arrow-rightgooglepluslinkedinprinticonscroll-to-topsharearrow-leftslide-right

Møter du disse utfordringene når du vil ned i vekt?

Forrige uke la jeg ut en guide til deg som ville ned noen få kilo de neste ukene. Den fikk veldig god respons og jeg er faktisk overrasket over at dere til og med er positive til at dette gjelder meg! For det er jo sånn at man kan ha både gode og dårlige perioder hva gjelder kosthold og trening, og i det siste har jeg vært inne i en dårlig én. Jeg liker ikke de ekstra kiloene som er kommet på, rett og slett fordi jeg selv ikke føler meg vel. Buksene er litt trangere, toppene passer ikke like godt og jeg er blitt mer bevisst på hva jeg har på meg på trening. Dette er noe jeg ikke har lyst til å bruke tid og energi på, derfor er det rett og slett på tide å ta seg sammen. Noe jeg også har forsøkt å gjøre.

kaffeDet jeg syns er vanskeligst med å legge om kostholdet er rett og slett å få til den flyten som ellers kommer så naturlig. Det å «bare velge det rette» til lunsj og middag, uten mere om og men. Mandag – onsdag gikk greit forrige uke, men på torsdag sklei det litt ut. Det ble alt for lange dager på jobb, litt for lite planlegging, og summert resulterte dette i kjappe løsninger fra butikken. Nei, jeg gikk ikke for kvikk lunsj og potetgull, men det ble likevel mer mat enn jeg hadde beregnet. Lørdag ble også tilbragt ute på byen noe som førte til at søndagen ble litt redusert. Vi vet jo alle hva som frister mest når formen tilsier at man skal bli på sofaen hele dagen…

godisMEN! En uke til eller fra, jeg er back on track. For at denne uken skal bli bedre har jeg laget noen notater for meg selv. Om man ikke vinner en uke så får man i allefall passe på å lære noe, eller hva?

 1.  Gå en god og lang tur med hunden hver morgen. Dette setter standarden for dagen og gjør det lettere å ta gode valg.
 2. Lag frokost med en gang du er ferdig med morgenturen. Utsetter du det har du plutselig ikke tid til å lage eggerøre, selv om det er eggerøre du vil ha.
 3. Kjøp inn til lunsj før du går på jobb. Gjør du ikke dette glemmer du å spise og ender med å kaste i deg hva enn som er tilgjengelig.
 4. Tren før jobb. Du er ikke motivert til å gjennomføre en god økt etter å ha brukt hele dagen på å motivere andre.
 5. Planlegg uken med tanke på trening. Ellers ender du opp med å være ferdig med alle øktene før torsdag, eller motsatt: ha igjen alle på søndag.

Så, nå skal jeg ut med Hugo, lage eggerøre og deretter planlegge uken min før jeg tar turen til jobb. Jeg skal kjøpe med både frukt, sukkerfri saft og mat på veien dit slik at jeg er 100% forberedt på denne dagen! Det blir trening klokken 15 og middagen i kveld er avtalt, så dette må jo bare bli bra!

Møter du noen utfordringer på din vei ned i vekt?

//Camilla

 

 

8 svar til “Møter du disse utfordringene når du vil ned i vekt?”

 1. Planlegging er virkelig key! Når jeg glemmer å tå med lunch går jeg ofte supersulten på butikken og blir fristet til å kjøpe med meg det meste. Liker også å få alle treningsøkter unnagjort før helgen 🙂 Lykke til med vektnedgangen, selvom du er SÅ vakker som du er <3 Ha en fin dag fine du

 2. Ingeborg sier:

  Jeg følger en treningsplan og matplan for å gå ned i vekt, jeg har vært veldig overvektig ganske lenge. Dette gjør at jeg må være ganske strukturet når det jeg måltidene og treningsøktene. Jeg jobber også turnus, med lørdagsjobbing hver 3. lørdag, slik at jeg prøver å fordele treningsøktene i forhold til hvilken jobbuke det er.

