arrow-rightgooglepluslinkedinprinticonscroll-to-topsharearrow-leftslide-right

Retten som tar Norge med storm!

I forrige uke var det en av Fitnokjentene som fortalte at hun hadde blitt helt hekta på «Pokè Bowls». Jeg forsto ikke helt hva hun mente en gang, man kan jo ikke spise Pokemonballer, men etter noen raske pinterestsøk fant jeg raskt ut at det hun egentlig snakket om var en Hawaiiansk gatematrett som visstnok har tatt Norge med storm. Jeg har bare ikke fått det med meg.

Poké, som uttales «Poh-kay» er tradisjonelt sett rå fisk som er marinert og servert på en seng av kokt ris, frukt og grønnsaker, og minner derfor ganske mye om det mange av oss kjenner som sashimi. Forskjeller er det likevel, da Poké-fisken er kuttet i terninger i stedenfor tynne skiver, og tilbehøret kan varieres i det uendelige! Til lunsj i dag gikk jeg for en helt tradisjonell variant, må begynne i det små vet du, med laks, avokado, mango, purre og syltet rødløk.

Syltet rødløk

0,5 dl eddik
1,5 dl vann
1 dl sukker
10 g revet ingefær
2 små rødløk

Kok opp eddik, sukker, vann og ingefær, og la putre til sukkeret er løst opp. Kutt rødløken i tynne skiver og hell oppi laken. Dra kjelen av platen og la løken stå å trekke til det er kaldt. Sleng løken du ikke bruker i retten over i et syltetøyglass, så har du til senere.

Marinert laks (1 person)

1 laksefilet (jeg brukte økologisk laks)
2 ss soyasaus
2 ss sesamfrø

Kutt laksen i terninger og bland sammen med soyasaus og sesamfrø. Har du sesamolje kan du tilsette en pitteliten teskje med dette, og chili er selvsagt et godt alternativ om du vil ha det litt mer spicy!

Tilbehør

Ris (jeg droppet dette)
1 gulrot
1/2 mango
1/2 avokado
Litt finhakket purre

Kok ris etter anvisning på pakken, Riv gulrot, kutt mango i biter og skjær avokadoen i tynne skiver før du danderer alt sammen i en bolle. Eller kaster det utover en tallerken, begge deler smaker like godt!

Jeg håper det faller i smak!

//Camilla

9 svar til “Retten som tar Norge med storm!”

 1. Karoline sier:

  Takk for at du finnes og gjør hverdagen lettere for oss som trenger litt hjelp med å føle oss gode nok ❤

 2. Så utrolig hyggelig Karoline! Tusen tusen takk skal du ha <3

 3. Elisabeth sier:

  Atter en gang er du spot on! Takk for at du deler det nesten ingen andre gjør👏

 4. Js sier:

  Dette kjente jeg meg skikkelig igjen i, takk for at du setter ord på det:):) Fikk du profesjonell hjelp for din overspising? Isåfall av hvem? Er skikkelig rådvil og ønsker å komme meg ut av den overspisningspiralen en gang for alle!

 5. Wendy sier:

  Altså.. Det er ikke bare meg, jeg er ikke aleine om å bruke trøstespising som hjelp.. Tusen takk for at du delte dette! Godt å se at jeg kan anerkjenne sammenhengen mellom trangen til å spise noe søtt og de følelsene som utløser det, og at det faktisk er «årsaken». Da blir det lettere å, som du også nevner, å ta meg i det neste gang søtsuget dukker opp!

  Klem til deg, flotte, fine Kamilla 😀

 6. Det er du på ingen måte, Wendy!! Det å se og, som du sier, anerkjenne denne sammenhengen gjorde det i allefall mye lettere for meg å komme ut av det, og per i dag kan jeg med hånden på hjerte si at jeg ikke er en overspiser lenger. Det kjennes veldig godt, men det tok jammen tid (og svette og tårer). Håper disse små tipsene hjelper deg på veien 🙂
  God klem tilbake!

 7. Du, jeg kom meg på en eller annen måte ut av det på egenhånd!
  Først ved å slutte å telle kalorier, og dernest ved å endre på tankene om at det finnes «ja og nei-mat». Behovet for å spise til jeg så både smurfer og enhjørninger ble sakte, men sikkert, mindre etterhvert som jeg begynte å tenke på hva som var bra for meg (av og til er det faktisk sjokolade!) heller enn hva samvittigheten fortalte meg. Om det gir noen mening?
  Det å jobbe sammen med en psykolog eller liknende er nok likevel noe veldig mange opplever å bli bedre av! Oppdater meg gjerne om du velger den veien 😀

  Lykke til Js! 😀

 8. For en hyggelig kommentar, Elisabeth! Tusen tusen takk 😀

 9. lillelarvealdrimett sier:

  Hei. Jeg spiser hele tiden og har konstant cravings. Skulle gjerne hatt hjelp til å bli kvitt suget. Jeg vet at jeg er sliten, men jeg blir ikke mindre sulten av vite det. 🙁

oppskrifter

Brokkolipuré

livsstilsendring trening

Kan du gi meg litt motivasjon?

oppskrifter

Jordskokksuppe

mental-helse trening

Bevegelse for kropp og sinn

trening

Yoga i senga

livsstilsendring

MAGASIN!

livsstilsendring

Livsstilsendring – del 1

trening

Leserspørsmål

oppskrifter

Salat på boks!

kosthold oppskrifter

Jeg vil gi deg et oppskriftshefte!

