arrow-rightgooglepluslinkedinprinticonscroll-to-topsharearrow-leftslide-right

Julekakene du ikke klarer deg uten – sukkerfri versjon!

God morgen alle sammen! Nå sitter jeg her og tripper på stolen, med en slags rar sitring i hele kroppen. Jeg skal nemlig i et ekstremt spennende møte i dag, et møte jeg tidligere bare har kunnet drømt om at noen gang kom til å finne sted. Det er jo alltid sånn med disse møtene at ingenting kan røpes med det første, men en dag. Jeg lover, da skal jeg fortelle alt! 😀

Frem til da tenkte jeg at jeg kunne dele oppskriften på disse herlighetene med deg! Jeg regner med at det er flere enn meg som skal bake pepperkaker i år, og hvorfor ikke gjøre baksten hakket sunnere? Målet mitt med sukkerfri bakst er alltid det samme: det skal smake godt. Jeg har alt for ofte endt opp med sukkerfrie eplekaker og sjokolademuffins som smaker mer papp enn noe annet, og det er for meg helt bortkastet. Kake skal være kake! Når begge deler klaffer er det derfor utrolig moro, og må selvsagt deles.

Jeg skulle ønske jeg kunne ta på meg hele ansvaret for bakingen alene, men sannheten er at det denne gangen var min lillesøster som stilte med deigen. Hun er en kløpper på kjøkkenet, spesielt når det kommer til sukkerfri bakst, og snart kommer hun kanskje med en liten portal hun også? Frem til da kan du følge henne og alle de gode oppskriftene hennes HER.

Sukkerfrie pepperkaker

pepperkake

60 g smør
50 g fibersirup
150 g Sukrin Gold
50 g vann
150 g speltmel
150 g jyttemel
1 ts bakepulver
2 ts kanel
2 ts nellik
1 klype salt

 1. Smelt smør, fibersirup og sukrin kold i en kjele. Trekk kjelen av platen og tilsett 50 g kalt vann.
 2. Bland spelt- og jyttemel sammen med resten av tørrvarene i en bolle som tåler litt varme
 3. Når smørblandingen har nådd ca 40 grader (kjenn etter med fingeren, skal ikke være alt for varm) kan du helle litt og litt av dette over melblandingen samtidig som du knar godt. Blir blandingen noe seig tilsetter du litt ekstra mel til den når pepperkakekonsistens.
 4. HUSK! I sukkerfrie oppskrifter, og spesielt i denne, har du lite smør og ikke noe sukker som kan fremheve smakene i det ferdige produktet. Vær derfor litt ekstra raus med krydderet, og tilsett heller litt for mye. Det samme gjelder med saltet: dette får frem de gode smakene i pepperkakene!
 5. Pakk deigen inn i plast og la den ligge i kjøleskapet til den er helt avkjølt, helst over natten.
 6. Bakes ut som vanlige pepperkaker og stekes i ovnen på 180 grader i 8-10 minutter.

pepperkake4pepperkake2

Spør du meg smaker pepperkakene også ekstra godt dersom du baker de med noen du er glad i. Og er det ikke litt det jula handler om, nettopp å gjøre ting med mennesker man setter høyt? Jeg har i alle fall en lillebror som verdsetter tid med meg og søster mer enn alt annet i hele verden, akkurat som jeg gjør. Det finnes ikke det spill, den leke eller den overraskelse som kan slå det å stå på kjøkkenet med meg og få lov til å lage akkurat det han måtte ønske ut fra pepperkakedeigen.

Er du, som meg, en som elsker å bake før jul?

pepperkake6 pepperkake5 pepperkake3

Håper virkelig at disse faller i smak, både hos liten og stor. Det gjorde de i allefall her 🙂

Nå skal jeg få i meg frokosten og jobbe litt før turen går ned til sentrum. Jeg tror jammen jeg skal få tid til å møte både en og to venninner i dag også, så denne dagen kan faktisk ikke bli noe annet enn strålende! Håper det samme gjelder for deg 🙂

//Camilla

 

 

6 svar til “Julekakene du ikke klarer deg uten – sukkerfri versjon!”

 1. Jenny sier:

  Nam!:) pepperkaker hører til med jula

 2. Ja, synes du ikke? Disse ble virkelig gode, anbefaler deg å prøve! 😀

 3. Spennende, gleder meg til å høre! Og de pepperkakene så jo bare supergode ut! 😀

 4. Jenny sier:

  Haha jo:) men mamma og pappa er dessverre ikke noe fan av «sunnere» desserter. De vil ha sukker og ja. De mener også at det er mer stress. Gleder meg til jeg flytter ut, sånn ca 5 år til?