  Men det hender likevel at jeg går på «smeller», men jeg prøver å styre det slik at det blir en proteinbar når det skjer. Eventuelt blir det frukt eller en ekstra skive nybakt brød (som det ble i forrige uke. Med guud så godt det var med brunost på).

 3. Maria sier:

  Det er litt godt å se at du også har utfordringer 🙂 det er jo liksom ikke det at man ikke VET hva man skal gjøre, men det er det å faktisk gjøre den jobbe og holde ut. Jeg syns det det vanskelig å være så seig og holde en plan over lengre tid. Er liksom alltid noe sosialt eller ting som «kommer i veien». Er jo heller ikke interessert i å droppe alt som ikke er «sunt» heller- man skal jo leve. Handler vel om å finne balansen, vite hva man vil og kan ofre, være seig når det gjelder selv om man ikke ser resultater. For meg hjelper det å tenke at det neste jeg gjør skal være et godt valg og at det tilsammen utgjør en forskjell i den store helheta. Blir fort overvelda hvis jeg tenker for langt og på hvor mye som gjenstår.

 4. Anna sier:

  Hei, Camilla! Veldig fan av bloggen og alt du står for. Har tenkt på om jeg skal prøve meg på matplanen din ettersom jeg i likhet med deg har fått på meg litt flere kilo en jeg er komfortabel med! Bare lurte på om det var rom for laks til middag noen av dagene? Stå på videre, blir så glad av deg!!

 5. CamillaL sier:

  I know! I går var alt planlagt og tilrettelagt, og dagen gikk rett og slett som smurt 😀 Tusen takk søte Henriette, jeg setter veldig stor pris på den kommentaren 🙂
  Ha en fin dag du også!

 6. CamillaL sier:

  Hei Ingeborg! Så flott at du har tatt tak i dette og lagt en plan for hvordan du skal gå ned i vekt! Hvordan går det så langt?
  Jeg pleier å si det til mine kunder at ja, du kommer helt garantert til å gå på en smell. Sånn er livet, ingen er perfekte! Det viktigste da er, som du selv sier, å forsøke og styre det hele slik at det ikke blir så ille når det først skjer 🙂
  Jeg heier på deg!

 7. CamillaL sier:

  Det er godt å høre at det jeg ville vise faktisk kom gjennom – at alle kan synes dette er vanskelig til tider! Jeg er litt lei av perfekte historier hvor alt går etter boka, alle mest fordi jeg aldri har klart dette selv.. haha, misunnelsen lenge leve! 😛
  Det å sette seg små delmål, som å ta en uke eller to dager av gangen er nok veldig smart. Med kundene mine fokuserer vi alltid på tiden mellom to treningsøkter, noe som fungerer veldig bra. Det er ikke så utfordrende om du på torsdag får beskjed om at du bare skal være flink til mandag, men om jeg forteller vedkommende at «nå er det 6 mnd igjen du!» så kan det fort bli litt mye å svelge.

  Jeg heier på de gode valgene dine, og tror helt sikkert at du kommer til å klare dette! 😀

 8. CamillaL sier:

  Selvsagt kan du spise laks til middag! 😀 Laks inneholder både fett og proteiner og kan derfor byttes mot kjøtt + avocado. Ca 150-175 g laks tilsvarer mengden det er lagt opp til i planen. Potetene kan du selvsagt spise i tillegg 🙂

oppskrifter spis

Italiensk suppe

oppskrifter spis

Tomatsuppe

oppskrifter spis

Pasta og pølser

oppskrifter spis

Hjemmelaget yoghurtis

oppskrifter spis

Jordbær- og avokadosalsa

oppskrifter spis

Mangosalsa

spis

Cheat days

oppskrifter spis

Linsegryte

oppskrifter spis

Hjemmelaget mango-is

oppskrifter spis

Tacobowl

tren

Yogafilm

oppskrifter

Buddhabowl

oppskrifter

Brokkolicouscous

oppskrifter

Mangoremser

oppskrifter

Vegetarbolognese

oppskrifter

Mangosmoothie

oppskrifter spis

Pepperkakefudge med Sukrin

oppskrifter spis

Favaffel

oppskrifter spis

Brokkolipuré

oppskrifter spis

Jordskokksuppe

oppskrifter spis

Oppskriftsonsdag: eplechips!

