arrow-rightgooglepluslinkedinprinticonscroll-to-topsharearrow-leftslide-right

Kalorier, kalorier, kalorier…

Jeg vet ikke helt hvorfor, men jeg føler meg flottere og flottere for hver dag som går. Det er sikkert litt sånn tabu å si det, for man skal vel i utgangspunktet ha en del man ikke er fornøyd med, men altså.. Sorry ass! Etter at jeg sluttet å telle både kalorier og makrosammensetning i mat og heller begynte å bli bevisst på hva jeg puttet i kjeften har ting bare gått oppover for psyken. Ikke at jeg hadde det fælt med meg selv tidligere, men dette er virkelig noe helt annet. Nå er jeg der at folk kan si hva søren de vil, i dont give a flying fuck! frokost8Det er jo selvsagt ikke sånn at jeg dytter trynet fullt av godteri hver dag, da ville det nok ikke tatt så veldig mange dagene før denne følelsen hadde forsvunnet, faktisk vil jeg si at jeg gjør det motsatte. Hvert måltid er gjennomtenkt, hver munnfull blir faktisk vurdert, og jeg har lært å legge fra meg gaffelen når magen sier i fra – ikke når hodet  har fått nok. Vi kan jo likegreit innrømme først som sist at det som regel ikke er magen som skriker etter den fjerde porsjonen med pølser fra grillen eller går bananas i sjokoladehylla – det er det hodet vårt som gjør. P1050661P1050665P1050668

Og jeg tror – arrester meg hvis jeg tar feil – at vi i dagens samfunn har glemt alt dette. Vi har glemt hvordan det føles å være sulten, hvordan kroppen reagerer når den trenger mat og ikke minst at vi selv er ansvarlige for de valgene vi tar underveis. I stedenfor lar vi en app på telefonen regne ut hva vi kan spise, slik at vi selv slipper å ta dette ansvaret i det hele tatt. For Guds skyld, det fungerer helt sikkert for noen – og disse appene er supre verktøyer for å lære seg litt om mat, men jeg er grundig lei av at disse skal styre livet mitt.

Jeg vil kunne spise hos svigermor uten å veie mat, jeg vil dra i festlige lag uten å være bekymret og jeg vil kunne spise restene i kjøleskapet mitt uten å måtte tenke gjennom hvor mange kalorier det egentlig er i dette måltidet. For vet du hva? Kroppen min er den beste kaloritellemaskinen jeg har, og den har endelig begynt å fungere optimalt.

P1050670 P1050663 P1050666 P1050671

//Camilla

6 svar til “Kalorier, kalorier, kalorier…”

 1. Kristina sier:

  Du altså…. AMEN til det og deg! Jeg er en liten kaloriteller, og klarer nok ikke helt legge det fra meg riktig enda. Er nok veldig flink til å kose meg likevell da. Men en dag blir det uten å ha telt kaloriene 😀

 2. Kristina sier:

  Du altså…. AMEN til det og deg! Jeg er en liten kaloriteller, og klarer nok ikke helt legge det fra meg riktig enda. Er nok veldig flink til å kose meg likevell da. Men en dag blir det uten å ha telt kaloriene 😀

 3. Kristina sier:

  Du altså… Amen til deg og dine ord. Jeg er nok en liten kaloriteller, dessverre, men jobber med saken. Er nok veldig flink til å kose meg da, men da kommer jo alltid kaloritelleren i meg.

 4. THANK you! 😀 ja, den dukker fort frem, men etterhvert tar den jammen ferie den også 😉

 5. strona sier:

  Well done:-). Hope to visit you soon. Best regards!

