arrow-rightgooglepluslinkedinprinticonscroll-to-topsharearrow-leftslide-right

Jeg tror jeg har entret en midtlivskrise

I går var jeg ute på kafé med en venninne, og vi begynte å diskutere dette med barn. Du vet, det alle forventer at du skal produsere når du begynner å nærme deg 30. Slik som jeg i følge både pass og sertifikat faktisk gjør, men ikke vil innrømme.

Det verste er egentlig ikke at andre forventer at jeg skal få barn, det har jo blitt så vanlig å vente til man er både 30 og 35 at jeg faktisk ikke føler på det presset i det hele tatt. Nei, det verste er at jeg SELV begynner å forvente en kul på magen, selv om jeg ikke vil ha en for alt i verden! Jeg kjenner at årene renner fra meg (selv om jeg fremdeles blir spurt om leg når jeg kjøper øl) og hver eneste dag tenker jeg på at jeg egentlig bør ha lyst på barn snart. Jeg er jo forlovet, har leilighet og en hund, HVORFOR rasler det ikke i eggstokkene mine? Hvor blir det av den intense verpesjuken?20160701_155946Den trenger seg i allefall ikke på her. Og jeg tror jeg vet hvorfor. Jeg er alt for egoistisk, setter for stor pris på min egen tid og kan ikke en gang se for meg at det går an å gi bort store deler av nattesøvnen til et annet levende vesen som på ingen måte tar hensyn til at jeg trenger 9 timer på øyet. Ikke minst ser jeg for meg at jeg hadde blitt så frustrert av all grininga at jeg hadde lagt fra meg hele ungen, satt meg på badet og begynt å grine. Og jeg er ikke så pen når jeg gråter.

//Camilla

 

14 svar til “Jeg tror jeg har entret en midtlivskrise”

 1. Olea sier:

  Morsomt! 🙂 Slik hadde jeg det også! Det som måtte til for meg var å bli 33 år, være samboer i 8 år, gift i 2 av de, før eg følte meg klar for å ruge fram et lite vesen. Er fremdeles i rugeperioden, og nærmer meg slutten, men det er ikke før nå siste året at eg følte at tida var inne. Det tok så lang tid, til tross for at vi tidlig var enige om at vi ønsket å ha barn en eller annen gang – tok bare 8 år 😉 Det er litt slik som med å gifte seg – noen drømmer om det fra de er 6 år, mens andre har et litt mer avslappet syn på det hele.

 2. Kirsti sier:

  Sånn har jeg det og, og jeg er 31.

 3. Anastasia sier:

  Lol. Du kan det med å sette ord på ting. Kjenner meg igjen i ca hver setning.:) Jeg vil ikke ha en!!!! Oppi eget hode er jeg fortsatt ikke en dag over 21 og klar for flere egoistiske år. 😀

 4. Bente sier:

  Camilla? Med ditt hærrrlige vesen tviler jeg på at du får noen skrikerunge. Du er for laidback, og dette smitter over på mini. Den dagen verpsjuka kommer, og du og loverboy velger å kjøre løpet fult ut kommer du til å bli en helt fantastisk mor. Du blir den mamma’n som leketrener med barnet sitt, og dermed får barnet all den oppmerksomhet h*n fortjener!!

 5. Kiki sier:

  Hehe. Jeg er lige fyldt 25, og fortæller folk at jeg har en kvartvejskrise. Jeg føler at jeg pludselig er blevet aaaalt for gammel, og pludselig skal være voksen og alt det der. Det harmonerer bare ikke så godt med at jeg stadigvæk føler mig som en 16årig, og visse dage nærmest ikke engang kan tage vare på mig selv 😛 Så hjælper det heller ikke at nærmest alle mine veninder selv er begyndt at tænke på børn, bryllup osv. Eller at man hele tiden skal høre på at fertiliteten falder ligeså snart man runder de 25.
  Jeg vil skam gerne have børn – og gerne inden for 10 år. Men alligevel føler jeg at jeg aldrig kommer til at blive voksen nok 😛

 6. Ruth sier:

  Som om jeg skulle skrevet det selv! 😀 29 år og akkurat de samme tankene 😀 haha

 7. Huff, det er ikke bra dette her!!! ;D

 8. Helt enig med deg, jeg føler meg som et barn!! Og et barn kan jo ikke ta vare på et barn… Jeg kommer til å skade det for livet eventuelt ;D hahahaha… Men, jeg tror vi blir klare en dag. Og blir vi ikke det så skjer det sikkert uansett, og da har vi jammen ikke noe valg!

 9. Ah, denne skal jeg ta med meg du! 😀 Takk Bente, virkelig 😀

 10. NYDELIG! 😀 Vi får begynne en ny hahtag, #barnløseegoister ;D hahaha!

 11. Vi får trøste oss med at vi har noen år igjen ;D

 12. Så godt å høre, Olea! Skal forsøke å slå meg litt til ro med det, men man hører så ofte skrekkhistorier som ; «hun ville satse på karrieren, og når hun endelig var klar var det for sent!»
  Er jo ikke rart man blir litt gæærn ;D
  Uansett! Gratulerer med ruginga til både deg og mannen <3

 13. Hanna sier:

  Bikker 30 år selv, vært med sambo i 10 år. Fremdeles ingen lyst på barn. Og det er helt greit 🙂 Vil heller angre på at jeg ikke fikk, enn å angre på at jeg fikk!

