arrow-rightgooglepluslinkedinprinticonscroll-to-topsharearrow-leftslide-right

Tankene – din værste fiende?8

Som kjent befinner jeg meg denne uken i vakre Spania, nærmere bestemt på en liten strand rett utenfor Marbella. Med rett utenfor mener jeg altså 15 minutter med bil, på en god dag. På dagen ligger jeg som et slakt i sola, og der får jeg selvsagt masse tid til å tenke på både smått og stort mens jeg blar meg fra side til side i den ene krimboken etter den andre, og det er ikke få tanker som dukker opp. Det er ikke av formen «hva er meningen med livet», men likevel tanker som jeg føler det kan være rett å dele med dere.

Først og fremst er det jo et faktum at jeg vandrer rundt i bikini her nede, og ser meg selv i speilet omtrent 12 ganger om dagen. Kanskje det dobbelte, også. Jeg finner feil, jeg finner ting som er bra, men jeg ser det samme hver eneste gang. Likevel klarer hodet mitt å glemme dette speilbildet i det sekundet jeg trår ut av lysets refleksjon. Jeg er igjen tilbake til punktet hvor jeg startet, og føler meg som denne jenta her.

IMG_0119

Usikker, litt overvektig og med den tanken i hodet at jeg er alt for, ALT for stor. Og det forundrer meg at det er sånn, for det gjenspeiler jo ikke lenger virkeligheten. Dette er nesten 10 år siden og siden den gang har jeg forandret meg relativt mye på en mengde områder – deriblant kroppsmessig.

Denne forskjellen mellom hva jeg ser og hva jeg opplever er ikke noe jeg kan ta og føle på. Det er ikke sånn at jeg ser meg i speilet og tenker at jeg ikke har livets rett, faktisk er jeg relativt fornøyd, men dette bildet glemmer hodet mitt i det jeg trår ut av speilets rekkevidde. I det jeg må føle hvordan kroppen ser ut, og ikke faktisk kan se det, kjenner jeg at buksene kanskje er litt trange, at BH-en av og til glir litt opp på ryggen og at den hvite singletten avslører alt. Skulle jeg, rent personlig, antatt hva som var årsaken ville jeg sagt at tankene mine fremdeles er 10 år gamle og ikke har fått med seg den seneste utviklingen.

For når man gjennom hele livet har vært hun som er litt større, litt mer klumsete og litt mindre kul enn alle de andre, så tror jeg det henger igjen. Selv om kropp eller sosial status endrer seg vil hjernen din i mange år ha vært vant til å være et annet sted, og dette tar det tid å endre. Langtidshukommelsen ligger der og de nervebanene som alltid har blitt brukt til å sende en gitt informasjon (trange bukser = du er tjukk) er godt opparbeidede stier som bruker tid på å gro igjen.

2015-06-19 21.07.02 (1)

 

Jeg forsøker daglig å få tankene mine inn på de stiene jeg ønsker at de skal gå. Av og til fungerer det, av og til ikke. Vi har en tendens til å tro at vi kan styre våre egne tanker, men om jeg ber deg om å ikke tenke på en isbjørn – hva skjer?
Det å endre tankemønstre er en vanskelig og tidkrevende prosess, men jeg er i allefall «godt i gang» med å få mine inn på et mer positivt spor!

Jeg håper at fremtiden kan gjøre tankene til min beste venn.

 

//Camilla

 

6 svar til “Tankene – din værste fiende?8”

 1. Lisbeth sier:

  Jeg er 44 år og har gått ned 40 kg på egenhånd. Jeg har så mange av disse tankene ?. Spesielt nå som jeg skal kle av meg for sommeren kommer tankene og følelsene. Jeg blir så trist og lei. Rart hvordan alt dette sitter igjen i hodet.
  Du har forresten en veldig fin Instagramkonto. Deilig å se et sunt sprekt menneske som ikke absolutt må vise seg frem hele tiden ?.
  Følger med deg ?.

 2. Therese sier:

  Spot on! Kjenner meg så igjen i det du skriver. Har aldri vært stor, men usikker på kroppen hele livet. Spesielt nå etter to tette graviditeter som har satt sine spor, så er det vanskelig å akseptere at dette er hva jeg må leve med resten av livet. Rart å være så fiende med egen kropp samtidig som jeg er så stolt av det den har gått igjennom og laget: to skjønne unger:-)

 3. Andrea sier:

  Jeg er så enig med deg! Jeg var også hun som var mindre kul, utrent og litt nerdete. Mye har endret seg siden den gangen, men noen tanker er ikke lett å bli kvitt. Jeg har jobbet mye for å endre måten jeg ser på meg selv på, men er ikke i mål. Jeg tror den måten å tenke på tar lang tid å mestre.
  Men jeg har blitt flinkere, mer trent og kanskje litt mer kul 😛 Jeg synes du er et flott forbilde Camilla, ekte og ærlig! Stå på videre og vær tro mot deg selv.

 4. CamillaL sier:

  Jeg skjønner godt hva du mener – det er så kjedelig at hodet skal henge igjen 40 kg, når kroppen viser noe helt annet! Håper du i løpet av sommeren ser at du er like flott i bikini som alle andre 🙂
  Og tusen takk!