blogg

Embed

hverdag kosthold trening

En varig livsstilsendring – uke 4

kosthold tanker trening

En varig livsstilsendring – uke 2!

hverdag kosthold trening

En varig livsstilsendring – uke 1 !

blogg tanker

Jeg vil føle meg bra!

blogg hverdag oppskrifter

Pizza, Bangkok og fremtidsplaner!

blogg tanker

Jeg blir så lei meg!

blogg

Ny favoritt!

blogg trening

Dagens marerittøkt!

kosthold oppskrifter

Den perfekte frokosten?

blogg

Feminist?

kosthold tanker

Jeg blir så forbanna lei.

blogg hverdag

Et liv ute av vater

hverdag tanker

En forandring må til

hverdag tanker trening

DETTE var helt latterlig morsomt!!

blogg tanker

Tar livet helt med ro

blogg oppskrifter

Den perfekte frappén !

tanker trening

Hold kjeft

kosthold oppskrifter

Min favorittfrokost!

blogg

VÅKN OPP!!

hverdag

Jeg sa ja!

blogg

Det gikk!

blogg trening

Dagens økt på rumpa!

oppskrifter

Vegedagbok: dag 3

hverdag oppskrifter

Vegetardagboken: mandag

blogg hverdag trening

Fremsiden av VG!

kurs trening

Jentedagen 2016

tanker trening

Hvorfor trener jeg?

blogg hverdag kosthold

Hør meg på radio i dag!

blogg hverdag

For en HERLIG dag!!

hverdag oppskrifter

Tips til mat på farten!

hverdag oppskrifter

Jeg sprekker av stolthet!

oppskrifter

Sunn søndagskos!

blogg

Ukens video!

hverdag oppskrifter

Lunsjtips og møte med TV 2!

blogg

Ukens video!

blogg trening

En perfekt lørdag!

oppskrifter

Søtpotetlasagne!

hverdag kosthold oppskrifter

Tør du å slenge deg med?

blogg hverdag

Endelig reiser vi!

kosthold tanker

5 tips til mat på farten!

hverdag oppskrifter

Av og til trenger jeg dette!

trening

BOOTCAMP!

hverdag kosthold tanker trening

Slik kommer du i form i 2016!

trening

Ny bootcamp!

blogg tanker

Er du en overspiser?

blogg hverdag

Plutselig ble alt klart!

blogg trening

En helt magisk helg

blogg trening

Ny øvelse: rumpepump!

kosthold oppskrifter

En liten smak av julen

blogg

Helt vanlig!

blogg

Bullshit.

kosthold oppskrifter

Morningbliss

blogg hverdag

3 år med min kjære!

hverdag trening

Må man alltid trene hardt?

blogg hverdag

Følger du meg på snap?

hverdag kosthold trening

Veien mot en sunnere livsstil – del 5

hverdag

Dødens dag

hverdag

Bare på TV

hverdag oppskrifter

Proteinpannekaker uten pulver!

blogg

Morgenstund

blogg

Dett i desa

trening

Booty blaster

blogg hverdag oppskrifter

Parkdag

hverdag kosthold trening

Veien mot en sunnere livsstil – del 2

blogg oppskrifter

Iskafffe i en fei!

blogg

God morgen!

oppskrifter

Pasta bolognese…

blogg oppskrifter trening

Har du prøvd denne etter trening?

hverdag oppskrifter

Sugarfree Saturday!

hverdag

God morgen :)

blogg oppskrifter

Onsdagskebab!

blogg hverdag

Coffee in the morning…

oppskrifter

Proteinrike vafler!

blogg hverdag oppskrifter trening

Gårdagens treningsøkt og hjemmelaget musli!

blogg kosthold oppskrifter

Sugarfree Saturday – iskrem og sjokolade!

blogg hverdag trening

Musikk som motiverer!

blogg hverdag oppskrifter

Proteinrik smoothie uten pulver!

blogg hverdag oppskrifter

Sukker- og glutenfri ostekake!

blogg kosthold oppskrifter

5 søte og sukkerfrie fristelser!

blogg kosthold oppskrifter

Hvordan spise sunt i sommer?

blogg hverdag kosthold oppskrifter

Sjokoladebefengt frokostshake

blogg hverdag trening

Hverdagsaktivitet og jentekveld

blogg hverdag

Når du minst venter det

blogg hverdag

Morgenstund

blogg

Lørdagsmagi

blogg

Triathlon?

hverdag kosthold tanker

Sol, sommer og gode valg

blogg hverdag kosthold

Potetsalat og spontantur

blogg

Sommer !

blogg hverdag tanker

Flink pike

kosthold

Fredagsburger !

blogg hverdag kosthold

Dark chocolate smoothie

blogg trening

Rumpebonanza!

kosthold

Burger delight

blogg hverdag

Ny uke, nye muligheter

trening ukategorisert

Hjemmetrening

hverdag kosthold ukategorisert

Proteinrike, sukkerfrie muffins!

ukategorisert

Prokrastinering, sa du?

ukategorisert

Om det å være seg selv

kosthold ukategorisert

Hva spiser jeg i løpet av en dag?

kosthold tanker

17. mai er vi så glad i…

blogg hverdag

Flower printed tights

blogg tanker

For stor?

trening ukategorisert

Dagens utfordring

hverdag tanker

It´s my birthday..

ukategorisert

Endelig søndag..

ukategorisert

Pizzakveld

tanker

God fredag!

Blogglisten hits