arrow-rightgooglepluslinkedinprinticonscroll-to-topsharearrow-leftslide-right

Sukkerfrie kanelsnurrer!

Det er ikke ofte jeg baker, men når det først skjer kan det fort ta helt av. Slik som i går, hvor jeg endte opp med 40 kanelsnurrer og minst like mange banankjeks strødd utover kjøkkenbenken i det klokka passerte midnatt.

p1070106 p1070114

Fordelen denne gangen var selvsagt at det hele var sukkerfritt, så jeg kunne med god samvittighet ta en kanelbolle med meg i senga (ikke at jeg hadde vært noe vondere å be om de hadde inneholdt sukker) og jeg ble faktisk overrasket over hvor gode de var!! Inspirasjonen er hentet fra lillesøster, men siden jeg ikke kan å følge oppskrifter har jeg selvsagt endra på alt likevel.

DEIG

♥ 500 g sammalt speltmel
♥ 500 g hvetemel
♥ 150 g sukrin gold
♥ 5 g salt
♥ 1 ss kardemomme
♥ 5 dl helmelk
♥ 60 g smør
♥ 1 pakke gjær

FYLL

♥ Blank fibersirup
♥ Sukrin gold
♥ Natreen
♥ Smør
♥ Kanel

Smelt smør og bland sammen med melken. La det stå på komfyren til det er fingervarmt (ps: heller litt for kaldt enn litt for varmt). Bland alt det tørre sammen i en bakebolle, og rør rundt slik at salt, kardemomme og sukrin blir jevnt fordelt. Når smør/melkeblandingen har nådd en passe temperatur har du gjæren oppi her, rører ut og tilsetter i melblandingen. Tilpass mengden væske slik at deigen akkurat slipper bollen.

♥ Tips: for å være sikker på at gjæren har næring kan du tilsette en liten teskje honning i melkeblandingen

Kna for hånd i 20 minutter, eller la kjøkkenmaskinen ta seg av arbeidet et kvarters tid før du setter det hele lunt og varmt en god stund. Jeg lot bolledeigen heve mens jeg laget kjeks og middag, så den sto i gode 2-3 timer før jeg bakte den ut.

p1070122

Hell deigen på en benk og del den i to før du kjevler ut hvert emne. Lurer du på hvordan? Sjekk HER.

Smelt 30-50 g smør i mikroen. Hell små, tynne striper med fibersirup over hele deigen (som om du skulle hatt ketchup på potetmosen), før du bruker en pensel til å påføre et godt lag smør. Topp med et jevnt lag natreen og avslutt med sukrin gold før du dynker hele sulamitten i kanel. Jeg bruker mange forskjellige søtningsmidler fordi jeg hater den metalliske, kalde smaken som ofte kommer når man bruker ett alene, men du kan fint bruke sukrin gold alene også!

Brett deigen sammen slik som vist i denne filmen, lag ca 30 knuter og plasser disse på to stekebrett. Jeg plasserte de i en lunken ovn hvor jeg lot de etterheve i ca 30 minutter før jeg skrudde den opp til 180 grader. Jeg lot bollene steke i 15-20 minutter og syns selv de er best om de ikke er alt for godt stekt!

Nytes med en gang, eller fryses ned til en senere anledning ♥

p1070112

Eller så kan du gjøre som meg: fryse ned noen og sende med typen restene på trening ♥

//Camilla

Kommentarer er stengt.

oppskrifter spis

Jordbær- og avokadosalsa

oppskrifter spis

Mangosalsa

spis

Cheat days

oppskrifter spis

Linsegryte

oppskrifter spis

Hjemmelaget mango-is

oppskrifter spis

Tacobowl

tren

Yogafilm

oppskrifter

Buddhabowl

oppskrifter

Brokkolicouscous

oppskrifter

Mangoremser

oppskrifter

Vegetarbolognese

oppskrifter

Mangosmoothie

oppskrifter spis

Pepperkakefudge med Sukrin

oppskrifter spis

Favaffel

oppskrifter spis

Brokkolipuré

oppskrifter spis

Jordskokksuppe

oppskrifter spis

Oppskriftsonsdag: eplechips!

oppskrifter spis

Grove bananpannekaker!

blogg

MAGASIN!

oppskrifter spis

Salat på boks!

oppskrifter spis

Den perfekte kveldskosen!

blogg

Embed

oppskrifter spis

Quiche Lorraine(-tzen) !

blogg oppskrifter spis

Pizza, Bangkok og fremtidsplaner!

blogg

Ny favoritt!

oppskrifter spis

Den perfekte frokosten?

blogg

Feminist?

blogg oppskrifter spis

Den perfekte frappén !

tren

Hold kjeft

oppskrifter spis

Min favorittfrokost!

blogg

VÅKN OPP!!

blogg

Jeg sa ja!

blogg

Det gikk!

oppskrifter spis

Vegedagbok: dag 3

blogg oppskrifter spis

Proteinrik kikertepizza! (vegetar)

oppskrifter spis

Vegetardagboken: mandag

blogg tren

Fremsiden av VG!

kurs tren

Jentedagen 2016

oppskrifter spis

Bananbrød med sjokolade!

oppskrifter spis

Tips til mat på farten!

oppskrifter spis

Jeg sprekker av stolthet!

oppskrifter spis

Sunn søndagskos!

blogg

Ukens video!

oppskrifter spis

Lunsjtips og møte med TV 2!

blogg

Ukens video!

blogg tren

En perfekt lørdag!

oppskrifter spis

Søtpotetlasagne!

oppskrifter spis

Tør du å slenge deg med?

oppskrifter spis

Av og til trenger jeg dette!

tren

BOOTCAMP!

oppskrifter spis

Disse må du bare smake!

oppskrifter spis

Sukkerfri søndagsnacks!

oppskrifter spis

Sukkerfrie sjokoladebomber!

blogg tren

En helt magisk helg

oppskrifter spis

En liten smak av julen

blogg

Helt vanlig!

blogg

Bullshit.

oppskrifter spis

Morningbliss

oppskrifter spis

Proteinrike havrerundstykker

blogg

Dødens dag

blogg

Bare på TV

blogg

Morgenstund

blogg

Dett i desa

blogg oppskrifter spis

Parkdag

oppskrifter spis

Rømmegrøt til frokost?

blogg oppskrifter spis

Iskafffe i en fei!

blogg

God morgen!

oppskrifter spis

Pasta bolognese…

blogg oppskrifter spis tren

Har du prøvd denne etter trening?

oppskrifter spis

Sugarfree Saturday!

blogg oppskrifter spis

Onsdagskebab!

oppskrifter spis

Proteinrike vafler!

blogg oppskrifter spis tren

Gårdagens treningsøkt og hjemmelaget musli!

blogg oppskrifter spis

Proteinrik smoothie uten pulver!

blogg oppskrifter spis

Sukker- og glutenfri ostekake!

blogg oppskrifter spis

5 søte og sukkerfrie fristelser!

blogg oppskrifter spis

Hvordan spise sunt i sommer?

blogg oppskrifter spis

Sjokoladebefengt frokostshake

blogg

Morgenstund

blogg

Lørdagsmagi

blogg

Triathlon?

blogg

Sommer !

blogg

Flink pike

blogg tren

Rumpebonanza!

blogg

For stor?

blogg

Pizzakveld

blogg

God fredag!

Blogglisten hits