Her får du oppskrift på en deilig vegetarbolognese med linser og nøtter. Med utgangspunkt i en folkekjær favoritt gjør vi den vegetarisk og perfekt for kjøttfri mandag, eller bare en dag du ønsker mer grønnsaker! Når du kombinerer ulike proteinkilder som dette (belgfrukter, nøtter, fullkorn) blir det til sammen et godt sammensatt måltid med tanke på proteinkvalitet.
Vegetarbolognese med linser og nøtter
Oppskriften gir 4-5 porsjoner
Ingredienser:
- 2 gulrøtter
- 2 stangselleri
- 2 ss olivenolje
- 2 hvitløksfedd
- 2 ss tomatpuré
- 2 bokser hakket tomat (800 g)
- 2 dl vann
- 1/2 ts muskat
- 1 ts honning
- 2 bokser røde linser
- Salt og pepper
- Basilikum og oregano
- 100 g hakkede valnøtter, uten salt
- 500 g fullkornspasta
- Evt. 100 g revet ost
Skyll grønnsakene. Skrell gulrøttene om de har mye jord på seg. Kutt så stangselleri og gulrot i mindre biter.
Varm opp to spiseskjeer olivenolje i en dyp panne eller tykkbunnet kjele. Finhakk hvitløken og fres den i et minutt. Tilsett tomatpuré, hakkede tomater, vann, muskat og honning. Bland godt. Tilsett gulrot og stangselleri. La sausen småkoke i cirka 15 minutter. Imens tilbereder du pasta etter anvisning på pakken.
Ha linsene i en sil og skyll dem godt. Ha dem så i sausen. Smak til med salt, pepper, basilikum og oregano.
Legg opp pasta og saus på fat og strø over hakkede valnøtter helt til slutt. Server gjerne pastaen med litt revet ost og friske urter!