglepluslinkedinprinticonscroll-to-topsharearrow-leftslide-right

Jeg har aldri passet inn

Av og til kan det virke som om dette med god selvfølelse, eller god selvtillit er noe man er født med. At det, litt som med trening, er det du gjør i de tidlige årene som legger grunnlaget for hvordan idrettskarrieren din kommer til å bli senere. Tro meg, jeg har mange ganger brukt dette som en unnskyldning til hvorfor jeg ikke har en fysikk som en turner, men i bunn og grunn vet jeg jo at det er bullshit. Neivel, jeg kommer aldri til å komme på noe landslag, men jeg kan legge ned et nokså solid arbeid og ende opp som bedre enn gjennomsnittet i det meste. Om jeg bare gidder.

Og sånn er det litt med denne selvfølelsen også. Det vi har opplevd tidligere, som kan være alt fra mobbing til det å være den kuleste i gjengen, vil selvsagt påvirke hva vi tenker om oss selv. Dersom du alltid har blitt fortalt at du ikke er bra nok, at du ikke passer inn eller at du ikke får til noe som helst er du et vidunder dersom dette aldri har gått inn på deg. Likevel betyr ikke dette at du ikke har muligheten til å jobbe med deg selv, til å endre på de tankene du har og rett og slett få en bedre selvfølelse.

For å ta meg selv som et eksempel: Jeg har aldri passet inn. Uansett hvor hardt jeg har forsøkt har det ikke helt vært rom til meg noe sted. Litt som Maria og Josef på julaften har det vært fullt i de fleste herberg. Tro meg, jeg har gjort mitt for å få det til å funke, for å mingle inn i gjengen og for å få respekt, men av en eller annen grunn har det aldri fungert. Mest sannsynlig fordi jeg alltid har siktet meg inn på gjenger jeg selv anså som kule, i stedenfor å tilbringe tid med de jeg faktisk likte. Ikke før jeg flyttet til Ås, i en alder av 22, kom jeg inn i en gjeng hvor jeg skled rett inn. 

Og det var rart med det, for dette var akkurat i det momentet hvor jeg også fant ut at det å være meg, det er faktisk mer enn bra nok. Det skulle likevel ta noen år før jeg ble fullstendig komfortabel med å være den jeg er, men ballen begynte å rulle allerede i det tanken var sådd. For hvis jeg er bra nok som jeg er, burde jeg ikke da også omgi meg med mennesker som synes det samme?

Tidligere hadde jeg forsøkt iherdig å passe inn steder hvor jeg åpenbart måtte endre på deler av meg selv for å få innpass. Jeg måtte bli frekkere, mindre utadvent (ups), ha kulere klær, si kulere ting og rett og slett være litt kulere, og for en person som ikke er så innmari «kul» er ikke dette bare bare. På Ås derimot, der ble alle mine merkelige sider tatt i mot med åpne armer, det var greit at man var forskjellige og man kunne likevel verdsette de gode kvalitetene hos hverandre.

Det jeg tror jeg forsøker å si er: slutt. Bare stopp med å endre på alt med deg selv for å passe inn steder hvor du uansett ikke hører hjemme. Javel, så er det kanskje fresht å være i den kule gjengen på skolen eller blant de populære arbeidskollegaene, men i det lange løp er det ikke det å være «fresh» som vil avgjøre om du får et godt liv eller ei. Omgi deg heller med mennesker som setter pris på de gode kvalitetene dine, som ser det du forsøker å gjøre for andre og som, ikke minst, forsøker å gjøre det samme tilbake. For dersom du omgir deg selv med en gjeng med rumpehull, vil du mest sannsynlig føle deg som et.. Herregud, dette hadde virket så mye bedre på engelsk…

//Camilla

 

9 svar til “Jeg har aldri passet inn”

 1. Lene sier:

  Hurra for innlegg som dette! Håper det når ut til alle som trenger det <3

 2. Hege sier:

  Å, Camilla, Camilla! Klok som om du skulle vært 100! Hvem av oss er ikke der, eller har vært der? Susende rundt for å prøve å passe inn. På speilet mitt i gangen står det » Du er mer enn bra nok!». Må se på det hver eneste dag for ikke å glemme det?

 3. Camilla sier:

  Fint innlegg, og helt enig! Jeg føler også at jeg ofte ikke passet inn da jeg var yngre. Helt til jeg begynte på videregående og hvert fall da jeg begynte å studere. Det blir som regel bedre for alle! Det er kjipt å føle at man ikke passer inn, men enda verre å prøve å passe inn der man ikke hører hjemme, ja.

 4. Ingeborg sier:

  Som jeg kjenner meg igjen. Igjen takk for at du skriver innlegg som dette og at du byr på deg selv.

  Det triste for meg at jeg ikke synes at jeg passer inn her jeg bor nå (og gjett hvem som søker på jobber i nærheten av mitt gamle studiested hvor jeg har gode venner, en nydelig gudsønn og gamle studievenner).

