arrow-rightgooglepluslinkedinprinticonscroll-to-topsharearrow-leftslide-right

Tanker omkring kosthold

I dag tidlig våknet jeg opp til ikke mindre enn 18 varsler på facebook, og 17 av de var fra den herlige gjengen i Fitnokjentene. Oppdateringene handlet om alt fra gjennomførte økter til oppskrifter på nydelige proteinrundstykker, og midt i mellom alle fant jeg også denne her. Et innlegg fra ei nydelig jente som har bestemt seg for at denne gangen, denne gangen skal hun klare det.

Ikke på den måten man kanskje tror – ved å telle kalorier, kutte ut alt som heter sukker og trene mer enn aldri før, men heller ved å ta små, riktige valg på veien mot en mer balansert livsstil. Ikke ved å måle, veie og skrive ned alt av vekt og centimeter, men ved å sette måle fremgangen i energi, tilfredshet og lykke. Det gleder selvsagt mitt hjerte og lese dette, og jeg er også sikker på at det er nettopp denne holdningen som kommer vil føre til at denne jenta oppnår akkurat det hun er ute etter: en lettere, mer aktiv hverdag.

Tenkte jeg bare måtte dele noen tanker omkring kosthold osv.. Må bare få det ut. Rart å skulle si dette til 100 fremmede når jeg knapt tørr innrømme det for meg selv.. Har funnet ut etter 8 år med jojoslanking at jeg er nødt til å finne en mye bedre balanse innenfor kosthold og å faktisk starte med en ting av gangen i stedet for å gå all in, og ende opp med å sprekke og legge på meg mer enn jeg veide før jeg begynte. Har i alle år «sultet’ meg for å bli tynnere, for så å kompensere med å overspise når jeg gir opp etter uker /mnd. Som har resultert i overvekt og et utrolig dårlig selvbilde i og med at jeg ikke greier noen ting.. (føles det ut som). Så har nå bestemt meg for at jeg skal spise meg mett til hvert måltid, ikke telle kalorier, men spise de riktige tingene. Ikke freake ut pga ost og smør, men faktisk spise knekkebrød med gulost og føle meg tilfreds. kanskje dette gjør at jeg holder ut i lengden? Spise det jeg ønsker av de gode tingene. Tidligere har jeg nektet meg frukt også fordi jeg er redd for kaloriene i mengdene. Men hallo? Forstår først nå etter å ha fulgt Camilla en stund, at det er balansen som gjelder.. Fantastisk jente som gir inspirasjon til meg og får meg til å føle at jeg kan klare det for første gang på alle disse årene. Jeg må endre tankegangen og livsstilen, men for min del ta litt og litt. Så målet nå er å bli mer hverdagsaktiv, ikke sette hårete mål jeg ikke kan nå, og faktisk få sunnere kosthold som gjør meg mett, fremfor å telle kalorier. Når denne tankegangen kommer på plass, så kanskje jeg heller ta kan ta vektnedgang etterhvert. Men foreløpig må jeg se at jeg mestrer noen ting av gangen, for å unngå sult for så og overspise. Mener jo ikke i dette innlegget at jeg skal spise meg mett på bare pizza og pølser, men fylle på med grønnsaker og rene produkter, men heller ikke nekte meg pizza en lørdag hvis man har lyst. puh. For et langt innlegg. Dette har sittet så langt inne å komme ut av skapet med , om man skal si det sånn. Men godt å se det svart på hvitt…

//Camilla

Ett svar til “Tanker omkring kosthold”

  1. Mette sier:

    Det var et fint innlegg! Og selv om det var leit å høre hvordan hun har hatt det med «sulting/overspising», så var det veldig godt å se at det ikke bare er meg som har det sånn! Jeg har hatt det på akkurat samme måte, og det er først nå om dagen jeg er begynt å finne balansen når det kommer til mat og trening. Det å lese bloggen din (følger deg på Insta og snap og :-)) har hjulpet meg å innse at det går an å leve sunt og godt, og innimellom unne seg f.eks sjokolade, uten at det er noen krise av den grunn. Det er så godt å lese hvordan man kan «leve normalt», uten sære oppskrifter med sære ingredienser, og sære trenings-rutiner. Takk for at du er som du er, og at du deler «din visdom». 🙂

oppskrifter

Brokkolipuré

livsstilsendring trening

Kan du gi meg litt motivasjon?

oppskrifter

Jordskokksuppe

mental-helse trening

Bevegelse for kropp og sinn

trening

Yoga i senga

livsstilsendring

MAGASIN!

livsstilsendring

Livsstilsendring – del 1

trening

Leserspørsmål

oppskrifter

Salat på boks!

kosthold oppskrifter

Jeg vil gi deg et oppskriftshefte!

blogg

Embed

hverdag kosthold trening

En varig livsstilsendring – uke 4

kosthold tanker trening

En varig livsstilsendring – uke 2!

hverdag kosthold trening

En varig livsstilsendring – uke 1 !

blogg tanker

Jeg vil føle meg bra!

blogg hverdag oppskrifter

Pizza, Bangkok og fremtidsplaner!

