arrow-rightgooglepluslinkedinprinticonscroll-to-topsharearrow-leftslide-right

Tanker omkring kosthold

I dag tidlig våknet jeg opp til ikke mindre enn 18 varsler på facebook, og 17 av de var fra den herlige gjengen i Fitnokjentene. Oppdateringene handlet om alt fra gjennomførte økter til oppskrifter på nydelige proteinrundstykker, og midt i mellom alle fant jeg også denne her. Et innlegg fra ei nydelig jente som har bestemt seg for at denne gangen, denne gangen skal hun klare det.

Ikke på den måten man kanskje tror – ved å telle kalorier, kutte ut alt som heter sukker og trene mer enn aldri før, men heller ved å ta små, riktige valg på veien mot en mer balansert livsstil. Ikke ved å måle, veie og skrive ned alt av vekt og centimeter, men ved å sette måle fremgangen i energi, tilfredshet og lykke. Det gleder selvsagt mitt hjerte og lese dette, og jeg er også sikker på at det er nettopp denne holdningen som kommer vil føre til at denne jenta oppnår akkurat det hun er ute etter: en lettere, mer aktiv hverdag.

Tenkte jeg bare måtte dele noen tanker omkring kosthold osv.. Må bare få det ut. Rart å skulle si dette til 100 fremmede når jeg knapt tørr innrømme det for meg selv.. Har funnet ut etter 8 år med jojoslanking at jeg er nødt til å finne en mye bedre balanse innenfor kosthold og å faktisk starte med en ting av gangen i stedet for å gå all in, og ende opp med å sprekke og legge på meg mer enn jeg veide før jeg begynte. Har i alle år «sultet’ meg for å bli tynnere, for så å kompensere med å overspise når jeg gir opp etter uker /mnd. Som har resultert i overvekt og et utrolig dårlig selvbilde i og med at jeg ikke greier noen ting.. (føles det ut som). Så har nå bestemt meg for at jeg skal spise meg mett til hvert måltid, ikke telle kalorier, men spise de riktige tingene. Ikke freake ut pga ost og smør, men faktisk spise knekkebrød med gulost og føle meg tilfreds. kanskje dette gjør at jeg holder ut i lengden? Spise det jeg ønsker av de gode tingene. Tidligere har jeg nektet meg frukt også fordi jeg er redd for kaloriene i mengdene. Men hallo? Forstår først nå etter å ha fulgt Camilla en stund, at det er balansen som gjelder.. Fantastisk jente som gir inspirasjon til meg og får meg til å føle at jeg kan klare det for første gang på alle disse årene. Jeg må endre tankegangen og livsstilen, men for min del ta litt og litt. Så målet nå er å bli mer hverdagsaktiv, ikke sette hårete mål jeg ikke kan nå, og faktisk få sunnere kosthold som gjør meg mett, fremfor å telle kalorier. Når denne tankegangen kommer på plass, så kanskje jeg heller ta kan ta vektnedgang etterhvert. Men foreløpig må jeg se at jeg mestrer noen ting av gangen, for å unngå sult for så og overspise. Mener jo ikke i dette innlegget at jeg skal spise meg mett på bare pizza og pølser, men fylle på med grønnsaker og rene produkter, men heller ikke nekte meg pizza en lørdag hvis man har lyst. puh. For et langt innlegg. Dette har sittet så langt inne å komme ut av skapet med , om man skal si det sånn. Men godt å se det svart på hvitt…

//Camilla

Ett svar til “Tanker omkring kosthold”

  1. Mette sier:

    Det var et fint innlegg! Og selv om det var leit å høre hvordan hun har hatt det med «sulting/overspising», så var det veldig godt å se at det ikke bare er meg som har det sånn! Jeg har hatt det på akkurat samme måte, og det er først nå om dagen jeg er begynt å finne balansen når det kommer til mat og trening. Det å lese bloggen din (følger deg på Insta og snap og :-)) har hjulpet meg å innse at det går an å leve sunt og godt, og innimellom unne seg f.eks sjokolade, uten at det er noen krise av den grunn. Det er så godt å lese hvordan man kan «leve normalt», uten sære oppskrifter med sære ingredienser, og sære trenings-rutiner. Takk for at du er som du er, og at du deler «din visdom». 🙂

