arrow-rightgooglepluslinkedinprinticonscroll-to-topsharearrow-leftslide-right

Quiche Lorraine(-tzen) !

I dag prøvde jeg meg på noe nytt, og halvveis inn i kokkeleringen trodde jeg faktisk dette skulle gå til helvete. Jeg har jo sett på diverse kokkeprogrammer at dette er ganske vanskelig, men alltid tenkt at de bare var en gjeng med sutrehuer, men i dag fikk jeg altså den i fleisen: paibunn er egentlig ganske vrient!

I allefall når jeg gikk for en grov variant, og ikke tok hensyn til at det blir litt mindre klebrig når hele skallet på kornet er med i blandingen. Etter litt kløning fant jeg likevel en metode som fungerte sånn høvelig greit, og jeg tror jeg hadde kommet videre i masterchef med denne komposisjonen. Det smakte i alle fall helt fantastisk!

Quiche Lorraine ala Camilla

Bunn 
♥ 175 gram sammalt hvete, grov
♥ 100 g smør
♥ 1 eggeplomme
♥ 4 ss vann
♥ 300 gram tørre erter (skal ikke brukes i bunnen!!

Topping
♥ 6 egg
♥ Eggehviten som var til overs fra bunnen
♥ 3 dl lett matfløte
♥ Litt revet ost
♥ 100 g bacon
♥ Ca 15 cm finhakket purre
♥ 1 klype muskat
♥ 1/2 ts salt

Begynn med å finne frem og veie opp det du trenger til bunnen (ikke ertene) og ha alt i en foocprossessor til du har en fast, men håndterbar masse. Pakk det hele inn i plasfolie slik at du får en pølse (omtrent som en kjøttpølse) og legg det i kjøleskapet en times tid slik at det blir godt og kaldt.

Sett ovnen på 200 grader.
Jeg brukte et muffinsbrett, men du kan helt sikkert bruke en stor paiform også! Massen var likevel litt vanskelig å rulle ut med kjevle, så jeg vet ikke helt om jeg anbefaler det.. Smør inn muffinsformene med litt smør, og ta deigen ut av kjøleskapet. Kutt opp i 12 like store biter og bruk hendene til å klemme det ut i formene, slik at du får en tynn, men jevn bunn. Stikk jevne hull med en gaffel i bunnene, og legg en bit aluminumsfolie i hver slik at den dekker hele. Fyll på med erter. Disse skal hindre bunnen i å trekke seg sammen / få buler. Forstek i ovnen i 15-20 minutter før du tar ut ertene og aluminumsfolien, sett de inn igjen og la de få 5-10 minutter til slik at de blir gyldne og fine.

Mens bunnene forsteker kutter du opp bacon og steker dette i en banne. Tilsett purren til slutt og la det surre på svak varme mens du pisker sammen egg, fløte (eller melk), muskat og litt salt. Baconet er ganske salt, så ikke bruk for mye av dette. Riv opp litt ost.

Ta bunnene ut av stekeovnen og legg litt bacon/purre og ost i hver av formene. Hell over eggeblandingen og sett det inn på 190 grader i 10-15 minutter til egget er gjennomstekt. Server med en frisk salat, og nyt! 😀

Per «muffins»:
♥ 214 kcal
♥ 9 g karb
♥ 9 g protein
♥ 16 g fett

Vil du gjøre de litt magrere?

♥ Bytt ut deler av smøret med cottage cheese (vent med å tilsette vannet til du har sett an konsistensen).
♥ Velg melk i stedenfor fløte
♥ Velg røkt skinke i stedenfor bacon
♥ Dropp osten

Små justeringer som fort kan gjøre en stor forskjell, men som likevel bevarer den gode smaken!

Bon apetite! 🙂

//Camilla

Kommentarer er stengt.

oppskrifter spis

Linsegryte

oppskrifter spis

Hjemmelaget mango-is

oppskrifter spis

Tacobowl

tren

Yogafilm

oppskrifter

Buddhabowl

oppskrifter

Brokkolicouscous

oppskrifter

Mangoremser

oppskrifter

Vegetarbolognese

oppskrifter

Mangosmoothie

oppskrifter spis

Pepperkakefudge med Sukrin

oppskrifter spis

Favaffel

oppskrifter spis

Brokkolipuré

oppskrifter spis

Jordskokksuppe

oppskrifter spis

Oppskriftsonsdag: eplechips!

oppskrifter spis

Grove bananpannekaker!

blogg

MAGASIN!

oppskrifter spis

Salat på boks!

oppskrifter spis

Den perfekte kveldskosen!

blogg

Embed

blogg oppskrifter spis

Pizza, Bangkok og fremtidsplaner!

blogg

Ny favoritt!

oppskrifter spis

Sukkerfrie kanelsnurrer!

oppskrifter spis

Den perfekte frokosten?

blogg

Feminist?

blogg oppskrifter spis

Den perfekte frappén !

tren

Hold kjeft

oppskrifter spis

Min favorittfrokost!

blogg

VÅKN OPP!!

blogg

Jeg sa ja!

blogg

Det gikk!

oppskrifter spis

Vegedagbok: dag 3

blogg oppskrifter spis

Proteinrik kikertepizza! (vegetar)

oppskrifter spis

Vegetardagboken: mandag

blogg tren

Fremsiden av VG!

kurs tren

Jentedagen 2016

oppskrifter spis

Bananbrød med sjokolade!

oppskrifter spis

Tips til mat på farten!

oppskrifter spis

Jeg sprekker av stolthet!

oppskrifter spis

Sunn søndagskos!

blogg

Ukens video!

oppskrifter spis

Lunsjtips og møte med TV 2!

blogg

Ukens video!

blogg tren

En perfekt lørdag!

oppskrifter spis

Søtpotetlasagne!

oppskrifter spis

Tør du å slenge deg med?

oppskrifter spis

Av og til trenger jeg dette!

tren

BOOTCAMP!

oppskrifter spis

Disse må du bare smake!

oppskrifter spis

Sukkerfri søndagsnacks!

oppskrifter spis

Sukkerfrie sjokoladebomber!

blogg tren

En helt magisk helg

oppskrifter spis

En liten smak av julen

blogg

Helt vanlig!

blogg

Bullshit.

oppskrifter spis

Morningbliss

oppskrifter spis

Proteinrike havrerundstykker

blogg

Dødens dag

blogg

Bare på TV

blogg

Morgenstund

blogg

Dett i desa

blogg oppskrifter spis

Parkdag

oppskrifter spis

Rømmegrøt til frokost?

blogg oppskrifter spis

Iskafffe i en fei!

blogg

God morgen!

oppskrifter spis

Pasta bolognese…

blogg oppskrifter spis tren

Har du prøvd denne etter trening?

oppskrifter spis

Sugarfree Saturday!

blogg oppskrifter spis

Onsdagskebab!

oppskrifter spis

Proteinrike vafler!

blogg oppskrifter spis tren

Gårdagens treningsøkt og hjemmelaget musli!

blogg oppskrifter spis

Proteinrik smoothie uten pulver!

blogg oppskrifter spis

Sukker- og glutenfri ostekake!

blogg oppskrifter spis

5 søte og sukkerfrie fristelser!

blogg oppskrifter spis

Hvordan spise sunt i sommer?

blogg oppskrifter spis

Sjokoladebefengt frokostshake

blogg

Morgenstund

blogg

Lørdagsmagi

blogg

Triathlon?

blogg

Sommer !

blogg

Flink pike

blogg tren

Rumpebonanza!

blogg

For stor?

blogg

Pizzakveld

blogg

God fredag!

Blogglisten hits