arrow-rightgooglepluslinkedinprinticonscroll-to-topsharearrow-leftslide-right

Jeg vurderer å begynne på skolen igjen..

Nå er det cirka 2,5 år siden jeg kastet meg på personlig trenerbølgen, og jeg har (som tidligere skrevet) aldri sett meg tilbake. Jeg elsker jobben min, å få lov til å møte nye mennesker og hjelpe disse med de problemene og/eller utfordringene de står ovenfor, og til nå har jeg hentet veldig mye av den kunnskapen jeg besitter fra felles kollegaer og ikke minst gode kilder på det vide internett. Dette har fungert fint, jeg har jo studert både det ene og det andre tidligere og på en eller annen måte lærer man seg veldig mye om hvordan man selv skal tilegne seg kunnskap gjennom et studieforløp, men jeg kjenner nå at det er på tide med noe mer. At jeg kunne tenke meg å ha litt mer faglig tyngde bak det jeg driver med.

For ja, jeg er PT, og det er jeg ganske god til om jeg får si det selv, men det er vel heller ikke til å stikke under en stol at det kognitive (det som foregår mellom ørene) er det som interesserer meg aller mest. Hvorfor tenker vi det vi tenker? Og hvorfor velger vi så alt for ofte velbehag foran lykke? Hvorfor er det noen mennesker som absolutt ikke har tro på seg selv, og hvordan kan de få denne tilbake? Har de noen gang hatt den i det hele tatt?

Jeg kan skrive, lese og lytte i timesvis, og jeg blir bare mer og mer interessert. Vil vite, vil lære, vil kunne. Jeg har selvsagt snust innom tanken mo å bli mentaltrener, men om jeg skal være helt ærlig (uten å skyte noen i den velkjente foten) så blir det hele for snevert for meg. Jeg har troen på at dette er noe som er ekstremt viktig om man skal prestere på et høyt nivå, om det så er idrett eller i arbeidslivet, men for den vanlige nordmann kan jeg ikke forstå at det å «tørre å drømme store tanker» om seg selv er det som skal til for å få det bedre. Da er det mer interessant å finne ut av hvorfor vedkommende ikke drømmer disse store tankene fra før.

Jeg har derfor lekt litt med tanken om å søke meg inn på psykologistudiet. I første omgang blir det en bachelor, for jeg har ikke et ønske om å jobbe som psykolog, men rett og slett ha et bedre grunnlag for å si og snakke om det jeg gjør i den jobben jeg allerede har. For er det en ting jeg virkelig må innse så er det at jeg har et ansvar. Det jeg skriver, sier og legger ut blir sett av hundretusenvis av mennesker hver uke (noe som i seg selv er helt syk), og jeg er hele tiden redd for å trå feil. For å skrive noe som sender en eller annen i feil retning. For å bidra til at andre kjenner seg små. Jeg vet at det ikke er mitt ansvar alene. Jeg vet at alle mennesker trår feil og kan legge ut ting som kanskje ikke var så heldig likevel. Jeg vet at jeg allerede gjør en fin jobb, men jeg vet også at den kan gjøres bedre, og da fortjener faktisk dere (og alle jenter under 18 år) at jeg gjør nettopp det.

Så får vi se da, om kapasiteten min rekker til et studie ved siden av de 5 jobbene jeg allerede sjonglerer. Med det lille jeg har av selvinnsikt har jeg selvsagt 100% troen på at det kommer til å gå helt fint, så da er det vel bare å søke?

//Camilla

 

5 svar til “Jeg vurderer å begynne på skolen igjen..”

 1. Ann-Helen sier:

  Anbefaler å sjekke ut anvendt psykologi bachelor på Bjørnnes Høyskole, et av emnene er idrettspsykologi og mental trening. Utrolig gode forelesere og mye «fritid» til å lese selv, slik at det å sjonglere jobber ved siden av ikke er noe problem?

 2. Ann-Helen sier:

  Bjørknes*..