 14. Fredrikke sier:

  Ey! Det er DITT liv da, hvorfor skal samfunnet få lov til å diktere at fordi du kanskje ikke ønsker barn så gjør det deg egoistisk? Og i tillegg, hva så? Egoisme må til for å få et liv slik man ønsker det. Og så lenge det er enighet mellom deg og Andreas så er det ikke sikkert dere ender opp med å få barn. So…? Jeg er HELT lik. Det å ikke på barn er et passivt valg, mens å velge å faktisk få det er et aktivt valg. Et aktivt valg som også innebærer egoisme (fø fra sine egne gener, man ønsker noen skal ta vare på en når man blir gammel, vil oppleve den kjærligheten.. osv). Det meste bunner ned i egoisme uansett her i livet, it’s hard to find a selfless good deed.
  Men ja, ikke se på det som negativt. Ikke alle er ment til å få barn, ikke alle ønsker det, så DET er virkelig en ting samfunnet ikke får lov til å diktere hvordan jeg skal føle på. Godt å høre noen flere som har det sånn egentlig.

oppskrifter spis

Italiensk suppe

oppskrifter spis

Tomatsuppe

oppskrifter spis

Pasta og pølser

oppskrifter spis

Hjemmelaget yoghurtis

oppskrifter spis

Jordbær- og avokadosalsa

oppskrifter spis

Mangosalsa

spis

Cheat days

oppskrifter spis

Linsegryte

oppskrifter spis

Hjemmelaget mango-is

oppskrifter spis

Tacobowl

tren

Yogafilm

oppskrifter

Buddhabowl

oppskrifter

Brokkolicouscous

oppskrifter

Mangoremser

oppskrifter

Vegetarbolognese

oppskrifter

Mangosmoothie

oppskrifter spis

Pepperkakefudge med Sukrin

oppskrifter spis

Favaffel

oppskrifter spis

Brokkolipuré

oppskrifter spis

Jordskokksuppe

oppskrifter spis

Oppskriftsonsdag: eplechips!

oppskrifter spis

Grove bananpannekaker!

blogg

MAGASIN!

oppskrifter spis

Salat på boks!

oppskrifter spis

Den perfekte kveldskosen!

blogg

Embed

oppskrifter spis

Quiche Lorraine(-tzen) !

blogg oppskrifter spis

Pizza, Bangkok og fremtidsplaner!

blogg

Ny favoritt!

oppskrifter spis

Sukkerfrie kanelsnurrer!

oppskrifter spis

Den perfekte frokosten?

blogg

Feminist?

blogg oppskrifter spis

Den perfekte frappén !

tren

Hold kjeft

oppskrifter spis

Min favorittfrokost!

blogg

VÅKN OPP!!

blogg

Jeg sa ja!

blogg

Det gikk!

oppskrifter spis

Vegedagbok: dag 3

blogg oppskrifter spis

Proteinrik kikertepizza! (vegetar)

oppskrifter spis

Vegetardagboken: mandag

blogg tren

Fremsiden av VG!

kurs tren

Jentedagen 2016

oppskrifter spis

Bananbrød med sjokolade!

oppskrifter spis

Tips til mat på farten!

oppskrifter spis

Jeg sprekker av stolthet!

oppskrifter spis

Sunn søndagskos!

blogg

Ukens video!

oppskrifter spis

Lunsjtips og møte med TV 2!

blogg

Ukens video!

blogg tren

En perfekt lørdag!

oppskrifter spis

Søtpotetlasagne!

oppskrifter spis

Tør du å slenge deg med?

oppskrifter spis

Av og til trenger jeg dette!

tren

BOOTCAMP!

oppskrifter spis

Disse må du bare smake!

oppskrifter spis

Sukkerfri søndagsnacks!

oppskrifter spis

Sukkerfrie sjokoladebomber!

blogg tren

En helt magisk helg

oppskrifter spis

En liten smak av julen

blogg

Helt vanlig!

blogg

Bullshit.

oppskrifter spis

Morningbliss

oppskrifter spis

Proteinrike havrerundstykker

blogg

Dødens dag

blogg

Bare på TV

blogg

Morgenstund

blogg

Dett i desa

blogg oppskrifter spis

Parkdag

oppskrifter spis

Rømmegrøt til frokost?

blogg oppskrifter spis

Iskafffe i en fei!

blogg

God morgen!

oppskrifter spis

Pasta bolognese…

blogg oppskrifter spis tren

Har du prøvd denne etter trening?

oppskrifter spis

Sugarfree Saturday!

blogg oppskrifter spis

Onsdagskebab!

oppskrifter spis

Proteinrike vafler!

blogg oppskrifter spis tren

Gårdagens treningsøkt og hjemmelaget musli!

blogg oppskrifter spis

Proteinrik smoothie uten pulver!

blogg oppskrifter spis

Sukker- og glutenfri ostekake!

blogg oppskrifter spis

5 søte og sukkerfrie fristelser!

blogg oppskrifter spis

Hvordan spise sunt i sommer?

blogg oppskrifter spis

Sjokoladebefengt frokostshake

blogg

Morgenstund

blogg

Lørdagsmagi

blogg

Triathlon?

blogg

Sommer !

blogg

Flink pike

blogg tren

Rumpebonanza!

blogg

For stor?

blogg

Pizzakveld

blogg

God fredag!

Blogglisten hits