arrow-rightgooglepluslinkedinprinticonscroll-to-topsharearrow-leftslide-right

NÅR ble det gæærnt å kose seg?!

Frustrert. Jeg blir så frustrert. Jeg blir så JÆVLIG frustrert!!! Cornelis Elander har nemlig klart å åpne munnen igjen, og som så alt for ofte faller ordene ut som en regnskur på en ellers solfylt dag. Det som kanskje frustrerer meg enda mer er at det er så mange som er enige i dette, som ikke evner, eller ønsker, å se det store bildet.

I innlegget (som jeg egentlig er litt flau av å gidde å linke til, da det jo bare blir flere klikk for vedkommende) proklamerer han, i bunn og grunn, at det er for mye fokus på dette med kos i media, og at de heller burde ta til orde for å forkynne det store budskap om at vi som nasjon er tjukke og bør spise mer brokkoli. Og at «selv om nordmenn flest føler det skrives/snakkes mye om trening i media er sannheten at det ikke advares nok [mot overvekt]».

For kos er, i følge Elander, det samme som å «sitte på rumpa innta usunn mat og drikke i dagevis!». Kos er jo for guds skyld ikke å nyte en melkerull på en lørdag, det er å tømme butikken for sjokolade og grave seg ned i et hull sammen med det hele og ikke dukke opp igjen før det er tomt.

Eller?

Jeg er så forbanna lei av at enkelte mennesker skal snakke om ting som ekstremer, som enten eller, som svart eller hvitt og at det ikke er mulig å wrappe hodet rundt det som ligger i midten. Det vanlige. Er det bra at overvekten blant befolkningen øker? På ingen måte, men tror vi virkelig at dette skjer fordi den enkelte koser seg litt innimellom, eller fordi det generelle begrepet omkring hva som er normalt og ikke dessverre er på vei langt vest? Og tror noen virkelig at skremsel, og «advarsler» gjør noe med folkehelsa?

I stedenfor å stå på 3D mølla og fortelle alle andre hva de gjør feil bør enkelte ta turen ned på bakken og faktisk forsøke å gjøre noe med problemet.

Eller krever det rett og slett for mye?

16 svar til “NÅR ble det gæærnt å kose seg?!”

 1. Cathrine sier:

  Det er definitivt lov til å kose seg- alt med måte!:-) og forresten; hvordan kan man ikke LIKE potetgull liksom??

 2. Jeg vet. Det er jo 100% uforståelig ;D

 3. Janniche sier:

  For en JÆVLA NISSE!! Nå ble jeg også provosert, og det er ikke så ofte!!
  Han er jo helt sjuk i hue, men man blir kanskje sånn når man trøkker trynet fullt av botox???
  Det har vel aldri vært større kroppspress noen gang, og mulg han tror han bidrar til et «sunt» ideal, men det er jo heller det motsatte!
  Nei, heller litt chubby, enn DUM!

  Måtte bare få det ut! 🙂
  Håper du får en superfin dag og koooooooser deg maase 😉 😀

  Klem

 4. Helt enig med deg! For en korttenkende idiot han er, stakkars….

 5. Knut sier:

  Hva skjer med denne nett-mobbingen av Elander da? Jeg har ikke sett han nevne deg, Camilla, en eneste gang i sine blogginnlegg, så kanskje du burde roe ned litt personhetsen? Se bare på disse leserne dine her, det er regelrett mobbing og uthenging av en person som fronter et annet syn på kropp og trening enn hva de selv foretrekker. Stor skjerpings!

  Elander har vel ikke noe i mot å kose seg vil jeg tro, det er bare at han, og heldigvis noen andre også, kan finne måter å kose seg på uten godis og pottis. Litt fett og sukker kan nok de fleste overleve, men for mange bør det også stoppe der. Eller for mange, for alle egentlig.

