arrow-rightgooglepluslinkedinprinticonscroll-to-topsharearrow-leftslide-right

Svar spørsmålsrunde : del 2

Da var det igjen lørdag og tid for siste del av spørsmålsrunden. Det har kommet inn godt over 30 spørsmål, så jeg håper jeg har fått svart på alle og ikke oversett noen! Lørdagen her hos meg skal brukes til total avslapping, en liten trening og god mat med typen i kveld. Vi har allerede smugstartet med en nydelig frokost 😉

frokost frokost3 frkokst2

God lesing!

Hei!
Jeg bare lurte på om du kunne forklare meg hvorfor potetgull og popcorn er mer usunt en nøtter? Nøtter er jo veldig kaloririke og jeg kan spise utrolig mye nøtter, elsker nøtter men det er jo selvfølgelig ikke det lureste man kan spise. Hvorfor mener folk at nøtter er sunt? Ja jeg vet de har bra fett og omega syrer. Men er ikke potetgull og sånn like greit sånn kalorimessig når man skal kose seg?
I tillegg har jeg hørt at melk(ku melk) ikke er så bra, jeg vet det høres rart ut, men hørt noe om at det inneholder masse sukker og at mandelmelk er sunnere?
Og jo, jeg lurer på om du har tips til å forebygge idrettsskader, driver med løping men liker å holde på med styrke hjemme. Har hatt plager i leggene så ja. Jo jeg vil også si at du er en super inspirerende person og jeg ønsker deg alt godt! Du er rå!
Siste spørsmål, hva er de beste rompe øvelsene man kan gjøre hjemme med evt vekter(amualer ol, sånne man bruker å holde i…) og evt uten vekter. Blir rompa større eller hva skjer når man trener den jevnlig?

Hei Jenny, og tusen takk for fine ord!

Grunnen til at potetgull og popcorn blir ansett som mer usunt enn nøtter er faktisk nettopp på grunn av det du nevner 🙂 Potetgull er som regel frityrstekt i olje, noe som skaper en ikke fullt så helsemessig sammensetning av fettsyrer, mens nøtter inneholder massevis av sunt fett, proteiner og karbohydrater. Selv om noe er kaloririkt trenger det jo ikke være usunt! Dersom du har lyst til å kose deg en kveld og velger popcorn i stedenfor nøtter gjør selvsagt ikke dette noe som helst 🙂

Det meste vi får fra naturen inneholder sukker, men det betyr på ingen måte at det ikke er bra for oss. I melk finner du sukker i form av laktose, men en ganske beskjeden mengde. Om jeg ikke husker feil er det vel ca 3 gram per 100 g melk. Dersom du liker melk (personlig syns jeg mandelmelk smaker ræv) ville jeg absolutt valgt dette, for i tillegg til «sukker» inneholder det også optimalt sammensatte proteiner som er gull for blant annet muskelvekst 🙂

Idrettsskader er dessverre ikke et område jeg er veldig kompetent på, og «plager i leggene» kan bety så mang så det blir litt vanskelig å svare spesifikt på dette!

De beste rumpeøvelsene er vanskelig å svare på, men du kan jo ta en titt HER og få litt inspirasjon! Ja, rumpa (eller musklene i rompa) vil vokse når du trener den jevnlig – dersom du er flink til å øke motstanden 🙂

Lykke til!

Jeg er fast bestemt på å bli knallsterk i baseøvelser (markløft, knebøy, benkpress + hipthrust, chins, dips), men er alltid usikker på hvordan jeg skal få gjort alt sammen i løpet av uka, og samtidig få nok mengdetrening. Er det en fordel å ha f.eks knebøy og markløft på to forskjellige dager eller kan man også kjøre det i samme økt?
Og med tanke på repetisjoner og sett.. Det er greit å variere, men om man kjører få repetisjoner, hvor mange sett kan man ta uten at det blir helt meningsløst? 5-6-7—?? haha ?

Hei Kristina!

Jeg kan legge ved en liten link som forklarer dette ganske godt. Her inne vil du se hvor mange reps du bør ha per sett på de gitte prosentene av 1RM og deretter hvor mange reps du bør ha totalt i løpet av økten. Spørsmålet som deretter dukker opp er jo hvor ofte du bør trene den gitte øvelsen, og hvor mye du skal trene den hver gang! Dette vil i stor grad avhenge veldig av hvor mye du har trent tidligere. Er man nybegynner holder det å trene 2-3 ganger i uken, mens man, dersom man er på et høyt nivå, mest sannsynlig må doble dette.

