arrow-rightgooglepluslinkedinprinticonscroll-to-topsharearrow-leftslide-right

Trening fra A til Å!

God morgen! At jeg er oppe nå er jo egentlig ganske sjukt, for vanligvis sover jeg lenger ti ukedagene.. Men jeg prøver meg på noe nytt som kalles «stå opp når jeg våkner». Det har ikke funka så bra hittil, jeg la meg tilbake i senga igjen før jeg kom på at jeg skulle stå opp, men kanskje det går seg til? Eller kanskje ikke 😛

I dagens innlegg tenkte jeg å svare på de spørsmålene som kom vedrørende trening under Q-runden for en liten uke siden. Det ble en del, så jeg håper at jeg har fått med meg alle!

Hvordan ser en treningsuke ut for deg? Kjører du splitt eller litt forskjellig?

Jeg kjører litt forskjellig! Generelt trener jeg mye ben og litt mindre overkropp, litt fordi jeg har vondt i den ene skuldra (og har hatt det alt for lenge), men også fordi jeg ikke har et mål om å bygge så mye mer på overkroppen. Beina derimot, de kan godt få lov til å vokse litt mer! Jeg forsøker å trene annenhver gang tungt / lett på de ulike muskelgruppene, og trener stort sett hele kroppen hver gang. Jeg kjenner godt på kroppen om den trenger en dag fri, så da pleier jeg å sette meg ned på gulvet og ta meg på tærne eller noe.

Kva er din favorittstyrkeøvelse?

Ooo, det var et vanskelig spørsmål! De øvelsene som kanskje går igjen mest er ettbens strakmark og nedtrekk med nøytralt grep. Førstnevnte for bakside lår og sete, nedtrekk for den brede ryggmuskelen og biceps.

Hvordan bygge rumpe?

For å bygge muskler generelt, uavhengig av om det er rumpe, bryst eller biceps, er du avhengig av tung belastning, mye bevegelse og litteranne pump. Sistnevnte, som kan se ut til å være det de fleste søker etter, er faktisk det som er minst viktig!

♥ Tung belastning
Pass på at du jobber med en vek hvor du klarer maksimalt 4-5 repetisjoner, gjerne enda flere også, jevnlig. Belaster du ikke muskelen tungt nok vil den ikke se noen grunn til å adaptere seg, altså vokse.

♥ Bevegelse
Sørg for at du kjører øvelse som krever et stort leddutslag – slik at muskelen strekkes maksimalt. Kjører du for eksempel hip thrust kan du øke leffutslaget ved å sette føttene på en liten opphøyning slik at hofta kan bevege seg enda lenger ned! Tenk på, uansett øvelse, at du skal fullføre hele bevegelsen i begge faser av løftet.

Melkesyre
Eller «metabolsk stress» som det også kalles, skapes når det bygges opp slaggstoffer i muskulaturen og er spesielt noe man kjenner om man kjører mange repetisjoner. For at denne typen trening skal ha en effekt (høyreps) er det likevel viktig å belaste nok, og ikke stå der med en liten vekt som du kunne klart 100 repetisjoner med og gi deg på 20 fordi det svir litt. Min personlige anbefaling på dette området er oklusjon – google det, les og gråt <3

♥ Oppsummering 
Så lenge du varierer mellom skikkelig tung og litt lettere trening, passer på å kjøre hele bevegelsen og spiser nok mat (viktig) vil muskelen jobbe!

Hei. Har nettopp meldt meg inn på et treningssenter. Jeg er kjempe motivert, men synes det er skummelt å komme inn dit å sette i gang å trene. I går satt jeg 10 min i bilen utenfor treningssenteret siden jeg så utenfra at det ikke var en ledig tredemølle. Har du tips til annen oppvarming enn å gå på tredemølle? Siden jeg er nybegynner, er det lurest å trene flere flere kroppsdeler på en dag? F.eks 1 dag med føtter og skuldre, 1 dag med rygg og armer osv?

