arrow-rightgooglepluslinkedinprinticonscroll-to-topsharearrow-leftslide-right

Retten som tar Norge med storm!

I forrige uke var det en av Fitnokjentene som fortalte at hun hadde blitt helt hekta på «Pokè Bowls». Jeg forsto ikke helt hva hun mente en gang, man kan jo ikke spise Pokemonballer, men etter noen raske pinterestsøk fant jeg raskt ut at det hun egentlig snakket om var en Hawaiiansk gatematrett som visstnok har tatt Norge med storm. Jeg har bare ikke fått det med meg.

Poké, som uttales «Poh-kay» er tradisjonelt sett rå fisk som er marinert og servert på en seng av kokt ris, frukt og grønnsaker, og minner derfor ganske mye om det mange av oss kjenner som sashimi. Forskjeller er det likevel, da Poké-fisken er kuttet i terninger i stedenfor tynne skiver, og tilbehøret kan varieres i det uendelige! Til lunsj i dag gikk jeg for en helt tradisjonell variant, må begynne i det små vet du, med laks, avokado, mango, purre og syltet rødløk.

Syltet rødløk

0,5 dl eddik
1,5 dl vann
1 dl sukker
10 g revet ingefær
2 små rødløk

Kok opp eddik, sukker, vann og ingefær, og la putre til sukkeret er løst opp. Kutt rødløken i tynne skiver og hell oppi laken. Dra kjelen av platen og la løken stå å trekke til det er kaldt. Sleng løken du ikke bruker i retten over i et syltetøyglass, så har du til senere.

Marinert laks (1 person)

1 laksefilet (jeg brukte økologisk laks)
2 ss soyasaus
2 ss sesamfrø

Kutt laksen i terninger og bland sammen med soyasaus og sesamfrø. Har du sesamolje kan du tilsette en pitteliten teskje med dette, og chili er selvsagt et godt alternativ om du vil ha det litt mer spicy!

Tilbehør

Ris (jeg droppet dette)
1 gulrot
1/2 mango
1/2 avokado
Litt finhakket purre

Kok ris etter anvisning på pakken, Riv gulrot, kutt mango i biter og skjær avokadoen i tynne skiver før du danderer alt sammen i en bolle. Eller kaster det utover en tallerken, begge deler smaker like godt!

Jeg håper det faller i smak!

//Camilla

9 svar til “Retten som tar Norge med storm!”

 1. Karoline sier:

  Takk for at du finnes og gjør hverdagen lettere for oss som trenger litt hjelp med å føle oss gode nok ❤

 2. Så utrolig hyggelig Karoline! Tusen tusen takk skal du ha <3

 3. Elisabeth sier:

  Atter en gang er du spot on! Takk for at du deler det nesten ingen andre gjør👏

 4. Js sier:

  Dette kjente jeg meg skikkelig igjen i, takk for at du setter ord på det:):) Fikk du profesjonell hjelp for din overspising? Isåfall av hvem? Er skikkelig rådvil og ønsker å komme meg ut av den overspisningspiralen en gang for alle!

 5. Wendy sier:

  Altså.. Det er ikke bare meg, jeg er ikke aleine om å bruke trøstespising som hjelp.. Tusen takk for at du delte dette! Godt å se at jeg kan anerkjenne sammenhengen mellom trangen til å spise noe søtt og de følelsene som utløser det, og at det faktisk er «årsaken». Da blir det lettere å, som du også nevner, å ta meg i det neste gang søtsuget dukker opp!

  Klem til deg, flotte, fine Kamilla 😀

 6. Det er du på ingen måte, Wendy!! Det å se og, som du sier, anerkjenne denne sammenhengen gjorde det i allefall mye lettere for meg å komme ut av det, og per i dag kan jeg med hånden på hjerte si at jeg ikke er en overspiser lenger. Det kjennes veldig godt, men det tok jammen tid (og svette og tårer). Håper disse små tipsene hjelper deg på veien 🙂
  God klem tilbake!

