arrow-rightgooglepluslinkedinprinticonscroll-to-topsharearrow-leftslide-right

Kan vi slutte å være så jævlig politisk korrekte?

Først og fremst – jeg er på forsiden av VG i dag, og jeg er så sinnsykt stolt! 😀 Mye fordi jeg tross alt har jobbet meg opp hit jeg er i dag sjæl, men også fordi jeg mener temaet som frontes er utrolig viktig. Jeg har dessverre ingen direktelink til artikkelen, men den ligger HER på VG+ (betalingsside). Snapchat vitner om at mange har fått det med seg allerede ;D


Samtidig er det selvsagt hot å diskutere om det jeg gjør i det hele tatt funker. Om å det å vise frem kropp i det hele tatt bekjemper noe som helst, eller om det bare er med på å skape enda mere press. Og skal jeg være helt ærlige med dere så aner jeg ikke. Jeg aner ikke om det jeg gjør er riktig, om det skaper noen som helst gode holdninger eller om det får flere i aktivitet, men jeg håper. Jeg håper at jeg kan motivere og inspirere andre til handling. Jeg håper at budskapet om at det ikke handler om hvordan vi ser ut, men om hvem vi er kommer frem og jeg håper så inderlig at jeg ikke er med på å skape et enda større press enn det som allerede finnes.

For det er ikke mitt ønske i det hele tatt, og dersom jeg failer her håper jeg noen sier i fra. Det er nemlig en fare for at jeg ser meg blind på mine egne handlinger og at jeg tror at det jeg gjør er bra, selv om realiteten er en annen. Samtidig er tanken min at jeg må jo gjøre noe! Ja, drømmen er at kroppspress ikke skal eksistere, at man kan gå i shorts eller kjole eller bukse eller hva faen man vil uten å tenke på det i det hele tatt – men slik funker ikke verden. Og da er spørsmålet: skal jeg sette meg på rumpa og vente på at den perfekte, politisk korrekte oppskriften på hvordan man skal bekjempe kroppspress dukker opp, eller skal jeg gjøre det beste med det jeg har?

Skal jeg frykte motstand så inderlig, at jeg ender opp som en passiv observant? Eller skal jeg ta med meg absolutt all kritikken jeg får videre og sakte, men sikkert forsøke å jobbe for noe godt?

//Camilla

 

10 svar til “Kan vi slutte å være så jævlig politisk korrekte?”

  1. Kirstine Rosa sier:

    Hej Camilla. Jeg vil bare fortælle dig, at jeg nyder at følge dig. Det var helt tilfældigt at jeg fandt dig på instagram og nu er jeg begyndt at følge med på bloggen også. Jeg skal lige vænne mig til det norske, men det er 100 % det værd. Du er meget inspirerende og smuk – jeg elsker dit positive væsen og gode humør. Og at du ikke finder dig i noget.
    Tillykke med forsiden – det er fortjent

  2. Kristine sier:

    Hei!
    Jeg vil bare si at jeg aldri før i dag har turt å trene med magen bar. Men etter å ha lest litt innlegg hos deg, om at du trener i en treningstights med høyt liv og sports- BH. Så valgte jeg å gjøre det samme i dag. Det gikk litt tid før jeg følte meg komfortabel, men det gikk seg til! Så ville bare takke for inspirasjonen og si at det du gjør hjelper for min del!

  3. H sier:

    Det som funker best på meg mot kroppspress, er når personerpersoner uten den typiske «idealkroppen» bare går med bikini eller hva det måtte være av plagg som fremhever kroppen – og ikke gjør noe nummer ut av det. Da tenker jeg: «Wow, den personen gir bare faen i alt som heter press og er seg selv. Kanskje var ikke engang kroppen i fokus her? Shame on me som tenker sånn!» osv.
    Med en gang det nevnes at man herved viser fram en kropp som ikke er «idealet», så kan det for meg virke litt påtatt og mot sin hensikt. Her har man selvsagt ingen fasit, men sånn funker det for meg!

