arrow-rightgooglepluslinkedinprinticonscroll-to-topsharearrow-leftslide-right

Slik kan du finne skigleden!

Camilla har aldri vært særlig god på ski, men da det dukket opp et par under treet til jul fant hun ut at hun fikk ta tyren ved hornene og forsøke å finne gleden i denne aktiviteten som til nå har vært plassert høyt oppe på hatlisten. I dag gir hun deg noen gode tips dersom du har lyst til å få til det samme! 

På tur med Harry Hole

I dag tidlig var jeg ute på en deilig skitur. Jeg kledde godt på meg, fant frem headsettet og spente på meg skiene før jeg la i vei. Samtidig som jeg gled fremover fulgte jeg Harry Hole i en heidundranes jakt på en seriemorder og en time senere var jeg tilbake ved start hvor jeg tok av meg skiene og tuslet inn igjen. Varm i fjeset, høy på frisk luft og med en vanvittig god følelse i kroppen.

Mestringsfølelse

Da jeg kom inn igjen og satte meg ned begynte jeg å reflektere, som jeg så ofte gjør, over hvorfor nettopp denne skituren ble så god. Hvorfor følte jeg denne gangen på den enorme mestringsfølelsen? Hvorfor kom ikke tanken om at jeg ikke strakk til? Hvordan hadde jeg klart å presse meg selv underveis, men likevel smilt? Og jeg kom frem til at det var tre hovedgrunner til nettopp dette:

  1. Jeg tok hele turen i mitt eget tempo

    Jeg vet at det å trene sammen med andre kan gjøre det lettere å holde en avtale, og ikke minst at det å ha støttende mennesker rundt seg gjør det å holde ut til en smalere sak, men når det kommer til aktiviteter jeg ikke er så god på… Så liker jeg best å holde på alene. Ved å gjøre dette behøver jeg nemlig ikke å sammenlikne meg med noen, eller føle på det at jeg må sette opp tempoet for å holde tritt med de rundt meg.

  2. Jeg hadde lyst til å gå på ski

    Du har helt sikkert hørt det utallige ganger, men det å drive med en aktivitet du faktisk liker er utrolig viktig for å finne frem til den gode følelsen. Ved å bedrive aktiviteten for aktivitetens skyld, og ikke for å gå ned i vekt / forbrenne flest kalorier / presse deg mest mulig vil du kunne finne frem til den deilige, indre motivasjonen som gjør at du har lyst til å gjenta aktiviteten. Tidligere har jeg ofte forsøkt meg på ulike aktiviteter med det i bakhodet at den vil ta meg nærmere «drømmekroppen», og det er nok en av grunnene til at jeg sjeldent har fått mestringsfølelsen: en tur på ski gjør meg tross alt ikke tynnere.

  3. Jeg følte ikke at jeg måtte prestere

    Det å prestere har selvsagt sin plass, men for en person som meg – som egentlig aldri har vært god i noe som helst – kan tanken på å måtte gjøre noe være utrolig hemmende. Føler jeg at jeg må bli sliten, at jeg må presse på eller jage en viss tid så blir jeg lei meg, nesten redd og mister all lyst til å gjennomføre. Bytter jeg derimot ut tanken om å prestere med setningen «gjør akkurat det du vil», klarer jeg på en eller annen måte å stå i det å være tungpustet og ha litt melkesyre på en helt annen måte! Dette gjelder helt sikkert ikke alle, men er du som meg gjelder det kanskje deg?

Med dette i bakhodet ser jeg fram til flere gode skiturer i vinter, og kanskje treffer jeg deg i sporet også?

 

//Camilla

PS: Les også vår ambassadør Melissa sitt innlegg om vinteraktivitet og skiglede ved å klikke her!

Slik fant PT Camilla Lorentzen skigleden

Kommentarer er stengt.

oppskrifter

Favaffel

oppskrifter

Brokkolipuré

livsstilsendring trening

Kan du gi meg litt motivasjon?

oppskrifter

Jordskokksuppe

mental-helse trening

Bevegelse for kropp og sinn

trening

Yoga i senga

livsstilsendring

MAGASIN!

livsstilsendring

Livsstilsendring – del 1

trening

Leserspørsmål

oppskrifter

Salat på boks!

kosthold oppskrifter

Jeg vil gi deg et oppskriftshefte!

blogg

Embed

blogg

Ny favoritt!

blogg trening

Dagens marerittøkt!

kosthold oppskrifter

Den perfekte frokosten?

blogg

Feminist?

blogg oppskrifter

Den perfekte frappén !

trening

Hold kjeft

kosthold oppskrifter

Min favorittfrokost!

blogg

VÅKN OPP!!

blogg

Jeg sa ja!

blogg

Det gikk!

blogg trening

Dagens økt på rumpa!

oppskrifter

Vegedagbok: dag 3

blogg trening

Fremsiden av VG!

kurs trening

Jentedagen 2016

blogg kosthold

Hør meg på radio i dag!

oppskrifter

Sunn søndagskos!

blogg

Ukens video!

blogg

Ukens video!

blogg trening

En perfekt lørdag!

oppskrifter

Søtpotetlasagne!

kosthold oppskrifter

Tør du å slenge deg med?

trening

BOOTCAMP!

trening

Ny bootcamp!

blogg trening

En helt magisk helg

blogg trening

Ny øvelse: rumpepump!

kosthold oppskrifter

En liten smak av julen

blogg

Helt vanlig!

blogg

Bullshit.

kosthold oppskrifter

Morningbliss

blogg

Dødens dag

blogg

Bare på TV

blogg

Morgenstund

blogg

Dett i desa

trening

Booty blaster

blogg oppskrifter

Parkdag

blogg oppskrifter

Iskafffe i en fei!

blogg

God morgen!

oppskrifter

Pasta bolognese…

blogg oppskrifter trening

Har du prøvd denne etter trening?

oppskrifter

Sugarfree Saturday!

blogg oppskrifter

Onsdagskebab!

oppskrifter

Proteinrike vafler!

blogg kosthold oppskrifter

Sugarfree Saturday – iskrem og sjokolade!

blogg trening

Musikk som motiverer!

blogg oppskrifter

Sukker- og glutenfri ostekake!

blogg kosthold oppskrifter

5 søte og sukkerfrie fristelser!

blogg kosthold oppskrifter

Hvordan spise sunt i sommer?

blogg kosthold oppskrifter

Sjokoladebefengt frokostshake

blogg

Morgenstund

blogg

Lørdagsmagi

blogg

Triathlon?

blogg kosthold

Potetsalat og spontantur

blogg

Sommer !

blogg

Flink pike

kosthold

Fredagsburger !

blogg kosthold

Dark chocolate smoothie

blogg trening

Rumpebonanza!

kosthold

Burger delight

trening

Hjemmetrening

blogg

For stor?

blogg

Pizzakveld

blogg

God fredag!

Blogglisten hits