arrow-rightgooglepluslinkedinprinticonscroll-to-topsharearrow-leftslide-right

Vil jeg ikke ha resultater?

Jeg synes det er bra at du slår et slag for de som ikke føler seg bra med sin egen kropp. Samtidig så lurer jeg litt på hvor du selv ligger oppe i dette. Du er jo en som jobber med trening, og som jeg antar har trent selv i en rekke år. Brenner du ikke for treningen, og for å oppnå resultater selv?

I natt tikket denne kommentaren inn på et av bildene mine på instagram, og den fikk meg virkelig til å tenke. Ikke på at vedkommende er et troll, eller hvordan han VÅGER å stille et kritisk spørsmål til meg og det jeg driver med (til dere som ikke forstår: dette er ironi. Samfunnet er avhengig av at noen tør å stille nettopp kritiske spørsmål), men på hvilken vekt jeg tillegger resultater.

For jeg, som alle andre, er jo glad i å se at det jeg gjør har en eller annen form for effekt. Selv om jeg er født med total mangel på konkurranseinstinkt setter jeg pris på å komme meg fremover, men jeg måler det ikke i vekt, centimeter eller antall kilo løftet på gymmet. Ja, det er gøy å bli sterkere, men det er enda morsommere å kjenne at jeg takler hverdagen så vanvittig mye bedre nå enn jeg gjorde for 3-4 år siden. Det er deilig å løpe fortere, men jeg setter enda mer pris på at jeg nå går daglige turer fordi jeg vil – ikke fordi jeg føler at jeg må. Det er digg at buksene mine passer, men det som virkelig er fantastisk er at jeg bærer de med stolthet. At jeg føler meg flott.

Det er lett å tallfeste fremgang, men for min gir ikke dette meg noe som helst. Det å jakte på et tall – om det så er på badevekten eller i markløft – gir meg en konstant følelse av at jeg ikke strekker til ved å være den jeg er nå, en følelse jeg virkelig ikke liker å ha.

Jeg pleier ofte å si til mine kunder at kroppsvekt eller antall kilo løftet på treningssenteret kan ses på som en bivirkning av den innsatsen man legger ned. Er man snill med seg selv, tar vare på kroppen sin, spiser mat som gjør en godt og trener noe man liker så vil resultatene komme av seg selv, uten at vi i stor grad behøver å fokusere på det. Ved å heller legge vekt på hva som gjøres, hvilke valg som tas og ikke minst hva som føles godt for den enkelte vil man klare å gå opp en sti som man faktisk trives på, i stedet for å gå i kø etter alle andre kun for resultatene sin del.

Misforstå meg rett; jeg vet at resultater også kan virke motiverende for noen og at alle ikke er som meg. Samtidig er jeg hellig overbevist om at de som lykkes, de som er best i verden og de som faktisk klarer å gå ned i vekt og bli der: de verdsetter andre ting enn bare resultatene i seg selv. De finner en egen glede i det de driver med og bruker dette som en indre driv til å fortsette med den jobben som legges ned.

Så jo, gi meg gjerne resultater, men da aller helst i form av velvære <3

//Camilla

6 svar til “Vil jeg ikke ha resultater?”

 1. Victoria sier:

  Jeg elsker virkelig dine verdier! Fantastisk bloggpost og flott ny nettside, stå på:)

 2. E sier:

  Dette er så viktig! Har virkelig kjent på det samme i det siste, og treningen har blitt mer for bikinien enn for godfølelsen. Siden i vår har det gått hardt for seg – jeg mistet mensen, og lot meg selv spise maks 1500- helst 1200 kalorier om dagen. Hver eneste munnfull ble lagt inn i en app. Her om dagen tok jeg meg selv i å tenke på det som en negativ ting (at jeg har vært slapp og spist for mye) da jeg fikk mensen tilbake etter ferie med mer mat. Dette er ikke slik jeg vil være. Det er så lett at ting kommer ut av kontroll når hovedfokuset blir på resultater. Du er en stor inspirasjon- og coach for meg, Camilla. Føler virkelig at du og innleggene dine drar meg ned på jorda når tankegangen begynner å spore av. Tusen takk for det!
  Nå skal jeg på trening – bare fordi jeg har lyst, også skal jeg spise en stor og deilig fredagsmiddag etterpå. Stå på!!! ❤️

 3. Ååå, vakre E! Så godt å høre at du selv er i ferd med å innse at denne spiralen ikke gjør deg noe godt. Misforstå meg rett: det er flott å trene og spise bra, men det er også viktig å huske at dette til syvende og sist er ting vi burde gjøre for å få et bedre og rikere liv. Et liv hvor vi har energi til å gjøre det vi ønsker og overskudd som vi kan dele med andre. Når det begynner å gå andre veien – at det krever mer enn det gir, da er det virkelig på tide å ta en god og lang kikk i speilet og finne ut av hva man egentlig driver med.

