arrow-rightgooglepluslinkedinprinticonscroll-to-topsharearrow-leftslide-right

5 middager som virkelig metter!

Kanskje denne middagsplanen kan passe for uken?

Mandag: Salmalaks med potet- og blomkålmos, pannestekte grønnsaker og agurksalat

♦ 400 g salmalaks (eller annen fisk)

♥ 3-4 poteter
♥ 1/3 blomkålhode
♥ litt melk, smør og salt

♠ 1 løk
♠ 2 fedd hvitløk
♠ 1 rød paprika
♠ 3 gulrøtter
♠ Noen brokkolistilker
♠ 1 tomat

Skrell potetene og legg de sammen med blomkålen i en kjele. Dekk med vann, kok opp og la stå til det er blitt helt mørt. Mos med en potetmoser og jevn ut med melk og smør til du får den konsistensen du vil ha. Smak til med salt og eventuelt pepper. Fersk vårløk er også supergodt i!

Laksen krydres slik du ønsker og stekes på hver side i en panne. Jeg liker at den er litt rød i midten, men du kan også gjennomsteke den.

Grønnsaksguggen (som mamma kaller det) lager du mens fisken steker: Kutt opp løk og press hvitløk og ha det i en panne med litt høye kanter. Stek sammen med en klatt olje eller smør til det har blitt blankt. Tilsett alle de andre grønnsakene og stek på medium varme. Bruk gjerne opp det du har liggende i kjøleskapet! Smak til med salt.

Tirsdag: Gulrotsuppe med pulled chicken

Kraft:

  • 2 gulrøtter
  • 1 stangselleri
  • 1 løk
  • 1 laubærblad
  • Litt persillerot
  • 2 liter vann
  • 4 kyllinglår
  • 8-10 pepperkorn
  • 2 hvitløksfedd

Ha alt i en kjele, kok opp, skum av og la småputre i så mange timer som mulig. Ta ut kyllingen før du siler kraften (se under), legg lårene på en tallerken og plukk av kjøttet. Ha dette i suppen når den er ferdig.
Til denne retten kan du også bruke hel kylling!

Suppe: 

  • Sil av kraften og hell 1 liter over i en kjele sammen med kraftgrønnsakene (resten av kraften tar du vare på til morgendagens pasta!)
  • Tilsett 6 gulrøtter, 1 stilk stangselleri kok mørt (20-30 min)
  • Bruk stavmikseren til du får en jevn masse
  • Smak til med sitron, salt, pepper og eventuelt litt creme fraiche.

Onsdag: «Bolognese»

  • 400 g kjøttdeig av svin
  • 400 g hakkde tomater
  • 4 dl kraft (ha gjerne i mer om du har)
  • 1 boks tomatpure
  • 2-3 fedd hvitløk
  • 1 gul løk
  • 2-3 gulrøtter
  • 2 stilker stangselleri
  • 2-3 laubærblad
  • 1/2 stjerneanis
  • 1 ss korianderfrø
  • salt og pepper

Begynn med å steke løk og hvitløk mykt i litt smør, før du tilsetter kjøttet og lar det brunes. Ha i tomatpureen, og la den steke av seg i noen minutter (da blir den ikke så bitter). Tilsett deretter alle grønnsakene, rør rundt og hell så i de hakkede tomatene og kraften. Bruk en morter til å knuse korianderfrø og stjerneanis, og smak til med dette, salt og pepper. Er du ikke så glad i anissmaken kan det sløyfes. La putre i så mange timer som mulig!

Selv lagde jeg denne på 15 minutter mellom to møter, og lot den stå på laveste varme på komfyren i 5 timer 🙂

Torsdag: Fersk suppe med poteter og sursøt saus

Kraft:

  • Suppekjøtt av elg- eller okse med bein.
  • 2-3 gulrøtter
  • 1-2 stilker stangselleri
  • 1 løk
  • 1 ss hele pepperkorn
  • Noen skiver purre
  • Litt sellerirot

Ha alt i en kjele, dekk med vann og kok opp. Skum av, og la putre så lenge du kan.

Suppe:

En time før du skal servere maten har du i de resterende grønnsakene. Vi brukte kålrot, sellerirot, purre og gulrot. Hodekål er også nydelig, men det glemte jeg å kjøpe! Sett samtidig poteter til koking. 

Saus

  • 2 ss smør
  • 1 løk
  •  ss hvetemel
  • 5 dl kjøttkraft
  • 1 ss eddik
  • 2 ss sukker

Stek løken mør i godt med smør før du tilsetter mel. Spe med kjøttkraft til du får en passende konsistens og smak til med eddik og sukker. Det opprinnelige forholdet er 1 del eddik og 3 deler sukker, men jeg synes det blir alt for søtt.

 

Server suppe som forrett og kjøtt, poteter og suppe som hovedrett. NYDELIG!

Fredag: Hvit pizza med parmaskinke og blåmuggost

Bunn:

  • 2-300 g pizzamel
  • 1 ss olje
  • 1/2 ts salt
  • 1/2 pk tørrgjær

Spe på med lunkent vann til du har en deig  slipper bollen, juster eventuelt med mer mel. La heve til dobbel størrelse.

