arrow-rightgooglepluslinkedinprinticonscroll-to-topsharearrow-leftslide-right

Jeg klarte det! :D

Jeg tror nesten ikke det går an å forstå hvor sinnsykt jeg hater å løpe. Eller, nei. La meg begynne på nytt: Jeg tror nesten ikke det går an å forstå hvor sinnsykt jeg frykter det å løpe. Hvor plantet det er i ryggmargen min at dette er noe jeg er elendig på, og hvor overbevist jeg er om at jeg aldri kommer til å mestre det. Det at jeg i det hele tatt har satt meg et mål om å være med på et løp i år er noe som delvis holder meg våken om natta, og som fikk meg til å briste i gråt før jeg skulle legge ut på tur i dag.

For nei, jeg tror ikke det er mulig å forstå alle de følelsene som dukker opp de gangene temaet «jogging» blir bragt på banen, med mindre man har vært en «sånn som meg». En sånn en som alltid kom sist, som hoppet i dusjen i det alle andre gikk for å spise lunsj og som aldri fikk en «high five» eller «godt jobbet» etter de utallige testene vi måtte gjennom på skolen. En sånn en som gruet seg til skidager, som ikke ville være med på Tinestafetten og som sa at hun hadde vondt i kneet for å slippe å spille fotball i kretsmesterskapsfinalen fordi hun kanskje kunne ødelegge alt. Selv om vi ledet 7-0.

Så ja, jeg begynte å grine da jeg skulle ut å løpe i dag, rett og slett fordi jeg var hellig overbevist om at det kom til å gå til helvete. A så rart på meg og forsto egentlig ingenting, men klappet meg på baken og sendte meg ut døra sammen med Hugo, et headset og en pulsklokke. 50 minutter senere sto han med åpne armer da jeg kom inn igjen, og gratulerte meg. For vet dere hva? Jeg klarte det 😀

2016-05-17 09.56.35

41 minutter
gj. puls: 168
maks puls: 189

Med det ønsker jeg dere alle en strålende 17. mai, og tillykke med dagen! 😀

//Camilla

 

4 svar til “Jeg klarte det! :D”

  1. Lisa G sier:

    Hurra for deg (passende på 17.mai)! Jeg er muligens landets dårligste jogger og jeg var kvalm av angst de par første gangene jeg prøvde… Men nå begynner det å ta seg opp. Ikke at jeg har blitt så veldig mye raskere, heller ikke at den skyhøye pulsen har gått så veldig mye ned, men fordi jeg gruer meg ikke til å gjøre det lenger. Og det er jo bra, for jeg *vil* så gjerne jogge. Lykke til videre!

  2. Tusen takk, og det samme til deg Lisa! Dette har jeg troen på at vi klarer 😀

  3. Lena Fossen sier:

    Jeg hatet å løpe, var alltid litt tjukk og ikke glad i gym helt til videregående. Så bestemte jeg meg for å like å løpe. Det gikk dårlig i mange omganger. Jeg ble etterhvert slank og i god form av andre ting, ikke av løping. Så ble jeg voksen og etter hvert fikk mannen min et hjerteinfarkt. Igjen var jeg blitt litt tjukk og sliten, med tre barn og en syk mann. Jeg forsto at jeg måtte øve på løping igjen. Det er så praktisk å like å løpe! Man kan gjøre det nesten hvorsomhelst og nårsomhelst. 1. Jeg bestemte meg. 2. Jeg begynte med 2 km. 3. Jeg laget en regel og den følger jeg ennå: Du kan løpe så sakte du vil, men det er ikke lov å gå. 4. Jeg økte distansen bare når jeg kjente at dagen var god. 5. Jeg løp hver dag de første ukene, men aldri langt. 6. Jeg satte meg et 7 km. Mål etter noen uker og gjennomførte. 7. Jeg gjentok til stadighet: Bedre med to km. enn ingen. 8. Litt intervall- og bakketrening skader ingen, men ikke driv med det hvis du hater, vent til du er så god til å løpe at du har lyst. 9. La terrenget bestemme fart, stil og intensitet. 10. Lek at du er et barn i lek, at du skal skynde deg å finne et gjemmested, eller løper fra noen med vannpistol, løp på tærne, baklengs, med hopp og sprett ( gjerne tidlig søndagsmorgen uten publikum), ta en pause mens du klatrer i et tre, løp til neste tre og klatre opp osv. 11. Intervallpsyketrening: Lyktestolpeintervall: Husk ikke lov å gå, bare løpe sakte. Spurt og jogg mellom stolpene. Har du bare få stolper, løp fram og tilbake. Dette øver det forferdelige intervalltreningsgenet som ihvertfall jeg egentlig ikke har. Øk lengden på intervallene bare om dagen er god. 12. Bakketrening: Velg en altfor kort bakke og spurt opp, jogg så sakte du kan ned, bråsnu og opp igjen. Du skal eie bakken. Velg en lengre bakke bare om dagen er god. 13. Fortell andre at du har begynt å elske løping! Funker som juling. Si det mange nok ganger og du tror på det selv.14 VIKTIGST: Dropp pulsmåleren! Men bruk lyd på øret du liker og som gir god stemning, samt kart og avstandsmåling med hastighet osv. Ikke lytt til din egen pust! Den behøver ikke gå i takt. Selv liker jeg best live radio og endomondo. 15. Finn ut når på døgnet løperen i deg kommer best frem. Morgen middag kveld? Jeg løper best tidlig før frokost, runners high kommer etter 2-3 km, da svever jeg (i den grad denne 70+ kroppen kan sveve). 16. Nybegynnerløpere må ha supersko, de beste. Erfarne løpere kan løpe med mer hva som helst, når løpemuskulaturen er mer utviklet, særlig i føttene.