blogg tanker

Jeg blir så lei meg!

blogg

Ny favoritt!

blogg trening

Dagens marerittøkt!

kosthold oppskrifter

Den perfekte frokosten?

blogg

Feminist?

kosthold tanker

Jeg blir så forbanna lei.

blogg hverdag

Et liv ute av vater

hverdag tanker

En forandring må til

hverdag tanker trening

DETTE var helt latterlig morsomt!!

blogg tanker

Tar livet helt med ro

blogg oppskrifter

Den perfekte frappén !

tanker trening

Hold kjeft

kosthold oppskrifter

Min favorittfrokost!

blogg

VÅKN OPP!!

hverdag

Jeg sa ja!

blogg

Det gikk!

blogg trening

Dagens økt på rumpa!

oppskrifter

Vegedagbok: dag 3

hverdag oppskrifter

Vegetardagboken: mandag

blogg hverdag trening

Fremsiden av VG!

kurs trening

Jentedagen 2016

tanker trening

Hvorfor trener jeg?

blogg hverdag kosthold

Hør meg på radio i dag!

blogg hverdag

For en HERLIG dag!!

hverdag oppskrifter

Tips til mat på farten!

hverdag oppskrifter

Jeg sprekker av stolthet!

oppskrifter

Sunn søndagskos!

blogg

Ukens video!

hverdag oppskrifter

Lunsjtips og møte med TV 2!

blogg

Ukens video!

blogg trening

En perfekt lørdag!

oppskrifter

Søtpotetlasagne!

hverdag kosthold oppskrifter

Tør du å slenge deg med?

blogg hverdag

Endelig reiser vi!

kosthold tanker

5 tips til mat på farten!

hverdag oppskrifter

Av og til trenger jeg dette!

trening

BOOTCAMP!

hverdag kosthold tanker trening

Slik kommer du i form i 2016!

trening

Ny bootcamp!

blogg tanker

Er du en overspiser?

blogg hverdag

Plutselig ble alt klart!

blogg trening

En helt magisk helg

blogg trening

Ny øvelse: rumpepump!

kosthold oppskrifter

En liten smak av julen

blogg

Helt vanlig!

blogg

Bullshit.

kosthold oppskrifter

Morningbliss

blogg hverdag

3 år med min kjære!

hverdag trening

Må man alltid trene hardt?

blogg hverdag

Følger du meg på snap?

hverdag kosthold trening

Veien mot en sunnere livsstil – del 5

hverdag

Dødens dag

hverdag

Bare på TV

hverdag oppskrifter

Proteinpannekaker uten pulver!

blogg

Morgenstund

blogg

Dett i desa

trening

Booty blaster

blogg hverdag oppskrifter

Parkdag

hverdag kosthold trening

Veien mot en sunnere livsstil – del 2

blogg oppskrifter

Iskafffe i en fei!

blogg

God morgen!

oppskrifter

Pasta bolognese…

blogg oppskrifter trening

Har du prøvd denne etter trening?

hverdag oppskrifter

Sugarfree Saturday!

hverdag

God morgen :)

blogg oppskrifter

Onsdagskebab!

blogg hverdag

Coffee in the morning…

oppskrifter

Proteinrike vafler!

blogg hverdag oppskrifter trening

Gårdagens treningsøkt og hjemmelaget musli!

blogg kosthold oppskrifter

Sugarfree Saturday – iskrem og sjokolade!

blogg hverdag trening

Musikk som motiverer!

blogg hverdag oppskrifter

Proteinrik smoothie uten pulver!

blogg hverdag oppskrifter

Sukker- og glutenfri ostekake!

blogg kosthold oppskrifter

5 søte og sukkerfrie fristelser!

blogg kosthold oppskrifter

Hvordan spise sunt i sommer?

blogg hverdag kosthold oppskrifter

Sjokoladebefengt frokostshake

blogg hverdag trening

Hverdagsaktivitet og jentekveld

blogg hverdag

Når du minst venter det

blogg hverdag

Morgenstund

blogg

Lørdagsmagi

blogg

Triathlon?

hverdag kosthold tanker

Sol, sommer og gode valg

blogg hverdag kosthold

Potetsalat og spontantur

blogg

Sommer !

blogg hverdag tanker

Flink pike

kosthold

Fredagsburger !

blogg hverdag kosthold

Dark chocolate smoothie

blogg trening

Rumpebonanza!

kosthold

Burger delight

blogg hverdag

Ny uke, nye muligheter

trening ukategorisert

Hjemmetrening

hverdag kosthold ukategorisert

Proteinrike, sukkerfrie muffins!

ukategorisert

Prokrastinering, sa du?

ukategorisert

Om det å være seg selv

kosthold ukategorisert

Hva spiser jeg i løpet av en dag?

kosthold tanker

17. mai er vi så glad i…

blogg hverdag

Flower printed tights

blogg tanker

For stor?

trening ukategorisert

Dagens utfordring

hverdag tanker

It´s my birthday..

ukategorisert

Endelig søndag..

ukategorisert

Pizzakveld

tanker

God fredag!

Blogglisten hits