 3. Jeg har faktisk sett på det! Men, når jeg kommer inn på universitetet blir 77.000 kroner i året rett og slett litt drøyt, spesielt når jeg i utgangspunktet vil klare meg uten studielån 😀
  Slik jeg har forstått det kan mange av fagene på UiO også tas via nett, jeg skal ringe de til uken og forhøre meg! Så får jeg bare krysse fingrene for at det er mulig, eventuelt fordele fagene utover et ekstra år for å få litt mere tid 😀

 4. Ingeborg sier:

  Så spennende Camilla. Lillesøsteren min studerer psykologi (bachelor), det høres ut som hun trives. Det er riktignok ‘bare’ det hun gjør.

  Det er godt med faglig påfyll.

 5. Helene sier:

  Har du sett på bachelor i læringspsykologi på HioA? Eller masteren Læring i komplekse systemer? Kan være gode alternativer til psykologistudiet 🙂

oppskrifter

Favaffel

oppskrifter

Brokkolipuré

livsstilsendring trening

Kan du gi meg litt motivasjon?

oppskrifter

Jordskokksuppe

mental-helse trening

Bevegelse for kropp og sinn

trening

Yoga i senga

livsstilsendring

MAGASIN!

livsstilsendring

Livsstilsendring – del 1

trening

Leserspørsmål

oppskrifter

Salat på boks!

kosthold oppskrifter

Jeg vil gi deg et oppskriftshefte!

blogg

Embed

blogg

Ny favoritt!

blogg trening

Dagens marerittøkt!

kosthold oppskrifter

Den perfekte frokosten?

blogg

Feminist?

blogg oppskrifter

Den perfekte frappén !

trening

Hold kjeft

kosthold oppskrifter

Min favorittfrokost!

blogg

VÅKN OPP!!

blogg

Jeg sa ja!

blogg

Det gikk!

blogg trening

Dagens økt på rumpa!

oppskrifter

Vegedagbok: dag 3

blogg trening

Fremsiden av VG!

kurs trening

Jentedagen 2016

blogg kosthold

Hør meg på radio i dag!

oppskrifter

Sunn søndagskos!

blogg

Ukens video!

blogg

Ukens video!

blogg trening

En perfekt lørdag!

oppskrifter

Søtpotetlasagne!

kosthold oppskrifter

Tør du å slenge deg med?

trening

BOOTCAMP!

trening

Ny bootcamp!

blogg trening

En helt magisk helg

blogg trening

Ny øvelse: rumpepump!

kosthold oppskrifter

En liten smak av julen

blogg

Helt vanlig!

blogg

Bullshit.

kosthold oppskrifter

Morningbliss

blogg

Dødens dag

blogg

Bare på TV

blogg

Morgenstund

blogg

Dett i desa

trening

Booty blaster

blogg oppskrifter

Parkdag

blogg oppskrifter

Iskafffe i en fei!

blogg

God morgen!

oppskrifter

Pasta bolognese…

blogg oppskrifter trening

Har du prøvd denne etter trening?

oppskrifter

Sugarfree Saturday!

blogg oppskrifter

Onsdagskebab!

oppskrifter

Proteinrike vafler!

blogg kosthold oppskrifter

Sugarfree Saturday – iskrem og sjokolade!

blogg trening

Musikk som motiverer!

blogg oppskrifter

Sukker- og glutenfri ostekake!

blogg kosthold oppskrifter

5 søte og sukkerfrie fristelser!

blogg kosthold oppskrifter

Hvordan spise sunt i sommer?

blogg kosthold oppskrifter

Sjokoladebefengt frokostshake

blogg

Morgenstund

blogg

Lørdagsmagi

blogg

Triathlon?

blogg kosthold

Potetsalat og spontantur

blogg

Sommer !

blogg

Flink pike

kosthold

Fredagsburger !

blogg kosthold

Dark chocolate smoothie

blogg trening

Rumpebonanza!

kosthold

Burger delight

trening

Hjemmetrening

blogg

For stor?

blogg

Pizzakveld

blogg

God fredag!

Blogglisten hits