oppskrifter spis

Italiensk suppe

oppskrifter spis

Tomatsuppe

oppskrifter spis

Pasta og pølser

oppskrifter spis

Hjemmelaget yoghurtis

oppskrifter spis

Jordbær- og avokadosalsa

oppskrifter spis

Mangosalsa

spis

Cheat days

oppskrifter spis

Linsegryte

oppskrifter spis

Hjemmelaget mango-is

oppskrifter spis

Tacobowl

tren

Yogafilm

oppskrifter

Buddhabowl

oppskrifter

Brokkolicouscous

oppskrifter

Mangoremser

oppskrifter

Vegetarbolognese

oppskrifter

Mangosmoothie

oppskrifter spis

Pepperkakefudge med Sukrin

oppskrifter spis

Favaffel

oppskrifter spis

Brokkolipuré

oppskrifter spis

Jordskokksuppe

oppskrifter spis

Oppskriftsonsdag: eplechips!

oppskrifter spis

Grove bananpannekaker!

blogg

MAGASIN!

oppskrifter spis

Salat på boks!

oppskrifter spis

Den perfekte kveldskosen!

blogg

Embed

oppskrifter spis

Quiche Lorraine(-tzen) !

blogg oppskrifter spis

Pizza, Bangkok og fremtidsplaner!

blogg

Ny favoritt!

oppskrifter spis

Sukkerfrie kanelsnurrer!

oppskrifter spis

Den perfekte frokosten?

blogg

Feminist?

blogg oppskrifter spis

Den perfekte frappén !

tren

Hold kjeft

oppskrifter spis

Min favorittfrokost!

blogg

VÅKN OPP!!

blogg

Jeg sa ja!

blogg

Det gikk!

oppskrifter spis

Vegedagbok: dag 3

blogg oppskrifter spis

Proteinrik kikertepizza! (vegetar)

oppskrifter spis

Vegetardagboken: mandag

blogg tren

Fremsiden av VG!

kurs tren

Jentedagen 2016

oppskrifter spis

Bananbrød med sjokolade!

oppskrifter spis

Tips til mat på farten!

oppskrifter spis

Jeg sprekker av stolthet!

oppskrifter spis

Sunn søndagskos!

blogg

Ukens video!

oppskrifter spis

Lunsjtips og møte med TV 2!

blogg

Ukens video!

blogg tren

En perfekt lørdag!

oppskrifter spis

Søtpotetlasagne!

oppskrifter spis

Tør du å slenge deg med?

oppskrifter spis

Av og til trenger jeg dette!

tren

BOOTCAMP!

oppskrifter spis

Disse må du bare smake!

oppskrifter spis

Sukkerfri søndagsnacks!

oppskrifter spis

Sukkerfrie sjokoladebomber!

blogg tren

En helt magisk helg

oppskrifter spis

En liten smak av julen

blogg

Helt vanlig!

blogg

Bullshit.

oppskrifter spis

Morningbliss

oppskrifter spis

Proteinrike havrerundstykker

blogg

Dødens dag

blogg

Bare på TV

blogg

Morgenstund

blogg

Dett i desa

blogg oppskrifter spis

Parkdag

oppskrifter spis

Rømmegrøt til frokost?

blogg oppskrifter spis

Iskafffe i en fei!

blogg

God morgen!

oppskrifter spis

Pasta bolognese…

blogg oppskrifter spis tren

Har du prøvd denne etter trening?

oppskrifter spis

Sugarfree Saturday!

blogg oppskrifter spis

Onsdagskebab!

oppskrifter spis

Proteinrike vafler!

blogg oppskrifter spis tren

Gårdagens treningsøkt og hjemmelaget musli!

blogg oppskrifter spis

Proteinrik smoothie uten pulver!

blogg oppskrifter spis

Sukker- og glutenfri ostekake!

blogg oppskrifter spis

5 søte og sukkerfrie fristelser!

blogg oppskrifter spis

Hvordan spise sunt i sommer?

blogg oppskrifter spis

Sjokoladebefengt frokostshake

blogg

Morgenstund

blogg

Lørdagsmagi

blogg

Triathlon?

blogg

Sommer !

blogg

Flink pike

blogg tren

Rumpebonanza!

blogg

For stor?

blogg

Pizzakveld

blogg

God fredag!

Blogglisten hits