arrow-rightgooglepluslinkedinprinticonscroll-to-topsharearrow-leftslide-right

Sammenlikner du deg med andre?

God morgen solstråle! Har du sovet godt i natt?

Jeg sitter her med kaffen min og tenker litt over livets rariteter. Hvordan vi alle påstår at vi er så forbaskede unike, men likevel bruker store deler av livet på å sammenlikne oss med andre. Er det ikke litt underlig?

Jeg behøver ikke å gå lenger enn til meg selv for å finne gode eksempler på dette. Jeg forsøker å se meg selv som det jeg er, en person ulik alle andre, men likevel sammenliknes det over en lav sko. Utseende, prestasjoner, inntekt og status – alt skal tas opp til vurdering og sammenliknes i stykker slik at jeg sitter igjen med en råtten følelse innvendig. Oppi det hele glemmer jeg også mine egne gode kvaliteter, fokuset blir heller lagt over på alt jeg ikke har og dermed alt jeg ikke er.

Jeg tar ikke flere chins

Jeg er ikke slank som en sylfide

Jeg har ikke store pupper

Jeg tjener ikke en mill i året

Det er som om det flytter en liten djevel inn på skulderen min og ikke gir seg før jeg er så nedtrykt at jeg nesten har lyst til å gråte. Samtidig holder han min trofaste støttespiller, selvtilliten, i et fast jerngrep slik at jeg ikke blir minnet på at…

Jeg blir sterkere for hver dag som går

Jeg trives i min egen kropp

Jeg har stor rumpe

Jeg har vært i jobben min ett år – hva faen forventer jeg?

Jeg blir med andre ord så opptatt av hva alle andre har, at jeg ikke ser hva jeg selv har å by på. Det er jo ikke sånn at man begynner å misslike alle andre kaker om man smaker på én som er god, så hvorfor tror vi at det er sånn med oss?

Jeg skal absolutt jobbe mye med å få fokuset vekk fra dette fremover. Begynne å se meg selv som det jeg er, og andre som det samme. Likhetstegnene skal få ta seg en liten pause!

Er jeg den eneste som har det sånn?

//Camilla

7 svar til “Sammenlikner du deg med andre?”

 1. Toyni Erica sier:

  Kjenner meg veldig igjen i det. I dag virker det som om man skal klare alt, og være best på alt hele tiden. Vi sitter på instagram og ser å den ene fine kroppen etter den andre, uten å tenke på at alle sammen besitter forskjellige egenskaper – man vil gjerne ha litt av alt.
  Men men, så lenge man minner seg selv og den lille djevelen på at man har noen gode egenskaper selv også, kanskje man klarer å sette seg ned å tenke litt over dem og sette litt pris på de også 😀

 2. Lilly sier:

  Kjære Camilla- tusen tusen takk for at du setter ord på vanskelige ting, og er så ærlig. Det du skriver får meg til å tenke. Ikke bare «åja, der leste jeg det», men det fester seg et sted i bakhodet og er med meg videre i dagen, uka og livet. Du er klok, vakker, og en viktig stemme. TAKK!

 3. CamillaL sier:

  Tusen hjertelig takk, Lilly. Det er utrolig hyggelig med en sånn tilbakemelding! Det varmer virkelig. Og jeg håper du får en helt fantastisk dag 🙂

 4. Stine sier:

  Det her er akkuratt det jeg føler! Jeg har akkuratt begynt å jobbe som pt og har aldri følt meg så mislykket i hele mitt liv, så fint å vite at flere sliter med indre demoner..

 5. CamillaL sier:

  Det er ikke noe gøy når man alltid sammenlikner seg med mennesker som har vært i gamet i flere år, med de som «får til alt» eller med de man selv synes ser bedre ut enn en selv. Dersom du er genuint interessert i det å jobbe som PT, er glad i faget og er klar for å tilegne deg masse kunnskap over de neste årene i jobben kan jeg garantere deg at du kommer til å bli flinkere enn de aller fleste!

 6. Kristina sier:

  Det er så godt å lese at jeg ikke er den eneste, selv om det ofte føles slik! Hadde nettopp en liten breakdown pga jogging/springing da jeg skal i Forsvaret om 2 mnd og må gjennomføre 3000m. Jeg er alt for «flink» til å fortelle meg selv at jeg ikkje klarer det, at alle andre kan bedre enn meg og at det er lettere å unngå det enn å få noe som føles ut som et slag i trynet fordi jeg ikke klarte det «alle» klarer.

  Må begynne å møte meg selv der jeg er, innse at alle har gått sin egen vei med sine egne motbakker. Forhåpentligvis klarer jeg kanskje 1 min lengre enn jeg tror, litt raskere og litt bedre etterhvert!

  Sorry «klagingen», men bloggen din er så utrolig motiverende og etter økten jeg hadde(der jeg droppet cardio til fordel for å gå hjem å ligge i senga å grine) trengte jeg å lese litt her inne! Du er fantastisk og mitt forbilde nr 1 <3

 7. CamillaL sier:

  Så utrolig koselig at du liker det jeg skriver, Kristina! Nå ble jeg virkelig glad 😀

  Du er på ingen måte den eneste. Jeg vil faktisk tørre å påstå at de aller fleste har det sånn! Det kan jo også være en veldig fin ting, dersom man bruker det på en konstruktiv måte og til å faktisk bli bedre på det man vil bli god på, men ikke dersom man benytter det som verktøy til å bygge oppunder en dårlig selvfølelse.

