arrow-rightgooglepluslinkedinprinticonscroll-to-topsharearrow-leftslide-right

Quiche Lorraine(-tzen) !

I dag prøvde jeg meg på noe nytt, og halvveis inn i kokkeleringen trodde jeg faktisk dette skulle gå til helvete. Jeg har jo sett på diverse kokkeprogrammer at dette er ganske vanskelig, men alltid tenkt at de bare var en gjeng med sutrehuer, men i dag fikk jeg altså den i fleisen: paibunn er egentlig ganske vrient!

I allefall når jeg gikk for en grov variant, og ikke tok hensyn til at det blir litt mindre klebrig når hele skallet på kornet er med i blandingen. Etter litt kløning fant jeg likevel en metode som fungerte sånn høvelig greit, og jeg tror jeg hadde kommet videre i masterchef med denne komposisjonen. Det smakte i alle fall helt fantastisk!

Quiche Lorraine ala Camilla

Bunn 
♥ 175 gram sammalt hvete, grov
♥ 100 g smør
♥ 1 eggeplomme
♥ 4 ss vann
♥ 300 gram tørre erter (skal ikke brukes i bunnen!!

Topping
♥ 6 egg
♥ Eggehviten som var til overs fra bunnen
♥ 3 dl lett matfløte
♥ Litt revet ost
♥ 100 g bacon
♥ Ca 15 cm finhakket purre
♥ 1 klype muskat
♥ 1/2 ts salt

Begynn med å finne frem og veie opp det du trenger til bunnen (ikke ertene) og ha alt i en foocprossessor til du har en fast, men håndterbar masse. Pakk det hele inn i plasfolie slik at du får en pølse (omtrent som en kjøttpølse) og legg det i kjøleskapet en times tid slik at det blir godt og kaldt.

Sett ovnen på 200 grader.
Jeg brukte et muffinsbrett, men du kan helt sikkert bruke en stor paiform også! Massen var likevel litt vanskelig å rulle ut med kjevle, så jeg vet ikke helt om jeg anbefaler det.. Smør inn muffinsformene med litt smør, og ta deigen ut av kjøleskapet. Kutt opp i 12 like store biter og bruk hendene til å klemme det ut i formene, slik at du får en tynn, men jevn bunn. Stikk jevne hull med en gaffel i bunnene, og legg en bit aluminumsfolie i hver slik at den dekker hele. Fyll på med erter. Disse skal hindre bunnen i å trekke seg sammen / få buler. Forstek i ovnen i 15-20 minutter før du tar ut ertene og aluminumsfolien, sett de inn igjen og la de få 5-10 minutter til slik at de blir gyldne og fine.

Mens bunnene forsteker kutter du opp bacon og steker dette i en banne. Tilsett purren til slutt og la det surre på svak varme mens du pisker sammen egg, fløte (eller melk), muskat og litt salt. Baconet er ganske salt, så ikke bruk for mye av dette. Riv opp litt ost.

Ta bunnene ut av stekeovnen og legg litt bacon/purre og ost i hver av formene. Hell over eggeblandingen og sett det inn på 190 grader i 10-15 minutter til egget er gjennomstekt. Server med en frisk salat, og nyt! 😀

Per «muffins»:
♥ 214 kcal
♥ 9 g karb
♥ 9 g protein
♥ 16 g fett

Vil du gjøre de litt magrere?

♥ Bytt ut deler av smøret med cottage cheese (vent med å tilsette vannet til du har sett an konsistensen).
♥ Velg melk i stedenfor fløte
♥ Velg røkt skinke i stedenfor bacon
♥ Dropp osten

Små justeringer som fort kan gjøre en stor forskjell, men som likevel bevarer den gode smaken!

Bon apetite! 🙂

//Camilla

Kommentarer er stengt.

oppskrifter

Favaffel

oppskrifter

Brokkolipuré

livsstilsendring trening

Kan du gi meg litt motivasjon?

oppskrifter

Jordskokksuppe

mental-helse trening

Bevegelse for kropp og sinn

trening

Yoga i senga

livsstilsendring

MAGASIN!

livsstilsendring

Livsstilsendring – del 1

trening

Leserspørsmål

oppskrifter

Salat på boks!

kosthold oppskrifter

Jeg vil gi deg et oppskriftshefte!

blogg

Embed

blogg

Ny favoritt!

blogg trening

Dagens marerittøkt!

kosthold oppskrifter

Den perfekte frokosten?

blogg

Feminist?

blogg oppskrifter

Den perfekte frappén !

trening

Hold kjeft

kosthold oppskrifter

Min favorittfrokost!

blogg

VÅKN OPP!!

blogg

Jeg sa ja!

blogg

Det gikk!

blogg trening

Dagens økt på rumpa!

oppskrifter

Vegedagbok: dag 3

blogg trening

Fremsiden av VG!

kurs trening

Jentedagen 2016

blogg kosthold

Hør meg på radio i dag!

oppskrifter

Sunn søndagskos!

blogg

Ukens video!

blogg

Ukens video!

blogg trening

En perfekt lørdag!

oppskrifter

Søtpotetlasagne!

kosthold oppskrifter

Tør du å slenge deg med?

trening

BOOTCAMP!

trening

Ny bootcamp!

blogg trening

En helt magisk helg

blogg trening

Ny øvelse: rumpepump!

kosthold oppskrifter

En liten smak av julen

blogg

Helt vanlig!

blogg

Bullshit.

kosthold oppskrifter

Morningbliss

blogg

Dødens dag

blogg

Bare på TV

blogg

Morgenstund

blogg

Dett i desa

trening

Booty blaster

blogg oppskrifter

Parkdag

blogg oppskrifter

Iskafffe i en fei!

blogg

God morgen!

oppskrifter

Pasta bolognese…

blogg oppskrifter trening

Har du prøvd denne etter trening?

oppskrifter

Sugarfree Saturday!

blogg oppskrifter

Onsdagskebab!

oppskrifter

Proteinrike vafler!

blogg kosthold oppskrifter

Sugarfree Saturday – iskrem og sjokolade!

blogg trening

Musikk som motiverer!

blogg oppskrifter

Sukker- og glutenfri ostekake!

blogg kosthold oppskrifter

5 søte og sukkerfrie fristelser!

blogg kosthold oppskrifter

Hvordan spise sunt i sommer?

blogg kosthold oppskrifter

Sjokoladebefengt frokostshake

blogg

Morgenstund

blogg

Lørdagsmagi

blogg

Triathlon?

blogg kosthold

Potetsalat og spontantur

blogg

Sommer !

blogg

Flink pike

kosthold

Fredagsburger !

blogg kosthold

Dark chocolate smoothie

blogg trening

Rumpebonanza!

kosthold

Burger delight

trening

Hjemmetrening

blogg

For stor?

blogg

Pizzakveld

blogg

God fredag!

Blogglisten hits