arrow-rightgooglepluslinkedinprinticonscroll-to-topsharearrow-leftslide-right

Livsstilskurset går over all forventning!

Nå sitter jeg her med en skikkelig stolt følelse i kroppen. For de siste 2-3 månedene har Andreas og jeg jobbet med å sette sammen kurset «fitnok – i bevegelse». Dette er et kurs som gjennom 8 sammenhengende uker skal lære opp den enkelte deltageren til å selv kunne ta styringen over egen trening og eget kosthold. Vi er allerede godt i gang med første runde, og de 10 jentene som har meldt seg på stortrives! Hver mandag sitter de i en time og fører på A snakke om et relevant tema, i går var det et emne innenfor kosthold, før vi avslutter med en trening, og det er så utrolig gøy å se engasjementet hos de enkelte. De sitter nesten på kanten av stolen under foredragene, er oppe med hånda før vi i det hele tatt er kommet i gang, stiller masse spørsmål og heier på hverandre under hver eneste trening. Utenom timene bruker de aktivt facebookgruppen vi har opprettet til å tipse hverandre om gode alternativer til godteri, dele oppskrifter og generelt komme med hyggelige ord, og jeg blir faktisk skikkelig rørt! En ting er at opplegget er blitt så sinnsykt godt mottatt, en annen er at vi har klart å skape et miljø hvor det å feile ikke er et alternativ og hvor alle drar i samme retning. flink2 flinke

Det går rett og slett en helt fantastisk følelse gjennom hele kroppen min når jeg tenker på hvor bra dette allerede er blitt, og ikke minst hvor bra det kommer til å bli når vi setter opp kurs igjen i mai. Jeg digger virkelig å ha PT-timer, men det kan nesten ikke sammenlignes med dette, fy søren så gøy det er!

Jeg kjenner også at formen er stigende, så selv om bihulene er begynt å krangle litt er jeg ganske positiv. Det blir ikke de hardeste øktene nå til å begynne med, men jeg får rett og slett bare smøre meg med tålmodighet! Det dummeste jeg gjør er jo å kjøre på for hardt og ende opp med å bli syk igjen eller så støl at jeg ikke klarer å bevege meg. Samtidig vet jeg at det bare er å begynne rolig så fort som mulig, ellers ender det fort opp med at det ikke blir noe trening igjen før etter påske. Det er utrolig lett å dette av hele vogna etter en sykdomsperiode, og jeg forstår det veldig godt! Ofte kan man føle at det man har gjort hittil er bortkastet, men det vil det på ingen måte være. Javel, så har det kanskje blitt litt annerledes mat nå som feberen har herjet, men kroppen min har fortsatt godt av å være i bevegelse. Det er ikke bare kiloene og centimeterene som vitner om at kroppen har vært aktiv tidligere, men også bentetthet, reaksjonsevne, styrke og evnen til å hente seg inn igjen. Dette er ting du ikke vil miste bare fordi du har ligget en liten uke på sofaen, så kom deg tilbake så fort du kan! Det er helt greit å trene selv om nesa er litt tett, så lenge du tar det med ro. Forsøk deg for eksempel på litt mobilisering, tøying og yoga i stedenfor å gå bananas i apparatparken!

Kanskje jeg skal dele en sånn økt med dere i morgen?

Frem til da: Ta det kulio og kom deg på trening, du vil helt sikkert ikke angre 😉

//Camilla

 

5 svar til “Livsstilskurset går over all forventning!”

 1. Knut sier:

  Hvordan kan du som selv ikke har kontroll over eget kosthold lære bort hvordan en skal ha det til andre? Ikke for å være spydig, men er kilden troverdig når den er overvektig, og temaet er trening og kosthold? Som PT er en selv sin beste reklameplakat.

 2. Det er relativt spydig, men det er klart du skal få et svar likevel! Jeg vet ikke helt hvordan du mener at jeg ikke har kontroll på eget kosthold, eller at en kropp på 77 kg på 176 cm er overvektig, men det kan kanskje du forklare meg? 🙂 Uansett så vil hvordan jeg ser ut være irrelevant, når jeg personlig har det veldig bra med å være sånn. Om en kildes troverdighet videre skal bedømmes ut i fra utseende tror jeg noen av verdens beste idrettstrenere må få fyken, da de på ingen måte ser ut som de kunne vært ute på banen selv. Med andre ord synes jeg dette blir et argument som faller helt i grus. En persons troverdighet vil avhenge av hvor godt vedkommende kan det han eller hun snakker om, egne erfaringer og ikke minst evne til å formidle, og jeg tror jammen jeg har litt av alt her! 🙂

 3. Hege A. sier:

  Hei Camilla!
  Synes det er beundringsverdig at du tar deg tid til å svare denne Knut, for makan til den idiotkommentaren han kom med skal man lete lenge etter!
  Jeg (og sikkert flere med meg?) ville nok blitt både såra og irritert, for så å bare slett kommentaren. (Evt. skrevet en lite hyggelig kommentar tilbake! 🙂 ) Synes du er utrolig tøff som greier å beholde fatninga og gi et seriøst svar når det dukker opp slike nett-troll som denne Knut. Og til slutt må jeg bare si at jeg virkelig håper at Knut, med sine forvrengte idéer om hva som er sunt og ikke, IKKE selv jobber som personlig trener. Kanskje ikke så konstruktivt sagt av meg, men jeg mener det av hele mitt hjerte!
  Keep ut the good work, Camilla! Digger deg og det du står for. Du er et sunt forbilde! ?? ☺️