Så morsomt at du har turt å melde deg inn! 😀 Jeg skjønner godt at det kan være vanskelig å vite hvor man skal begynne med oppvarmingen, men som du selv nevner er mølle et godt alternativ. Det får i gang blodsirkulasjonen i kroppen og gjør deg generelt litt varm, og det er derfor det ofte brukes. Sykkel, ellipsemaskin og andre kondisjonsapparater er også supre!

Skal du trene styrke kan du også velge å varme opp muskulaturen direkte med såkalt dynamisk oppvarming. Da beveger du på kroppen litt her og der, og på den måten gjør du muskulaturen klar for å jobbe i de posisjonene du ber den om. Prøv deg for eksempel på den sekvensen her – 2 x 4-6 per side:

Siden du er nybegynner vil jeg anbefale deg å trene hele kroppen hver gang, opp mot 3 ganger i uken. Dersom du ikke har trent mye styrke før er det ingen vits i å begynne med 4-5 treninger i uken med tunge vekter – faktisk vil du få LIKE GOD effekt om du trener 2-3, med ganske lette vekter og ikke alt for mange sett. Jepp, det er ganske fantastisk!

Om du vil ha en nydelig treningsprogram kan du trykke HER, styrkebrorgutta er veldig flinke 🙂

Har du gode råd til kondisjonstrening for ei som hater jogging og ikke har råd til treningssentermedlemskap?

Har du forsøkt deg på intervaller? Grunnen til at de fleste hater å jogge, tror jeg (har jo ikke undersøkt dette, er bare ukvalifisert gjetning :P), er at vi forsøker litt for mye på en gang. Vi stikker ikke ut for å jogge i 2 minutter, men ser for oss å legge 5-6 km bak oss på den første turen, og da blir det gjerne litt vel mye! Prøv deg på denne oppbyggingen

Uke 1: 4 x 1 min løp, 1 min pause
Uke 2: 3 x 2 min løp, 1,5 min pause
Uke 3: 2 x 3 min løp, 2 min pause
Uke 4: 3 x 3 min løp, 2 min pause

OSV! Ved å øke litt og litt hver gang kommer du ganske fort opp i en god mengde, og da blir det plutselig litt morsommere å løpe 😉 Eventuelt er jo burpees et godt alternativ, om du virkelig vil deg selv vondt ;D

Hva er anbefalt tid for ei treningsøkt?

Det kommer helt an på hva du driver med! Generelt kan man si at jo lengre du har trent, jo lengre bør øktene være. Mye fordi man etterhvert trener veldig tungt, og derfor trenger mer pause, men også fordi man rett og slett trenger mer belastning for å få noen form for resultater etterhvert som man har vært i gamet en stund. Er du nybegynner kan en økt vare i 15-20 effektive minutter og ha kjempeeffekt!

Jeg trenger gjerne tips til motivasjon for trening.

Gjør noe du liker!!! Det er sikkert det tipset jeg oftest gir, men det er så sant. Drit i hva du liksom «burde gjøre», og gjør noe som faktisk får deg til å gjennomføre. Det er nemlig slik at den aller beste treningen, det er den det blir noe av. Om det er squash, zumba, styrke eller pilates spiller ingen trille!

Da skal jeg hive meg rundt og komme meg til frokostbordet før snuta settes ut til det nye huset til mamma. Jeg tror det ligger en malekost og venter på meg der. Og ja, jeg fikk ikke med alle spørsmålene så det kommer en «del 2» en annen gang 😀

Håper du har hatt en nydelig, avslappende helg, og at du kanskje lærte noe i dag?

