arrow-rightgooglepluslinkedinprinticonscroll-to-topsharearrow-leftslide-right

Kalorier, kalorier, kalorier…

Jeg vet ikke helt hvorfor, men jeg føler meg flottere og flottere for hver dag som går. Det er sikkert litt sånn tabu å si det, for man skal vel i utgangspunktet ha en del man ikke er fornøyd med, men altså.. Sorry ass! Etter at jeg sluttet å telle både kalorier og makrosammensetning i mat og heller begynte å bli bevisst på hva jeg puttet i kjeften har ting bare gått oppover for psyken. Ikke at jeg hadde det fælt med meg selv tidligere, men dette er virkelig noe helt annet. Nå er jeg der at folk kan si hva søren de vil, i dont give a flying fuck! frokost8Det er jo selvsagt ikke sånn at jeg dytter trynet fullt av godteri hver dag, da ville det nok ikke tatt så veldig mange dagene før denne følelsen hadde forsvunnet, faktisk vil jeg si at jeg gjør det motsatte. Hvert måltid er gjennomtenkt, hver munnfull blir faktisk vurdert, og jeg har lært å legge fra meg gaffelen når magen sier i fra – ikke når hodet  har fått nok. Vi kan jo likegreit innrømme først som sist at det som regel ikke er magen som skriker etter den fjerde porsjonen med pølser fra grillen eller går bananas i sjokoladehylla – det er det hodet vårt som gjør. P1050661P1050665P1050668

Og jeg tror – arrester meg hvis jeg tar feil – at vi i dagens samfunn har glemt alt dette. Vi har glemt hvordan det føles å være sulten, hvordan kroppen reagerer når den trenger mat og ikke minst at vi selv er ansvarlige for de valgene vi tar underveis. I stedenfor lar vi en app på telefonen regne ut hva vi kan spise, slik at vi selv slipper å ta dette ansvaret i det hele tatt. For Guds skyld, det fungerer helt sikkert for noen – og disse appene er supre verktøyer for å lære seg litt om mat, men jeg er grundig lei av at disse skal styre livet mitt.

Jeg vil kunne spise hos svigermor uten å veie mat, jeg vil dra i festlige lag uten å være bekymret og jeg vil kunne spise restene i kjøleskapet mitt uten å måtte tenke gjennom hvor mange kalorier det egentlig er i dette måltidet. For vet du hva? Kroppen min er den beste kaloritellemaskinen jeg har, og den har endelig begynt å fungere optimalt.

P1050670 P1050663 P1050666 P1050671

//Camilla

6 svar til “Kalorier, kalorier, kalorier…”

 1. Kristina sier:

  Du altså…. AMEN til det og deg! Jeg er en liten kaloriteller, og klarer nok ikke helt legge det fra meg riktig enda. Er nok veldig flink til å kose meg likevell da. Men en dag blir det uten å ha telt kaloriene 😀

 2. Kristina sier:

  Du altså…. AMEN til det og deg! Jeg er en liten kaloriteller, og klarer nok ikke helt legge det fra meg riktig enda. Er nok veldig flink til å kose meg likevell da. Men en dag blir det uten å ha telt kaloriene 😀

 3. Kristina sier:

  Du altså… Amen til deg og dine ord. Jeg er nok en liten kaloriteller, dessverre, men jobber med saken. Er nok veldig flink til å kose meg da, men da kommer jo alltid kaloritelleren i meg.

 4. THANK you! 😀 ja, den dukker fort frem, men etterhvert tar den jammen ferie den også 😉

 5. strona sier:

  Well done:-). Hope to visit you soon. Best regards!

 6. Tutaj sier:

  Hi. Many thanks for your post. Looking forward for more:-). Best regards!

oppskrifter

Brokkolipuré

livsstilsendring trening

Kan du gi meg litt motivasjon?

oppskrifter

Jordskokksuppe

mental-helse trening

Bevegelse for kropp og sinn

trening

Yoga i senga

livsstilsendring

MAGASIN!

livsstilsendring

Livsstilsendring – del 1

trening

Leserspørsmål

oppskrifter

Salat på boks!

kosthold oppskrifter

Jeg vil gi deg et oppskriftshefte!

blogg

Embed

hverdag kosthold trening

En varig livsstilsendring – uke 4

kosthold tanker trening

En varig livsstilsendring – uke 2!

hverdag kosthold trening

En varig livsstilsendring – uke 1 !

blogg tanker

Jeg vil føle meg bra!

blogg hverdag oppskrifter

Pizza, Bangkok og fremtidsplaner!

blogg tanker

Jeg blir så lei meg!

blogg

Ny favoritt!

blogg trening

Dagens marerittøkt!

kosthold oppskrifter

Den perfekte frokosten?

blogg

Feminist?

kosthold tanker

Jeg blir så forbanna lei.

