arrow-rightgooglepluslinkedinprinticonscroll-to-topsharearrow-leftslide-right

Julens favoritt – helt uten sukker!

Som flere av dere vet, i alle fall de av dere som følger meg på snap, bor jeg i et lydinferno om dagen. Jeg våkner hver morgen 0700 av at balkongen  min inntas av ukjente menn med apparater som skaper det værste bråket jeg har vært med på noen sinne. De pusser nemlig opp verandaene her hjemme, og det er rett og slett som å bo på en byggeplass! Jeg skulle gjerne vært ute av huset hele dagen, men med en hund som jeg nødig vil la være hjemme alene i dette bråket blir det til at vi sitter her, hånd i pote, hele dagen. Jeg tror jeg er på vei inn i en lettere psykose.

For å få tiden til å gå har jeg i allefall så smått begynt på julebaksten. Jeg vil forsøke å gjøre den så «sunn» som mulig i år, rett og slett fordi jeg ønsker å spise mer av den 😛 Jeg har tidligere delt en oppskrift på sukkerfrie pepperkaker med dere, og i dag er det brente mandler som står på menyen. Min desiderte julefavoritt!!!

Ulempen med sukkerfri bakst er at man fort kan få en «kald smak» på hele bakverket. Sukkererstatninger som både stevia og sukrin har en metallisk ettersmak som jeg ikke er så veldig glad i, så jeg forsøker alltid å mikse og trikse litt for å få en så autentisk sukkersmak som mulig. Denne gangen traff jeg rett og slett hole in one, og må jo bare dele med dere 😉

nøtter

Brente mandler 

500 g mandler
4 SS sukrin gold
2 ts natreen/splenda
1-2 ts fibersirup
1/2 ts kanel
1 ts smør

Begynn med å spre mandlene utover et stekebrett dekket med bakepapir og sett dette inn i ovnen på 200 grader i 4-6 minutter. Mandlene skal bli lett brune, men ikke brente. Ta mandlene ut, hell de over i en bakebolle og tilsett de resterende ingrediensene. Rør godt rundt til alt er mikset før du tilsetter en liten ts smør. Dette hindrer at mandlene klistrer seg sammen.

Mandlene skal inn i ovnen igjen i ca 5 minutter før du lar de avkjøle på stekebrettet. Dra de gjerne litt fra hverandre med en skje etterhvert som de blir kalde, så slipper du å ende opp med et sammenklistret flak med mandler! Pakk inn i celofan eller fine glasskrukker og gi som vertinnegave, julegave eller behold alt selv – jeg har ikke helt bestemt meg for hvilken jeg går for enda 😛

nøtter2nøtter3 nøtter4

Nå må jeg tilbake til boblen inne på kontoret og forsøke å stenge ute de værste dunkelydene så godt jeg kan. Kjenner at jeg gleder meg til helgen er her og jeg kan sove lenge, jobbe i fred og rett og slett bare nyte stillheten! Håper du får en flott og fredfull torsdag 😉

Baker du sukkerfritt eller tradisjonelt til jul?

//Camilla

3 svar til “Julens favoritt – helt uten sukker!”

 1. Martha sier:

  Hei Camilla! 🙂

  Jeg har sendt deg mail om TOPS-prosjektet (tidlig oppdagelse av psykose) for en stund siden, og fikk idag mail av deg at du ikke får svar fra meg. Kan mailen min ha havnet i søppelpost eller noe? Tusen takk for at du engasjerer deg i prosjektet 🙂

  Klem fra Martha

 2. Kristina sier:

  Brente mandler er SÅ godt. I fjor prøvde jeg meg for første gang på sukkerfri brente mandler, og det var jo supergodt. Her i hus så går det i både sukkerfritt- og sukkerfull julebakst. Så en fin blanding 🙂