  4. Ann Helen Jakobsen sier:

    Kjære Camilla
    Jeg er helt enig med deg! Du kan ikke forstummes fordi du velger å spille i det samme spillet som alle andre som er interessert i hvilket syn man har på kroppen. Du vil fronte diversitet og stolthet over det man har og ikke bare fokusere på ett mål og en kropp som for de fleste verken er ønskelig eller oppnåelig. Du flotte dama, spill på samme banehalvdel som fitnessdamene med flex. Og sakte men sikkert blir også synet på hva vi alle burde være stolte av endret. For noen kommer målet til å være at man kan se skoa sine, for andre blir det sixpack…vi skal heie på alle, og du skal hjelpe oss dit <3

  5. Linn sier:

    Veldig enig med «H».

    «..dersom jeg failer håper jeg noen sier ifra» sier du. Javel, i går var det var det mange som sa ifra i diskusjonen på Facebook startet av Tomas Fjeldberg. Mange av de som mente det du driver ikke funker er etter min mening sosialt intelligent og godt reflekterte mennesker, og ikke flåsete nett-troll som bare slenger dritt. Jeg har selv vanskelig for å uttrykke mine meninger rundt temaet uten å bli litt bitchy, men jeg skal prøve:
    1) Jeg er lei av å høre/lese/se budskapet ditt overalt, hele tiden, selv om jeg ikke oppsøker det. Budskapet ditt, uavhengig om jeg syns det er bra eller dårlig, mister styrken sin når det brukes opp til de grader slik du gjør. Vi hørte hva du sa for et år siden.
    2) Det «H» kommenterte: «med en gang det nevnes at man herved viser frem en kropp som ikke er «idealet» , så kan det for meg virke litt (veldig) påtatt..».
    3) Å være opptatt av utseende og ville se bra ut er en del av menneskers (og dyrs) natur. Du vet, de greiene med evulosjonsteorien og at vi velger oss en partner som ser bra ut og er sterk fordi de har størst overlevelsessjanse og sånn.

  6. Så utrolig hyggelig, Kristine! 😀
    Tusen tusen takk <3

  7. Åååhh, så fantastisk Kristine! 😀 Jeg vil banne på at du så helt nydelig ut :*

  8. Det kan jeg være veldig enig med deg i, og jeg tok det virkelig til meg etter at jeg leste kommentaren din. Som du sier – dersom også jeg skal legge fokuset på bildene mine over på kropp så jobber jeg på en måte mot meg selv!
    Tusen takk for innspillet 🙂

  9. Beklager sent svar – alle kommentarene mine har visst blitt sortert som spam… Hurra!

    Jeg mener absolutt ikke at noen er nettroll, og forsøkte så godt jeg kunne å delta «objektivt» i diskusjonen, men jeg skal innrømme at jeg til dels feiler her av og til. Du får være så bitchy du bare vil 😛

    1) Det kan jeg godt forstå at du mener, men samtidig er det mange som ikke har fått det med seg, akkurat som med alt annet. Nå har det vært mye mediedekning de siste 6-8 ukene, men bortsett fra det har vel ikke akkurat jeg vært et gjengående fjes hverken her eller der. At du har fått med deg noe betyr virkelig ikke at alle andre har det. Og dersom du er lei av kjaset, vel – da er du heller ikke i målgruppen min! Bla videre, dropp avisen den dagen eller fjern meg fra alle mulige feeder – det er ditt valg.
    2) Enig med deg. Dette har jeg rett og slett aldri tenkt på tidligere, men tok det til meg da H kommenterte 🙂
    3) Supert, og det er jo fullt lov det! Problemet er jo på ingen måte at folk vil se bra ut, ta vare på helsa eller kle seg pent, men at det å se ut på en gitt måte går så til hode på enkelte at det tar over absolutt alt.