Om man kjører knebøy og markløft sammen vil også avhenge hvor tungt man skal løfte på den gitte øvelsen. Det er for eksempel ikke noe i veien for å kjøre lett mark sammen med tung bøy eller motsatt, mens man nok bør unngå å kjøre begge deler til over 90% på samme dag.

Dersom du trener 4 dager i uken kan du feks kjøre 2 dager i uken hvor du holder belastningen på et lavt nivå (65-70% – 3-6 reps), en dag hvor du øker den litt (75-85% – 2-4reps) og en dag hvor du ligger helt opp mot 95% (1-3 reps). Markløft kan her være unntaket hvor det kanskje lønner seg å holde denne til 1-2 ganger i uken (1 tung og 1 lett feks).

Håper dette gav deg noe!

/C

Først må jeg bare si at jeg synes du er utrolig inspirerende å følge, og ikke minst sykt morsom! Lurer på hvilken sports-BH du anbefaler? Er på utikk etter en som gir støtte men kanskje samtidig litt form også? Er så lei av at boobsa bare ser ut som en ekstra valk under toppen xD Også lurer jeg på hvor høyt proteininntak du vil anbefale for ei som skal ned i fettprosent, men samtidig bli sterkere? Vet de ikke går optimalt overens, men det er målet mitt.

Hei Christina! Så morsomt å høre at du syns det er ålright å følge med på meg – det liker jeg å høre 😀

Jeg har kun EN sportsBH som jeg digger over alt i verden, og det er denne. Den sitter godt over skuldrene (er ikke for stram i nakken), støtter bra, men klemmer samtidig ikke puppene mine helt flate. Det er ikke så mye der fra før, så greit at det ikke blir helt flatt 😛 Om du ønsker en push-upvariant anbefaler jeg denne. Den sitter dog litt strammere over skuldrene 🙂 Det er tilbud på begge to!

Jeg vil anbefale et proteininntak på ca 1,8 gram per kilo kroppsvekt, da dette har vist seg å være mer enn nok uansett nivå. Mer enn dette blir fort unødvendig! Det er absolutt ikke umulig å bli sterkere og gå ned i fettprosent samtidig, man må bare legge det opp litt smart 😉

Lykke til!

/C

Heei flotteste du!!
Jeg har to spørsmål til deg:
Hva synes du om kreatin?
Bruker du proteinpulver, og hvilken er din favoritt?

God morgen Alexandra! 😀 Kreatin (monohydrat) er et av de få kosttilskuddene som faktisk har vist seg å ha effekt, så dette er jeg absolutt positiv til! Jeg skal vel egentlig ta det selv også, men glemmer det hele tiden.. haha 😛

Jeg er veldig glad i proteinpulveret fra Gold Standard, og bruker det i bakst osv. Proteinshaker tar jeg sjeldent da jeg får i meg mer enn nok proteiner gjennom kosten 🙂

Ha en fin dag videre!

/C

Kunne det vært aktuelt med en bootcamp med dere i varmere strøk? Langhelg/uke ?
Du har en utrolig positiv utstråling og det virker som du er full av energi. Kanskje du kan gi oss noen tips for å øke energinivået?

Du skal ikke se bort i fra at dette kommer til å skje om ikke alt for lenge! 😀 Så moro at dette er noe du kunne tenke deg å være med på!

Energinivået mitt går litt opp og ned som hos alle andre, men jeg forsøker så godt jeg kan å gjøre hver dag så god som mulig. Et av de beste tipsene jeg har for å holde energinivået oppe er rett og slett nok søvn – dette er i alle fall alfa og omega for meg! I tillegg til å omgi seg med mennesker man faktisk liker 😉

Ha en strålende helg, Maria!

/C

Hei! jeg lurer på hvordan Småspising påvirker kroppen når man slanker seg. Hvis småspisingen inngår i det totale kalori inntaket? Hvis jeg skal spise og drikke 500 kcal til frokost, men drikker 150 kcal mellom frokost og lunsj isteden. Hva gjør det med
Kroppen:)

Hei Mari!

