arrow-rightgooglepluslinkedinprinticonscroll-to-topsharearrow-leftslide-right

Søtsug – det finnes en løsning!

God formiddag alle sammen! Nå sitter jeg hjemme hos Jon og har akkurat fått i meg en over gjennomsnittet god frokost. Eggerøre, frukt, rundstykker og sjokolademelk, på en helt vanlig torsdag dere! Jeg er ikke fan av å la kalenderdagen bestemme hvorvidt jeg skal kose meg eller ei, men velger heller anledninger med omhu og tror dette er en veldig fin tilnærming. På denne måten kan jeg fint gå ut med venninnene mine på en tirsdag om muligheten skulle by seg, men velger da kanskje en roligere lørdag i stedenfor. I tillegg tror jeg dette med et sunt og balansert kosthold handler veldig mye om det å være selvbevisst, kontra det å ha en kritisk holdning til alt man gjør.

For av og til har jeg lyst på sjokolade selv om det ikke er lørdag, og da spiser jeg jammen det. Det betyr  likevel ikke at jeg hiver nedpå en 200grams plate uten å tenke meg om! Jeg forsøker heller å være bevisst på hver bit, smake meg frem til hva jeg egentlig liker så godt med denne sjokoladen, kjenne på hva jeg føler når jeg nyter den og ikke minst stoppe i tide.

Med å stoppe i tide mener jeg ikke at jeg dynker sjokoladen med zalo og kaster den i søpla for å ikke bli fristet til å spise mer, men heller at jeg legger den fra meg og sier meg fornøyd. For når det suget som opprinnelig var der er stagget, hvorfor skal jeg fortsette? Sjokoladen kommer jo ikke til å smake noe bedre om jeg fortsetter å spise. Ja, gleden blir der lenger, i og for seg, men jeg kjenner også meg selv såpass godt at jeg vet at de tankene som dukker opp etter at jeg har forspist meg ikke er verdt det. Følelsen av lykke her og nå veier ikke opp for det å kjenne at man har mislykkes i etterkant.

Sagt på en annen måte så forsøker jeg å være bevisst på hva jeg tenker og føler, uten at det ender opp som et angrep på meg selv hvor jeg ender opp med å tenke at jeg ikke får til noe som helst. Det betyr at jeg ikke kan holde meg i tøylene hele tiden og dermed holde meg unna godteriet, men rett og slett at jeg forsøker å ha en genuin interesse overfor hvorfor jeg har lyst på noe og hva jeg tror det vil gi meg å gi etter for dette. I de aller fleste tilfeller sitter jeg da igjen med en god følelse av tilfredshet og mestring i etterkant, og det kan vel også du klare? 🙂

Jeg har i allefall troen på deg, har du? ♥

//Camilla

2 svar til “Søtsug – det finnes en løsning!”

  1. Silje sier:

    Kloke og gode ord, som kommer utrolig godt med i det helga skal starte! Ønsker deg og dine ei bra, deilig og mestringsfyllt helg Camilla 🙂

  2. Tusen takk, Silje! Og det samme til deg 🙂

oppskrifter

Favaffel

oppskrifter

Brokkolipuré

livsstilsendring trening

Kan du gi meg litt motivasjon?

oppskrifter

Jordskokksuppe

mental-helse trening

Bevegelse for kropp og sinn

trening

Yoga i senga

livsstilsendring

MAGASIN!

livsstilsendring

Livsstilsendring – del 1

trening

Leserspørsmål

oppskrifter

Salat på boks!

kosthold oppskrifter

Jeg vil gi deg et oppskriftshefte!

blogg

Embed

blogg

Ny favoritt!

blogg trening

Dagens marerittøkt!

kosthold oppskrifter

Den perfekte frokosten?

blogg

Feminist?

blogg oppskrifter

Den perfekte frappén !

trening

Hold kjeft

kosthold oppskrifter

Min favorittfrokost!

blogg

VÅKN OPP!!

blogg

Jeg sa ja!

blogg

Det gikk!

blogg trening

Dagens økt på rumpa!

oppskrifter

Vegedagbok: dag 3

blogg trening

Fremsiden av VG!

kurs trening

Jentedagen 2016

blogg kosthold

Hør meg på radio i dag!

oppskrifter

Sunn søndagskos!

blogg

Ukens video!

blogg

Ukens video!

blogg trening

En perfekt lørdag!

oppskrifter

Søtpotetlasagne!

kosthold oppskrifter

Tør du å slenge deg med?

trening

BOOTCAMP!

trening

Ny bootcamp!

blogg trening

En helt magisk helg

blogg trening

Ny øvelse: rumpepump!

kosthold oppskrifter

En liten smak av julen

blogg

Helt vanlig!

blogg

Bullshit.

kosthold oppskrifter

Morningbliss

blogg

Dødens dag

blogg

Bare på TV

blogg

Morgenstund

blogg

Dett i desa

trening

Booty blaster

blogg oppskrifter

Parkdag

blogg oppskrifter

Iskafffe i en fei!

blogg

God morgen!

oppskrifter

Pasta bolognese…

blogg oppskrifter trening

Har du prøvd denne etter trening?

oppskrifter

Sugarfree Saturday!

blogg oppskrifter

Onsdagskebab!

oppskrifter

Proteinrike vafler!

blogg kosthold oppskrifter

Sugarfree Saturday – iskrem og sjokolade!

blogg trening

Musikk som motiverer!

blogg oppskrifter

Sukker- og glutenfri ostekake!

blogg kosthold oppskrifter

5 søte og sukkerfrie fristelser!

blogg kosthold oppskrifter

Hvordan spise sunt i sommer?

blogg kosthold oppskrifter

Sjokoladebefengt frokostshake

blogg

Morgenstund

blogg

Lørdagsmagi

blogg

Triathlon?

blogg kosthold

Potetsalat og spontantur

blogg

Sommer !

blogg

Flink pike

kosthold

Fredagsburger !

blogg kosthold

Dark chocolate smoothie

blogg trening

Rumpebonanza!

kosthold

Burger delight

trening

Hjemmetrening

blogg

For stor?

blogg

Pizzakveld

blogg

God fredag!

Blogglisten hits