  Jeg heier på deg, E, og håper du fikk en nydelig treningsøkt <3

 4. Så utrolig hyggelig, Victoria! tusen tusen takk skal du ha <3

 5. Malin sier:

  Supert innlegg, Camilla ❤️ Eg har i det siste innsett at det å trene og å ha eit velbalansert kosthold er noko som må til for at eg skal ha ein positiv psyke og ein velfungerande mage. At kroppen blir strammare av det, er berre eit pluss 😉 Det gjer så godt! Keep up the good work 😄

 6. Ann-Cecilie Sagen sier:

  Inspirerende og lese bloggen din, digger deg! Du har et så utrolig gode verdier! Stå på for det livet du ønsker å leve og ved å dele tankene dine i bloggen hjelper du så mange til å oppnå godfølelsen i seg selv ❤️

oppskrifter

Favaffel

oppskrifter

Brokkolipuré

livsstilsendring trening

Kan du gi meg litt motivasjon?

oppskrifter

Jordskokksuppe

mental-helse trening

Bevegelse for kropp og sinn

trening

Yoga i senga

livsstilsendring

MAGASIN!

livsstilsendring

Livsstilsendring – del 1

trening

Leserspørsmål

oppskrifter

Salat på boks!

kosthold oppskrifter

Jeg vil gi deg et oppskriftshefte!

blogg

Embed

blogg

Ny favoritt!

blogg trening

Dagens marerittøkt!

kosthold oppskrifter

Den perfekte frokosten?

blogg

Feminist?

blogg oppskrifter

Den perfekte frappén !

trening

Hold kjeft

kosthold oppskrifter

Min favorittfrokost!

blogg

VÅKN OPP!!

blogg

Jeg sa ja!

blogg

Det gikk!

blogg trening

Dagens økt på rumpa!

oppskrifter

Vegedagbok: dag 3

blogg trening

Fremsiden av VG!

kurs trening

Jentedagen 2016

blogg kosthold

Hør meg på radio i dag!

oppskrifter

Sunn søndagskos!

blogg

Ukens video!

blogg

Ukens video!

blogg trening

En perfekt lørdag!

oppskrifter

Søtpotetlasagne!

kosthold oppskrifter

Tør du å slenge deg med?

trening

BOOTCAMP!

trening

Ny bootcamp!

blogg trening

En helt magisk helg

blogg trening

Ny øvelse: rumpepump!

kosthold oppskrifter

En liten smak av julen

blogg

Helt vanlig!

blogg

Bullshit.

kosthold oppskrifter

Morningbliss

blogg

Dødens dag

blogg

Bare på TV

blogg

Morgenstund

blogg

Dett i desa

trening

Booty blaster

blogg oppskrifter

Parkdag

blogg oppskrifter

Iskafffe i en fei!

blogg

God morgen!

oppskrifter

Pasta bolognese…

blogg oppskrifter trening

Har du prøvd denne etter trening?

oppskrifter

Sugarfree Saturday!

blogg oppskrifter

Onsdagskebab!

oppskrifter

Proteinrike vafler!

blogg kosthold oppskrifter

Sugarfree Saturday – iskrem og sjokolade!

blogg trening

Musikk som motiverer!

blogg oppskrifter

Sukker- og glutenfri ostekake!

blogg kosthold oppskrifter

5 søte og sukkerfrie fristelser!

blogg kosthold oppskrifter

Hvordan spise sunt i sommer?

blogg kosthold oppskrifter

Sjokoladebefengt frokostshake

blogg

Morgenstund

blogg

Lørdagsmagi

blogg

Triathlon?

blogg kosthold

Potetsalat og spontantur

blogg

Sommer !

blogg

Flink pike

kosthold

Fredagsburger !

blogg kosthold

Dark chocolate smoothie

blogg trening

Rumpebonanza!

kosthold

Burger delight

trening

Hjemmetrening

blogg

For stor?

blogg

Pizzakveld

blogg

God fredag!

Blogglisten hits