oppskrifter spis

Grove bananpannekaker!

blogg

MAGASIN!

oppskrifter spis

Salat på boks!

oppskrifter spis

Den perfekte kveldskosen!

blogg

Embed

oppskrifter spis

Quiche Lorraine(-tzen) !

blogg oppskrifter spis

Pizza, Bangkok og fremtidsplaner!

blogg

Ny favoritt!

oppskrifter spis

Sukkerfrie kanelsnurrer!

oppskrifter spis

Den perfekte frokosten?

blogg

Feminist?

blogg oppskrifter spis

Den perfekte frappén !

tren

Hold kjeft

oppskrifter spis

Min favorittfrokost!

blogg

VÅKN OPP!!

blogg

Jeg sa ja!

blogg

Det gikk!

oppskrifter spis

Vegedagbok: dag 3

blogg oppskrifter spis

Proteinrik kikertepizza! (vegetar)

oppskrifter spis

Vegetardagboken: mandag

blogg tren

Fremsiden av VG!

kurs tren

Jentedagen 2016

oppskrifter spis

Bananbrød med sjokolade!

oppskrifter spis

Tips til mat på farten!

oppskrifter spis

Jeg sprekker av stolthet!

oppskrifter spis

Sunn søndagskos!

blogg

Ukens video!

oppskrifter spis

Lunsjtips og møte med TV 2!

blogg

Ukens video!

blogg tren

En perfekt lørdag!

oppskrifter spis

Søtpotetlasagne!

oppskrifter spis

Tør du å slenge deg med?

oppskrifter spis

Av og til trenger jeg dette!

tren

BOOTCAMP!

oppskrifter spis

Disse må du bare smake!

oppskrifter spis

Sukkerfri søndagsnacks!

oppskrifter spis

Sukkerfrie sjokoladebomber!

blogg tren

En helt magisk helg

oppskrifter spis

En liten smak av julen

blogg

Helt vanlig!

blogg

Bullshit.

oppskrifter spis

Morningbliss

oppskrifter spis

Proteinrike havrerundstykker

blogg

Dødens dag

blogg

Bare på TV

blogg

Morgenstund

blogg

Dett i desa

blogg oppskrifter spis

Parkdag

oppskrifter spis

Rømmegrøt til frokost?

blogg oppskrifter spis

Iskafffe i en fei!

blogg

God morgen!

oppskrifter spis

Pasta bolognese…

blogg oppskrifter spis tren

Har du prøvd denne etter trening?

oppskrifter spis

Sugarfree Saturday!

blogg oppskrifter spis

Onsdagskebab!

oppskrifter spis

Proteinrike vafler!

blogg oppskrifter spis tren

Gårdagens treningsøkt og hjemmelaget musli!

blogg oppskrifter spis

Proteinrik smoothie uten pulver!

blogg oppskrifter spis

Sukker- og glutenfri ostekake!

blogg oppskrifter spis

5 søte og sukkerfrie fristelser!

blogg oppskrifter spis

Hvordan spise sunt i sommer?

blogg oppskrifter spis

Sjokoladebefengt frokostshake

blogg

Morgenstund

blogg

Lørdagsmagi

blogg

Triathlon?

blogg

Sommer !

blogg

Flink pike

blogg tren

Rumpebonanza!

blogg

For stor?

blogg

Pizzakveld

blogg

God fredag!

Blogglisten hits