blogg hverdag

Et liv ute av vater

hverdag tanker

En forandring må til

hverdag tanker trening

DETTE var helt latterlig morsomt!!

blogg tanker

Tar livet helt med ro

blogg oppskrifter

Den perfekte frappén !

tanker trening

Hold kjeft

kosthold oppskrifter

Min favorittfrokost!

blogg

VÅKN OPP!!

hverdag

Jeg sa ja!

blogg

Det gikk!

blogg trening

Dagens økt på rumpa!

oppskrifter

Vegedagbok: dag 3

hverdag oppskrifter

Vegetardagboken: mandag

blogg hverdag trening

Fremsiden av VG!

kurs trening

Jentedagen 2016

tanker trening

Hvorfor trener jeg?

blogg hverdag kosthold

Hør meg på radio i dag!

blogg hverdag

For en HERLIG dag!!

hverdag oppskrifter

Tips til mat på farten!

hverdag oppskrifter

Jeg sprekker av stolthet!

oppskrifter

Sunn søndagskos!

blogg

Ukens video!

hverdag oppskrifter

Lunsjtips og møte med TV 2!

blogg

Ukens video!

blogg trening

En perfekt lørdag!

oppskrifter

Søtpotetlasagne!

hverdag kosthold oppskrifter

Tør du å slenge deg med?

blogg hverdag

Endelig reiser vi!

kosthold tanker

5 tips til mat på farten!

hverdag oppskrifter

Av og til trenger jeg dette!

trening

BOOTCAMP!

hverdag kosthold tanker trening

Slik kommer du i form i 2016!

trening

Ny bootcamp!

blogg tanker

Er du en overspiser?

blogg hverdag

Plutselig ble alt klart!

blogg trening

En helt magisk helg

blogg trening

Ny øvelse: rumpepump!

kosthold oppskrifter

En liten smak av julen

blogg

Helt vanlig!

blogg

Bullshit.

kosthold oppskrifter

Morningbliss

blogg hverdag

3 år med min kjære!

hverdag trening

Må man alltid trene hardt?

blogg hverdag

Følger du meg på snap?

hverdag kosthold trening

Veien mot en sunnere livsstil – del 5

hverdag

Dødens dag

hverdag

Bare på TV

hverdag oppskrifter

Proteinpannekaker uten pulver!

blogg

Morgenstund

blogg

Dett i desa

trening

Booty blaster

blogg hverdag oppskrifter

Parkdag

hverdag kosthold trening

Veien mot en sunnere livsstil – del 2

blogg oppskrifter

Iskafffe i en fei!

blogg

God morgen!

oppskrifter

Pasta bolognese…

blogg oppskrifter trening

Har du prøvd denne etter trening?

hverdag oppskrifter

Sugarfree Saturday!

hverdag

God morgen :)

blogg oppskrifter

Onsdagskebab!

blogg hverdag

Coffee in the morning…

oppskrifter

Proteinrike vafler!

blogg hverdag oppskrifter trening

Gårdagens treningsøkt og hjemmelaget musli!

blogg kosthold oppskrifter

Sugarfree Saturday – iskrem og sjokolade!

blogg hverdag trening

Musikk som motiverer!

blogg hverdag oppskrifter

Proteinrik smoothie uten pulver!

blogg hverdag oppskrifter

Sukker- og glutenfri ostekake!

blogg kosthold oppskrifter

5 søte og sukkerfrie fristelser!

blogg kosthold oppskrifter

Hvordan spise sunt i sommer?

blogg hverdag kosthold oppskrifter

Sjokoladebefengt frokostshake

blogg hverdag trening

Hverdagsaktivitet og jentekveld

blogg hverdag

Når du minst venter det

blogg hverdag

Morgenstund

blogg

Lørdagsmagi

blogg

Triathlon?

hverdag kosthold tanker

Sol, sommer og gode valg

blogg hverdag kosthold

Potetsalat og spontantur

blogg

Sommer !

blogg hverdag tanker

Flink pike

kosthold

Fredagsburger !

blogg hverdag kosthold

Dark chocolate smoothie

blogg trening

Rumpebonanza!

kosthold

Burger delight

blogg hverdag

Ny uke, nye muligheter

trening ukategorisert

Hjemmetrening

hverdag kosthold ukategorisert

Proteinrike, sukkerfrie muffins!

ukategorisert

Prokrastinering, sa du?

ukategorisert

Om det å være seg selv

kosthold ukategorisert

Hva spiser jeg i løpet av en dag?

kosthold tanker

17. mai er vi så glad i…

blogg hverdag

Flower printed tights

blogg tanker

For stor?

trening ukategorisert

Dagens utfordring

hverdag tanker

It´s my birthday..

ukategorisert

Endelig søndag..

ukategorisert

Pizzakveld

tanker

God fredag!

Blogglisten hits