  Dette med hva som skal være lov og ikke synes jeg er regelrett idioti. En har selv ansvar for sin egen helse, og mange har også barn de skal mester å ta seg av. Det kan være greit å bytte ut en og annen kosekveld med jogg og styrke. Det har både en selv og eventuelle barn og familie godt av. Dette med at vi blir stadig tyngre ER jo et problem, det er ikke til å komme utenom det. Da blir det dumt å skulle prate om hva som er lov og ikke, og hva en burde kunne gjøre. Slutt med disse putene under armene, pledd i sofaen og Friends på reprise. Kle heller på dere og gjør dere selv en bjørnetjeneste. Kom dere ut og løp gjennom skogen. Ta dere en halvtime på styrke i kjelleren eller i garasja. Gå på noen treningstimer med kvalifisert PT, finn dere en treningskompis.

  Om «kose seg» er desserten, så må middagen spises opp først. Og i denne sammenheng er middagen trening og sunnere livsstil. Kos dere med frukt og bær, Med en god middag og et glass vin. Se en film sammen, uten godis. Spill brettspill med familien, uten skåler med godteri. Det er akkurat like hyggelig det.

 6. Jeg vet ikke med deg, men spør du meg er det stor forskjell på å kommentere hva Elander sier, og på nettmobbing og personhets? Jeg vet dette kan være vanskelig å skille i blant, men jeg ser ikke at jeg en eneste gang i løpet av blogginnlegget har uttalt meg om Elander som person. Hva mine lesere velger å kommentere, vel. Det forstår til og med du at ikke er mitt ansvar (i motsetning til andre lar jeg alle kommentarer stå, til og med dine! 😛 )

  Jeg er helt enig med deg i at økt overvekt er et problem, men uttalelser som disse fra Elander og nå fra deg gjør dessverre ikke ting bedre. I stedenfor å faktisk gjøre noe sitter dere på en hest så høy som hva som helst og forteller andre hva som må til, uten å tenke på at dere kanskje må få litt skitt under neglene for å faktisk klare å utrette noe.

  Jeg ønsker deg lykke til med din del av frelsingen av Norge, Knut, så tar jeg min del. Vi kan snakkes om noen år og se hvem som har fått flest mennesker ut av sofaen og inn i en aktiv tilværelse! 🙂

 7. Else sier:

  Hvis du er slik en forkjemper for uretusjering og «perfekte bilder», hvorfor må du holde armene over hodet på de fleste bilder for å strekke ut love – handelsene?

 8. Elise sier:

  Tusen takk! Takk for alle kosebilder du legger ut, alle gangene du unner deg selv noe og klager din nød. Du vil alltid gi meg motivasjon til å ikke gjøre det samme 🙂

 9. Av og til gjør jeg det, ofte ikke! Av og til smiler jeg pent til kameraet, men tar du en titt på snap ser du jammen at jeg filmer fra den berømte «frontcamvinkelen» også. Å være en forkjemper for det uretusjerte betyr ikke at jeg nødvendigvis vil vise meg fra min «værste vinkel» til enhver tid.

  Men, jeg forstår hva du mener! 🙂

 10. Emilie sier:

  Stå på Camilla, digger deg!

 11. Cathrine sier:

  Ville bare si at jeg er så glad for at det finnes slike som deg i trenings / blogg verdenen! Du gjør min vei til et sunt og balansert treningsliv mye lettere ???

 12. Hahahah ? What ever floats your boat ?Visste ikke at jeg klagde min nød så ofte, det må jeg i såfall endre på. Jeg er jo relativt lykkelig ??