Spåspising vil ikke påvirke kroppen på noen annen måte enn vanlig spising hva gjelder vekt og sammensetning, men det kan ofte være vanskelig å styre mengdene man får i seg dersom det blir mye spising mellom måltidene. Det som vil telle til slutt er uansett hvor mange kalorier du får i deg i løpet av en dag eller uke! 🙂

/C

Hei. Jeg er 24 år, student og skal gå birken i mars! Jeg trener målrettet mot dette å trener 1-2 timer 5-6 dager i uka! Spiser rundt 10 000 kalorier i uka.. Hvorfor går jeg ikke ned i vekt? Trener målrettet og intensivt og spiser sunt… Spiser jeg fortsatt for mye? Er 170 cm og veier 71 kg!

Hei Karoline!
Først og fremst må jeg få si at du spiser utrolig lite med tanke på at du trener så mye. 10K kalorier i løpet av en uke tilsvarer jo ikke mer enn 1400 kcal om dagen!! Hadde du vært min kunde ville jeg satt deg på minimum 2500 kcal på treningsdager, og heller litt mer de dagene du ikke trener.

For å legge fakta på bordet er det også sånn at du på det kalorinivået du har kombinert med treningen du bedriver burde rast ned i vekt, så det kan jo være at du spiser mer enn du tror?

Uansett: ØK mengden mat, gi kroppen din det den trenger og nail birken!!!

Lykke til 🙂

/C
Hvordan ser en kostholdsplan ut for deg i løpet av en dag? Er du veldig streng mot deg selv?

Hei Kaya!

En vanlig dag hos meg er faktisk veldig lite streng, og jeg skal til og med innrømme at jeg spiser sjokolade per dag. Likevel har jeg et visst kalorinivå jeg holder meg til (2300 på treningsdager og 1400 på hviledager), og sjeldent viker fra. Jeg spiser som regel knekkebrød med leverpostei og skyr eller eggerøre til frokost, lomper med pålegg til lunsj, sjokolademelk og frukt etter trening og poteter, kjøtt, salat, cottagecheese og enda mere frukt til middag/kvelds. Jeg sier aldri nei til å være med på ting, gå ut å spise eller ta en bolle hos bestemor, men jeg forsøker likevel å ha en viss oversikt slik at jeg kan komme videre mot de målene jeg har satt meg!

/C

Heisann! Først og fremst: du er sykt rå og jeg digger bloggen din – her er det baare mye positivt en får ut av å lese, du er super herlig ?
vet ikke hvordan jeg skal få til et spm så jeg får bare forklare? Når jeg trente styrke opptil 4-5 ganger i ula og spiste sunt, var vekten min det samme som den er nå. Og dette klarer jeg ikke å forstå. I 2 mnd nå (nov-des) har jeg så og si nesten hver dag overspist og tatt meg kanskje toppen 3 turer. Og vekta er det samme?! Målte meg rundt magen i aug og nå i jan, og magen er 3 cm mindre. Men jeg ser selv at magen har vokst. Haha dette er kanskje vanskelig å si noe på, men klarer du å forstå hva som har skjedd??

Hei Jente 20!

Tusen takk for det, det blir jeg utrolig glad for å høre 😀

Det er litt vanskelig å forstå hva du mener, men jeg skal likevel forsøke å svare deg. At vekten er det samme nå som tidligere kan rett og slett skyldes at du har mistet en del muskler, men likevel lagt på deg litt fett. Vekten vil med dette forbli det samme, men man vil likevel se anderledes ut – er du med på tanken min? For å si det med andre ord: hva du veier spiller ingen rolle!! Jeg tror nok ikke magen din har vokst (den viser jo 3 cm mindre, dermed har den ikke vokst), men det kan jo likevel være slik at du ikke føler deg like bra og dermed ser på deg selv som større?

Mitt forslag er: kom tilbake til de gode treningsrutinene, så vil du nok føle deg anderledes allerede etter dag 1!

/C

Hei!
Det her er både veldig spennende og skummelt på en å samme tid! Men jeg kjører på!
Mitt spørsmål handler om det å sette seg mål. Som mange andre her har jeg et ønske om å minke fettprosenten og øke muskelmassen. Trener mellom 2-4 ganger i uken, og jobber me kostholdet. Problemet er mine mål. Idag har jeg ingen konkrete mål og jobbe mot, siden jeg syntes det er vanskelig…
Så, har du noen forslag til gode mål? Langsiktige, kortsiktige, litt forskjellig?
Håper på å få den ekstra motivasjonen bare 🙂
Og så vil jeg si at du er ei flink frøken som er et stort forbilde for ihvertfall meg?
Stå på! Jeg heier på deg! Og meg!