 5. CamillaL sier:

  Det er ikke så godt å forklare hvordan de to tankene henger sammen, nei, men sånn er vel det menneskelige sinn skapt. Jeg mener i allefall at du bør være overmåtelig stolt av å ha produsert to levende skapninger! Spor på kroppen blekner med tiden og du har helt sikkert verktøyene tilgjengelig for å bli akkurat den mammaen du ønsker å være – både personlighets- og utseendemessig 🙂

 6. CamillaL sier:

  Tusen takk, Andrea! Så utrolig hyggelig å høre 🙂
  Jeg er helt sikker på at du både er kul, trent og flink nok akkurat sånn du er i dag. Nå er det bare på tide at hodet ditt også forstår det 😉

oppskrifter spis

Italiensk suppe

oppskrifter spis

Tomatsuppe

oppskrifter spis

Pasta og pølser

oppskrifter spis

Hjemmelaget yoghurtis

oppskrifter spis

Jordbær- og avokadosalsa

oppskrifter spis

Mangosalsa

spis

Cheat days

oppskrifter spis

Linsegryte

oppskrifter spis

Hjemmelaget mango-is

oppskrifter spis

Tacobowl

tren

Yogafilm

oppskrifter

Buddhabowl

oppskrifter

Brokkolicouscous

oppskrifter

Mangoremser

oppskrifter

Vegetarbolognese

oppskrifter

Mangosmoothie

oppskrifter spis

Pepperkakefudge med Sukrin

oppskrifter spis

Favaffel

oppskrifter spis

Brokkolipuré

oppskrifter spis

Jordskokksuppe

oppskrifter spis

Oppskriftsonsdag: eplechips!

oppskrifter spis

Grove bananpannekaker!

blogg

MAGASIN!

oppskrifter spis

Salat på boks!

oppskrifter spis

Den perfekte kveldskosen!

blogg

Embed

oppskrifter spis

Quiche Lorraine(-tzen) !

blogg oppskrifter spis

Pizza, Bangkok og fremtidsplaner!

blogg

Ny favoritt!

oppskrifter spis

Sukkerfrie kanelsnurrer!

oppskrifter spis

Den perfekte frokosten?

blogg

Feminist?

blogg oppskrifter spis

Den perfekte frappén !

tren

Hold kjeft

oppskrifter spis

Min favorittfrokost!

blogg

VÅKN OPP!!

blogg

Jeg sa ja!

blogg

Det gikk!

oppskrifter spis

Vegedagbok: dag 3

blogg oppskrifter spis

Proteinrik kikertepizza! (vegetar)

oppskrifter spis

Vegetardagboken: mandag

blogg tren

Fremsiden av VG!

kurs tren

Jentedagen 2016

oppskrifter spis

Bananbrød med sjokolade!

oppskrifter spis

Tips til mat på farten!

oppskrifter spis

Jeg sprekker av stolthet!

oppskrifter spis

Sunn søndagskos!

blogg

Ukens video!

oppskrifter spis

Lunsjtips og møte med TV 2!

blogg

Ukens video!

blogg tren

En perfekt lørdag!

oppskrifter spis

Søtpotetlasagne!

oppskrifter spis

Tør du å slenge deg med?

oppskrifter spis

Av og til trenger jeg dette!

tren

BOOTCAMP!

oppskrifter spis

Disse må du bare smake!

oppskrifter spis

Sukkerfri søndagsnacks!

oppskrifter spis

Sukkerfrie sjokoladebomber!

blogg tren

En helt magisk helg

oppskrifter spis

En liten smak av julen

blogg

Helt vanlig!

blogg

Bullshit.

oppskrifter spis

Morningbliss

oppskrifter spis

Proteinrike havrerundstykker

blogg

Dødens dag

blogg

Bare på TV

blogg

Morgenstund

blogg

Dett i desa

blogg oppskrifter spis

Parkdag

oppskrifter spis

Rømmegrøt til frokost?

blogg oppskrifter spis

Iskafffe i en fei!

blogg

God morgen!

oppskrifter spis

Pasta bolognese…

blogg oppskrifter spis tren

Har du prøvd denne etter trening?

oppskrifter spis

Sugarfree Saturday!

blogg oppskrifter spis

Onsdagskebab!

oppskrifter spis

Proteinrike vafler!

blogg oppskrifter spis tren

Gårdagens treningsøkt og hjemmelaget musli!

blogg oppskrifter spis

Proteinrik smoothie uten pulver!

blogg oppskrifter spis

Sukker- og glutenfri ostekake!

blogg oppskrifter spis

5 søte og sukkerfrie fristelser!

blogg oppskrifter spis

Hvordan spise sunt i sommer?

blogg oppskrifter spis

Sjokoladebefengt frokostshake

blogg

Morgenstund

blogg

Lørdagsmagi

blogg

Triathlon?

blogg

Sommer !

blogg

Flink pike

blogg tren

Rumpebonanza!

blogg

For stor?

blogg

Pizzakveld

blogg

God fredag!

Blogglisten hits