    Idag løper jeg 3,5-6,5 km. daglig til jobb. Et par ganger i uka løper jeg innom jobben og tar to styrkeøvelser (feks markløft og benkpress) før jeg løper videre. Så er det dansetrening og annen trening på kvelder og helger. Jeg har satt opp 5 løpeturer med forskjellig lengde slik at jeg kan tilpasse til klokka og dagsformen. Ofte blir det den lengste uansett, for det er den koseligste. Målet er kvalitetstid med meg selv. Jeg vil nyte naturen, været og at kroppen fungerer. Så er det selvfølgelig status å være hun som løper til jobb….hahahaha, man må ta med seg det man kan når en er blitt 42, fått benskjørhet m, snart voksne barn og har tenkt å leve lenge og godt. Og JA, jeg syns det er fint å være sånn passe fornøyd med kroppen sin også i bikini. Den er ihvertfall sterk og ganske tight om den ikke er så superslank! Hilsen Ravnemamma

  4. Whoo! Tusen takk for fantastiske tips 😀 Håper jeg kommer like langt som deg en dag 🙂

oppskrifter

Favaffel

oppskrifter

Brokkolipuré

livsstilsendring trening

Kan du gi meg litt motivasjon?

oppskrifter

Jordskokksuppe

mental-helse trening

Bevegelse for kropp og sinn

trening

Yoga i senga

livsstilsendring

MAGASIN!

livsstilsendring

Livsstilsendring – del 1

trening

Leserspørsmål

oppskrifter

Salat på boks!

kosthold oppskrifter

Jeg vil gi deg et oppskriftshefte!

blogg

Embed

blogg

Ny favoritt!

blogg trening

Dagens marerittøkt!

kosthold oppskrifter

Den perfekte frokosten?

blogg

Feminist?

blogg oppskrifter

Den perfekte frappén !

trening

Hold kjeft

kosthold oppskrifter

Min favorittfrokost!

blogg

VÅKN OPP!!

blogg

Jeg sa ja!

blogg

Det gikk!

blogg trening

Dagens økt på rumpa!

oppskrifter

Vegedagbok: dag 3

blogg trening

Fremsiden av VG!

kurs trening

Jentedagen 2016

blogg kosthold

Hør meg på radio i dag!

oppskrifter

Sunn søndagskos!

blogg

Ukens video!

blogg

Ukens video!

blogg trening

En perfekt lørdag!

oppskrifter

Søtpotetlasagne!

kosthold oppskrifter

Tør du å slenge deg med?

trening

BOOTCAMP!

trening

Ny bootcamp!

blogg trening

En helt magisk helg

blogg trening

Ny øvelse: rumpepump!

kosthold oppskrifter

En liten smak av julen

blogg

Helt vanlig!

blogg

Bullshit.

kosthold oppskrifter

Morningbliss

blogg

Dødens dag

blogg

Bare på TV

blogg

Morgenstund

blogg

Dett i desa

trening

Booty blaster

blogg oppskrifter

Parkdag

blogg oppskrifter

Iskafffe i en fei!

blogg

God morgen!

oppskrifter

Pasta bolognese…

blogg oppskrifter trening

Har du prøvd denne etter trening?

oppskrifter

Sugarfree Saturday!

blogg oppskrifter

Onsdagskebab!

oppskrifter

Proteinrike vafler!

blogg kosthold oppskrifter

Sugarfree Saturday – iskrem og sjokolade!

blogg trening

Musikk som motiverer!

blogg oppskrifter

Sukker- og glutenfri ostekake!

blogg kosthold oppskrifter

5 søte og sukkerfrie fristelser!

blogg kosthold oppskrifter

Hvordan spise sunt i sommer?

blogg kosthold oppskrifter

Sjokoladebefengt frokostshake

blogg

Morgenstund

blogg

Lørdagsmagi

blogg

Triathlon?

blogg kosthold

Potetsalat og spontantur

blogg

Sommer !

blogg

Flink pike

kosthold

Fredagsburger !

blogg kosthold

Dark chocolate smoothie

blogg trening

Rumpebonanza!

kosthold

Burger delight

trening

Hjemmetrening

blogg

For stor?

blogg

Pizzakveld

blogg

God fredag!

Blogglisten hits