Hei Anne!

Det å sette seg mål er alltid vanskelig. Man ender ofte med å fokusere på ting man faktisk ikke kan styre selv, slik som vektnedgang, centimeter, utseende osv. Dette er uheldig på mange måter, mest fordi kroppen er en rar liten ting som ofte ikke gjør akkurat det vi skulle ønske! Jeg er veldig fan av det å sette seg mål som man har full kontroll på, slik som å trene X antall ganger per uke, få inn X antall gode måltider i løpet av en dag eller øke aktivitetsnivået. Som kortsiktige mål er i allefall dette gull! Når det er snakk om langsiktighet er det derimot ingenting i veien for å bestemme seg for å bli sterkere, få lavere fettprosent eller øke omkretsen på bicepsen, men også her er det ofte mer hensiktsmessig å fokusere på prestasjon fremfor presentasjo: hva om du setter deg et mål om å klare å løfte X antall kilo i en gitt øvelse?

Masse lykke til, Anne, og tusen takk for de herlige ordene! 😀

/C

Hei!
Først; tusen takk for en fin blogg og ikke minst mange sunne tanker og god inspirasjon:-)
Du er virkelig et godt forbilde!
Jeg trener fem-seks ganger i uka, ca 50-50 styrke og utholdenhet, og trives med det. Spørsmålet mitt er egentlig litt to-delt: Har du noen tips til å komme seg videre og bli sterkere når man opplever å komme til et platå? Kjenner at jeg står på stedet hvil og har gjort det en stund, og det er lite motiverende.. Har du noen tips eller triks når ting står stille? Hadde også satt pris på et forslag til gode alternativer til knebøy, sliter litt med teknikken og tror jeg er i ferd med å innse at jeg nok vil få bedre resultater om jeg bytter til andre tilsvarende øvelser.

Vi begynner med det enkleste først: gode alternativer til knebøy. Jeg trener jo tross alt lite bøy selv, fordi jeg hater det, og har heller byttet denne øvelsen mot bulgarsk splitbøy og utfall bakover. Disse to øvelsene trener de samme musklene, og vil i tillegg gi deg bedre stabilitet da de utføres på ett og ett ben.

Med tanke på å nå et platå er jo dette noe som vil skje de aller fleste på et eller annet spørsmål, og jeg vil si at du har to mulige løsninger: Det første, som jeg kanskje liker best, er rett og slett å finne noe annet å bli god på. Prøv en ny treningsform, nye øvelser, eller et nytt program! Variasjon er alltid gull, men likevel er det noe vi overser alt for ofte. Det andre alternativet er å optimalisere det du allerede trener, både hvile og intensitet. Siden du trener en del utholdenhet vil for eksempel det å bli sterkere ofte være noe som blir litt vanskelig, da styrke og utholdenhet sender to forskjellige signaler til kroppen. Du kan forsøke å bytte ut noen av kardioøktene med mer intensiv intervalltrening (dette likner litt mer på styrke), eller passe på å hvile bedre etter kardioøktene. Det vil nok også hjelpe deg å få noen til å ta en titt på opplegget ditt og komme med litt mer spesifikke tilbakemeldinger enn jeg klarer her!

Lykke til, Holly!

/C

Jeg ville bare si at jeg elsker å lese bloggen din, da det gir meg ekstra motivasjon gjennom uken. Det er hærlig å lese en blogg hvor “sannheten” om trening og kosthold kommer frem. Og ikke minst der det kommer frem at ikke alt alltid er så flott som det hele tiden skal se ut hos folk. Så fortsett med det du gjør, du er et godt forbilde for mange der ute 🙂

Snakk om god måte å avslutte spørsmålsrunden på, Camilla (flott navn, btw!)! Tusen takk for en utrolig herlig tilbakemelding, som akkurat nå gir meg følelsen av at det jeg forsøker å fremme faktisk kommer gjennom til dere også. Jeg skal forsøke å fortsette så godt jeg kan, og ønsker deg en strålende helg videre!

/C

 

Håper dere har fått svar på det dere ønsket dere, og at dere spør igjen om det var noe som ble uklart 🙂

Lykke til, alle sammen!

