arrow-rightgooglepluslinkedinprinticonscroll-to-topsharearrow-leftslide-right

La meg være ærlig

I dag har jeg et lite intervju ute i Aftenposten, og om jeg får si det selv er jeg veldig fornøyd! Den ligger dessverre ute på «betalingsløsningen» til avisen (du får 1 mnd for 1 krone om du vil lese den – ingen betaler meg for å si dette), så jeg tenkte jeg skulle gi dere en liten oppsummering – uten å stjele åndsverket til skribenten selvsagt.

Du kan lese hele artikkelen her

Temaet kropp og helse, og som alltid er mitt ståsted ganske liberalt – du behøver ikke se ut på en gitt måte for å være sunn. Jeg vet jo at jeg har skrevet om dette tidligere, men jeg håper likevel ikke dere går helt lei, for spør du meg virker det ikke som om vi får snakket nok om det. Kropp er fremdeles noe som tar opp veldig mye av hjernekapasiteten vår, selv om det mest sannsynlig er bedre for både helsen og psyken din å legge fokuset et litt annet sted, og de aller fleste av oss sitter inne med den meningen at å være slank er det samme som å være sunn.

Igjen må jeg selvsagt påpeke at jeg ikke mener at det å være slank er noe forferdelig, at mennesker med en fettprosent på under 25 bør utvises til et land langt vekk eller at de ikke har noe i samfunnet å gjøre (det kan virke som om noen tror dette av og til), men rett og slett at de som ikke er slanke har rett til å bli sett på med akkurat de samme øynene. Jeg føler for å rope «likestilling», kjenner at det blir å dra det litt langt, men håper at dere forstår hva jeg mener.

For hvordan du ser ut sier ingenting om hvordan ting står til på innsiden. Du kan være slank, røyke 20 om dagen og ha et høyt kolesterol og du kan være overvektig og være på treningssenteret daglig. Du kan være slank og ha en fantastisk helse, og du kan være overvektig og burde ta tak i kostholdet ditt – men også det motsatte. Det er klart at ekstrem overvekt gjør risikoen for diverse sykdommer høyere, men så lenge du er innenfor det som anses som normalt er det ikke fettprosenten din som avgjør om du er «sunn» eller ei, men hva du gjør med kroppen din og ikke minst hva du forer den på.

Det finnes aldri et bedre eksempel å gi enn seg selv, så hei – la meg dele noe med dere. Noe jeg kanskje ikke har innrømmet så mange steder tidligere. Jeg har hatt en spiseforstyrrelse, i den grad at jeg har vært «overdrevent opptatt av kropp, vekt og utseende». Jeg vet ikke hvorfor jeg ikke snakker så mye om dette, kanskje fordi jeg den dag i dag kan tenke at «jeg var ikke tynn nok til å være spiseforstyrret», men jeg vet jo at det er sant. Spiseforstyrrelser har, som sunnhet, ikke en vektgrense. Overspising, bulimi og ortoreksi er ikke nødvendigvis ting man ser, men jeg kan love deg at det føles. At det gnager innvendig. At det å ikke kunne reise ut å spise med vennene dine, fordi du er redd for å miste kontrollen, ikke er digg. Og at å gå i flere døgn uten mat fordi du har vært på byen og drukket noen enheter med alkohol ikke er noe du gjør fordi du har lyst til å ta vare på kroppen din.

Jeg var kanskje mindre den gangen enn jeg er i dag, men jeg var ikke lykkelig, og ei heller sunn. Hvorfor? Fordi sunnhet, for meg, handler om å ha en balanse. Det handler om å kunne nyte øyeblikkene samtidig som man tør å sette seg mål, og det handler mer om å ha det godt på innsiden enn om å «se godt ut» på utsiden. Sunnhet for meg betyr å kunne bruke kroppen min til det jeg vil, å kunne nyte god mat sammen med venner og ikke minst å vite at jeg – jeg er mer enn bra nok akkurat slik jeg er! Om det er med en fettprosent på 20 eller 30 er dernest likegyldig – så lenge det ikke hindrer meg fra å gjøre de tingene jeg ønsker.

Og den tanken, den håper jeg jammen du har også <3

//Camilla

6 svar til “La meg være ærlig”

 1. oda sier:

  åh, du er jo bare så bra <3

 2. Kristina sier:

  Du altså, du er så bra!!

 3. Martine Larsen sier:

  Fikk lest artikkelen din i går og det du sier treffer midt i hjertet <3
  Jeg kjenner flere jenter som fremdeles jakter på den perfekte kroppen, men som vet ikke har det så bra med seg selv, og de er straks 30år ? Selv er jeg overbevist om at dersom du har det godt med deg selv, langt inni deg selv så skinner dette gjennom ?
  Du er så herlig Camilla!

 4. Aurora sier:

  For et forbilde du er!! Veldig fint innlegg 😀 Følger deg på insta også, og du er en stor gledesspreder i hverdagen!

 5. Hilde sier:

  Så deilig lesning!!

