arrow-rightgooglepluslinkedinprinticonscroll-to-topsharearrow-leftslide-right

Søtsug – det finnes en løsning!

God formiddag alle sammen! Nå sitter jeg hjemme hos Jon og har akkurat fått i meg en over gjennomsnittet god frokost. Eggerøre, frukt, rundstykker og sjokolademelk, på en helt vanlig torsdag dere! Jeg er ikke fan av å la kalenderdagen bestemme hvorvidt jeg skal kose meg eller ei, men velger heller anledninger med omhu og tror dette er en veldig fin tilnærming. På denne måten kan jeg fint gå ut med venninnene mine på en tirsdag om muligheten skulle by seg, men velger da kanskje en roligere lørdag i stedenfor. I tillegg tror jeg dette med et sunt og balansert kosthold handler veldig mye om det å være selvbevisst, kontra det å ha en kritisk holdning til alt man gjør.

For av og til har jeg lyst på sjokolade selv om det ikke er lørdag, og da spiser jeg jammen det. Det betyr  likevel ikke at jeg hiver nedpå en 200grams plate uten å tenke meg om! Jeg forsøker heller å være bevisst på hver bit, smake meg frem til hva jeg egentlig liker så godt med denne sjokoladen, kjenne på hva jeg føler når jeg nyter den og ikke minst stoppe i tide.

Med å stoppe i tide mener jeg ikke at jeg dynker sjokoladen med zalo og kaster den i søpla for å ikke bli fristet til å spise mer, men heller at jeg legger den fra meg og sier meg fornøyd. For når det suget som opprinnelig var der er stagget, hvorfor skal jeg fortsette? Sjokoladen kommer jo ikke til å smake noe bedre om jeg fortsetter å spise. Ja, gleden blir der lenger, i og for seg, men jeg kjenner også meg selv såpass godt at jeg vet at de tankene som dukker opp etter at jeg har forspist meg ikke er verdt det. Følelsen av lykke her og nå veier ikke opp for det å kjenne at man har mislykkes i etterkant.

Sagt på en annen måte så forsøker jeg å være bevisst på hva jeg tenker og føler, uten at det ender opp som et angrep på meg selv hvor jeg ender opp med å tenke at jeg ikke får til noe som helst. Det betyr at jeg ikke kan holde meg i tøylene hele tiden og dermed holde meg unna godteriet, men rett og slett at jeg forsøker å ha en genuin interesse overfor hvorfor jeg har lyst på noe og hva jeg tror det vil gi meg å gi etter for dette. I de aller fleste tilfeller sitter jeg da igjen med en god følelse av tilfredshet og mestring i etterkant, og det kan vel også du klare? 🙂

Jeg har i allefall troen på deg, har du? ♥

//Camilla

2 svar til “Søtsug – det finnes en løsning!”

  1. Silje sier:

    Kloke og gode ord, som kommer utrolig godt med i det helga skal starte! Ønsker deg og dine ei bra, deilig og mestringsfyllt helg Camilla 🙂

  2. Tusen takk, Silje! Og det samme til deg 🙂

oppskrifter spis

Italiensk suppe

oppskrifter spis

Tomatsuppe

oppskrifter spis

Pasta og pølser

oppskrifter spis

Hjemmelaget yoghurtis

oppskrifter spis

Jordbær- og avokadosalsa

oppskrifter spis

Mangosalsa

spis

Cheat days

oppskrifter spis

Linsegryte

oppskrifter spis

Hjemmelaget mango-is

oppskrifter spis

Tacobowl

tren

Yogafilm

oppskrifter

Buddhabowl

oppskrifter

Brokkolicouscous

oppskrifter

Mangoremser

oppskrifter

Vegetarbolognese

oppskrifter

Mangosmoothie

oppskrifter spis

Pepperkakefudge med Sukrin

oppskrifter spis

Favaffel

oppskrifter spis

Brokkolipuré

oppskrifter spis

Jordskokksuppe

oppskrifter spis

Oppskriftsonsdag: eplechips!

oppskrifter spis

Grove bananpannekaker!

blogg

MAGASIN!

oppskrifter spis

Salat på boks!

oppskrifter spis

Den perfekte kveldskosen!

blogg

Embed

oppskrifter spis

Quiche Lorraine(-tzen) !

blogg oppskrifter spis

Pizza, Bangkok og fremtidsplaner!

blogg

Ny favoritt!

oppskrifter spis

Sukkerfrie kanelsnurrer!

oppskrifter spis

Den perfekte frokosten?

blogg

Feminist?

blogg oppskrifter spis

Den perfekte frappén !

tren

Hold kjeft

oppskrifter spis

Min favorittfrokost!

blogg

VÅKN OPP!!

blogg

Jeg sa ja!

blogg

Det gikk!

oppskrifter spis

Vegedagbok: dag 3

blogg oppskrifter spis

Proteinrik kikertepizza! (vegetar)

oppskrifter spis

Vegetardagboken: mandag

blogg tren

Fremsiden av VG!

kurs tren

Jentedagen 2016

oppskrifter spis

Bananbrød med sjokolade!

oppskrifter spis

Tips til mat på farten!

oppskrifter spis

Jeg sprekker av stolthet!

oppskrifter spis

Sunn søndagskos!

blogg

Ukens video!

oppskrifter spis

Lunsjtips og møte med TV 2!

blogg

Ukens video!

blogg tren

En perfekt lørdag!

oppskrifter spis

Søtpotetlasagne!

oppskrifter spis

Tør du å slenge deg med?

oppskrifter spis

Av og til trenger jeg dette!

tren

BOOTCAMP!

oppskrifter spis

Disse må du bare smake!

oppskrifter spis

Sukkerfri søndagsnacks!

oppskrifter spis

Sukkerfrie sjokoladebomber!

blogg tren

En helt magisk helg

oppskrifter spis

En liten smak av julen

blogg

Helt vanlig!

blogg

Bullshit.

oppskrifter spis

Morningbliss

oppskrifter spis

Proteinrike havrerundstykker

blogg

Dødens dag

blogg

Bare på TV

blogg

Morgenstund

blogg

Dett i desa

blogg oppskrifter spis

Parkdag

oppskrifter spis

Rømmegrøt til frokost?

blogg oppskrifter spis

Iskafffe i en fei!

blogg

God morgen!

oppskrifter spis

Pasta bolognese…

blogg oppskrifter spis tren

Har du prøvd denne etter trening?

oppskrifter spis

Sugarfree Saturday!

blogg oppskrifter spis

Onsdagskebab!

oppskrifter spis

Proteinrike vafler!

blogg oppskrifter spis tren

Gårdagens treningsøkt og hjemmelaget musli!

blogg oppskrifter spis

Proteinrik smoothie uten pulver!

blogg oppskrifter spis

Sukker- og glutenfri ostekake!

blogg oppskrifter spis

5 søte og sukkerfrie fristelser!

blogg oppskrifter spis

Hvordan spise sunt i sommer?

blogg oppskrifter spis

Sjokoladebefengt frokostshake

blogg

Morgenstund

blogg

Lørdagsmagi

blogg

Triathlon?

blogg

Sommer !

blogg

Flink pike

blogg tren

Rumpebonanza!

blogg

For stor?

blogg

Pizzakveld

blogg

God fredag!

Blogglisten hits