arrow-rightgooglepluslinkedinprinticonscroll-to-topsharearrow-leftslide-right

Julens favoritt – helt uten sukker!

Som flere av dere vet, i alle fall de av dere som følger meg på snap, bor jeg i et lydinferno om dagen. Jeg våkner hver morgen 0700 av at balkongen  min inntas av ukjente menn med apparater som skaper det værste bråket jeg har vært med på noen sinne. De pusser nemlig opp verandaene her hjemme, og det er rett og slett som å bo på en byggeplass! Jeg skulle gjerne vært ute av huset hele dagen, men med en hund som jeg nødig vil la være hjemme alene i dette bråket blir det til at vi sitter her, hånd i pote, hele dagen. Jeg tror jeg er på vei inn i en lettere psykose.

For å få tiden til å gå har jeg i allefall så smått begynt på julebaksten. Jeg vil forsøke å gjøre den så «sunn» som mulig i år, rett og slett fordi jeg ønsker å spise mer av den 😛 Jeg har tidligere delt en oppskrift på sukkerfrie pepperkaker med dere, og i dag er det brente mandler som står på menyen. Min desiderte julefavoritt!!!

Ulempen med sukkerfri bakst er at man fort kan få en «kald smak» på hele bakverket. Sukkererstatninger som både stevia og sukrin har en metallisk ettersmak som jeg ikke er så veldig glad i, så jeg forsøker alltid å mikse og trikse litt for å få en så autentisk sukkersmak som mulig. Denne gangen traff jeg rett og slett hole in one, og må jo bare dele med dere 😉

nøtter

Brente mandler 

500 g mandler
4 SS sukrin gold
2 ts natreen/splenda
1-2 ts fibersirup
1/2 ts kanel
1 ts smør

Begynn med å spre mandlene utover et stekebrett dekket med bakepapir og sett dette inn i ovnen på 200 grader i 4-6 minutter. Mandlene skal bli lett brune, men ikke brente. Ta mandlene ut, hell de over i en bakebolle og tilsett de resterende ingrediensene. Rør godt rundt til alt er mikset før du tilsetter en liten ts smør. Dette hindrer at mandlene klistrer seg sammen.

Mandlene skal inn i ovnen igjen i ca 5 minutter før du lar de avkjøle på stekebrettet. Dra de gjerne litt fra hverandre med en skje etterhvert som de blir kalde, så slipper du å ende opp med et sammenklistret flak med mandler! Pakk inn i celofan eller fine glasskrukker og gi som vertinnegave, julegave eller behold alt selv – jeg har ikke helt bestemt meg for hvilken jeg går for enda 😛

nøtter2nøtter3 nøtter4

Nå må jeg tilbake til boblen inne på kontoret og forsøke å stenge ute de værste dunkelydene så godt jeg kan. Kjenner at jeg gleder meg til helgen er her og jeg kan sove lenge, jobbe i fred og rett og slett bare nyte stillheten! Håper du får en flott og fredfull torsdag 😉

Baker du sukkerfritt eller tradisjonelt til jul?

//Camilla

3 svar til “Julens favoritt – helt uten sukker!”

 1. Martha sier:

  Hei Camilla! 🙂

  Jeg har sendt deg mail om TOPS-prosjektet (tidlig oppdagelse av psykose) for en stund siden, og fikk idag mail av deg at du ikke får svar fra meg. Kan mailen min ha havnet i søppelpost eller noe? Tusen takk for at du engasjerer deg i prosjektet 🙂

  Klem fra Martha

 2. Kristina sier:

  Brente mandler er SÅ godt. I fjor prøvde jeg meg for første gang på sukkerfri brente mandler, og det var jo supergodt. Her i hus så går det i både sukkerfritt- og sukkerfull julebakst. Så en fin blanding 🙂

 3. I know! Det er helt fantastisk 😀 Håper du koser deg med både det ene og det andre i jula, Kristina! 😀

oppskrifter

Favaffel

oppskrifter

Brokkolipuré

livsstilsendring trening

Kan du gi meg litt motivasjon?

oppskrifter

Jordskokksuppe

mental-helse trening

Bevegelse for kropp og sinn

trening

Yoga i senga

livsstilsendring

MAGASIN!

livsstilsendring

Livsstilsendring – del 1

trening

Leserspørsmål

oppskrifter

Salat på boks!

kosthold oppskrifter

Jeg vil gi deg et oppskriftshefte!

blogg

Embed

blogg

Ny favoritt!

blogg trening

Dagens marerittøkt!

kosthold oppskrifter

Den perfekte frokosten?

blogg

Feminist?

blogg oppskrifter

Den perfekte frappén !

trening

Hold kjeft

kosthold oppskrifter

Min favorittfrokost!

blogg

VÅKN OPP!!

blogg

Jeg sa ja!

blogg

Det gikk!

blogg trening

Dagens økt på rumpa!

oppskrifter

Vegedagbok: dag 3

blogg trening

Fremsiden av VG!

kurs trening

Jentedagen 2016

blogg kosthold

Hør meg på radio i dag!

oppskrifter

Sunn søndagskos!

blogg

Ukens video!

blogg

Ukens video!

blogg trening

En perfekt lørdag!

oppskrifter

Søtpotetlasagne!

kosthold oppskrifter

Tør du å slenge deg med?

trening

BOOTCAMP!

trening

Ny bootcamp!

blogg trening

En helt magisk helg

blogg trening

Ny øvelse: rumpepump!

kosthold oppskrifter

En liten smak av julen

blogg

Helt vanlig!

blogg

Bullshit.

kosthold oppskrifter

Morningbliss

blogg

Dødens dag

blogg

Bare på TV

blogg

Morgenstund

blogg

Dett i desa

trening

Booty blaster

blogg oppskrifter

Parkdag

blogg oppskrifter

Iskafffe i en fei!

blogg

God morgen!

oppskrifter

Pasta bolognese…

blogg oppskrifter trening

Har du prøvd denne etter trening?

oppskrifter

Sugarfree Saturday!

blogg oppskrifter

Onsdagskebab!

oppskrifter

Proteinrike vafler!

blogg kosthold oppskrifter

Sugarfree Saturday – iskrem og sjokolade!

blogg trening

Musikk som motiverer!

blogg oppskrifter

Sukker- og glutenfri ostekake!

blogg kosthold oppskrifter

5 søte og sukkerfrie fristelser!

blogg kosthold oppskrifter

Hvordan spise sunt i sommer?

blogg kosthold oppskrifter

Sjokoladebefengt frokostshake

blogg

Morgenstund

blogg

Lørdagsmagi

blogg

Triathlon?

blogg kosthold

Potetsalat og spontantur

blogg

Sommer !

blogg

Flink pike

kosthold

Fredagsburger !

blogg kosthold

Dark chocolate smoothie

blogg trening

Rumpebonanza!

kosthold

Burger delight

trening

Hjemmetrening

blogg

For stor?

blogg

Pizzakveld

blogg

God fredag!

Blogglisten hits