 6. Camila sier:

  Jeg må bare di at det du skriver er då utrolig viktig! Jeg feller en tåre i det jeg når siste setning. Jeg ønsker så gjerne at alle kunne se på seg selv å være fornøyd. Slik er det dessverre ikke. Jeg var 26 år da jeg innså at jeg var god nok som jeg er. Så kanskje det er håp for alle. Uansett stå på med det du gjør! Jeg digger deg 🙂

trening

Yoga i senga

livsstilsendring

MAGASIN!

livsstilsendring

Livsstilsendring – del 1

trening

Leserspørsmål

oppskrifter

Salat på boks!

kosthold oppskrifter

Jeg vil gi deg et oppskriftshefte!

blogg

Embed

hverdag kosthold trening

En varig livsstilsendring – uke 4

kosthold tanker trening

En varig livsstilsendring – uke 2!

hverdag kosthold trening

En varig livsstilsendring – uke 1 !

blogg tanker

Jeg vil føle meg bra!

blogg hverdag oppskrifter

Pizza, Bangkok og fremtidsplaner!

blogg tanker

Jeg blir så lei meg!

blogg

Ny favoritt!

blogg trening

Dagens marerittøkt!

kosthold oppskrifter

Den perfekte frokosten?

blogg

Feminist?

kosthold tanker

Jeg blir så forbanna lei.

blogg hverdag

Et liv ute av vater

hverdag tanker

En forandring må til

hverdag tanker trening

DETTE var helt latterlig morsomt!!

blogg tanker

Tar livet helt med ro

blogg oppskrifter

Den perfekte frappén !

tanker trening

Hold kjeft

kosthold oppskrifter

Min favorittfrokost!

blogg

VÅKN OPP!!

hverdag

Jeg sa ja!

blogg

Det gikk!

blogg trening

Dagens økt på rumpa!

oppskrifter

Vegedagbok: dag 3

hverdag oppskrifter

Vegetardagboken: mandag

blogg hverdag trening

Fremsiden av VG!

kurs trening

Jentedagen 2016

tanker trening

Hvorfor trener jeg?

blogg hverdag kosthold

Hør meg på radio i dag!

blogg hverdag

For en HERLIG dag!!

hverdag oppskrifter

Tips til mat på farten!

hverdag oppskrifter

Jeg sprekker av stolthet!

oppskrifter

Sunn søndagskos!

blogg

Ukens video!

hverdag oppskrifter

Lunsjtips og møte med TV 2!

blogg

Ukens video!

blogg trening

En perfekt lørdag!

oppskrifter

Søtpotetlasagne!

hverdag kosthold oppskrifter

Tør du å slenge deg med?

blogg hverdag

Endelig reiser vi!

kosthold tanker

5 tips til mat på farten!

hverdag oppskrifter

Av og til trenger jeg dette!

trening

BOOTCAMP!

hverdag kosthold tanker trening

Slik kommer du i form i 2016!

trening

Ny bootcamp!

blogg tanker

Er du en overspiser?

blogg hverdag

Plutselig ble alt klart!

blogg trening

En helt magisk helg

blogg trening

Ny øvelse: rumpepump!

kosthold oppskrifter

En liten smak av julen

blogg

Helt vanlig!

blogg

Bullshit.

kosthold oppskrifter

Morningbliss

blogg hverdag

3 år med min kjære!

hverdag trening

Må man alltid trene hardt?

blogg hverdag

Følger du meg på snap?

hverdag kosthold trening

Veien mot en sunnere livsstil – del 5

hverdag

Dødens dag

hverdag

Bare på TV

hverdag oppskrifter

Proteinpannekaker uten pulver!

blogg

Morgenstund

blogg

Dett i desa

trening

Booty blaster

blogg hverdag oppskrifter

Parkdag

hverdag kosthold trening

Veien mot en sunnere livsstil – del 2

blogg oppskrifter

Iskafffe i en fei!

blogg

God morgen!

oppskrifter

Pasta bolognese…

blogg oppskrifter trening

Har du prøvd denne etter trening?

hverdag oppskrifter

Sugarfree Saturday!

hverdag

God morgen :)

blogg oppskrifter

Onsdagskebab!

blogg hverdag

Coffee in the morning…

oppskrifter

Proteinrike vafler!

blogg hverdag oppskrifter trening

Gårdagens treningsøkt og hjemmelaget musli!

blogg kosthold oppskrifter

Sugarfree Saturday – iskrem og sjokolade!

blogg hverdag trening

Musikk som motiverer!

blogg hverdag oppskrifter

Proteinrik smoothie uten pulver!

blogg hverdag oppskrifter

Sukker- og glutenfri ostekake!

blogg kosthold oppskrifter

5 søte og sukkerfrie fristelser!

blogg kosthold oppskrifter

Hvordan spise sunt i sommer?

blogg hverdag kosthold oppskrifter

Sjokoladebefengt frokostshake

blogg hverdag trening

Hverdagsaktivitet og jentekveld

blogg hverdag

Når du minst venter det

blogg hverdag

Morgenstund

blogg

Lørdagsmagi

blogg

Triathlon?

hverdag kosthold tanker

Sol, sommer og gode valg

blogg hverdag kosthold

Potetsalat og spontantur

blogg

Sommer !

blogg hverdag tanker

Flink pike

kosthold

Fredagsburger !

blogg hverdag kosthold

Dark chocolate smoothie

blogg trening

Rumpebonanza!

kosthold

Burger delight

blogg hverdag

Ny uke, nye muligheter

trening ukategorisert

Hjemmetrening

hverdag kosthold ukategorisert

Proteinrike, sukkerfrie muffins!

ukategorisert

Prokrastinering, sa du?

ukategorisert

Om det å være seg selv

kosthold ukategorisert

Hva spiser jeg i løpet av en dag?

kosthold tanker

17. mai er vi så glad i…

blogg hverdag

Flower printed tights

blogg tanker

For stor?

trening ukategorisert

Dagens utfordring

hverdag tanker

It´s my birthday..

ukategorisert

Endelig søndag..

ukategorisert

Pizzakveld

tanker

God fredag!

Blogglisten hits