Topping

  • Creme fraiche
  • Parmaskinke
  • Høng Danablu blåmuggost
  • Sopp
  • Ost

Sett komfyren på maks varme. Har du en pizzastein så la denne varme seg opp. Har du ikke det kan du la et stekebrett stå i ovnen slik at det blir ordentlig varmt.

Del opp pizzadeigen i emner og lag én og én pizza. Kjevle den ut til passe størrelse og legg på en pizzaarm eller på et bakeark. Smør på creme fraiche før du har på skinke, ost og sopp. Topp med litt blåmuggost.

Har du pizzastein så er det bare å bruke armen til å få den inn og la den ligge der i 5-7 minutter før den er ferdig.

Har du ikke det så tar du nå det gloheite stekebrettet ut av ovnen. Legg bakearket med pizzaen over på stekebrettet, før du får det inn i ovnen igjen. La steke i 6-10 minutter, og lag neste pizza mens du venter!

Ved å varme opp stekebrettet / pizzasteinen vil du se at pizzaen får den deilige, boblende skorpen som på en italiensk restaurant.

Topp med ruccola og nyt!

Kommentarer er stengt.

oppskrifter

Buddhabowl

oppskrifter

Brokkolicouscous

oppskrifter

Mangoremser

oppskrifter

Vegetarbolognese

oppskrifter

Mangosmoothie

oppskrifter spis

Pepperkakefudge med Sukrin

oppskrifter spis

Favaffel

oppskrifter spis

Brokkolipuré

oppskrifter spis

Jordskokksuppe

oppskrifter spis

Oppskriftsonsdag: eplechips!

oppskrifter spis

Grove bananpannekaker!

blogg

MAGASIN!

oppskrifter spis

Salat på boks!

oppskrifter spis

Den perfekte kveldskosen!

blogg

Embed

oppskrifter spis

Quiche Lorraine(-tzen) !

blogg oppskrifter spis

Pizza, Bangkok og fremtidsplaner!

blogg

Ny favoritt!

oppskrifter spis

Sukkerfrie kanelsnurrer!

oppskrifter spis

Den perfekte frokosten?

blogg

Feminist?

blogg oppskrifter spis

Den perfekte frappén !

tren

Hold kjeft

oppskrifter spis

Min favorittfrokost!

blogg

VÅKN OPP!!

blogg

Jeg sa ja!

blogg

Det gikk!

oppskrifter spis

Vegedagbok: dag 3

blogg oppskrifter spis

Proteinrik kikertepizza! (vegetar)

oppskrifter spis

Vegetardagboken: mandag

blogg tren

Fremsiden av VG!

kurs tren

Jentedagen 2016

oppskrifter spis

Bananbrød med sjokolade!

oppskrifter spis

Tips til mat på farten!

oppskrifter spis

Jeg sprekker av stolthet!

oppskrifter spis

Sunn søndagskos!

blogg

Ukens video!

oppskrifter spis

Lunsjtips og møte med TV 2!

blogg

Ukens video!

blogg tren

En perfekt lørdag!

oppskrifter spis

Søtpotetlasagne!

oppskrifter spis

Tør du å slenge deg med?

oppskrifter spis

Av og til trenger jeg dette!

tren

BOOTCAMP!

oppskrifter spis

Disse må du bare smake!

oppskrifter spis

Sukkerfri søndagsnacks!

oppskrifter spis

Sukkerfrie sjokoladebomber!

blogg tren

En helt magisk helg

oppskrifter spis

En liten smak av julen

blogg

Helt vanlig!

blogg

Bullshit.

oppskrifter spis

Morningbliss

oppskrifter spis

Proteinrike havrerundstykker

blogg

Dødens dag

blogg

Bare på TV

blogg

Morgenstund

blogg

Dett i desa

blogg oppskrifter spis

Parkdag

oppskrifter spis

Rømmegrøt til frokost?

blogg oppskrifter spis

Iskafffe i en fei!

blogg

God morgen!

oppskrifter spis

Pasta bolognese…

blogg oppskrifter spis tren

Har du prøvd denne etter trening?

oppskrifter spis

Sugarfree Saturday!

blogg oppskrifter spis

Onsdagskebab!

oppskrifter spis

Proteinrike vafler!

blogg oppskrifter spis tren

Gårdagens treningsøkt og hjemmelaget musli!

blogg oppskrifter spis

Proteinrik smoothie uten pulver!

blogg oppskrifter spis

Sukker- og glutenfri ostekake!

blogg oppskrifter spis

5 søte og sukkerfrie fristelser!

blogg oppskrifter spis

Hvordan spise sunt i sommer?

blogg oppskrifter spis

Sjokoladebefengt frokostshake

blogg

Morgenstund

blogg

Lørdagsmagi

blogg

Triathlon?

blogg

Sommer !

blogg

Flink pike

blogg tren

Rumpebonanza!

blogg

For stor?

blogg

Pizzakveld

blogg

God fredag!

Blogglisten hits