arrow-rightgooglepluslinkedinprinticonscroll-to-topsharearrow-leftslide-right

Tips: hold deg innenfor komfortsonen

Uansett om du trener fra før eller har tenkt å begynne for første gang i høst vil jeg tro du har hørt uttrykket «å gå utenfor sin komfortsone». Jeg tør nesten å banne på at du til og med har blitt fortalt at det er her magien skjer, at det er her resultatene ligger, men er det egentlig sant?

Spør du meg er det i de aller fleste tilfellene helt motsatt. For dersom du aldri har trent før, eller om det er en stund siden du bedrev denslags, hvor stor er sannsynligheten for at du vil fortsette med dette dersom du blir tvunget langt ut av komfortsonen din på den første økten? Dersom du blir fortalt at det å få pustebesvær og melkesyre til oppunder ørene er det som må til for å komme dit du vil, hvor stor er sjansen for at dette er noe du gidder å fortsette med?

Grunnen til at jeg aldri har likt å trene før de siste årene er tross alt at jeg alltid ble tvunget langt utenfor denne sonen. Ut dit hvor jeg hverken hadde begrep om hva jeg drev med eller overskudd til å reflektere over det. Jeg ble tvunget med på joggeturer, hoppetester og sirkeltreninger – og jeg hatet det. HATET det! Hvorfor? Fordi jeg ikke kjente på et eneste snev av mestring. Det endte med at jeg gav opp, eller kom i mål aller sist, og da kan jeg love deg at lysten til å fortsette ikke var med meg over målstreken.

P1060305

Lysten til å fortsette kom faktisk ikke før den dagen jeg dro på trening, fikk til alt jeg skulle og dro hjem igjen. Helt innenfor de fire veggene som utgjør min komfortsone. Ja, disse veggene har utvidet seg siden den gang, men i mitt tempo. Ingen andres.

Derfor tør jeg også å påstå at selve magien, den skjer godt innenfor komfortsonen til hver enkelt av oss. For magien er ikke å «go hard or go home» en gang i blant, men å bevege på seg jevnt og trutt gjennom hele livet.

//Camilla

Kommentarer er stengt.

oppskrifter

Favaffel

oppskrifter

Brokkolipuré

livsstilsendring trening

Kan du gi meg litt motivasjon?

oppskrifter

Jordskokksuppe

mental-helse trening

Bevegelse for kropp og sinn

trening

Yoga i senga

livsstilsendring

MAGASIN!

livsstilsendring

Livsstilsendring – del 1

trening

Leserspørsmål

oppskrifter

Salat på boks!

kosthold oppskrifter

Jeg vil gi deg et oppskriftshefte!

blogg

Embed

blogg

Ny favoritt!

blogg trening

Dagens marerittøkt!

kosthold oppskrifter

Den perfekte frokosten?

blogg

Feminist?

blogg oppskrifter

Den perfekte frappén !

trening

Hold kjeft

kosthold oppskrifter

Min favorittfrokost!

blogg

VÅKN OPP!!

blogg

Jeg sa ja!

blogg

Det gikk!

blogg trening

Dagens økt på rumpa!

oppskrifter

Vegedagbok: dag 3

blogg trening

Fremsiden av VG!

kurs trening

Jentedagen 2016

blogg kosthold

Hør meg på radio i dag!

oppskrifter

Sunn søndagskos!

blogg

Ukens video!

blogg

Ukens video!

blogg trening

En perfekt lørdag!

oppskrifter

Søtpotetlasagne!

kosthold oppskrifter

Tør du å slenge deg med?

trening

BOOTCAMP!

trening

Ny bootcamp!

blogg trening

En helt magisk helg

blogg trening

Ny øvelse: rumpepump!

kosthold oppskrifter

En liten smak av julen

blogg

Helt vanlig!

blogg

Bullshit.

kosthold oppskrifter

Morningbliss

blogg

Dødens dag

blogg

Bare på TV

blogg

Morgenstund

blogg

Dett i desa

trening

Booty blaster

blogg oppskrifter

Parkdag

blogg oppskrifter

Iskafffe i en fei!

blogg

God morgen!

oppskrifter

Pasta bolognese…

blogg oppskrifter trening

Har du prøvd denne etter trening?

oppskrifter

Sugarfree Saturday!

blogg oppskrifter

Onsdagskebab!

oppskrifter

Proteinrike vafler!

blogg kosthold oppskrifter

Sugarfree Saturday – iskrem og sjokolade!

blogg trening

Musikk som motiverer!

blogg oppskrifter

Sukker- og glutenfri ostekake!

blogg kosthold oppskrifter

5 søte og sukkerfrie fristelser!

blogg kosthold oppskrifter

Hvordan spise sunt i sommer?

blogg kosthold oppskrifter

Sjokoladebefengt frokostshake

blogg

Morgenstund

blogg

Lørdagsmagi

blogg

Triathlon?

blogg kosthold

Potetsalat og spontantur

blogg

Sommer !

blogg

Flink pike

kosthold

Fredagsburger !

blogg kosthold

Dark chocolate smoothie

blogg trening

Rumpebonanza!

kosthold

Burger delight

trening

Hjemmetrening

blogg

For stor?

blogg

Pizzakveld

blogg

God fredag!

Blogglisten hits