arrow-rightgooglepluslinkedinprinticonscroll-to-topsharearrow-leftslide-right

Treningsuken som har gått og min første langtur!

Da var det endelig søndag igjen, og for første gang på et par uker kan jeg igjen se tilbake på noen ordentlig aktive dager. Sykdommen har lekt katt og mus med meg siden jul, men nå tror jeg at jeg har klart å riste den av meg!

Min treningsuke

 

Denne uken lot jeg for en gangs skyld fornuften styre, og begynte TRO DET ELLER EI relativt rolig. Styrkeøkten på mandag foregikk i hvilepuls og det samme gjorde løpeøkten på tirsdagen. Skituren samme dag fikk en naturlig slutt når Hugo mistet sokkene sine og fikk vondt i potene, så det var faktisk først på torsdag jeg begynte å ta i litt på gymmet.

Mandag: Styrketrening

♣ Knebøy – 1 x 1
♣ Push ups – 3 x 3
♣ Markløft – 3 x 2
♣ Chins – 3 x 2
♣ Facepull – 3 x 12
♣ Triceps pushdown – 3 x 12

Første økt etter bihulebetennelse, og jeg tok det helt i piano. I Knebøy jobbet jeg meg opp til et toppsett, som enkelt og greit betyr at jeg begynner med en vekt og legger på litt og litt for hver runde (tar én repetisjon per runde) til jeg synes det er nok.

Tirsdag: Rolig jogg

Helt rolig løping på lav puls.

Onsdag: Styrketrening

♣ Knebøy – 4 x 5
♣ Push ups – 4 x 3
♣ Strakmark – 3 x 6
♣ Chins – 3 x 3
♣ Roing i slynge – 3 x 10
♣ Kinesiske sidehev – 3 x 12

Litt mer intensitet på denne økten enn den forrige, men fremdeles med mye overskudd!

Torsdag: 4 x 4

4 x 4 intervaller har klatret ganske raskt oppover lista over løpeøkter jeg digger, og denne uken var intet unntak. Jeg hadde ordentlig god flyt gjennom hele økten (kanskje fordi jeg hadde startet uken så rolig?) og følte at jeg klarte å pushe akkurat så mye som jeg skulle. Tidligere har jeg nok sluntret litt vel unna på oppvarmingen på disse intervalløktene, noe som har ført til at jeg raskt har stivnet i beina. Jeg tror det henger igjen fra barneskolen, hvor jeg var sikker på at jeg brukte opp all energien min hvis jeg varmet opp før gymtimen virkelig begynte..

I allefall! Jeg startet denne økten med en oppvarming på godt og vel 15 minutter, hvorav de første 8-10 minuttene går i superrolig tempo. Jeg møter alltid på en liten kneik av typen «litt vondt i beina, knærne stivner, føttene er rare» noen minutter inn i oppvarmingen, men holder jeg ut i noen minutter til så går dette over og jeg begynner å bli klar for å øke tempoet. De siste 5-6 minuttene av oppvarmingen øker jeg tempoet gradvis opp mot den farten jeg vil løpe intervallene på.

Intervallene er på 4 minutter, hvor jeg løper i en fart jeg tror jeg ville klart å holde i 1-2 minutter til. Mellom hvert intervalldrag er det 2 minutter pause. Totalt gjennomfører jeg 4 intervalldrag av 4 minutter.

Fredag: Skitur

Etter å ha vært på den lokale dyrebutikken for å kjøpe nye sokker til Hugo bar det ut på tur igjen på fredag, og det gikk helt strålende! Det var tett tåke, og Hugo var litt sliten, men vi fullførte runden vår og slappet godt av når vi kom inn. Hugo var glad for tur – og like glad for potemassasje og dentastix når han kom hjem ♥

Lørdag: FRI!