 5. Oh yes! 😀
  Det var de jammen også 😀

 6. Det forstår jeg veldig godt – det å skulle gå bort fra det man alltid har gjort og begynne med noe helt annet er jo alltid en ganske stor omveltning! Nå vet jeg ikke hvordan det er hjemme hos deg, men når jeg er hos mamma eller pappa nyter i allefall jeg alle de hjemmelagede dessertene som kommer på bordet med et stort smil. Det skjer nemlig ikke så ofte, og jeg vet at jeg fint kan nyte både pepperkaker og riskrem med god samvittighet i julen uten at det er noen fare for hverken vektoppgang eller noe annet.

  Det jeg forsøker å si er: Ikke tenk så mye over at alt skal være sukkerfritt hele tiden, sukker er ikke din værste fiende 🙂 Velg sukkerfritt når du kan, og nyt mors desserter når du har muligheten til det 😉

oppskrifter spis

Italiensk suppe

oppskrifter spis

Tomatsuppe

oppskrifter spis

Pasta og pølser

oppskrifter spis

Hjemmelaget yoghurtis

oppskrifter spis

Jordbær- og avokadosalsa

oppskrifter spis

Mangosalsa

spis

Cheat days

oppskrifter spis

Linsegryte

oppskrifter spis

Hjemmelaget mango-is

oppskrifter spis

Tacobowl

tren

Yogafilm

oppskrifter

Buddhabowl

oppskrifter

Brokkolicouscous

oppskrifter

Mangoremser

oppskrifter

Vegetarbolognese

oppskrifter

Mangosmoothie

oppskrifter spis

Pepperkakefudge med Sukrin

oppskrifter spis

Favaffel

oppskrifter spis

Brokkolipuré

oppskrifter spis

Jordskokksuppe

oppskrifter spis

Oppskriftsonsdag: eplechips!

oppskrifter spis

Grove bananpannekaker!

blogg

MAGASIN!

oppskrifter spis

Salat på boks!

oppskrifter spis

Den perfekte kveldskosen!

blogg

Embed

oppskrifter spis

Quiche Lorraine(-tzen) !

blogg oppskrifter spis

Pizza, Bangkok og fremtidsplaner!

blogg

Ny favoritt!

oppskrifter spis

Sukkerfrie kanelsnurrer!

oppskrifter spis

Den perfekte frokosten?

blogg

Feminist?

blogg oppskrifter spis

Den perfekte frappén !

tren

Hold kjeft

oppskrifter spis

Min favorittfrokost!

blogg

VÅKN OPP!!

blogg

Jeg sa ja!

blogg

Det gikk!

oppskrifter spis

Vegedagbok: dag 3

blogg oppskrifter spis

Proteinrik kikertepizza! (vegetar)

oppskrifter spis

Vegetardagboken: mandag

blogg tren

Fremsiden av VG!

kurs tren

Jentedagen 2016

oppskrifter spis

Bananbrød med sjokolade!

oppskrifter spis

Tips til mat på farten!

oppskrifter spis

Jeg sprekker av stolthet!

oppskrifter spis

Sunn søndagskos!

blogg

Ukens video!

oppskrifter spis

Lunsjtips og møte med TV 2!

blogg

Ukens video!

blogg tren

En perfekt lørdag!

oppskrifter spis

Søtpotetlasagne!

oppskrifter spis

Tør du å slenge deg med?

oppskrifter spis

Av og til trenger jeg dette!

tren

BOOTCAMP!

oppskrifter spis

Disse må du bare smake!

oppskrifter spis

Sukkerfri søndagsnacks!

oppskrifter spis

Sukkerfrie sjokoladebomber!

blogg tren

En helt magisk helg

oppskrifter spis

En liten smak av julen

blogg

Helt vanlig!

blogg

Bullshit.

oppskrifter spis

Morningbliss

oppskrifter spis

Proteinrike havrerundstykker

blogg

Dødens dag

blogg

Bare på TV

blogg

Morgenstund

blogg

Dett i desa

blogg oppskrifter spis

Parkdag

oppskrifter spis

Rømmegrøt til frokost?

blogg oppskrifter spis

Iskafffe i en fei!

blogg

God morgen!

oppskrifter spis

Pasta bolognese…

blogg oppskrifter spis tren

Har du prøvd denne etter trening?

oppskrifter spis

Sugarfree Saturday!

blogg oppskrifter spis

Onsdagskebab!

oppskrifter spis

Proteinrike vafler!

blogg oppskrifter spis tren

Gårdagens treningsøkt og hjemmelaget musli!

blogg oppskrifter spis

Proteinrik smoothie uten pulver!

blogg oppskrifter spis

Sukker- og glutenfri ostekake!

blogg oppskrifter spis

5 søte og sukkerfrie fristelser!

blogg oppskrifter spis

Hvordan spise sunt i sommer?

blogg oppskrifter spis

Sjokoladebefengt frokostshake

blogg

Morgenstund

blogg

Lørdagsmagi

blogg

Triathlon?

blogg

Sommer !

blogg

Flink pike

blogg tren

Rumpebonanza!

blogg

For stor?

blogg

Pizzakveld

blogg

God fredag!

Blogglisten hits