//Camilla

Kommentarer er stengt.

oppskrifter spis

Italiensk suppe

oppskrifter spis

Tomatsuppe

oppskrifter spis

Pasta og pølser

oppskrifter spis

Hjemmelaget yoghurtis

oppskrifter spis

Jordbær- og avokadosalsa

oppskrifter spis

Mangosalsa

spis

Cheat days

oppskrifter spis

Linsegryte

oppskrifter spis

Hjemmelaget mango-is

oppskrifter spis

Tacobowl

tren

Yogafilm

oppskrifter

Buddhabowl

oppskrifter

Brokkolicouscous

oppskrifter

Mangoremser

oppskrifter

Vegetarbolognese

oppskrifter

Mangosmoothie

oppskrifter spis

Pepperkakefudge med Sukrin

oppskrifter spis

Favaffel

oppskrifter spis

Brokkolipuré

oppskrifter spis

Jordskokksuppe

oppskrifter spis

Oppskriftsonsdag: eplechips!

oppskrifter spis

Grove bananpannekaker!

blogg

MAGASIN!

oppskrifter spis

Salat på boks!

oppskrifter spis

Den perfekte kveldskosen!

blogg

Embed

oppskrifter spis

Quiche Lorraine(-tzen) !

blogg oppskrifter spis

Pizza, Bangkok og fremtidsplaner!

blogg

Ny favoritt!

oppskrifter spis

Sukkerfrie kanelsnurrer!

oppskrifter spis

Den perfekte frokosten?

blogg

Feminist?

blogg oppskrifter spis

Den perfekte frappén !

tren

Hold kjeft

oppskrifter spis

Min favorittfrokost!

blogg

VÅKN OPP!!

blogg

Jeg sa ja!

blogg

Det gikk!

oppskrifter spis

Vegedagbok: dag 3

blogg oppskrifter spis

Proteinrik kikertepizza! (vegetar)

oppskrifter spis

Vegetardagboken: mandag

blogg tren

Fremsiden av VG!

kurs tren

Jentedagen 2016

oppskrifter spis

Bananbrød med sjokolade!

oppskrifter spis

Tips til mat på farten!

oppskrifter spis

Jeg sprekker av stolthet!

oppskrifter spis

Sunn søndagskos!

blogg

Ukens video!

oppskrifter spis

Lunsjtips og møte med TV 2!

blogg

Ukens video!

blogg tren

En perfekt lørdag!

oppskrifter spis

Søtpotetlasagne!

oppskrifter spis

Tør du å slenge deg med?

oppskrifter spis

Av og til trenger jeg dette!

tren

BOOTCAMP!

oppskrifter spis

Disse må du bare smake!

oppskrifter spis

Sukkerfri søndagsnacks!

oppskrifter spis

Sukkerfrie sjokoladebomber!

blogg tren

En helt magisk helg

oppskrifter spis

En liten smak av julen

blogg

Helt vanlig!

blogg

Bullshit.

oppskrifter spis

Morningbliss

oppskrifter spis

Proteinrike havrerundstykker

blogg

Dødens dag

blogg

Bare på TV

blogg

Morgenstund

blogg

Dett i desa

blogg oppskrifter spis

Parkdag

oppskrifter spis

Rømmegrøt til frokost?

blogg oppskrifter spis

Iskafffe i en fei!

blogg

God morgen!

oppskrifter spis

Pasta bolognese…

blogg oppskrifter spis tren

Har du prøvd denne etter trening?

oppskrifter spis

Sugarfree Saturday!

blogg oppskrifter spis

Onsdagskebab!

oppskrifter spis

Proteinrike vafler!

blogg oppskrifter spis tren

Gårdagens treningsøkt og hjemmelaget musli!

blogg oppskrifter spis

Proteinrik smoothie uten pulver!

blogg oppskrifter spis

Sukker- og glutenfri ostekake!

blogg oppskrifter spis

5 søte og sukkerfrie fristelser!

blogg oppskrifter spis

Hvordan spise sunt i sommer?

blogg oppskrifter spis

Sjokoladebefengt frokostshake

blogg

Morgenstund

blogg

Lørdagsmagi

blogg

Triathlon?

blogg

Sommer !

blogg

Flink pike

blogg tren

Rumpebonanza!

blogg

For stor?

blogg

Pizzakveld

blogg

God fredag!

Blogglisten hits