arrow-rightgooglepluslinkedinprinticonscroll-to-topsharearrow-leftslide-right

Kalorier, kalorier, kalorier…

Jeg vet ikke helt hvorfor, men jeg føler meg flottere og flottere for hver dag som går. Det er sikkert litt sånn tabu å si det, for man skal vel i utgangspunktet ha en del man ikke er fornøyd med, men altså.. Sorry ass! Etter at jeg sluttet å telle både kalorier og makrosammensetning i mat og heller begynte å bli bevisst på hva jeg puttet i kjeften har ting bare gått oppover for psyken. Ikke at jeg hadde det fælt med meg selv tidligere, men dette er virkelig noe helt annet. Nå er jeg der at folk kan si hva søren de vil, i dont give a flying fuck! frokost8Det er jo selvsagt ikke sånn at jeg dytter trynet fullt av godteri hver dag, da ville det nok ikke tatt så veldig mange dagene før denne følelsen hadde forsvunnet, faktisk vil jeg si at jeg gjør det motsatte. Hvert måltid er gjennomtenkt, hver munnfull blir faktisk vurdert, og jeg har lært å legge fra meg gaffelen når magen sier i fra – ikke når hodet  har fått nok. Vi kan jo likegreit innrømme først som sist at det som regel ikke er magen som skriker etter den fjerde porsjonen med pølser fra grillen eller går bananas i sjokoladehylla – det er det hodet vårt som gjør. P1050661P1050665P1050668

Og jeg tror – arrester meg hvis jeg tar feil – at vi i dagens samfunn har glemt alt dette. Vi har glemt hvordan det føles å være sulten, hvordan kroppen reagerer når den trenger mat og ikke minst at vi selv er ansvarlige for de valgene vi tar underveis. I stedenfor lar vi en app på telefonen regne ut hva vi kan spise, slik at vi selv slipper å ta dette ansvaret i det hele tatt. For Guds skyld, det fungerer helt sikkert for noen – og disse appene er supre verktøyer for å lære seg litt om mat, men jeg er grundig lei av at disse skal styre livet mitt.

Jeg vil kunne spise hos svigermor uten å veie mat, jeg vil dra i festlige lag uten å være bekymret og jeg vil kunne spise restene i kjøleskapet mitt uten å måtte tenke gjennom hvor mange kalorier det egentlig er i dette måltidet. For vet du hva? Kroppen min er den beste kaloritellemaskinen jeg har, og den har endelig begynt å fungere optimalt.

P1050670 P1050663 P1050666 P1050671

//Camilla

6 svar til “Kalorier, kalorier, kalorier…”

 1. Kristina sier:

  Du altså…. AMEN til det og deg! Jeg er en liten kaloriteller, og klarer nok ikke helt legge det fra meg riktig enda. Er nok veldig flink til å kose meg likevell da. Men en dag blir det uten å ha telt kaloriene 😀

 2. Kristina sier:

  Du altså…. AMEN til det og deg! Jeg er en liten kaloriteller, og klarer nok ikke helt legge det fra meg riktig enda. Er nok veldig flink til å kose meg likevell da. Men en dag blir det uten å ha telt kaloriene 😀

 3. Kristina sier:

  Du altså… Amen til deg og dine ord. Jeg er nok en liten kaloriteller, dessverre, men jobber med saken. Er nok veldig flink til å kose meg da, men da kommer jo alltid kaloritelleren i meg.

 4. THANK you! 😀 ja, den dukker fort frem, men etterhvert tar den jammen ferie den også 😉

 5. strona sier:

  Well done:-). Hope to visit you soon. Best regards!

 6. Tutaj sier:

  Hi. Many thanks for your post. Looking forward for more:-). Best regards!

oppskrifter

Favaffel

oppskrifter

Brokkolipuré

livsstilsendring trening

Kan du gi meg litt motivasjon?

oppskrifter

Jordskokksuppe

mental-helse trening

Bevegelse for kropp og sinn

trening

Yoga i senga

livsstilsendring

MAGASIN!

livsstilsendring

Livsstilsendring – del 1

trening

Leserspørsmål

oppskrifter

Salat på boks!

kosthold oppskrifter

Jeg vil gi deg et oppskriftshefte!

blogg

Embed

blogg

Ny favoritt!

blogg trening

Dagens marerittøkt!

kosthold oppskrifter

Den perfekte frokosten?

blogg

Feminist?

blogg oppskrifter

Den perfekte frappén !

trening

Hold kjeft

kosthold oppskrifter

Min favorittfrokost!

blogg

VÅKN OPP!!

blogg

Jeg sa ja!

blogg

Det gikk!

blogg trening

Dagens økt på rumpa!

oppskrifter

Vegedagbok: dag 3

blogg trening

Fremsiden av VG!

kurs trening

Jentedagen 2016

blogg kosthold

Hør meg på radio i dag!

oppskrifter

Sunn søndagskos!

blogg

Ukens video!

blogg

Ukens video!

blogg trening

En perfekt lørdag!

oppskrifter

Søtpotetlasagne!

kosthold oppskrifter

Tør du å slenge deg med?

trening

BOOTCAMP!

trening

Ny bootcamp!

blogg trening

En helt magisk helg

blogg trening

Ny øvelse: rumpepump!

kosthold oppskrifter

En liten smak av julen

blogg

Helt vanlig!

blogg

Bullshit.

kosthold oppskrifter

Morningbliss

blogg

Dødens dag

blogg

Bare på TV

blogg

Morgenstund

blogg

Dett i desa

trening

Booty blaster

blogg oppskrifter

Parkdag

blogg oppskrifter

Iskafffe i en fei!

blogg

God morgen!

oppskrifter

Pasta bolognese…

blogg oppskrifter trening

Har du prøvd denne etter trening?

oppskrifter

Sugarfree Saturday!

blogg oppskrifter

Onsdagskebab!

oppskrifter

Proteinrike vafler!

blogg kosthold oppskrifter

Sugarfree Saturday – iskrem og sjokolade!

blogg trening

Musikk som motiverer!

blogg oppskrifter

Sukker- og glutenfri ostekake!

blogg kosthold oppskrifter

5 søte og sukkerfrie fristelser!

blogg kosthold oppskrifter

Hvordan spise sunt i sommer?

blogg kosthold oppskrifter

Sjokoladebefengt frokostshake

blogg

Morgenstund

blogg

Lørdagsmagi

blogg

Triathlon?

blogg kosthold

Potetsalat og spontantur

blogg

Sommer !

blogg

Flink pike

kosthold

Fredagsburger !

blogg kosthold

Dark chocolate smoothie

blogg trening

Rumpebonanza!

kosthold

Burger delight

trening

Hjemmetrening

blogg

For stor?

blogg

Pizzakveld

blogg

God fredag!

Blogglisten hits