//Camilla

8 svar til “Svar spørsmålsrunde : del 2”

 1. Maria sier:

  Hei Camilla!
  Takk for en super blogg:) Lurer på hvor du har kjøpt de minibandsene dine?Ha en fin lørdag videre!

 2. marit sier:

  Hei. Jeg digger bloggen din og hvordan du fremmer «balanse»:). Spiser du virkelig så lite som 1400 på hviledager? Hva er grunnen til at du skiller nesten 1000 på dager du trener/ ikke trener?

 3. A sier:

  Hei!

  Tusen takk for herlig inspo, Camilla!! 🙂

  Jeg har trent ren styrketrening, med litt spurtintervaller inniblant, i 2,5 år. Nå er jeg så ufattelig lei – at jeg har begynt å løpe istedet. Løpeformen er relativt dårlig, men jeg har funnet et løpeprogram som iallefall sørger for at jeg har progresjon – og jeg synes det er kjempegøy å holde på med noe nytt! Dessverre er det jo sånn at det er bannlyst med løping i styrkemiljøet (mister muskler, ender med å lagre fett, osv) – og jeg blir jo litt bekymret da… Hvor fort mister jeg muskelmasse? Er det fysisk mulig å at jeg begynner lagre fett hvis jeg ikke spiser for mye? Krever kondisjonstrening mer eller mindre(annerledes??) næring – og hva med proteiner, skal jeg senke nivået til fordel for karb? Er 1.65 høy, veier 60 kilo.. Vant til å spise proteinrikt og rundt 2000 kcal om dagen. Hvor ofte bør en som trener for å bli ok løpsmessig trene styrke? Blir en gang per uke nå, da hovedsaklig kjernemuskulatur, tåhev, hoppende utfall, litt minibands og andre benøvelser uten vekter.. Jeg er skikkelig i ukjent farvann, som du skjønner, og det er jaggu meg lite å finne av stoff om dette ute på nettet, ift stoff om styrke! Blir så glad om du kan gi litt svar på det her! 🙂 Ha en fin lørdagskveld 🙂

 4. Heia! Så utrolig hyggelig å høre 😀
  Ja, det gjør jeg faktisk 😛 Rett og slett fordi kroppen tåler et større underskudd på hviledager uten at det går utover feks muskelmasse (eller som typen sa: du sitter jo bare stille, da trenger du jo ikke mat.. hahahaha). I tillegg kan jeg da spise mer treningsdager, og med det forhåpentligvis bygge litt mer muskler enn jeg ville gjort om jeg hadde spist mindre på trenigsdager og mer på hviledager! 😀

 5. marit sier:

  Okei, synes det er spennende at det finnes flere veier til rom. Takk for svar?

 6. Bare hyggelig, Marit!

 7. Hei Maria! De har jeg kjøpt her: http://www.theworkout.no/workout-mini-bands
  😀 Ha en strålende uke!

 8. Hei A!
  Først og fremst: Du lagrer absolutt ikke fett av å løpe sammen med styrketreningen. Som du sier selv er heller ikke dette mulig så lenge du ikke spiser for mye! Dette er med andre ord ingenting du behøver å bekymre deg for 🙂

  Det er jo slik at løping og styrke sender to forskjellige signaler til kroppen, som vil gjøre at ting går litt tregere dersom man har veldig spesifikke mål med styrken. Likevel mener jeg jeg at det viktigste med trening er at det er moro, at man trives med det man gjør og gleder seg til trening! Hva så om muskelveksten ikke blir «optimal»? Med mindre man har et mål om å stille i en eller annen konkurranse vil jo ikke dette spille en så stor rolle!

  Videre er jo det viktigste for å bli god til å løpe nettopp å gjøre det: løpe. Det er fint å supplere med styrketrening, spesielt for legger (hoppende tåhev, sittende og stående tåhev, øvelser for fremside legg for å unngå benhinnebetennelse) og noe for kjerne, men dersom du har begrenset med tid ville jeg lagt dette etter en lett løpeøkt 🙂

  Det viktigste vil uansett være at du begynner rolig og jobber deg oppover, slik at belastningen ikke blir for stor for fort. Begynn med 1-2 ganger løping i uken og øk til 5-6 over en periode på noen måneder om du ønsker dette. Kjenn etter på kroppen din underveis hvordan ting føles og juster treningen ut i fra om du har mål om å løpe raskt eller langt 🙂