 6. Tutaj sier:

  Hi. Many thanks for your post. Looking forward for more:-). Best regards!

oppskrifter spis

Italiensk suppe

oppskrifter spis

Tomatsuppe

oppskrifter spis

Pasta og pølser

oppskrifter spis

Hjemmelaget yoghurtis

oppskrifter spis

Jordbær- og avokadosalsa

oppskrifter spis

Mangosalsa

spis

Cheat days

oppskrifter spis

Linsegryte

oppskrifter spis

Hjemmelaget mango-is

oppskrifter spis

Tacobowl

tren

Yogafilm

oppskrifter

Buddhabowl

oppskrifter

Brokkolicouscous

oppskrifter

Mangoremser

oppskrifter

Vegetarbolognese

oppskrifter

Mangosmoothie

oppskrifter spis

Pepperkakefudge med Sukrin

oppskrifter spis

Favaffel

oppskrifter spis

Brokkolipuré

oppskrifter spis

Jordskokksuppe

oppskrifter spis

Oppskriftsonsdag: eplechips!

oppskrifter spis

Grove bananpannekaker!

blogg

MAGASIN!

oppskrifter spis

Salat på boks!

oppskrifter spis

Den perfekte kveldskosen!

blogg

Embed

oppskrifter spis

Quiche Lorraine(-tzen) !

blogg oppskrifter spis

Pizza, Bangkok og fremtidsplaner!

blogg

Ny favoritt!

oppskrifter spis

Sukkerfrie kanelsnurrer!

oppskrifter spis

Den perfekte frokosten?

blogg

Feminist?

blogg oppskrifter spis

Den perfekte frappén !

tren

Hold kjeft

oppskrifter spis

Min favorittfrokost!

blogg

VÅKN OPP!!

blogg

Jeg sa ja!

blogg

Det gikk!

oppskrifter spis

Vegedagbok: dag 3

blogg oppskrifter spis

Proteinrik kikertepizza! (vegetar)

oppskrifter spis

Vegetardagboken: mandag

blogg tren

Fremsiden av VG!

kurs tren

Jentedagen 2016

oppskrifter spis

Bananbrød med sjokolade!

oppskrifter spis

Tips til mat på farten!

oppskrifter spis

Jeg sprekker av stolthet!

oppskrifter spis

Sunn søndagskos!

blogg

Ukens video!

oppskrifter spis

Lunsjtips og møte med TV 2!

blogg

Ukens video!

blogg tren

En perfekt lørdag!

oppskrifter spis

Søtpotetlasagne!

oppskrifter spis

Tør du å slenge deg med?

oppskrifter spis

Av og til trenger jeg dette!

tren

BOOTCAMP!

oppskrifter spis

Disse må du bare smake!

oppskrifter spis

Sukkerfri søndagsnacks!

oppskrifter spis

Sukkerfrie sjokoladebomber!

blogg tren

En helt magisk helg

oppskrifter spis

En liten smak av julen

blogg

Helt vanlig!

blogg

Bullshit.

oppskrifter spis

Morningbliss

oppskrifter spis

Proteinrike havrerundstykker

blogg

Dødens dag

blogg

Bare på TV

blogg

Morgenstund

blogg

Dett i desa

blogg oppskrifter spis

Parkdag

oppskrifter spis

Rømmegrøt til frokost?

blogg oppskrifter spis

Iskafffe i en fei!

blogg

God morgen!

oppskrifter spis

Pasta bolognese…

blogg oppskrifter spis tren

Har du prøvd denne etter trening?

oppskrifter spis

Sugarfree Saturday!

blogg oppskrifter spis

Onsdagskebab!

oppskrifter spis

Proteinrike vafler!

blogg oppskrifter spis tren

Gårdagens treningsøkt og hjemmelaget musli!

blogg oppskrifter spis

Proteinrik smoothie uten pulver!

blogg oppskrifter spis

Sukker- og glutenfri ostekake!

blogg oppskrifter spis

5 søte og sukkerfrie fristelser!

blogg oppskrifter spis

Hvordan spise sunt i sommer?

blogg oppskrifter spis

Sjokoladebefengt frokostshake

blogg

Morgenstund

blogg

Lørdagsmagi

blogg

Triathlon?

blogg

Sommer !

blogg

Flink pike

blogg tren

Rumpebonanza!

blogg

For stor?

blogg

Pizzakveld

blogg

God fredag!

Blogglisten hits