  10. Tusen, tusen takk Ann Helen! Denne kommentaren tok jeg virkelig til meg <3

oppskrifter spis

Italiensk suppe

oppskrifter spis

Tomatsuppe

oppskrifter spis

Pasta og pølser

oppskrifter spis

Hjemmelaget yoghurtis

oppskrifter spis

Jordbær- og avokadosalsa

oppskrifter spis

Mangosalsa

spis

Cheat days

oppskrifter spis

Linsegryte

oppskrifter spis

Hjemmelaget mango-is

oppskrifter spis

Tacobowl

tren

Yogafilm

oppskrifter

Buddhabowl

oppskrifter

Brokkolicouscous

oppskrifter

Mangoremser

oppskrifter

Vegetarbolognese

oppskrifter

Mangosmoothie

oppskrifter spis

Pepperkakefudge med Sukrin

oppskrifter spis

Favaffel

oppskrifter spis

Brokkolipuré

oppskrifter spis

Jordskokksuppe

oppskrifter spis

Oppskriftsonsdag: eplechips!

oppskrifter spis

Grove bananpannekaker!

blogg

MAGASIN!

oppskrifter spis

Salat på boks!

oppskrifter spis

Den perfekte kveldskosen!

blogg

Embed

oppskrifter spis

Quiche Lorraine(-tzen) !

blogg oppskrifter spis

Pizza, Bangkok og fremtidsplaner!

blogg

Ny favoritt!

oppskrifter spis

Sukkerfrie kanelsnurrer!

oppskrifter spis

Den perfekte frokosten?

blogg

Feminist?

blogg oppskrifter spis

Den perfekte frappén !

tren

Hold kjeft

oppskrifter spis

Min favorittfrokost!

blogg

VÅKN OPP!!

blogg

Jeg sa ja!

blogg

Det gikk!

oppskrifter spis

Vegedagbok: dag 3

blogg oppskrifter spis

Proteinrik kikertepizza! (vegetar)

oppskrifter spis

Vegetardagboken: mandag

blogg tren

Fremsiden av VG!

kurs tren

Jentedagen 2016

oppskrifter spis

Bananbrød med sjokolade!

oppskrifter spis

Tips til mat på farten!

oppskrifter spis

Jeg sprekker av stolthet!

oppskrifter spis

Sunn søndagskos!

blogg

Ukens video!

oppskrifter spis

Lunsjtips og møte med TV 2!

blogg

Ukens video!

blogg tren

En perfekt lørdag!

oppskrifter spis

Søtpotetlasagne!

oppskrifter spis

Tør du å slenge deg med?

oppskrifter spis

Av og til trenger jeg dette!

tren

BOOTCAMP!

oppskrifter spis

Disse må du bare smake!

oppskrifter spis

Sukkerfri søndagsnacks!

oppskrifter spis

Sukkerfrie sjokoladebomber!

blogg tren

En helt magisk helg

oppskrifter spis

En liten smak av julen

blogg

Helt vanlig!

blogg

Bullshit.

oppskrifter spis

Morningbliss

oppskrifter spis

Proteinrike havrerundstykker

blogg

Dødens dag

blogg

Bare på TV

blogg

Morgenstund

blogg

Dett i desa

blogg oppskrifter spis

Parkdag

oppskrifter spis

Rømmegrøt til frokost?

blogg oppskrifter spis

Iskafffe i en fei!

blogg

God morgen!

oppskrifter spis

Pasta bolognese…

blogg oppskrifter spis tren

Har du prøvd denne etter trening?

oppskrifter spis

Sugarfree Saturday!

blogg oppskrifter spis

Onsdagskebab!

oppskrifter spis

Proteinrike vafler!

blogg oppskrifter spis tren

Gårdagens treningsøkt og hjemmelaget musli!

blogg oppskrifter spis

Proteinrik smoothie uten pulver!

blogg oppskrifter spis

Sukker- og glutenfri ostekake!

blogg oppskrifter spis

5 søte og sukkerfrie fristelser!

blogg oppskrifter spis

Hvordan spise sunt i sommer?

blogg oppskrifter spis

Sjokoladebefengt frokostshake

blogg

Morgenstund

blogg

Lørdagsmagi

blogg

Triathlon?

blogg

Sommer !

blogg

Flink pike

blogg tren

Rumpebonanza!

blogg

For stor?

blogg

Pizzakveld

blogg

God fredag!

Blogglisten hits