 13. Tusen takk, Emilie!! ?

 14. Så utrolig hyggelig, Cathrine! Det setter jeg stor pris på å høre ? Ha en fin dag!

 15. Martine sier:

  Kjære Camilla, takk for at du hjelper meg og 100 andre jenter ut av sofaen og videre ut på trening!
  Du lager programmer som er oppnåelig, kjefter ikke hvis noen velger sjokoladen i stedet for brokkoli en kveld og heier på oss enten vi trener hard styrke eller går oss en rolig tur!
  De siste årene har jeg følt meg utrent og lite attraktiv etter å ha lest blogginnlegg om forbud for mot ditt og forbud mot datt fra andre PT-er. Men med deg føler jeg mestring, glede over å kunne kose meg god (og litt usunn) mat en kveld i uka etter en hard treningsuke og jeg blir motivert til videre arbeid!

  Det du gjør er så bra! Heia deg Camilla ?

 16. Søte Martine, tusen tusen takk!!! Så utrolig hyggelig å høre at du koser deg så langt – vi skal ha det myyye moro fremover 😀

oppskrifter

Favaffel

oppskrifter

Brokkolipuré

livsstilsendring trening

Kan du gi meg litt motivasjon?

oppskrifter

Jordskokksuppe

mental-helse trening

Bevegelse for kropp og sinn

trening

Yoga i senga

livsstilsendring

MAGASIN!

livsstilsendring

Livsstilsendring – del 1

trening

Leserspørsmål

oppskrifter

Salat på boks!

kosthold oppskrifter

Jeg vil gi deg et oppskriftshefte!

blogg

Embed

blogg

Ny favoritt!

blogg trening

Dagens marerittøkt!

kosthold oppskrifter

Den perfekte frokosten?

blogg

Feminist?

blogg oppskrifter

Den perfekte frappén !

trening

Hold kjeft

kosthold oppskrifter

Min favorittfrokost!

blogg

VÅKN OPP!!

blogg

Jeg sa ja!

blogg

Det gikk!

blogg trening

Dagens økt på rumpa!

oppskrifter

Vegedagbok: dag 3

blogg trening

Fremsiden av VG!

kurs trening

Jentedagen 2016

blogg kosthold

Hør meg på radio i dag!

oppskrifter

Sunn søndagskos!

blogg

Ukens video!

blogg

Ukens video!

blogg trening

En perfekt lørdag!

oppskrifter

Søtpotetlasagne!

kosthold oppskrifter

Tør du å slenge deg med?

trening

BOOTCAMP!

trening

Ny bootcamp!

blogg trening

En helt magisk helg

blogg trening

Ny øvelse: rumpepump!

kosthold oppskrifter

En liten smak av julen

blogg

Helt vanlig!

blogg

Bullshit.

kosthold oppskrifter

Morningbliss

blogg

Dødens dag

blogg

Bare på TV

blogg

Morgenstund

blogg

Dett i desa

trening

Booty blaster

blogg oppskrifter

Parkdag

blogg oppskrifter

Iskafffe i en fei!

blogg

God morgen!

oppskrifter

Pasta bolognese…

blogg oppskrifter trening

Har du prøvd denne etter trening?

oppskrifter

Sugarfree Saturday!

blogg oppskrifter

Onsdagskebab!

oppskrifter

Proteinrike vafler!

blogg kosthold oppskrifter

Sugarfree Saturday – iskrem og sjokolade!

blogg trening

Musikk som motiverer!

blogg oppskrifter

Sukker- og glutenfri ostekake!

blogg kosthold oppskrifter

5 søte og sukkerfrie fristelser!

blogg kosthold oppskrifter

Hvordan spise sunt i sommer?

blogg kosthold oppskrifter

Sjokoladebefengt frokostshake

blogg

Morgenstund

blogg

Lørdagsmagi

blogg

Triathlon?

blogg kosthold

Potetsalat og spontantur

blogg

Sommer !

blogg

Flink pike

kosthold

Fredagsburger !

blogg kosthold

Dark chocolate smoothie

blogg trening

Rumpebonanza!

kosthold

Burger delight

trening

Hjemmetrening

blogg

For stor?

blogg

Pizzakveld

blogg

God fredag!

Blogglisten hits