Det er ikke alltid ting blir som planlagt, og i går var en sånn dag. Pepperkakebaking og vårruller sto på planen, men i stedenfor ble det pizza og eplechips. Det blir pepperkaker i dag altså, så frykt ikke, men i mellomtiden tenkte jeg at jeg kunne dele oppskriften på de deilige eplene med dere! For det er nå en gang sånn at desember byr på mye kos. Hvorfor da ikke kose seg med noe så uskyldig som epler når man har muligheten til det?
Disse er søte, syrlige og litt krydrede på samme tid, og fungerer perfekt som snacks dersom du er fysen på noe uten en spesiell grunn. Ofte skal det jo ikke mer til enn å ha noe å stappe i trynet for å bli kvitt søtsuget!
Eplechips med kanel
2 hele epler
Kanel
Sukrin
Still inn ovnen på 100 grader mens du skjærer eplene i tynne skiver (1-2mm). Spre disse utover et bakeark plassert oppå en rist. Strø over et tynt lag med kanel og sukrin før du setter midt inn i ovnen. La tørke i 2-3 timer før du tar de ut og avkjøler på rist. Oppbevares i lufttett boks frem til servering 🙂
I dag skal jeg endelig bake pepperkaker, før jeg og typen tar turen til Manglerud for å se på Hockey. Vi er selvsagt helt hekta på iskrigerne, og har for en gangs skyld fri slik at vi kan dra å se en kamp live! Jeg gleder meg skikkelig 😀
Hva skal du i dag?
//Camilla
Eplechips med kanel er utrolig godt!! Bare synd at det tar litt tid å lage. Tålmodighet er ikke min sterkeste side 😉
I dag skal jeg lese til eksamen… Hipp hurra! Heldigvis bare 1,5 uke igjen, så er det juleferie og hjem til Sandefjord!! 😀
Kos dere på hockeykamp!
Hahaha, helt enig med deg! Det tok type 3 timer. Heldigvis gjør det seg jo selv i ovnen 🙂
Lykke til på eksamen!