 7. Du, jeg kom meg på en eller annen måte ut av det på egenhånd!
  Først ved å slutte å telle kalorier, og dernest ved å endre på tankene om at det finnes «ja og nei-mat». Behovet for å spise til jeg så både smurfer og enhjørninger ble sakte, men sikkert, mindre etterhvert som jeg begynte å tenke på hva som var bra for meg (av og til er det faktisk sjokolade!) heller enn hva samvittigheten fortalte meg. Om det gir noen mening?
  Det å jobbe sammen med en psykolog eller liknende er nok likevel noe veldig mange opplever å bli bedre av! Oppdater meg gjerne om du velger den veien 😀

  Lykke til Js! 😀

 8. For en hyggelig kommentar, Elisabeth! Tusen tusen takk 😀

 9. lillelarvealdrimett sier:

  Hei. Jeg spiser hele tiden og har konstant cravings. Skulle gjerne hatt hjelp til å bli kvitt suget. Jeg vet at jeg er sliten, men jeg blir ikke mindre sulten av vite det. 🙁

oppskrifter

Favaffel

oppskrifter

Brokkolipuré

livsstilsendring trening

Kan du gi meg litt motivasjon?

oppskrifter

Jordskokksuppe

mental-helse trening

Bevegelse for kropp og sinn

trening

Yoga i senga

livsstilsendring

MAGASIN!

livsstilsendring

Livsstilsendring – del 1

trening

Leserspørsmål

oppskrifter

Salat på boks!

kosthold oppskrifter

Jeg vil gi deg et oppskriftshefte!

blogg

Embed

blogg

Ny favoritt!

blogg trening

Dagens marerittøkt!

kosthold oppskrifter

Den perfekte frokosten?

blogg

Feminist?

blogg oppskrifter

Den perfekte frappén !

trening

Hold kjeft

kosthold oppskrifter

Min favorittfrokost!

blogg

VÅKN OPP!!

blogg

Jeg sa ja!

blogg

Det gikk!

blogg trening

Dagens økt på rumpa!

oppskrifter

Vegedagbok: dag 3

blogg trening

Fremsiden av VG!

kurs trening

Jentedagen 2016

blogg kosthold

Hør meg på radio i dag!

oppskrifter

Sunn søndagskos!

blogg

Ukens video!

blogg

Ukens video!

blogg trening

En perfekt lørdag!

oppskrifter

Søtpotetlasagne!

kosthold oppskrifter

Tør du å slenge deg med?

trening

BOOTCAMP!

trening

Ny bootcamp!

blogg trening

En helt magisk helg

blogg trening

Ny øvelse: rumpepump!

kosthold oppskrifter

En liten smak av julen

blogg

Helt vanlig!

blogg

Bullshit.

kosthold oppskrifter

Morningbliss

blogg

Dødens dag

blogg

Bare på TV

blogg

Morgenstund

blogg

Dett i desa

trening

Booty blaster

blogg oppskrifter

Parkdag

blogg oppskrifter

Iskafffe i en fei!

blogg

God morgen!

oppskrifter

Pasta bolognese…

blogg oppskrifter trening

Har du prøvd denne etter trening?

oppskrifter

Sugarfree Saturday!

blogg oppskrifter

Onsdagskebab!

oppskrifter

Proteinrike vafler!

blogg kosthold oppskrifter

Sugarfree Saturday – iskrem og sjokolade!

blogg trening

Musikk som motiverer!

blogg oppskrifter

Sukker- og glutenfri ostekake!

blogg kosthold oppskrifter

5 søte og sukkerfrie fristelser!

blogg kosthold oppskrifter

Hvordan spise sunt i sommer?

blogg kosthold oppskrifter

Sjokoladebefengt frokostshake

blogg

Morgenstund

blogg

Lørdagsmagi

blogg

Triathlon?

blogg kosthold

Potetsalat og spontantur

blogg

Sommer !

blogg

Flink pike

kosthold

Fredagsburger !

blogg kosthold

Dark chocolate smoothie

blogg trening

Rumpebonanza!

kosthold

Burger delight

trening

Hjemmetrening

blogg

For stor?

blogg

Pizzakveld

blogg

God fredag!

Blogglisten hits