 3. I know! Det er helt fantastisk 😀 Håper du koser deg med både det ene og det andre i jula, Kristina! 😀

oppskrifter spis

Italiensk suppe

oppskrifter spis

Tomatsuppe

oppskrifter spis

Pasta og pølser

oppskrifter spis

Hjemmelaget yoghurtis

oppskrifter spis

Jordbær- og avokadosalsa

oppskrifter spis

Mangosalsa

spis

Cheat days

oppskrifter spis

Linsegryte

oppskrifter spis

Hjemmelaget mango-is

oppskrifter spis

Tacobowl

tren

Yogafilm

oppskrifter

Buddhabowl

oppskrifter

Brokkolicouscous

oppskrifter

Mangoremser

oppskrifter

Vegetarbolognese

oppskrifter

Mangosmoothie

oppskrifter spis

Pepperkakefudge med Sukrin

oppskrifter spis

Favaffel

oppskrifter spis

Brokkolipuré

oppskrifter spis

Jordskokksuppe

oppskrifter spis

Oppskriftsonsdag: eplechips!

oppskrifter spis

Grove bananpannekaker!

blogg

MAGASIN!

oppskrifter spis

Salat på boks!

oppskrifter spis

Den perfekte kveldskosen!

blogg

Embed

oppskrifter spis

Quiche Lorraine(-tzen) !

blogg oppskrifter spis

Pizza, Bangkok og fremtidsplaner!

blogg

Ny favoritt!

oppskrifter spis

Sukkerfrie kanelsnurrer!

oppskrifter spis

Den perfekte frokosten?

blogg

Feminist?

blogg oppskrifter spis

Den perfekte frappén !

tren

Hold kjeft

oppskrifter spis

Min favorittfrokost!

blogg

VÅKN OPP!!

blogg

Jeg sa ja!

blogg

Det gikk!

oppskrifter spis

Vegedagbok: dag 3

blogg oppskrifter spis

Proteinrik kikertepizza! (vegetar)

oppskrifter spis

Vegetardagboken: mandag

blogg tren

Fremsiden av VG!

kurs tren

Jentedagen 2016

oppskrifter spis

Bananbrød med sjokolade!

oppskrifter spis

Tips til mat på farten!

oppskrifter spis

Jeg sprekker av stolthet!

oppskrifter spis

Sunn søndagskos!

blogg

Ukens video!

oppskrifter spis

Lunsjtips og møte med TV 2!

blogg

Ukens video!

blogg tren

En perfekt lørdag!

oppskrifter spis

Søtpotetlasagne!

oppskrifter spis

Tør du å slenge deg med?

oppskrifter spis

Av og til trenger jeg dette!

tren

BOOTCAMP!

oppskrifter spis

Disse må du bare smake!

oppskrifter spis

Sukkerfri søndagsnacks!

oppskrifter spis

Sukkerfrie sjokoladebomber!

blogg tren

En helt magisk helg

oppskrifter spis

En liten smak av julen

blogg

Helt vanlig!

blogg

Bullshit.

oppskrifter spis

Morningbliss

oppskrifter spis

Proteinrike havrerundstykker

blogg

Dødens dag

blogg

Bare på TV

blogg

Morgenstund

blogg

Dett i desa

blogg oppskrifter spis

Parkdag

oppskrifter spis

Rømmegrøt til frokost?

blogg oppskrifter spis

Iskafffe i en fei!

blogg

God morgen!

oppskrifter spis

Pasta bolognese…

blogg oppskrifter spis tren

Har du prøvd denne etter trening?

oppskrifter spis

Sugarfree Saturday!

blogg oppskrifter spis

Onsdagskebab!

oppskrifter spis

Proteinrike vafler!

blogg oppskrifter spis tren

Gårdagens treningsøkt og hjemmelaget musli!

blogg oppskrifter spis

Proteinrik smoothie uten pulver!

blogg oppskrifter spis

Sukker- og glutenfri ostekake!

blogg oppskrifter spis

5 søte og sukkerfrie fristelser!

blogg oppskrifter spis

Hvordan spise sunt i sommer?

blogg oppskrifter spis

Sjokoladebefengt frokostshake

blogg

Morgenstund

blogg

Lørdagsmagi

blogg

Triathlon?

blogg

Sommer !

blogg

Flink pike

blogg tren

Rumpebonanza!

blogg

For stor?

blogg

Pizzakveld

blogg

God fredag!

Blogglisten hits