 5. Julie sier:

  Camilla, du er en fantastisk inspirasjon og utrolig flink til å sette ord på situasjoner og følelser.
  Det å være 26år og aldri følt at jeg har passet inn eller hørt «hjemme» noe sted, er ikke veldig morsomt.
  Takk for at du gir så masse av deg selv.

 6. Tusen takk, Julie! Så utrolig hyggelig å høre 😀 Det er ikke det, men jeg tror vi alle kommer til et punkt hvor vi faktisk gjør det bare vi tør stole på oss selv <3

 7. Da håper jeg jammen du får jobb der!! 😀 Lykke til i jakten, Ingeborg 🙂

 8. Helt enig med deg, Camilla! Man må rett og slett bare være seg selv, så faller ting som regel på plass 😀

 9. Kari sier:

  Tusen takk for kloke og fine ord! Jeg heier på deg! Og på meg! 🙂

oppskrifter spis

Italiensk suppe

oppskrifter spis

Tomatsuppe

oppskrifter spis

Pasta og pølser

oppskrifter spis

Hjemmelaget yoghurtis

oppskrifter spis

Jordbær- og avokadosalsa

oppskrifter spis

Mangosalsa

spis

Cheat days

oppskrifter spis

Linsegryte

oppskrifter spis

Hjemmelaget mango-is

oppskrifter spis

Tacobowl

tren

Yogafilm

oppskrifter

Buddhabowl

oppskrifter

Brokkolicouscous

oppskrifter

Mangoremser

oppskrifter

Vegetarbolognese

oppskrifter

Mangosmoothie

oppskrifter spis

Pepperkakefudge med Sukrin

oppskrifter spis

Favaffel

oppskrifter spis

Brokkolipuré

oppskrifter spis

Jordskokksuppe

oppskrifter spis

Oppskriftsonsdag: eplechips!

oppskrifter spis

Grove bananpannekaker!

blogg

MAGASIN!

oppskrifter spis

Salat på boks!

oppskrifter spis

Den perfekte kveldskosen!

blogg

Embed

oppskrifter spis

Quiche Lorraine(-tzen) !

blogg oppskrifter spis

Pizza, Bangkok og fremtidsplaner!

blogg

Ny favoritt!

oppskrifter spis

Sukkerfrie kanelsnurrer!

oppskrifter spis

Den perfekte frokosten?

blogg

Feminist?

blogg oppskrifter spis

Den perfekte frappén !

tren

Hold kjeft

oppskrifter spis

Min favorittfrokost!

blogg

VÅKN OPP!!

blogg

Jeg sa ja!

blogg

Det gikk!

oppskrifter spis

Vegedagbok: dag 3

blogg oppskrifter spis

Proteinrik kikertepizza! (vegetar)

oppskrifter spis

Vegetardagboken: mandag

blogg tren

Fremsiden av VG!

kurs tren

Jentedagen 2016

oppskrifter spis

Bananbrød med sjokolade!

oppskrifter spis

Tips til mat på farten!

oppskrifter spis

Jeg sprekker av stolthet!

oppskrifter spis

Sunn søndagskos!

blogg

Ukens video!

oppskrifter spis

Lunsjtips og møte med TV 2!

blogg

Ukens video!

blogg tren

En perfekt lørdag!

oppskrifter spis

Søtpotetlasagne!

oppskrifter spis

Tør du å slenge deg med?

oppskrifter spis

Av og til trenger jeg dette!

tren

BOOTCAMP!

oppskrifter spis

Disse må du bare smake!

oppskrifter spis

Sukkerfri søndagsnacks!

oppskrifter spis

Sukkerfrie sjokoladebomber!

blogg tren

En helt magisk helg

oppskrifter spis

En liten smak av julen

blogg

Helt vanlig!

blogg

Bullshit.

oppskrifter spis

Morningbliss

oppskrifter spis

Proteinrike havrerundstykker

blogg

Dødens dag

blogg

Bare på TV

blogg

Morgenstund

blogg

Dett i desa

blogg oppskrifter spis

Parkdag

oppskrifter spis

Rømmegrøt til frokost?

blogg oppskrifter spis

Iskafffe i en fei!

blogg

God morgen!

oppskrifter spis

Pasta bolognese…

blogg oppskrifter spis tren

Har du prøvd denne etter trening?

oppskrifter spis

Sugarfree Saturday!

blogg oppskrifter spis

Onsdagskebab!

oppskrifter spis

Proteinrike vafler!

blogg oppskrifter spis tren

Gårdagens treningsøkt og hjemmelaget musli!

blogg oppskrifter spis

Proteinrik smoothie uten pulver!

blogg oppskrifter spis

Sukker- og glutenfri ostekake!

blogg oppskrifter spis

5 søte og sukkerfrie fristelser!

blogg oppskrifter spis

Hvordan spise sunt i sommer?

blogg oppskrifter spis

Sjokoladebefengt frokostshake

blogg

Morgenstund

blogg

Lørdagsmagi

blogg

Triathlon?

blogg

Sommer !

blogg

Flink pike

blogg tren

Rumpebonanza!

blogg

For stor?

blogg

Pizzakveld

blogg

God fredag!

Blogglisten hits