  Du klarer helt fint å forbedre 3000meteren din på 2 måneder, dersom du er innstilt på det. Ikke ved å løpe 3000meter hver eneste dag, men ved å legge opp en smart plan som du følger uansett hva hodet ditt sier. Av og til må man gå forbi den lille stemmen som hvisker at du ikke har motivasjon og trumfe igjennom det man ønsker å nå fordi man har viljestyrke.
  Din oppgave er derfor:
  1) legg opp en smart plan for treningen din
  2) skriv ned akkurat hva du forventer at dette skal gjøre med tiden på 3000meter – hva er realistisk?
  3) jobb smart, spis smart (og nok) og gjennomfr planen du har laget!
  4) høst godene og kos deg i forsvaret 🙂

  Jeg har troen på deg Kristina, you go girl!!!

oppskrifter spis

Italiensk suppe

oppskrifter spis

Tomatsuppe

oppskrifter spis

Pasta og pølser

oppskrifter spis

Hjemmelaget yoghurtis

oppskrifter spis

Jordbær- og avokadosalsa

oppskrifter spis

Mangosalsa

spis

Cheat days

oppskrifter spis

Linsegryte

oppskrifter spis

Hjemmelaget mango-is

oppskrifter spis

Tacobowl

tren

Yogafilm

oppskrifter

Buddhabowl

oppskrifter

Brokkolicouscous

oppskrifter

Mangoremser

oppskrifter

Vegetarbolognese

oppskrifter

Mangosmoothie

oppskrifter spis

Pepperkakefudge med Sukrin

oppskrifter spis

Favaffel

oppskrifter spis

Brokkolipuré

oppskrifter spis

Jordskokksuppe

oppskrifter spis

Oppskriftsonsdag: eplechips!

oppskrifter spis

Grove bananpannekaker!

blogg

MAGASIN!

oppskrifter spis

Salat på boks!

oppskrifter spis

Den perfekte kveldskosen!

blogg

Embed

oppskrifter spis

Quiche Lorraine(-tzen) !

blogg oppskrifter spis

Pizza, Bangkok og fremtidsplaner!

blogg

Ny favoritt!

oppskrifter spis

Sukkerfrie kanelsnurrer!

oppskrifter spis

Den perfekte frokosten?

blogg

Feminist?

blogg oppskrifter spis

Den perfekte frappén !

tren

Hold kjeft

oppskrifter spis

Min favorittfrokost!

blogg

VÅKN OPP!!

blogg

Jeg sa ja!

blogg

Det gikk!

oppskrifter spis

Vegedagbok: dag 3

blogg oppskrifter spis

Proteinrik kikertepizza! (vegetar)

oppskrifter spis

Vegetardagboken: mandag

blogg tren

Fremsiden av VG!

kurs tren

Jentedagen 2016

oppskrifter spis

Bananbrød med sjokolade!

oppskrifter spis

Tips til mat på farten!

oppskrifter spis

Jeg sprekker av stolthet!

oppskrifter spis

Sunn søndagskos!

blogg

Ukens video!

oppskrifter spis

Lunsjtips og møte med TV 2!

blogg

Ukens video!

blogg tren

En perfekt lørdag!

oppskrifter spis

Søtpotetlasagne!

oppskrifter spis

Tør du å slenge deg med?

oppskrifter spis

Av og til trenger jeg dette!

tren

BOOTCAMP!

oppskrifter spis

Disse må du bare smake!

oppskrifter spis

Sukkerfri søndagsnacks!

oppskrifter spis

Sukkerfrie sjokoladebomber!

blogg tren

En helt magisk helg

oppskrifter spis

En liten smak av julen

blogg

Helt vanlig!

blogg

Bullshit.

oppskrifter spis

Morningbliss

oppskrifter spis

Proteinrike havrerundstykker

blogg

Dødens dag

blogg

Bare på TV

blogg

Morgenstund

blogg

Dett i desa

blogg oppskrifter spis

Parkdag

oppskrifter spis

Rømmegrøt til frokost?

blogg oppskrifter spis

Iskafffe i en fei!

blogg

God morgen!

oppskrifter spis

Pasta bolognese…

blogg oppskrifter spis tren

Har du prøvd denne etter trening?

oppskrifter spis

Sugarfree Saturday!

blogg oppskrifter spis

Onsdagskebab!

oppskrifter spis

Proteinrike vafler!

blogg oppskrifter spis tren

Gårdagens treningsøkt og hjemmelaget musli!

blogg oppskrifter spis

Proteinrik smoothie uten pulver!

blogg oppskrifter spis

Sukker- og glutenfri ostekake!

blogg oppskrifter spis

5 søte og sukkerfrie fristelser!

blogg oppskrifter spis

Hvordan spise sunt i sommer?

blogg oppskrifter spis

Sjokoladebefengt frokostshake

blogg

Morgenstund

blogg

Lørdagsmagi

blogg

Triathlon?

blogg

Sommer !

blogg

Flink pike

blogg tren

Rumpebonanza!

blogg

For stor?

blogg

Pizzakveld

blogg

God fredag!

Blogglisten hits