  Masse lykke til!

oppskrifter spis

Italiensk suppe

oppskrifter spis

Tomatsuppe

oppskrifter spis

Pasta og pølser

oppskrifter spis

Hjemmelaget yoghurtis

oppskrifter spis

Jordbær- og avokadosalsa

oppskrifter spis

Mangosalsa

spis

Cheat days

oppskrifter spis

Linsegryte

oppskrifter spis

Hjemmelaget mango-is

oppskrifter spis

Tacobowl

tren

Yogafilm

oppskrifter

Buddhabowl

oppskrifter

Brokkolicouscous

oppskrifter

Mangoremser

oppskrifter

Vegetarbolognese

oppskrifter

Mangosmoothie

oppskrifter spis

Pepperkakefudge med Sukrin

oppskrifter spis

Favaffel

oppskrifter spis

Brokkolipuré

oppskrifter spis

Jordskokksuppe

oppskrifter spis

Oppskriftsonsdag: eplechips!

oppskrifter spis

Grove bananpannekaker!

blogg

MAGASIN!

oppskrifter spis

Salat på boks!

oppskrifter spis

Den perfekte kveldskosen!

blogg

Embed

oppskrifter spis

Quiche Lorraine(-tzen) !

blogg oppskrifter spis

Pizza, Bangkok og fremtidsplaner!

blogg

Ny favoritt!

oppskrifter spis

Sukkerfrie kanelsnurrer!

oppskrifter spis

Den perfekte frokosten?

blogg

Feminist?

blogg oppskrifter spis

Den perfekte frappén !

tren

Hold kjeft

oppskrifter spis

Min favorittfrokost!

blogg

VÅKN OPP!!

blogg

Jeg sa ja!

blogg

Det gikk!

oppskrifter spis

Vegedagbok: dag 3

blogg oppskrifter spis

Proteinrik kikertepizza! (vegetar)

oppskrifter spis

Vegetardagboken: mandag

blogg tren

Fremsiden av VG!

kurs tren

Jentedagen 2016

oppskrifter spis

Bananbrød med sjokolade!

oppskrifter spis

Tips til mat på farten!

oppskrifter spis

Jeg sprekker av stolthet!

oppskrifter spis

Sunn søndagskos!

blogg

Ukens video!

oppskrifter spis

Lunsjtips og møte med TV 2!

blogg

Ukens video!

blogg tren

En perfekt lørdag!

oppskrifter spis

Søtpotetlasagne!

oppskrifter spis

Tør du å slenge deg med?

oppskrifter spis

Av og til trenger jeg dette!

tren

BOOTCAMP!

oppskrifter spis

Disse må du bare smake!

oppskrifter spis

Sukkerfri søndagsnacks!

oppskrifter spis

Sukkerfrie sjokoladebomber!

blogg tren

En helt magisk helg

oppskrifter spis

En liten smak av julen

blogg

Helt vanlig!

blogg

Bullshit.

oppskrifter spis

Morningbliss

oppskrifter spis

Proteinrike havrerundstykker

blogg

Dødens dag

blogg

Bare på TV

blogg

Morgenstund

blogg

Dett i desa

blogg oppskrifter spis

Parkdag

oppskrifter spis

Rømmegrøt til frokost?

blogg oppskrifter spis

Iskafffe i en fei!

blogg

God morgen!

oppskrifter spis

Pasta bolognese…

blogg oppskrifter spis tren

Har du prøvd denne etter trening?

oppskrifter spis

Sugarfree Saturday!

blogg oppskrifter spis

Onsdagskebab!

oppskrifter spis

Proteinrike vafler!

blogg oppskrifter spis tren

Gårdagens treningsøkt og hjemmelaget musli!

blogg oppskrifter spis

Proteinrik smoothie uten pulver!

blogg oppskrifter spis

Sukker- og glutenfri ostekake!

blogg oppskrifter spis

5 søte og sukkerfrie fristelser!

blogg oppskrifter spis

Hvordan spise sunt i sommer?

blogg oppskrifter spis

Sjokoladebefengt frokostshake

blogg

Morgenstund

blogg

Lørdagsmagi

blogg

Triathlon?

blogg

Sommer !

blogg

Flink pike

blogg tren

Rumpebonanza!

blogg

For stor?

blogg

Pizzakveld

blogg

God fredag!

Blogglisten hits