Jeg har bestemt meg for at jeg skal ha én fridag (minst) i uken fremover, og at jeg skal forsøke å holde denne hellig. Jeg kan med en gang si at det IKKE kommer til å bli lørdager, men holder en liten knapp på tirsdager eller onsdager. Jeg føler nemlig at helgedagene blir så innmari lange om jeg ikke får inn en treningsøkt – er jeg den eneste? 😛

Søndag: Løpetest – 10km

Jeg må bare få begynne med å si at jeg aldri noensinne har vært så stolt før som jeg var da jeg var ferdig med denne økten. ALTSÅ – jeg klarte å løpe 10 kilometer!! Og det beste er at det faktisk gikk helt fint. Jeg begynte veldig rolig, og hadde egentlig en plan om å løpe i 60 minutter, men da jeg hadde kommet så langt og så at det ikke var så langt igjen til mila var unnagjort… Så kjørte jeg rett og slett på.

Jeg er stolt fordi dette er noe jeg ikke en gang har drømt om å få til tidligere. Jeg har alltid tenkt at det ikke er noe for meg, dette løpegreiene, men nå beviser jeg for meg selv hver eneste uke at det er noe forbanna bullshit. Alt er for meg. Og jeg kan få til hva jeg vil!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

oppskrifter

Favaffel

oppskrifter

Brokkolipuré

livsstilsendring trening

Kan du gi meg litt motivasjon?

oppskrifter

Jordskokksuppe

mental-helse trening

Bevegelse for kropp og sinn

trening

Yoga i senga

livsstilsendring

MAGASIN!

livsstilsendring

Livsstilsendring – del 1

trening

Leserspørsmål

oppskrifter

Salat på boks!

kosthold oppskrifter

Jeg vil gi deg et oppskriftshefte!

blogg

Embed

blogg

Ny favoritt!

blogg trening

Dagens marerittøkt!

kosthold oppskrifter

Den perfekte frokosten?

blogg

Feminist?

blogg oppskrifter

Den perfekte frappén !

trening

Hold kjeft

kosthold oppskrifter

Min favorittfrokost!

blogg

VÅKN OPP!!

blogg

Jeg sa ja!

blogg

Det gikk!

blogg trening

Dagens økt på rumpa!

oppskrifter

Vegedagbok: dag 3

blogg trening

Fremsiden av VG!

kurs trening

Jentedagen 2016

blogg kosthold

Hør meg på radio i dag!

oppskrifter

Sunn søndagskos!

blogg

Ukens video!

blogg

Ukens video!

blogg trening

En perfekt lørdag!

oppskrifter

Søtpotetlasagne!

kosthold oppskrifter

Tør du å slenge deg med?

trening

BOOTCAMP!

trening

Ny bootcamp!

blogg trening

En helt magisk helg

blogg trening

Ny øvelse: rumpepump!

kosthold oppskrifter

En liten smak av julen

blogg

Helt vanlig!

blogg

Bullshit.

kosthold oppskrifter

Morningbliss

blogg

Dødens dag

blogg

Bare på TV

blogg

Morgenstund

blogg

Dett i desa

trening

Booty blaster

blogg oppskrifter

Parkdag

blogg oppskrifter

Iskafffe i en fei!

blogg

God morgen!

oppskrifter

Pasta bolognese…

blogg oppskrifter trening

Har du prøvd denne etter trening?

oppskrifter

Sugarfree Saturday!

blogg oppskrifter

Onsdagskebab!

oppskrifter

Proteinrike vafler!

blogg kosthold oppskrifter

Sugarfree Saturday – iskrem og sjokolade!

blogg trening

Musikk som motiverer!

blogg oppskrifter

Sukker- og glutenfri ostekake!

blogg kosthold oppskrifter

5 søte og sukkerfrie fristelser!

blogg kosthold oppskrifter

Hvordan spise sunt i sommer?

blogg kosthold oppskrifter

Sjokoladebefengt frokostshake

blogg

Morgenstund

blogg

Lørdagsmagi

blogg

Triathlon?

blogg kosthold

Potetsalat og spontantur

blogg

Sommer !

blogg

Flink pike

kosthold

Fredagsburger !

blogg kosthold

Dark chocolate smoothie

blogg trening

Rumpebonanza!

kosthold

Burger delight

trening

Hjemmetrening

blogg

For stor?

blogg

Pizzakveld

blogg

God fredag!

Blogglisten hits