 4. Elisabeth sier:

  Hei du vakre som jeg følger både på Instagram og Snapchat! Du er jo et forbilde helt enkelt fordi du er den du er, fordi du elskor deg selv slik du er! Det er det mange som skulle gjort og det er det mange som he mye å lære av!! Jeg føler meg ikke ok når jeg som sykepleier skal fortelle en KOLS pasient at han må slutte å røyke, når jeg vet at man egen røyk pakke ligger i veska på vaktrommet. Men det betyr jo ikke at kunnskapen min er der for det. Jeg skrev Bachlor oppgava mi om ernæring selv om jeg veide 117 kg og var 166cm høy. Jeg fikk god karakter også 😀 det handler jo ikke om hvor mye kunnskap man har. Jeg har gått ned 40 kg på trening og kosthold på litt under et år nå. Jeg vet at det kjennes bedre ut innvendig å fortelle pasienter om kosthold nå, fordi jeg kjenner at grunnlaget mitt er enda. Men det har med min innvendig følelse å gjøre. Troverdighet kommer ikke av utseende mitt. Jeg har alltid opplevd at pasientene mine har lyttet og fulgt mine råd. Tjukk eller ei. Du er ei tøffing! Digger deg! Klem fra Elisabeth

 5. Idun sier:

  Mange tenker nok det samme som Knut, men er heldigvis hyggelig nok til å ikke skrive slike kommentarer. Om man velger å bruke seg selv om reklame får jammen være opp til en selv:)

oppskrifter

Favaffel

oppskrifter

Brokkolipuré

livsstilsendring trening

Kan du gi meg litt motivasjon?

oppskrifter

Jordskokksuppe

mental-helse trening

Bevegelse for kropp og sinn

trening

Yoga i senga

livsstilsendring

MAGASIN!

livsstilsendring

Livsstilsendring – del 1

trening

Leserspørsmål

oppskrifter

Salat på boks!

kosthold oppskrifter

Jeg vil gi deg et oppskriftshefte!

blogg

Embed

blogg

Ny favoritt!

blogg trening

Dagens marerittøkt!

kosthold oppskrifter

Den perfekte frokosten?

blogg

Feminist?

blogg oppskrifter

Den perfekte frappén !

trening

Hold kjeft

kosthold oppskrifter

Min favorittfrokost!

blogg

VÅKN OPP!!

blogg

Jeg sa ja!

blogg

Det gikk!

blogg trening

Dagens økt på rumpa!

oppskrifter

Vegedagbok: dag 3

blogg trening

Fremsiden av VG!

kurs trening

Jentedagen 2016

blogg kosthold

Hør meg på radio i dag!

oppskrifter

Sunn søndagskos!

blogg

Ukens video!

blogg

Ukens video!

blogg trening

En perfekt lørdag!

oppskrifter

Søtpotetlasagne!

kosthold oppskrifter

Tør du å slenge deg med?

trening

BOOTCAMP!

trening

Ny bootcamp!

blogg trening

En helt magisk helg

blogg trening

Ny øvelse: rumpepump!

kosthold oppskrifter

En liten smak av julen

blogg

Helt vanlig!

blogg

Bullshit.

kosthold oppskrifter

Morningbliss

blogg

Dødens dag

blogg

Bare på TV

blogg

Morgenstund

blogg

Dett i desa

trening

Booty blaster

blogg oppskrifter

Parkdag

blogg oppskrifter

Iskafffe i en fei!

blogg

God morgen!

oppskrifter

Pasta bolognese…

blogg oppskrifter trening

Har du prøvd denne etter trening?

oppskrifter

Sugarfree Saturday!

blogg oppskrifter

Onsdagskebab!

oppskrifter

Proteinrike vafler!

blogg kosthold oppskrifter

Sugarfree Saturday – iskrem og sjokolade!

blogg trening

Musikk som motiverer!

blogg oppskrifter

Sukker- og glutenfri ostekake!

blogg kosthold oppskrifter

5 søte og sukkerfrie fristelser!

blogg kosthold oppskrifter

Hvordan spise sunt i sommer?

blogg kosthold oppskrifter

Sjokoladebefengt frokostshake

blogg

Morgenstund

blogg

Lørdagsmagi

blogg

Triathlon?

blogg kosthold

Potetsalat og spontantur

blogg

Sommer !

blogg

Flink pike

kosthold

Fredagsburger !

blogg kosthold

Dark chocolate smoothie

blogg trening

Rumpebonanza!

kosthold

Burger delight

trening

Hjemmetrening

blogg

For stor?

blogg

Pizzakveld

blogg

God fredag!

Blogglisten hits